ביטוח דיקלה

לא מדויק

כל האנשים החולים במחלות , יש להם בעיה ולא רק פלח האפילפטים, לדוגמא מחלות לב. זה המצב, ואין כאן הפליה ברורה. מה שכן יש, חברות ביטוח שכן מסכימות לבטח ולפעמים ללא תוספת מחיר משמעותית. צריך לטרוח ולחפש. אותו מצב יש עם ביטוחי נסיעות חו"ל, ומנסיוני מצאתי במחיר לו מוגזם, ובהגבלות סבירות. בקשר לביטוח חים למשכנתא , בשנים האחרונות השתנה משהוא, וניתן לבטח לא רק בבנק הנותן משכנתא, וניראה לי שניתן להסתדר.

לא התכוונתי רק לפלח

האפילפטי. ומה ז"א זה המצב ואין כאן אפליה ברורה? יש כאן אפליה בעבור כל האנשים שיש להם איזשהי מגבלה וזה חמור מאוד. זכותי לבטח את עצמי בחברת ביטוח X כמו כל אדם אחר ולא להישלח ל 1000 עזאזל רק בשל העובדה שיש לי מחלה כלשהי,גם אני רוצה לדעת שאם תיפול עלי איזושהי צרה אני אוכל לפנות אל חברת הביטוח שלי כדי לממן את הטיפול/את חלקו. אני לא מצליחה להבין למה זה בסדר שאין לנו אפשרות לבטח את עצמנו ולמה יש כאן אנשים שלא יכולים לקחת משכנתא מפני שבקבלת משכנתא יש גם ביטוח חיים. זוהי חשיבה עקומה לגמרי ,מי שיושב בממשלה חייב לטפל בחוק הזה ושוב,יפה שעה אחת קודם. מה אי"ל עשו בנדון אם בכלל? בנוגע לביטוח חו"ל אני מציעה שנפתח שרשור אחר שהרי מדובר בשירותי הקופה אם איני טועה?. מדובר בעיוות שאין כדוגמתו העובדה שחברים כאן כותבים שלא מוכנים לבטח אותם בחברות כאלה ואחרות לא תאמן,בעיקר בעיקר -הקלות שבה אנשים מוכנים לקבל את הדחייה הזאת. לתחושתי המחוקק עוד לא אמר את המילה האחרונה בנדון בשל העובדה המאוד פשוטה-לא הובא לידיעתו ואם כן,אוי לנו.

בוקר טוב

דינה, נושא ביטוח חים למשכנתאות, ניתן לבדוק ואולי לטפל גם כאשר אנחנו במיסגרת הקטנה שלנו, מאוד יעזור אם תהיה דוגמא עכשוית. צריך לבדוק בחוק, באי"ל, ובכמה פורומים שעוסקים בזכויות החולה והאדם. להבין מהם את המצב, ולגרות אותם לטפל בנושא. אם תהיה דוגמא, אפשר יהיה לפנות לתיקשורת.

לא תלוי בבנקים- אי מילו החוק

מיתוך קריאה בלינק שאבא של אפי מסר יאמר לזכותו קראתי את חוק שיוון לאנשים עם מיגבלויות בנושא חוזה הביטוח על הבנקים כן יש חובה כן לבטח אומנם בתעריף אחר עקב הלקויות אבל אין לשלול זאת מהבן אדם זה נוגד את חוק שיוויון ההזדמנות לביטוח כפי שנוסח שם אם יש בעיה כלשהיא יש לפנות למפקח על הביטוח על כל מיקרה יש לקרוא היטב את הנוסח בלינק לצערי יש המון חוקים שנועדו להגן על מוגבלים אך מערכת השילטונית אינה אוכפת אותם בצורה הראויה

ruthty

New member
לפי מה שהבנתי מהחומר ישנו

סעיף בשירותים נוספים שם מצוין בפירוש שזכותם לקבל מי שהם רוצים אם אני טועה תתקן אותי

לאבא של אפי ו ruthty

סימן ח': חוזה ביטוח מהבנה מקריאה שאסור להפלות 19לה. חוזה ביטוח א. מתן יחס שונה בחוזה ביטוח (בסימן זה - יחס שונה) לא יהווה הפליה לפי פרק זה, אם הוא מבוסס על נתונים אקטואריים, נתונים סטטיסטיים, מידע רפואי, או מידע אחר, שהם אמינים ורלוונטים להערכת הסיכון הביטוחי המסוים, ומתן יחס זה סביר בנסיבות הענין. ב. מבוטח אשר שילם דמי ביטוח מוגדלים מחמת מוגבלותו שלא בהתאם להוראת סעיף קטן (א), זכאי להשבה בגובה ההפרש שבין דמי הביטוח ששילם, לבין דמי הביטוח שהיה משלם לולא ההפליה, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, וזאת נוסף על כל סעד אחר. ג. קרה מקרה הביטוח לפני שהמבוטח קיבל הפרש כאמור בסעיף קטן (ב) והמבטח פעל שלא בתום לב, זכאי המבוטח לתגמולי ביטוח מוגדלים בשיעור יחסי, שהוא כיחס שבין דמי הביטוח ששולמו בפועל לבין דמי הביטוח שהיו משתלמים לולא ההפליה, וזאת נוסף על כל סעד אחר. ד. קרה מקרה הביטוח לפני שהמבוטח קיבל הפרש כאמור בסעיף קטן (ב) והמבטח פעל בתום לב, זכאי המבוטח לתגמולי ביטוח בתוספת תשלום ההפרש כאמור בסעיף קטן (ב), וזאת נוסף לכל סעד אחר. ה. סירב מבטח לבטח אדם עם מוגבלות, בניגוד להוראות סימן זה, וקרה מקרה ביטוח, רשאי בית המשפט לפסוק לאדם כאמור פיצוי שלא יעלה על שיעורי תגמולי הביטוח שהיו מגיעים לו לולא הסירוב לבטח, בניכוי דמי הביטוח שהיה משלם, אילולא הסירוב כאמור, אם התקיימו כל אלה: 1. האדם פנה למפקח על הביטוח כמשמעותו בחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, התשמ"א-1981 (בסימן זה - המפקח על הביטוח), בתוך 30 ימים ממועד שנודע לו על הסירוב מחמת המוגבלות, ובלבד שפנה למפקח לפני שקרה מקרה הביטוח; קבע המפקח שההפליה מותרת, ובלבד שהאדם עירער לבית המשפט בתוך 45 ימים מיום קבלת ההודעה על ההחלטה; נא לקרא זאת בזהירות
!: 2. האדם עשה מאמץ סביר בנסיבות הענין לבטח עצמו מפני אותו סיכון אצל מבטח אחר וסורב; בסעיף קטן זה - "סירוב" - לרבות מתן יחס שונה באופן קיצוני, בנסיבות הענין, שבעקבותיו לא נכרת חוזה

אני עדין לא מבין

מה לא אשרו לך? 1.משלים - על זה עניתי שהם חיבים. "קופת חולים תצרף לתכנית כל חבר המבקש להצטרף לתכנית, ללא קשר למצבו הבריאותי או הכלכלי, ולא תגביל את הצטרפותו או את זכויותיו בעת הצטרפותו בתנאי כלשהו, למעט תקופות אכשרה סבירות" 2. ביטוח בריאות נוסף. 3. ביטוח חיים. לגבי שני האחרונים , מצא איטולה את הקטע בענין, יש שם הליך של הגשת עירעור. בנוסף אני ממליץ לפנות לכמה חברות, ואני מאמין שימצא אחד בעלויות נמוכות. אבל אם תרצי נוכל לעשות איתך בדיקה מציאותית למצב. כולל כל השלבים.

ruthty

New member
מצטערת אולי לא הבנת אותי

אני מתכוונת לסעיפים 2,-3 שנית זה לא נראה לי פשוט היות והיום נכנסתי לאתר של דיקלה שם מצוין לפי מה שהבנתי שאין הם מבטחים זה לא שיך לעלויות עדין לא הגענו לשלב הז דרך אגב חוק ביטוח משלים בקופה הכללית זה נקרא מושלם נכנס לקטגוריה של חוק בריאות ממשלתי רק אתה צריך קצת לשלם דרך אגב כבר ציינתי חב' כלל ביטוח גם לא מבטחת אני מחקה למיסמכים שישלחו אלי ונראה דע לך שגם אני קראתי וזה לא כל כך ברור כפי שאתה אומר ישנם סעיפים משנים

ruthty

New member
בוקר טוב דינה

אני מדברת על כל דבר נוסף חוץ מקופת חולים וזה ביטוח ניתוחים למשל ביטוח סעודי כן ביטחו אותי הם לא שאלו לגבי המחלה ואני עניתי רק על השאלות ולא הוספתי חבל שזה כך

ruthty

New member
אבא של אפי

קודם תודה על האינפורמציה שנית אם תשים לב ישנו שם סעיף בשירותים נוספים שהוא מציין בפירוש כי הם יכולים לבטח מי שהם רוצים שיהיה לך בוקר נעים ושבוע טוב

ruthty

New member
לכל הפורום הגעתי למסקנה

שהכל צריך להיות בכתב החלטתי להתחכם פנית אליהם וביקשתי את הכל בכתב כמובן שיד ימין לא יודעת מה שיד שמאל ובשמחה אמרה לי הפקידה שהיא שולחת לי הכל בכתב לא ציינתי שום דבר הגב' הוסיפה שזה חוק ממשלתי אני ממתינה למכתב ואז נראה מה אלה

ל-ruthty

לביטוח רפואי נוסף, את חיבת לדווח על מצבך, כי במידה ותיצטרכי אותם הם ינצלו את אי הדווח כדי לא לשלם, ואז חבל על הכסף שלך, והאכזבה.

ruthty

New member
אבא של אפי

בוקר טוב קודם נכון מאוד מה שאתה אומר רק רציתי לקבל מהם מסמך רשמי כדי שאוכל להלחם בזה אומר לך את האמת עד היום ותרתי על הרבה דברים . אני מבוטחת בדיקלה עם כל בני משפחתי על סעודי דיקלה היום פנתה למגזר הפרטי נפרדה מהמושלם והיא פונה למבוטחים שלה להרחבות הפוליסות, בפוליסה מצוין לגבי כמה נושאים והם א. ביטוח נתוחים ב. ביטוח תרופות שלא מצוינות בסל ג. ביטוח חול אני מאוד רוצה לבטח זה כדאי אני בקשתי שישלחו את הכל בכתב כך שאוכל להתייעץ אתכם וגם עם האגודה אני חושבת שזה נושא חשוב לכולם ברגע שאני אקבל את זה אני העלה את זה לפורום

ruthty

New member
נזכרתי בעוד משהוא

למשל חברת כלל לא מבטחת חולי אפילפסיה נסה ותראה

למעלה