hazelnut

New member
../images/Emo26.gif WISH LIST איך בעברית?

ובכלל אשמח להצעות לתרגום הכותרת הזאת: Customers Make *Wish List* for Service הנה התרגום הראשוני שלי: לקוחות מחברים *רשימת דברים שהיו רוצים* משירות לקוחות

טרודי

New member
אולי "רשימת בקשות"?

המונח wishlist מאוד מוכר באנגלית, אבל "רשימת משאלות" לא מוכר בעברית. למילה "משאלה" יש קונטציות של משהו שצריך ג'יני כל-יכול כדי להגשימה. לא משהו שהחברה באמת מתכוונת לעשות כדי שהלקוחות יהיו מרוצים. (ואולי זה קשור לתרבות השירות הישראלית?) לכן, הייתי הופכת את זה ל"בקשה".

Fanja

New member
דווקא ראיתי יותר מפעם בחנויות

במיוחד חנויות כלי אוכל "רשימת משאלות" של זוגות שעומדים להינשא.

טרודי

New member
יש בארץ wedding registry?

לא ידעתי. כל המתחתנים שאני מכירה ביקשו (אם שאלו אותם) צ'קים. כסף מזומן גם בסדר. כנראה שאני לא מסתובבת בחוגים הנכונים. (ולחנויות כלי אוכל אני בכלל לא נכנסת).

Fanja

New member
יש! אבל אל תתרשמי לא נכון

אלה גם לא החוגים הסוציאליים שלי ....

Fanja

New member
נא נמקי!

בכל זאת wish =משאלה ולא request ואפילו אלה שיש להם רשימה בחנות לפני החתונה יודעים שלא מנומס לבקש (במפגיע!), מספיק לרמוז שזו משאלת לבם שיהיה להם הכד הספציפי ההוא...

ססילי

New member
לא נימקתי כי הנימוק של טרודי נראהלי

ממצה למדי. המילה "משאלה" בעברית מייצגת בין השאר רצון כמוס, תקווה גדולה, דבר מה ששואפים אליו ובעיקר מקווים שיקרה. זו מילה רגשית מאד. המילה wish באנגלית מייצגת גם פשוט רצון (ולא רק משאלה). לדעתי בצירוף wish list (בעיקר בהקשר הזה) מדובר בדברים שהלקוחות מעוניינים בהם, ולא בדברים שליבם שואל אליהם בחשאי / בהתרגשות / בהחסרת פעימה / בעוז / ברטט / בכמיהה / בהשתוקקות / בסערת חושים לב או נפש / בנפש מסוכסכת / בעקביות / בפתאומיות או סתם כשהם חולמים בהקיץ
לדעתי wish list היא רשימת הדברים שהלקוחות רוצים / מצפים / דורשים או זקוקים להם. 'רשימת צרכים' או 'רשימת דרישות' נשמעים לי רחוקים מדי מן הכוונה המקורית וקצת תוקפניים. 'רשימת משאלות' כמו גם 'רשימת רצונות' נשמעים לי ניסוחים רגשניים מדי, מאד לא ישראלים ולא טבעים בעברית באופיים. לדעתי הניסוח שהוא מנומס אך לא רגשי מדי ובעיקר מקובל מאד בעברית הוא 'רשימת בקשות'. נכון שזה לא תרגום מדוייק, אבל לדעתי בהקשר ובמשמעות הזו, זה מה שנשמע נכון לאוזן ישראלית, וכך היה מנסח את זה דובר עברית (אם לא היה מדובר בתרגום). לדעתי שום ישראלי לא היה מנסח 'רשימת

ססילי

New member
למי שחביב עלי אני מציעה שתיה לפי

הזמנה. אז מה את מעדיפה שזה יהיה?

למעלה