בלוז

Katarzis

New member
עכשיו אני אדם מאושר!../images/Emo13.gif

כן... תיקנתי את עצמי בדיוק איך שכתבת את ההודעה כנראה... בכל מקרה תודה רבה!

Katarzis

New member
כרגע אנחנו עובדים על רפרטואר

קבוע ואנחנו בוחנים אילו שירים יכנסו. קצת קשה לנו להחליט ולסנן כאלה יצירות... בגלל זה ההופעה שלנו כוללת כרגע 21 שירים ואורכת כשעתיים וחצי. אגב, הביצוע הכי מוצלח שהיה בהופעה הזו הוא ל DAZED AND CONFUSED אבל לצערי הוא לא הוקלט
. התחלנו עכשיו לעבוד עם אמרגנית שעובדת באיזור הצפון (אני אישית מת"א) אז כנראה ההופעות יהיו באיזור הצפון. אבל ניידע על כל הופעה לא לדאוג!

ganooov

New member
כשתופיעו אי פעם בירושלים, ../images/Emo13.gif

תודיע לי, אני רוצה לשמוע את הסולן שלכם בלייב, וכמו שאמרתי לך פעם - הוא יגיע רחוק ללא ספק, יש לי את אחד מהקולות היותר יפים ששמעתי בחיים שלי, ושמעתי די הרבה
. למען האמת - אם תחזיקו אותו חזק בקרסוליים, אתם תגיעו יחד איתו לצמרת
. אניוואיי, אני עדיין מחכה להזדמנות להוריד את כל הביצועים שלכם למכשף עם רמקולים טובים, ואז אני אשחט אתכם עד הסוף
.
.

אני לא מכירה יותר מידיי בלוז.....

אבל הייתי ממליצה על ג'ניס ג'ופלין. היא עשתה גם קאנטרי ורוק, אבל אני חושבת שהסגנון העיקרי שלה היה בלוז. האלבום המומלץ ביותר הוא כמובן Cheap Thrills השירים הטובים ביותר באלבום הזה לדעתי- SummerTime Ball And Chain Piece of My Heart אבל בכלל- זה אלבום מעולה.

bb king, Eric Clapton

Luther Alison , Jeff heally , Jhonny lang אני יכול ללכת למטה לבדוק עוד, יש הרבה שאני לא זוכר.

LadyG

New member
עוד המלצה

מאדי ווטרס At Newport אלבום גדול המזכיר לי בכל פעם מחדש How much I love the Chicago Blues .

המיש

New member
וכמה המלצות נוספות

כאוהב בלוז.... כדאי מאוד לשים את היד על תקליטים של סטיבי ריי ווהן (זצ"ל)ו - double trouble. כל תקליט שלהם הוא משובח ומוצלח. למשל - couldn't stand the weather... הזכירו כאן את bb king. הוא נחמד אבל הפראזות שלו די משעמות, בכל הכבוד והיקר... אני מציע לך לבדוק תקליטים של המלך אלברט - ה- king השני של הבלוז, הלא הוא גיטריסט הבלוז המיתולוגי albert king, הפורט ביד שמאל על מיתרי גיטרת ה- flying V הענקית שלו, כשהמיתרים הפוכים (הבאסים למטה). ואם כבר עסקינן בבלוז שורשי, הנובע ממעיינות המיסיסיפי, כדאי לך (אולי)לבדוק את התקליטים של באדי גאי, יבדל לחיים ארוכים. בהצלחה.

yon2k

New member
חיכיתי חיכיתי והנה באת

מוזר שרק עכשיו הזכירו את שמו של סטיבי ריי וואן(Stevie Ray Vaughan). בחור לבן ורזה מדאלאס טקסס, ששאב הרבה השראה מג'ימי הנדריקס(cover מצויין אינסטרומנטלי לLittle Wing) ואלברט קינג(ביצוע מעול לThe Sky is Cryin), מחליט יום אחד להתחיל לנגן בלוז, ויחד עם double trouble הוא עושה את זה בצורה הכי טובה שיש עם סגנון נגינה שמחבר בין שני הענקים הנ"ל). הייתי רוצה להמליץ על האלבום In Session שעשה עם אלברט קינג. סטיבי הגשים חלום בכך שעשה אלבום עם מי שהיה אלילו והשראתו כל ילדותו. אלבום בלוז מצויין שמפגיש מוסיקאי צעיר ומוכשר עם אחד הבלוזיסטים החשמליים הראשונים שנחשב ל"אסכולה הישנה". תמיד כיף להיזכר בסטיבי ותמיד כיף לשמוע. מדיי פעם אני נכנס להתקפים שלו ולא עובר לי עד שאני שומע את כל הדיסקים שלו(מעט מדיי). חובה לכל חובב בלוז!

godsdice

New member
הגעתי מאוחר מדי../images/Emo4.gif

מצטרף להמלצה של סטיבי! וביחוד לאלבומים: Texas Flood The Sky Is Crying שממנו לקוח הביצוע של Little Wing איזה הפסד לעולם הרוק/בלוז, כזה כישרון.

nute kram

New member
אני לא יודע אם זה בלוז

אבל בכל מקרה... כדי לך מאוד להקשיב לג'ון מקלפקין, גיטריסט ענק שעושה אחלה ג'אז ובלוז, וממש כדי לשמוע אותו. ולא רק לחובבי ג'אז/בלוז, אלא בכלל לכל מי שאוהב גיטרה טובה ושטויות, וזהו.

niraf

New member
התכוונת לג'ון מקלפלין.. לא?

ואיך לעזאזל כותבים את זה באנגלית?

matanbu

New member
McCoy Tyner Trio & Michael Brecker

McCoy Tyner Trio & Michael Brecker - Blues Stride סתם משו שאני אוהבת ובסי סמית. :) Bessie Smith - Empty Bed Blues כדוגמא מצוינת לזמרת שדוקא בסדר.

גדי שבת

New member
עוד המלצה - רוברט ג'ונסון

לא הספיק להקליט הרבה, ורוב השירים שהקליט (או אפילו כולם) מרוכזים ב- The Complete Recordings - מומלץ מאוד.

למעלה