נמאס לי!

kikona126

New member
../images/Emo7.gif נמאס לי!

מאז המחזור האחרון שלי היו לי כאבים בגב ובבטן. הייתי בטוחה שאלו נשארו עוד מהמחזור ויעברו... אבל עם המחזור ואחריו קיבלתי איזה צינון שלא הרפה ממני!!! עד כדי כך שלא הצלחתי לנשום ולא לקנח את האף, וכל ניסיון שכזה עלה לי בהקאות. עם הצינון הזה הכאבים באגן ובבטן רק גברו, כבר לא יכלתי לשכב על הגב, ובגלל שאני ישנה בחצי ישיבה (הצינון...) הייתי צריכה להרדם איך שהוא ככה על הצד... הייתי אצל הרופאת משפחה, שטיפלה בצינון (ממש מהר, אני כבר מצליחה לישון בלילה!!! והכי חשוב לנשום) היא אמרה שהכאבים שאני מתארת מאזור האגן אופיינים לדלקת בשתן, והגיוני שזה הגיע עם הצינון. שאלתי אותה אם היא בטוחה שזה משם ולא מהאזור של הציסטה, והיא אמרה שאם הכאב שהיה בעבר הפסיק אין סיבה שיחזור. עשיתי בדיקות דם ושתן השבוע, והיא התקשרה אלי היום. היא אומרת שאין דלקת בשתן, שהבדיקות יצאו תקינות ושהיא שולחת אותי לעשות us (גם אגן קטן וגם בטן עליונה) ורוצה שאני גם אלך לבדיקה אצל הגניקולוגית. הפעם עניתי (אני מרגישה איתה מאוד חופשי לעומת עם רופאים אחרים), ואמרתי לה שכבר עשיתי לפני כמה זמן (שבועיים!!!) והגניקולוגית אמרה שזה היה בסדר, ובקשר לבטן עליונה, עשיתי את זה לפני 4 חודשים (אחרי כל הסיפור של ההתקף כאבים), דברים לא משתנים שם כל כך מהר, והכל יצא תקין (היא גם אמרה שב- 4 חודשים לא יכול להיות שם כזה שינוי). לא בא לי שוב... זה כאילו להתחיל שוב הכל מחדש... אני לא בן אדם שהולך לרופאים, ואני מוצאת את עצמי בתקופה האחרונה כל הזמן רצה מבדיקה לרופא לבדיקה... בבית אין לי תמיכה, מבחינתם אין לי כלום, להרבה אנשים יש ציסטות, ואני סתם מתלוננת על כאבים, ותמיד מביאים את הדוגמה המפגרת הזו ש"גם לדודות שלך תמיד היו ציסטות, ולהן זה לא הפריע, פעם אחת הגיעו בגללה למיון כי היא התפוצצה, אבל היא תרד עם המחזור (כן ראינו...) את סתם הולכת למעקב..." ועם כל הכאבים האלו באגן ובבטן אני צריכה לקבל מחזור חמישי הבא, ואחרי האחרון לא בא לי! לא רציתי להתחיל עם הגלולות החודש, אבל אחרי המחזור האחרון... רק חיכיתי שהוא יעבור (לא יודעת איך, אבל הוא היה הרבה יותר חזק עם גלולות מאשר שבלי) וידעתי שאם אני מתחילה את החפיסה החדשה הוא יפסיק. נוצר מצב שעם הגלולות אני מקבלת מחזור רק יום אחד ואז הוא מגיע ממש חזק.

זואילי

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

לגבי הגלולות והמחזור הכבד, כדאי שתשתפי את הגניקולוגית שלך. לעניין הסביבה שלא תומכת, זה קשה כשאין לך "גושפנקא" שבאמת בבטן יש משהו, וסובלים ממנו. זר לא יבין זאת. כולם יודעים ש"מחזור זו לא מחלה", יש את זה לכל הנשים, ו - וואלה לא צריך לעשות סיפור מזה. חושבים שאנחנו ממציאות, היפוכונדריות או סתם מנסות להתחמק עם סיפורי כאב וחוסר יכולת. כשיש אבחנה ודאית, ויש שם שאנחנו יכולות לנפנף מול עיני הסביבה - לפעמים זה מה שעושה את ההבדל וגורם לסוויץ' במוח שלהם. הדבר שאת יכולה לעשות כרגע זה לדעת מה זה אנדו ולצאת במסע הסברה. ולספר שזה לא רק את. יש המון כמונו. והסבל הוא בלתי יתואר. ואת יכולה לגרום להם לעשות גוגל על אנדו, ולפתוח להם את האוזניים. פתאום משומקום תגיע איזה קרובת משפחה ותספר לך על כתבה שקראה על עגבניות שמונעות הידבקויות (סיפור אמיתי לחלוטין!!), ופתאום חברה של פעם בשבועיים שולחת לך במייל איזו כתבה שראתה על אנדו.... (גם קרה לי המון פעמים). ובהחלט - תספרי לסביבה על הפורום הזה. מי שאוהב אותך ואיכפת לו ממך, יטרח ויקרא ויבין שאת מדברת על משהו הכי אמיתי. זה מה שאני עשיתי, ובסביבתי אין אחד שלא יודע לבטא את המילה אנדו. הפכתי את כולם ל"שגרירים". והמדהים הוא שפתאום הסביבה מגלה עוד ועוד אנדואיות כי הם מדברים על זה כל אחד עם הסביבה שלו. והם פתאום מבינים הרבה יותר שאין פה מקרה חד פעמי.

kikona126

New member
שלחו אותי למוקד...

לבדיקות שוב... הרופאה חוששת שהיא גדלה או הסתובבה או שהיא עומדת להתפוצץ...... אני אלך ואז מה? יגידו לי מה שאמרו באיכילוב? הניתוח חודרני תני לכאבים לעבור לבד?

זואילי

New member
לאיכילוב אנדואיות לא צריכות להתקרב

כי יש פה סיפורי בלהות על הבי"ח וזה שהם לא מבינים בשיט באנדו. אני בספק אם ידעו מה לעשות איתך במוקד. את צריכה להגיע למרפאת האנדו בתה"ש. ואם לא לשם, עליך למצוא רופא אנדו מיומן ומנוסה.

kikona126

New member
מספרת לי...

חוררו לי את הצורה שם אתמול, אני נראת כמו נרקומנית עכשיו! לא הצליחו לקחת לי דם (כי מה לעשות כבר עשיתי 2 בדיקות בשבועיים האחרונים, אבל כאילו איכפת להם...) והאחות התחילה לצעוק עלי שם... ניסתה לקחת מכל מקום אפשרי הורידים "קפצו" לה כל הזמן וזזו
עד שהיא לקחה לי מליד האצבעות! אני לא יכולה לתאר במילים איך היא הכאיבה לי, והיא לא הצליחה למלא משם 3 מבחנות אז בשלישית היא נסתה למשוך דם עם ואקום! והתעקשה להשאיר לי מקום לעירוי אפילו שלא היה צורך! ז**ה! את הרופאה שבדקה אותי שם הכרתי עוד מהסטאג' שלי שם, ככה שהיא היתה נחמדה!

kikona126

New member
זואילי מה היינו עושות פה בלעדייך?

טוב, היום הייתי צריכה לחזור לאיכילוב בגלל שהם התחילו את המעקב הקודם (שלחו אותי לשם מהמוקד). שוחררתי הביתה, ואני צריכה לעשות ניתוח להוצאת הציסטה כמה שיותר מהר (היא השתגעה, החליפה צבע, גדלה בחזרה בפחות מחודש את כל מה שהורידה אחרי 4 חודשים שגם זה לא היה הרבה) אני מחפשת רופא פרטי ללכת לקבל חוו"ד עדיף מישהו משיבא שמקבל פרטי, כי את הניתוח אני אעשה שם ולא באיכילוב...

kikona126

New member
המלצות לרופאים

פרטיים כדי לקבל חוו"ד ואם אפשרי פרטיים שמנתחים! בינתיים שמעתי על שיינמן וסוריאנו, מי עדיף? ואם מישהו יכול לתת לי מספרי טלפון לקביעת תור? (גם מסרים יתקבלו בברכה)

maayan1929

New member
המלצה על רופא

היי, אני נותחתי לפני שבועיים אצל ד"ר חן גולדשמיט. רופא מקסים, סבלני ואכפתי. הוא עובד בבלינסון, מנהל מחלקה אנדוסקופית והוא מקבל דרך המושלם של כללית. פגישת יעוץ 100 ש"ח וניתוח- השתתפות עצמית בערך 1300. אם את רוצה פרטים נוספים דברי איתי.... בהצלחה מעיין

זואילי

New member
את צריכה להחליט או פרטי או ציבורי

אם את רוצה להינתח בתה"ש אז תפני שם למרפאת האנדו. אם את רוצה להינתח בפרטי אז או סוריאנו או גולדנברג. (או כמובן תחפשי פה עוד המלצות של בנות שנותחו אצל רופאים נוספים/אחרים).

kikona126

New member
כמה זמן יקח לי לקבוע שם תור?

לי אין בעיה להמתין, הבעייה היא שלציסטה כרגע יש רצונות משלה, ולשבת מול המחשב כואב לי... אמרו לי אתמול לקחת משככי כאבים עד הניתוח, וזה הכי לא אני... ניראה להם שכל יום אני אקח משכך כאבים? ומה המספר שלהם?

זואילי

New member
לא יודעת... פשוט תתקשרי

תבררי עם סאלי המזכירה מתי התור הכי הכי מוקדם שיש. לפעמים לוקח זמן ולפעמים יש ביטולים. טלפון 5305999 יש לינק לאתר מרפאת האנדו בטאגליינס/הודעות נבחרות, וכמובן אם עושים גוגל על אתר תה"ש אז מגיעים לדף שלהם. רופא מיומן ידע להגיד לך איך להתנהג עם הציסטה והרצון של מי יתפוס
משככי כאבים זה אישיו ידוע פה בבית... כמכורה און אנד אוף לצערי לפעמים הדרך היחידה לשרוד היא עם משככים.

kikona126

New member
תודה אני אתקשר יום ראשון

על הבוקר! יש לי חברה פיזוטרפיסטית קבעתי איתה מחר ניראה אם יש תרגילים מרגיעים ועדינים שלא ממריצים שם את הדם באזור... אני מעדיפה כמה שפחות משככים (גם ככה בזמן מחזור אני לוקחת הרבה)

kikona126

New member
אני מצטערת על כל השאלות

אבל הן הצטברו כבר הרבה זמן, ואם אני יודעת שאני צריכה לעבור ניתוח, יש דברים שאני רוצה עליהם תשובות לפני... אז אני אתחיל מהלחוצות כרגע, ואחרי פגישה עם רופא אני אמשיך לכאלו שקשורות לניתוח... קרה פה למישהי שהיתה לה ציסטה ששינתה את המרקם שלה? שקטנה ואחרי זה התחילה לגדול בחזרה? מה זה אומר שהמרקם של הציסטה משתנה? על מה זה יכול להראות? אחרי שהשתנה שלחו אותי לעשות מרקר אחד, ובבית חולים אתמול אמרו שיעשו לי מרקרים שאמרתי להם שכבר עשיתי מרקר, אז אמרו שיעשו עוד, איזה עוד סוגי מרקרים יש? יש לי קצת ראייה לשינויים בין צילומים (אחרי הכל למדתי רנטגנאות, ואת הסטאג' התחלתי במחלקה לממוגרפיה שם רואים הרבה, וזה יותר קשה במרקם של השד...) ורואים את ההבדל, בהתחלה חשבתי שהרופא סתם טעה שאמר שזה עכור, אבל רואים בצילום שהיא עכורה, ובצילום האחרון שעשיתי (אתמול) אחוז יותר גבוהה ממנה עכור ממש רואים את ההבדל בין הצילומים. בקודמת עוד היה אפשר לראות את השחור של הצלול עכשיו בכלל לא.

kikona126

New member
אז זה אומר שיש עוד כאלו לעשות?

טוב בטח ביום שני היא הולכת להשאיר לי הפניות גם לזה... אני אחכה שירגעו לי הידים.. יש לי יותר מידי סימנים כחולים שם מהנסיונות במיון.... ושוב דופלר... ואני הולכת להחליף רופאת נשים שוב! כבר התיאשתי! כבר אין לי כוחות לזה, כל בדיקה מגלים משהו חדש, למה איכסילוב האלו לא עשו כלום כבר בהתחלה?

זואילי

New member
אז למה שלא תעשי "הולד"

הרי כבר הבנת שאת לא מטופלת נכון, לא אצל הרופאים הנכונים ולא בבתי החולים הנכונים, ותמתיני לתור שלך במרפאת האנדו, אל תשכחי להביא להם את כל הבדיקות שעשית (תכיני עותקים) ותתחילי מחדש. למה סתם לטרטר את עצמך כשאת רואה שממילא לא יודעים כבר למה להפנות אותך ומה לעשות עם תוצאות הבדיקות שלך. חבל.

זואילי

New member
אני שמחה לשמוע שמצאת את המנוחה והנחלה

למרות שמנוחה זה לא ממש מסתדר כאן
שיהיה בהצלחה. חפשי פה שירשורי טיפים והמלצות לגבי הניתוח. מאחלת לך הרבה איכות חיים ואושר.

למעלה