בעיה עם הגרושה

einavush6

New member
../images/Emo66.gifבעיה עם הגרושה

הי, אני רווקה בסוף שנות העשרים שלי, חיה עם בן זוגי מעל 3 שנים והוא גרוש עם ילדה. לאחרונה, בשל חזירות ונצלנות של אם הילדה את בן זוגי, הוא במהלך משפטי נגדה. כלומר, היא מתנהגת בצורה אלימה, עצבנית וללא שיקול דעת בכלמה שקשור לילדה. מכיוון שלבן זוגי מאוד אכפת מילדתו, הוא החליט לערב את בית המשפט, והגרושה נוקמת בו. מאחר ואני לא מתערבת בדבר, רק נותנת עצות, ובעיקר בפן הפסיכולוגי על מנת שהילדה לא תפגע אישית לטווח הארוך, האם לא מבינה דבר וממשיכה לפגוע בילדתה, בשר מבשרה על מנת לפגוע בי ובבן זוגי. היא מקנאה, מעבירה מסרים דרך הילדה, מספרת לילדה שקרים , מרעילה אותה נגדנו, מאיימת עלי בטלפון, וכן מקללת ומתנהגת בצורה ילדותית ונובעת מחוסר ביטחון מוחלט. מאחר וברור לי שזה לא קשור אלי אישית, אלא בגלל שאנחנו ממשיכים את חיינו, וטוב לנו מבחינה כלכלית, אישית וזוגית, לעומתה, אני משתדלת לא לקחת זאת אישית, ולהבין את טיפשותה. אך איך ניתן להעביר לה שהתנהגותה פוגעת בילדה שלה? אנ עיזרו לי כדי שילדה נוספת לא תפגע מכך שאמה מנסה לפגוע דרכה. תודה ויום טוב לכולם.

אחחח..עינב עינב...

את לא מתערבת.... "רק נותנת עיצות בפן הפסיכולוגי" זה לא אישי נגדך... אבל "היא טיפשה, ממורמרת, כועסת וסובלת מחוסר ביטחון." את חיה בבועה ואופריה... ו"היא חזירה, נצלנית, מניפולטיבית, עצבנית..." שמקנאה לך. סתם מגיבה לך... על מה שאת כתבת... ובטוחה שאת חושבת שכלום לא נגדך כלום לא אישי ולך אין דיעה בנדון...{מחייכת} רווקה בסוף שנות העשרים דהיינו בפתיחת השלושימים... תהני לך מהספק.

d a n i e l s 5

New member
uuuuu בחיי שאני לא מבינה אותכן

תגידי לי את בכנות....כשבן הזוג שלך משתף אותך בבעיות של הילדים שלו ,ושואל לדעתך , או שואל מה את חושבת , את אף פעם לא נותנת עצות , את אף פעם לא מציעה הצעות (מנסיונך , מעולמך, מהידע שצברת).....את תמיד אבל תמיד אומרת "אני רק מקשיבה אבל מנועה מלהציע".....אם כן ...וואלה מראה , מורידה בפנייך את הכובע ! אני ....כשחבר/בן זוג או לחילופין חברה , מספרת לי על בעיות של הילדים שלה בבית השני ......אני מעבר להקשבה , תמיד אבל תמיד מוצאת את עצמי מייעצת או אומרת את דעתי גם להביע דיעה זה סוג של ייעוץ לדעתי :))) מה החבר/הבן זוג יעשה עם זה (עם ההצעה שלי או לחילופין עם הדיעה שלי ) זה כבר ענין שלו :) כזאת אני :)

רק וגם אז אולי

הוא מבקש שאעזור ואחשוב איתו אין לך מושג כמה אין לי כח להתערב תורידי משו אחר עזבי את הכובעים לערבי מערב פרוע.

d a n i e l s 5

New member
מתוקה....

לחשוב איתו....או סיעור מוחות עקב בעיה שנוצרה ...... היא סוג של מתן עצות ...אולי בסתר אבל בכל זאת..... ת'אמת , לא מאמינה ביכולת הזאת להקשיב ולא להביא דיעה ....... זה אפשרי רק במקרה של מטפל/מטופל ...וגם שם זה לא לגמרי נקי , לא לגמרי חף ממתן עצה/עזרה :) תאמיני לי .

יו יו דניאלס......

מניסיוננו...בשלהיי הארבעימים ועם המון כוויות בפנים... זה חוזר כמו בומרנג.. אומר לך בכנות...כשלבן זוג שלי יש בעיות עם גרושתו והילדים... אומרת לו.."רד לי מהוורידים...יש לי מספיק משלי"..סומכת שהוא יעשה את הטוב בעיניו.. ולא מתוך חוסר עיניין...רק מתוך הבנה שאין לי יד ודבר שם. היא לעומתנו...רווקה... בלי תיקים משקולת ועודף מיסוי... יש לה את הראש הכי פתוח להכנס לגחמות של הגרושה.. שתנסה.. במקסימום היא תחטוף במקום שניהם.. שאפו לכל אלה שמתערבים ומייעצים... סתם מיגרנה מיותרת...

d a n i e l s 5

New member
ראי תגובתי למראה :)

ת'אמת.......לא הייתי רוצה לשמוע מחבר/ה או בן הזוג שלי את המשפט הזה..... "רד לי מהוורידים...יש לי מספיק משלי"...... הייתי יכולה להבין אותו (את המשפט) אבל דפנטלי לא הייתי רוצה לשמוע אותו :) סורי , כזאת אני !

את יודעת (מי כמוך)

שאני לא יכולה לאמר לו רד לי מהווריד יש לי משלי כי מי ששלי מאוד גם שלו היום
בית משותף הכל משותף ת'אמת ? הוא וגרושותו משתפים האחד את השניה כלכך הרבה שכנראה הצורך שלו להעלות בבית ולהתייעץ לא הכרחי לכן אני זוכה בלא להתערב ולהתערבב.

יאפ...

תראי.. אני בעצמי.. מטורפת על סיעור מוחות.. מטורפת על רכבת הרים.. אבל רק כשזה ביני לבינו בלבד.. לאחרים משאירה לשחק בבדידים.. כך אני רואה כל גרושה שמבצעת מניפולציות על חשבון זוגיות של האקס....ומשתחלת לה. סתם תימרוניי עשן של דוקים... ומצידי מיותר לבזבז זמן ואנרגיות להתערבות מוחית שלי בנדון. **ראיתי תגובתך למראה... על כן באה תגובתי בנדון...שכן אודה לך אם נמשיך בתגובות.. שכן אי אפשר להפסיק את השרשרה הזו...ואם תחליטי שכן... את תגרמי לי להעביר את שעות ההמתנה..הנחרצות האלה.. שכססו לי את האמאמא של הפרנץ' והוסיפו לי קימטוטים על הבייבי פייס ש'לי...
{סאמק כמה זמן מחכים לתוצאות של איבחונים בארץ הזו????????????}

איפה את בשבועיים האחרונים??.

איבחונים... לבדוק אם אמא שלי "כשירה" לעבור מעקפים וצינתור...כבר היום בערב ולכל המאוחר מחר... יש בעיה חמורה עם הדם שלה... ובכלל... מחכים לתוצאות.. מחכים לעוד נעיצה..לעוד מייח עצם..לעוד חומר מדלל כדוריות דם.. מלא מלא מושגים...מלא מלא שעות של המתנה...והמון בלבלות.. {את מבינה למה "צא לי מהווריד .. יש לי מספיק משלי..."..}

einavush6

New member
תודה תודה

תודה על ההתייחסות הכנה, אבל אם הייתי חושבת על עצמי מזמן לא הייתי בקשר הזה, ובגלל שאני קודם כל אוהבת את בן זוגי בקרוב בעלי דרך אגב, ואכפת לי ממנו וממה שהוא מרגיש, כואב לי על הילדה, היא לא מפריעה לי, ולא עשיתי לה דבר מעולם, וגם לא דיברתי איתה, זה הכל בראש שלה.אשמח לעוד תגובות

רוצה עצה טובה

מבעלי ניסיון,להמשך דרכך הזוגית? תשאירי את התנהלות העניינים לבן זוגך אל תתערבי לעולם ביחסים בינו לבין גרושתו . זה ממש לא תפקידך. היי אוזן קשבת בלבד,בלי לתת עצות. בהצלחה!

ozzz64

New member
9 קבים של צדק וצדיקים ירדו לעולם .

9 לקח הפורום , את העשירי הוא גנב ...

d a n i e l s 5

New member
אני אומרת....

שלך אין שום אפשרות להעביר לה את המסר הזה שאכן היא פוגעת בילדה שלה ....... את באמת מעבר למתן עצות וניסיון לעזור בדלת אמותייך ....לא יכולה לעשות כלום ! אבל האבא....אם אכן זה באמת כך, יכול בקלות לערב גורמים חיצוניים ....ולוא דוופקא מישפטיים . אם היא בגיל בית הספר , תמיד אפשר לערב את היועצת , המורה , או כל גורם אחר ...ושוב אם באמת באמת יש פגיעה בילדה.... אם זאת רק נקמנות קטנונית ומטופשת......אין מה לעשות אלא רק לשבת ולשפשפף ידיים לחרוק שיניים ולנסות ולהנעים לילדה את זמנה בחברתכם כמה שיותר ....הפוך על הפוך . תנו קרדיט לאינטלגנציה של הילדה .....היא יכולה לשמוע מחד כך וכך....אבל ברגע שהיא רואה מאידך כך ואחרת.....היא תבין :) ולגבי הייעוץ......ראי תגובתי למראה , אני לא נבהלת מייעוץ של אנשים אחרים כל עוד הוא לא אינטרסנטי ופוגעני .

שירלי6

New member
את לא תצליחי לעזור לה.

כל מה שאת יכולה לעשות זה להיות בת זוג אוהבת ותומכת לבן זוגך.

הגישהשלך

מקוממת. הגישה שלך כלפי האמא..הגרושה..האשה שנעזבה.. וזה שאת "נותנת עיצון בפן הפסיכולוגי"..זו התערבות לשמה..בעיניינים שאינם נוגעים לך. לא כרגע. אולי בעתיד. מציעה לך לסתום את הפה.

למעלה