שלום

gianella

New member
../images/Emo66.gifשלום

שאלה: מחר יתקיימו מבחני תאוריה כרגיל?? אני שואלת בגלל שמחר זה צום..... תודהההה

gianella

New member
בוודאות??

תודה רבה על התשובה המהירה יום מקסיםם

אל תבקש ממני לכתוב הכל..

אספר לך רק סיפור... לפני כמה מאות שנים במהלך הכיבושים של נפוליאון הוא ראה כמה יהודים יושבים על הרצפה ובוכים.. הוא חשב שהם בוכים על המצב הקשה שלהם שהיה באותה תקופה.. אבל כשהוא שאל אותם מדוע הם בוכים כך ומתאבלים ענו לו שהם בוכים על כך שבית המקדש נחרב בדיוק היום לפני כ-1000 שנים.. נפוליאון מאוד השתומם ונדהם.. ואז הוא אמר- "כשאני רואה עם כזה שבוכה על עברו הכ"כ רחוק- בטוח אני שיגיע יום אחד לידי גאולה שלימה" בית המקדש השני נחרב בגלל ששררה שנאת חינם וחז"ל אמרו שכל דור שבית המקדש לא נבנה בימיו כאילו חרב בימיו- ז"א שעדיין לא תיקנו את השנאת חינם ששררה ובמיוחד במצב המסוכן שלנו של המלחמה הזו צריך להתאחד כולנו ביחד ועל זה אנו צריכים להתאבל- לא רק על זה שבית המקדש חרב- אלא שעדיין לא תיקנו את שנאת החינם שבגללה הוא חרב- אם נהיה כולנו כאחד- אף לא אחד יוכל לעצור את עם ישראל. ובגלל זה עצוב לי שמשרדים ממשלתיים שהם הנציגות של העם היהודי פה בארץ ממשיכה לעבוד כאילו כלום לא קרה- חילונים או לא חילונים- למה לא לשמור על המסורת? יקרה משהו אם הם לא יעבדו עוד יום בשנה? אנו אמורים להתאבל כעם ולא רק ציבור זה או אחר.. וזה רק על קצה המזלג למה הדרדרנו.

abcdcba

New member
וואלה

לא שיכנעת אותי- אבל ניסיון יפה.
אני בכל מקרה חושב שעם צריך להיות מאוחד תחת תרבות ולא תחת דת- תחת מרכיבים זהותיים של ערכים ומסורת ולא דת. אני לא מאמין שיש מקום בחברה פלורליסטית וחוקית לקביעה של יום על פי הדת (שכן הפלורליזם נפגע- מה עם האנשים שלא מאמינים באותה דת?) אתה קורא לזה מסורת- אבל הכיצד זו מסורת אם הציבור הרחב בקושי יודע שזה קיים?- מסורת היא קובץ ערכים ומנהגים שנהוגים אצל רוב המשפחות בעם מסויים. במצב מלחמה אנחנו צריכים להתאגד סביב הערכים המשותפים שלנו- העבר שלנו וההיסטוריה שלנו- השואה, מלחמות ישראל, תרבות ישראל על כל ענפיה, מוסיקה, מדע וטכנולוגיה. הדת אינה נותנת פיתרון כולל לעם- שכן לפחות מחציתו אינו דבק בה. כיצד ניתן אם כן לאחד עם סביב משהו שהוא לא כולו מאמין בו? שים לב לעוד נקודה- מדוע אנחנו אבלים על בניין חשוב מבחינה דתית ותרבותית שנחרב וקובעים יום צום עבורו, אך עבור הבנים והבנות שנפלו במלחמות ישראל לא נקבע יום צום ותענית? ועוד נקודה למחשבה- בימים כאלה מהו המקום לחשיבות לציון אירוע שכזה? אדם שהוא באמת טוב בנפשו- מאמין בבני האדם ובזכותם לחיות באושר- ינצל את היום הזה לעזרה לתושבי הצפון- סיוע באוכל ובדרכים אחרות. בכל מקרה- רק בריאות!

אולי כך אתה חושב..

לא עשית בגרות בהיסטוריה? הרעיון השני של הרצל לפתרון בעיית היהודים (הראשון היה ניסיון 'לנצר' את כל היהודים בטקס ענקי) היה הקמת מדינה יהודית בעלת צביון יהודי. בטח יצא לך לא פעם לשמוע את דוד בן גוריון בעת הכרזת העצמאות: "הנני מכריז בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל- היא מדינת ישראל.. אבל תדע לך אתה לא הראשון שחושב שתרבות ודת נפרדים זה מזה אומנם אני לא בדיוק זוכר מתי בדיוק זה היה אך שנים ספורות לפני התלהטות הרעיון הציוני היה ויכוח גדול בין היהודים- האם היהדות- היא לאום (עם תרבות משלה והכל) או שהיא בסה"כ דת שלא קשורה בכלום מלבד זה.. אז נכון שהיו דיעות לכאן או לכאן אבל בסופו של דבר מי שחשב שזו רק 'דת' נשאר בחו"ל או ששינה את דעתו (ביודעין ובלא יודעין) ועלה לארץ.. ואם הגענו למסקנה שמדינתנו הקטנה (ביותר..) היא בעצם מדינה יהודית צריך לראות בה מדינה יהודית לכל דבר תוך שמירה על הצביון היהודי שהיה גם לפני המהפכה התעשייתית -שעד אז בכלל לא היה מושג כזה דתי- כל היהודים היו דתיים ומי שלא רצה בזה הלך לדת אחרת. ככה שגם כשאמרת שמסורת זה רק דבר שרוב העם שומר עליו- עד לפני 100-150 שנה הרוב המוחלט של היהודים היה שומר על מסורת זו- ז"T שהיום זוהי גם מסורת- רק שהיום אנשים פחות מודעים לה וחבל. אתה צודק! צריך להתאחד סביב הערכים המשותפים שלנו ובמיוחד עכשיו במצב מלחמה ואפילו אתה אמרת שצריך להתאחד גם סביב ההיסטוריה של העם שלנו- והזכרת גם את השואה- אתה זוכר למה הלכו האנשים הקדושים כצאן לטבח בשואה? בגלל שהם היו יהודים- ותו לא! בגלל שהחשיבו אותנו (ועדיין יש לא מעטים שחושבים כך עד היום ימ"ש) כגזע הנחות ביותר! וחלק מההיסטוריה היהודית היא גם חורבן בית המקדש- אז אתה בעצמך אומר שצריך להתאחד סביב זה- אז כן צריך להתאבל על כך כעם ולאלה ששכחו את המסורת היהודית עם השנים- למה לא לסגור את בתי העסק ובמיוחד את המשרדים הממשלתיים כדי להזכיר להם? את אומר שזה יפגע באלה שלא יהודים..? כבר הזכרתי לעיל שזו מדינה יהודית- אז תאמין לי- באמת לא אכפת לי שיגורו כאן כמה גויים אבל שיידעו שכאן נוהגים לפי היהדות- כמדינה ולא רק כפרט. הנקודה שהזכרת- חשובה מאוד אם כי ממש לא קשורה לנושא.. בית המקדש חרב לפני 1938 שנה ומייד אח"כ אנשים על דעת עצמם עוד לפני שחז"ל תיקנו שיום זה הוא יום צום ותענית גזרו על עצמם תעניות כאלה ואחרות- וזאת משום שלא ידעו איך אפשר לחיות ללא בית מקדש שהיה באותו זמן מרכז חייהם- זה היה מרכז רוחני ענק בשביל עם ישראל ובלעדיו לא יכלו לשמוח- ולכן היו כאלה שלא שתו יין לא התחתנו ועוד ועוד.. עד שחכמים החליטו לעשות סדר בבלאגן- שהתענית הזאת תהיה מסודרת ואז תיקנו תקנות- כמו שעדיין צריך להתחתן אבל בשביל האבל ישברו כוס, בברכת המזון הוסיפו ברכת "בונה ירושלים" (רק בשביל להמחיש לך את הצער ששרר- יש סיפור על אחד שבירך ברכת המזון והגיע לברכת בונה ירושלים- מרוב צער על בית המקדש החרב לקח את הסכין שאיתה אכל והתאבד- מאז גם תוקנה תקנה שאסור להשאיר סכינים ומזלגות על השולחן כשמברכים) תיקנו תפילות ורמתו הרוחנית של בית הכנסת עלה. לדעתי אין צורך לעשות צום ותענית על חללי מערכות ישראל מהסיבה הפשוטה- זה לא ייתן לך יותר מדי- האבל על החורבן אמור להביא עצמנו לידי תיקון כמו שאמרתי בהודעה הקודמת ובקשת רחמים על ע"י וע"י כך להביא את הגאולה אבל מה ייתן לך צום ותענית על חללי מערכות ישראל? אם זה בשביל להעלות את נשמתם- אז יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל מספיק משום שהרבנים הראשיים תיקנו לשם כך תפילות מיוחדות וקדיש שנאמר לעילוי נשמתם. ואין צורך ביום צום. אם תהיה לך סיבה טובה לכך שדרוש יום צום לכל החללים- בבקשה לך למשרד הדתות אולי הם ישתכנעו ויתקנו גם ביום הזיכרון יום צום. ועל הנקודה למחשבה שלך כבר דיברתי בהודעה הקודמת- מטרתו של הצום בין היתר היא להביא עצמנו לידי תיקון ולתקן את שנאת החינם- ולהביא בינינו אהבת חינם- ואם תהיה אהבת חינם וגיבוש ואיחוד בינינו נרגיש חזקים יותר ונהיה מלאי מוטיבציה- (רק כדי להמחיש לך את זה- בשבוע הראשון למלחמה- אפילו השמאלנים ביותר הצדיקו את המלחמה והייתה תחושה עילאית שאנחנו ננצח בגדול, והייתה תחושה טובה אצל העם לגבי צה"ל במלחמתו לעומת זאת כשהייתה ההתנתקות- היה בעם קרע כ"כ גדול שהביא לידי תחושת תסכול ופספוס..)

abcdcba

New member
וואו

זה יהיה קשה להגיב, אבל אני אנסה בכל זאת. יש לך טעות היסטורית חמורה. אולי אתה לא מודע לזה- אך דווקא הרצל לא היה שייך כלל וכלל לציונות הדתית- הוא דגל בהקמת מדינה ליהודים ובכלל לא היה חשוב לו תחילה שהיא תהיה בשטחי ארץ ישראל (תוכנית אוגנדה). שאיפותיו הלאומיות נבעו יותר מלחץ הפוגרומים ביהודים ומשאיפה כללית להגן על היהודים בדרך היחידה שאפשר- לרכזם במקום אחד. הטענה שלך שהוא רצה שלמדינה יהיה צביון יהודי דתי שגוייה לחלוטין- ואם אתה לא מאמין לי אני מוכן להביא ציטוטים שייאשרו את דברי. לגבי דבריו של דוד בן גוריון- גם כאן יש לך טעות רצינית. המושג מדינה יהודית- לאו דווקא מתייחס לצביון הדתי של המדינה. ניתן לאשש זאת בדבריו- שמדינת ישראל תעניק חופש דת, מין, מצפון וכו'. אני לא יודע מה איתך- אבל כאשר קובעים בחוק שיום מסויים הוא יום צום- נפגע החופש של מאמין בדת אחרת- שכן ימי הצום שלו לא נקבעים בחוק. אדרבא, מדינת ישראל, בשום שלב, לא הכריזה על כך שהיא מדינה שנוהגת על פי הדת היהודית- להיפך- היא מדינה שבה יש חופש מצפוני ודתי כביכול. אני לא מבין מאיפה המסכנה שמדינתנו היא מדינה יהודית. מהחוק? מהרוב? ומה אם אני יהודי שמאמין בערכים של הבודהיזם? אני לא שייך למדינה הזאת? אני מאד בעד שמירה על מסורת מסויימת של ערכים שמאחדים עם. אך לא כאשר הדבר כולל צביון דתי מוחלט אשר כופה על כל אדם הגר בישראל להתנהג כך ובעצם לא מאפשר לו את החופש שלא להיות תחת אותם ערכים. אתה באמת חושב שצום מביא "אהבת חינם" בעם "וגיבוש"? זה דבר נאיבי ומטופש. למעשה, היום הזה לא מפריע לי כלל. אך מפריעים לי דברים רבים בכפייה הדתית שנעשית- תהליכי הגיור המשפילים וחסרי האנושיות, חיתון וגירושין, ועוד המון דברים.

.....

הטעות פה היא שלך- לא כתבתי שהרצל רצה מדינה בעלת צביון יהודי דתי אלא צביון יהודי- עם התרבות היהודית והכל- אני לא רואה איך יכולה להיות תרבות יהודית אם לא שומרים על המסורת ככה שאם יש פה טעות היא שלו
שילמד להשתמש בניסוח יותר טוב. נכון שבתחילה הוא חשב על תוכנית אוגנדה והכל אך לאחר שהציע זאת בקונגרס הציוני- אפילו המצדדים בה רצו שהפתרון יהיה שמני בגלל שבאותה תקופה היו פרעות קשות ביהודים והתוכנית ירדה מהפרק מהר מאוד ולאחר מכן המטרה היחידה הייתה הקמת מדינה ריבונית בארץ ישראל. ושוב- לא טענתי שהרצל רצה בהקמת מדינה דתית (אפילו הצגתי את תוכניתו הראשונה שהוא רצה לנצר את כל היהודים- אני לא חושב שאפשר ללכת מקיצוניות אחת לאחרת כ"כ מהר) וגם לדבריך הבאים הטעות פה היא שוב שלך- גם כאן לא כתבתי שהוא ביקש להקים מדינה בעלת צביון דתי- אלא יהודי- לא דיברתי על כך שתהיה משמרת צניעות או דברים מהסוג הזה אלא על כך שיהיה במדינה תרבות יהודית וכמו שכתבתי למעלה- תרבות זה כולל גם את המסורת. חוץ מזה- אני רואה שחלק מהדברים שאמרתי כן מיושמים ככה שאני לא רואה שטעיתי- עובדה- יש רבנים ראשיים מטעם המדינה- ולא ידוע לי שיש איזה כומר שאחראי על כל הכמרים במדינה וכך גם לא שייח' ולא מנהיגי דתות אחרות. עובדה- שיש איסורים כאלה ואחרים שמחוקקים בגלל שהם אסורים ע|"פ הדת היהודית.. למשל חוק החמץ שהיה עד לא מזמן והאיסור לייבא חזירים לארץ.. (לא יודע אם גם חוק זה עוד תקף) ויש עוד ועוד דוגמאות לחוקים כאלה- ואין חוק האוסר לייבא יין בגלל המוסלמים אז יש למדינה צביון יהודי אז אל תקשקש.. פשוט לדעתי יש דברים בהם צריך להתחזק בהם מבחינת המדינה. ונכון שיש בה חופש דתי והכל- אבל אומרים לך- המדינה נוהגת כמדינה יהודית- בינך לבין עצמך תעשה מה שבא לך אבל תדע שיש חוקים כאלו ואחרים שאתה צריך לקיימם בגלל שאתה במדינה יהודית. לגבי כל הקשקושים של "כפייה דתית" מה שנקרא- יכול להיות שיש דברים קטנים אשר כופים.. אבל הכפייה שהיא הרבה יותר גדולה היא "הכפייה החילונית"- כן כן- כפייה חילונית ובניגוד ל"כפייה הדתית" שאותה אתם יכולים לעקוף באופנים מסויימים נגד הכפייה החילונית אין מה לעשות יותר מדי- דוגמא לכפיה חילונית? כשאני רק יוצא מהבית ולפניי יש שלטים כאלה ואחרים שבהם יש תצלומים של נשים 'חצי ערומות' אין לי יותר מדי מה לעשות- אז מה תגידו לי? "זו לא כפייה- אתה לא חייב לצאת מהבית ולראות את זה?" נוו באמת.. שמע- אני לא חושב שזה שאתה צם מביא אותך אוטומטית לידי אהבת חינם- אבל ב"ה אנחנו בני אדם עם שכל.. ובמיוחד בדור שלנו אף אחד לא עושה דברים בלי לחשוב ככה גם בצום- אז לפני שאתה צם אתה חושב לעצמך- למה יש את הצום הזה בכלל? ואז אתה מגיע למסקנה שכתבתי בהודעות הקודמות שבית המקדש חרב בגלל שנאת חינם ושכל עוד הוא לא נבנה זה כאילו הוא נחרב ואז אתה בא לידי זה שאתה חושב לעצמך- וואלה אהבת חינם זה באמת משהו שאני צריך להתחזק בו... ובקשר ל"כפייה הדתית" הנוראה שעושים לכם- כבר הגבתי בעניין..

dafna221

New member
לי אמרו שפתוח

התקשרתי לפני שעתיים למספר של משרד הרישוי ואמרו לי שיהיה פתוח.

מתן1002

New member
חבר שלי בדק

היום (בב''ש), כי הוא רצה לגשת מחר ואמרו לו לבוא ביום ראשון .. כי מחר סגור..

למעלה