הירושימה שלנו

skywalker 8

New member
תשובה.

שיוותרו על שטחים מתוך יש"ע. אלו השטחים שכביכול שלהם. תגיד לי איך הם יכולים לוותר על שטח שבכלל לא שלהם וגם לא היה שלהם? זה כמו שאני אוותר על טקסס למען המקסיקנים. באיזו זכות אני מוותר על שטח שלא שלי? זה שאני נותן לפלסטינים את חברון(לדוגמא) זה בעצם ויתור שלי.

skywalker 8

New member
היא בשליטת ישראל.

וכשאנו מסירים את השליטה בחברון אנחנו למעשה מוותרים עליה.

skywalker 8

New member
בדיוק כמו שראש העין תחת כיבוש.

שתיהם נכבשו מידי הערבים ולא היו מיועדים למדינה יהודית. חברון לא שייכת לפלסטינים ומעולם לא היית ובגלל היותה תחת שליטה ישראלית היא שייכת לישראל. ואם לא לישראל אז לירדן.

כמה דברים:

- ראש העין הוכרה כחלק מהמדינה באו"ם ובעולם, לעומת חברון שנשארה שטח כבוש. - כדי שתהיה שייכת לישראל, חברון צריכה להיות חלק מהמדינה, והיא לא- היא שטח כבוש.

skywalker 8

New member
חברון היא שטח מוחזק.

העולם לא קורא לזה כיבוש אלא החזקה בשטחים. ראש העין הוכרה כי היא סופחה. האם מזרח ירושלים מוכרת בעולם כשטח ישראלי? לא! וזאת למרות שהיא סופחה למדינת ישראל.

כמעט ולא שמעתי

מנהיג בעולם שקרא לזה "החזקה" ולא "כיבוש". מזרח ירושלים מוגדרת כחלק מישראל באו"ם ובהרבה מדינות מלבד צרפת.

skywalker 8

New member
ההגדרה של השטחים

זה שטחים מוחזקים. למה אין כמעט אפילו שגרירות אחת במזרח י-ם? רוב העולם לא מכיר בשטח הזה כחלק ממדינת ישראל. ואם תביט במפות רשמיות, השטח הזה נכלל בגדה המערבית ולא במדינת ישראל.

Rotema3

New member
lol

העולם ועוד איך רואה את ישראל כמדינה כובשת, ואת השטחים הללו ככבושים. י-ם המזרחית גם צריכה לחזור לפלשתנאים, היא לא שלנו. כנ"ל חברון וכל יהודה ושומרון.

skywalker 8

New member
מזרח י-ם לא שלנו? מה שונה ממנה

מבאר שבע או כל הגליל? שתיהם נכבשו וסופחו.

סלוניק

New member
../images/Emo6.gif

העובדה שהוצעה לתושבי מזרח ירושלים הכבושה אזרחות ב-1967 זה ניסיון הצדקה מגוכח. רובם של תושבי העיר לא נולדו (שלא לדבר על היו בגיל התאזרחות) בזמן ההצעה.

סלוניק

New member
וכהערת אגב,

אני לא מבין למה נהוג להתפלא מדוע אוכלוסייה שמוצעת לה אזרחות המדינה הכובשת מעט אחרי מעבר הריבונות, מבלי שתדע מה יהיה הסטטוס המדיני בעתיד הקרוב או הרחוק מבחינתה, תמהר לחתום על ההצעה. הדרוזים ברמת הגולן זו דוגמה טובה (אלא שלהם ההתאזרחות הינה אופציה גם כיום).

למעלה