נגעת כאן במשהו עקרוני אצלי.
קודם כל, אנחנו די מקפידים. באמצע השבוע קצת פחות, כי הקטנים אוכלים בשולחן הקטן של איקאה, ביחד, ואני לצערי לבדי בשולחן הגדול (ככה הם מעדיפים). כעקרון, אנחנו מושיבים אותם ביחד. כל עוד אני גם אוכלת, וזה בדרך כלל רק אחרי שהגשתי להם, אני לא מרשה לקום כי צריך לשטוף ידיים אחרת הם מלכלכים את כל הסלון. אחר כך, אני הרבה פעמים בודקת שהם יושבים לפחות רבע שעה, כחלק מארוחה משפחתית. אני בהחלט לא מכריחה לאכול ואפילו לא בודקת מה בצלחת, אבל אומרת שישארו איתנו כדי להנות מחברתם. הרבה פעמים הם פתאום כן רוצים לאכול (אולי קודם ניסו פשוט "לעשות גלים"? לא יודעת). אם יש משהו חשוב, כמו צריך פיפי או שהם לא מרגישים טוב וקשה להם, או שהם מאד מאד עייפים ועצבניים באופן חריג, אני כמובן לא מתעקשת. כשהם מגיעים לשלב ההצקות ההדדיות, אפילו אם לא אכלו טוב, אני מורידה מהשולחן (בבחינת: אם אתה לא מתעניין באוכל, אתה כנראה לא רעב). אצל סבא וסבתא אנחנו גם מתעקשים שישבו איתנו גם אם הם לא אוכלים. שוב, לא בחינוך יקה כזה שלא מרשה לקום מהשולחן. א-ב-ל, מי שקם מהשולחן לא חוזר לאכול. מי שקם מהשולחן מצופה להעסיק את עצמו בשקט עד שהאחרים יסיימו, בלי להפריע להם. כשאנחנו אוכלים ביום שישי ושבת ארוחות משפחתיות גדולות, ליד השולחן הגדול, אנחנו מדברים ביחד. כל אחד יכול להשתתף, אבל אני מונעת צחקוקים, נסיונות לנשוף דרך הפסטה, נסיונות לעשות מזיתים שמן וכד', כי זה ממריד את כל השולחן ובסוף יש מלחמת אוכל. אנחנו בהחלט משוחחים ומדברים, בדרך כלל על מה נעשה מחר, מה עשינו השבוע, תמוז מספרת לנו אירועים מהגן ואנחנו מספרים לה. בקיצור, מין בלגן מאורגן כזה, מאד נחמד ונעים. בכל מקרה, כשקמים מהשולחן אנחנו מתעקשים (כמו בגן, דרך אגב) שיפנו את הצלחת שלהם. עידו גם מתעקש שבמקרה ואני הכנתי את האוכל יאמרו לי תודה, ואני משתדלת לזכור הפוך. אנחנו משבחים על אוכל טעים בקול ובאדיבות, כדי להנעים למבשל אחרי הזמן שהשקיע.