ג-גמ-גמי-גמיל-גמילה

dipsy1

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo163.gifזקוקה להדרכה

שאלתי גם לפני כמה ימים אבל הדיון קצת סטה מהנושא ולא קיבלתי כל-כך תשובה. אז ככה: נוהר בת שנתיים וחודש ובפסח אני רוצה לגמול אותה מחיתולים. איך עושים את זה? מורידם את החיתול לכל היום? מורידים לכמה שעות? מה עושים כשיוצאים החוצה? מה עושים בלילה? תובנות נוספות בנושא יתקבלו בברכה תודה מראש...

זואיzoe

New member
גמילה ממוצץ בגיל 4

כבר חצי שנה שהילדונת מבטיחה שכאשר היא תגיע לגיל 4, היא נפרדת לשלום מהמוצץ לתמיד. לא בגן, לא בלילה ולא בכלל. אתמול זה קרה. מלאו לה 4. היא מסרה לי את המוצץ והלכה בשמחה לגן. שם קיבלה מחמאות מהגננות ועוד ועוד צ'ופרים.היה קשה לה להרדם והיא רק נחה. בלילה היה די קשה ולבסוף נרדמה בעשר וחצי במקום ב 8 וחצי כאשר מיציתי את מכסת ידע השירים שלי... בבוקר קמה מיבבת בשש וחצי ולא נתנה לי לישון.. רוצה מוצץ ומוצץ ועצבנית רצח. נשברתי קצת ונתתי לה מוצץ, אחרי 10 דק' החזירה לי ושוב הלכה לגן בלי.. חזרה הביתה ועוד באוטו העצבנות החלה. אחרי כמה ממתקים וארטיקים וכל דבר שיכול להעסיק לה את הפה ושהיא רצתה וקיבלה, העצבנות שברה שיאים והיא התחילה להרביץ לי ולדרוש שאביא מוצץ ומיד!! יכולתי להמשיך להתעקש אבל זה היה עולה לי בבריאות ולה גם.. שוב נשברתי וכבר 10 דק' היא עם מוצץ בפה, ילדה רגועה ממש נופת צופים.עכשיו תראו.. ברור לי שאני יכולה להילחם איתה עד חירוף נפש. השאלה היא אם זה דבר שנכון לעשות רק בגלל ש"החלטנו".. אמרו לי שיהיה לי שבוע קשה (במידה ואתעקש להילחם ולא לתת לה) ואח"כ זה יעבור. אני די צריכה עצות מה לעשות.. האם לזרוק את כל המוצצים אותם ברגע של הסכמה מצידה ואז פשוט אין ברירה כי אין בבית? האם לוותר ולאפשר לפרקי זמן מסוימים של תשישות מצידה? להשאיר את המוצץ לעוד שנה ? (נראה לי לא הגיוני). מה עבד אצלכם בגיל כזה (אם הגעתם לגמילה רק בגיל 4 בערך)? תודה מאד!!

מנסה לעזור

גם אני מתכננת לגמול אותו בחופשת הפסח,הוא נראה לי מוכ כבר דיי מזמן אבל חיכיתי לזמן שיהיה נוח גם לי. קניתי מלאי של תחתונים וגם חיתולי פול אפס. אני מתכננת להוריד לו את החיתול ולהלביש תחתון ולתת לו להרגיש את הפיפי כשיוצא. בלילה אני מתכננת להלביש לו פול אפס בכדי לא לבלבל עם חיתול אלא להסביר לו שאלה תחתונים ללילה. בעיקרון לזרום איתו ולא להתעקש על כלום. אצלנו יתחילו בגן אחרי הפסח בניסיון גמילה משותף כך שעזרה תהיה מהגן. והעיקר:לא לפחד כלל
בהצלחה

tiger mom

New member
אין לי אישית ניסיון

אבל מכירה מישהו שעשה הסכם עם הבת שלו בגיל 4 שהיא מקבלת מוצץ רק כשהיא הולכת לישון. והם התעקשו. ברור שהיו קטעים קשים. זו גמילה לא קלה בכלל. והיא באמת עם מוצץ רק בלילה. מנגד, יש לי חברים שהחליטו שהם לא רבים עם הילד שלהם על זה. גם בגיל 5 הוא הסתובב כל היום עם מוצצים. בסוף זה בא ממנו כשהוא התחיל להבין שזה משהו של תינוקות והוא החשיב את עצמו כילד גדול ופשוט גמל את עצמו. מה שבטוח- אתם צריכים להחליט על משהו. כי לתת לה לבכות ולהתעצבן ובסוף להשבר זה הכי גרוע. ועוד דבר- "אחרי כמה ממתקים וארטיקים וכל דבר שיכול להעסיק לה את הפה ושהיא רצתה וקיבלה" זה להחליף התמכרות אחת באחרת. היא צריכה ללמוד להפסיק להעסיק את הפה. ממתקים וארטיקים משאירים אותה באותו מצב בדיוק וסתם יכולים להביא למצב שהילדה תצטרך כל הזמן ממתקים וארטיקים בשביל להרגע. אוכל זה אף פעם לא דרך טובה לגמול, לעודד, להעניש ילדים. בואי נצא מנקודת הנחה שאין לה שום בעיה בלסת או בשיניים שנגרמת בגלל המוצץ (כי מישהי כתבה בפורום חינוך לגיל הרך שאצלהם כבר נוצרה ממש בעיה). במקרה כזה את בהחלט יכולה לעשות גמילה איטית בשיתוף עם הילדה. להחליט למשל שמותר לה בלילה. להחליט שמותר לה לקבל אותו במשך היום למשל 3 פעמים ל-X דקות. אז לוקחים טיימר שמכוון תמיד ל-10 דקות. לוקחים 3 מוצצים נקיים בתוך כלי. כל פעם שהיא רוצה מוצץ, היא מוציאה אחד, מכוונים את הטיימר ויש לה 10 דקות. כשהן מסתיימות, המוצץ נעלם (עד מחר). כשהקערה ריקה- אין יותר מוצצים להיום. לחלופין אפשר להחליט כשכל פעם שהיא רוצה אותו היא מקבלת אותו ל-10 דקות. זה בתנאי שהיא לא מבקשת כל הזמן ובעצם אין פה גמילה. וכמובן, שאפשר לתת לזה לבוא ממנה. היא תגיע לגיל שבוא הלחץ החברתי יגרום לה להגמל מהמוצץ. היא תגלה שאצל ילדים זה נחשב לתינוקי ויהיה לה מניע פנימי להגמל ממנו. כרגע אין לה שום רצון או דחף. זה לגמרי רצון שלכם. ואפשר לבוא עם כוחות, אנרגיות, הרבה רעיונות לתעסוקה כדי שלא יהיה רגע משעמם ולהחליט שגומלים וזהו. אין מוצצים בבית ועכשיו מתמודדים עם זה. גם עם הרגעים הקשים, הבכי, העצבים. נראה לי שיש פה בעיקר רצון שלכם להעיף את המוצץ ובכלל לא רצון שלה וזה הופך את העניין לקשה יותר. גיל 4 לא מסמל שום מוכנות שהיא. הוא פשוט ציון דרך שאתם בחרתם. ויותר מזה, נראה לי בעיקר שיש פה מלחמת כוחות סביב המוצץ. אני, במקומכם, הייתי מוותרת לגמרי. יורדת מהנושא לכמה ימים. נותנת להכל להשכח. ואז מתחילה בגמילה איטית. למשל: אין מוצץ כשמשחקים, אין מוצץ בגינה, אין מוצץ כשרואים טלוויזיה. יש מוצץ כשהולכים לישון, יש מוצץ באזור ספציפי שבו מותר מוצץ (משהו כמו פינת פסק זמן, שבו היא יכולה להרגע זמן מוגבל עם המוצץ). אחרי תקופה כזו הייתי מנסה להוריד את השימוש במוצץ בשעות היום ושומרת רק ללילה.

זואיzoe

New member
תודה על התשובה הארוכה

ואכן עצות מקוריות וטובות שאם הגמילה אכן תמשיך קשה, אני אשתמש בהן, בעיקר ב 3 המוצצים בקופסה. מעולה ! בגן לא נותנים לאף ילד מוצץ, אלא אם הם הולכים לישון. לגינה או מחוץ לבית אני כלל לא לוקחת איתי מוצץ. בגן היא כבר 3 ימים ללא מוצץ וזה די בסדר. לא אני זו שהחלטתי על גיל 4, אלא היא... נכון שאולי היא לא בגיל של לקחת אחריות גדולה שכזו, ובקשר לממתקים, היא ממילא מקבלת אולי 2 ממתקים ביום, כך שבעניין זה זה בסדר, היא לא תתמכר לממתקים כי אני לא מאפשרת זאת וגם כי אין לה עיניים גדולות.. היא מבקשת חטיף ומשאירה 80% ממנו. אין מלחמת כוחות, כי אני לא נכנסת למצב מלחמה אלא מוותרת.. מה שכן, גם הפעם היא החזירה לי את המוצץ אחרי 10 דק' כשעל פניה חיוך רחב.. אני מבינה שמשהו שליווה אותה מגיל 0, קשה מאד להיגמל ממנו, זה אולי כמו גמילה מסיגריות אצל מבוגר. אז היא אכן לוקחת מוצץ לפרקי זמן קצרצרים, כשהיא מתגעגעת או זקוקה למנת ה"סם" הזו, ואז מחזירה לי. אכן גמילה מתישה, מעניין איך זה יגמר.

בכל גיל הם מתנהגים כמו בקריז מסמים...

אל תישברי - זה הכי חשוב. אם יש נכונות מצדה לכו על זה (זה לא יעשה יותר קל) עם הבן הלך לי בקלות עם הבת קצת פחות בכל מקרה היו מוצצים בבית כי להעלים אותם זה לא פיתרון בעיני (וגם יש אחים קטנים עם מוצצים). לדעתי, תנסי לעשות הפסקה של כמה ימים, תראי אם עדיין יש לה נכונות ואם לך יש כוחות, תקני מלאי של מדבקות והפתעות ולדרך... כמה טיפים: להשתדל לא לריב על דברים אחרים. אנחנו נתנו להם להרדם במיטה שלנו על ידינו כדי שיהיה להם יותר קל. להשתדל לא להכניס הרגל אחר במקום. וזה עובר, ברגע שההרגל נשבר זה כבר ילך מהר. חשוב מאוד לעודד ולשבח "זוכרת שאתמול היה לך קשה והתגברת" "תראי איך הצלחת להרדם אתמול בלי מוצץ" וכו בהצלחה.

זואיzoe

New member
תודה. אכן כך אני עושה

מודעת היטב שמאד לא טוב להכניס הרגל אחר במקום. והלילה היתה לי הפתע נעימה. זה הלילה השני ללא מוצץ, ולא ביקשה בכלל.. סיפרה לעצמה בקול את סיפורי פסח ונרדמה לפני כ 10 דק'. ובאמת לא העלמתי את המוצצים. בנינו להם בית שנמצא על המקרר. ברור שלא אריב איתה על כולם, כי הפתיל שלה די קצר ואני מאד מבינה את זה וכואב לי אפילו יותר מאשר לה.... תודה שוב. עצות חכמות ומועילות

ועוד עיצה קטנה (אחרי שכבר כתבו לך כמעט הכל)

צריך לזכור שיש ילדים שצריכים יותר את המוצץ מאשר אחרים. קחי בחשבון שעשויות להיות לכם רגרסיות והיא תבקש שוב. גם אז לא לעשות מאבק וכדאי לתת בתנאי X (למס דקות / רק לילה) או כל תנאי אחר שמתאים לכם. אני בטוחה שבגיל 4 עוד קשה ויש התקפות עצבים (רק בשל הגעגוע לצצי שלה) אז צריך המוןן סבלנות. הפרידה מהמוצץ הוא השלב האחרון מהפרידה מהינקות (עבור תינוק עם מוצץ כמובן) אזי צריך להיזהר שהיא לא תמצא תחליף אחר (כמו מציצת אצבע שהיא יותר בעייתי משום שאצבע אי אפשר לזרוק) ושלב בו הילד לומד להביע עצמו ולהרגיע עצמו. כלומר הפיכתו של הילד ל...מבוגר קטן. המון המון הצלחה ואושר.

זואיzoe

New member
תודה. זה אכן מה שאני עושה

בעיקר כי אני בגישה שלא צריך לנתק אותה לגמרי רק כי היתה החלטה, אלא לתת לה, בדיוק כמו שנגמלים מכל הרגל אחר, להיגמל לאט והיא עצמה לוקחת את המוצץ בשלושה ימים האחרונים, ל-5-10 דק' ואז מחזירה לי, לא כי אני מבקשת, אלא כי היא רוצה להחזיר

king luli

New member
הטיטולים שקנית (פול אפס)

זה ה LETS GO של פאמפרס? זה מה שאמרו לי לקנות אבל אני לא בטוחה וגם אנחנו לפני ניסיון גמילה בפסח. בהצלחה לכולנו ..

king luli

New member
בדקתי עכשיו באתר של פמפרס ונראה שכן

הם קוראים להם "פמפרס איזי אפ" עוד לא פתחתי את החבילה שקניתי אז אני לא יודעת ממקור ראשון. מצרפת לינק: http://www.pampers.co.il/il_IL/prod_det_104.php מנסה את מזלי גם ביצירת לינק אמיתי .. פמפרס

גם אנחנו מתחילים עם הגמילה בפסח

ומה שביררתי עד עכשיו: -רצוי שתיהי איתה בבית כמה ימים (נגיד סופ"ש ארוך),בימים האלה תורידי לה טיטול לגמרי -כשיוצאים החוצה אפשר לשים טיטולי גמילה,יש רב-פעמיים ויש חד פעמיים של האגיס.הם סופגים פיפי אחד. -בלילה שמים טיטול רגיל.מה שגם זה די תלוי בהתקדמות של הילדה. בהצלחה

ביבה77

New member
מנסה לענות...

זה נורא תלוי שיטה ואמונה וכל אמא תגיד לך מה עבד אצלה הכי טוב אבל זה מאוד אינדיווידואלי. אנחנו התחלנו גם באפריל שנה שעברה (בקרוב בת 3) עם סיר. ושבנו אותה כל הזמן מול הטלויזיה, כשציירה ליד השולן והזכרנו ל לעשות. ניסינו להרגיל אותה קודם לסיר לפני שהיא יודעת מה עושים איתו. לאט לאט הסברנו לה מה תפקידו והיא התחיל ה להפנים. הורדנו חיתול בבית והיינו מסבירים כל הזמן שכשיש פיפי צריך הגיד לאמא/אבא/סבתא/סבא מהר מהר שלא יברח וזה לא נעים. ברור שבורח, גם קקי הכי חשוב לא לכעוס ולא להלחיץ-תמיד לעוד גם כהם שוכחים- תמיד חיזוקים חיוביים. קודם תתמודדי עם היום אחכ עם הלילה. את יכולה לקנות ישבנון - אצלנו זה היה שלב שני. כשיצאנו מהבית זה היה בלי חיתול והמון בגדים ותחתונים להחלפה. אם הולכים לישון-שמנו חיתול כי זה לוקח זמן וסתם שלא יקומו מבואסים ורטובים. ראיתי מישהו לא מזמן בשבת, באמצע מקום ציבורי, מוציא סיר ומושיב ילדה קטנ עליו, ה רעיון מעולה לקחת איתך את הסיר זה ממש לא בושה וככה הילד יתרגל. בקשר ללילה-אצלנו היא ביקשה לבד להוריד וכשראיתי שבמשך כמה לילות רצופים היא קמה בבוקר עם חיתול יבש הבנתי שזהו היא הבינה אז הורדנו גם בלילה ובצהרים. תיהיו חזקים, ושכל הסביבה תתמוך-סיר אצל הסבתות וכו'. בהצלחה!!!הכל תלוי בך!

dipsy1

New member
תודה על התשובות ועוד כמה שאלות...

בזמן שהיא ללא חיתול, כל כמה זמן לקחת אותה לשירותים ולבקש ממנה לעשות פיפי? קניתי מין מתקן שמתלבש על השירותים (אני מקווה שאתן יודעות על מה אני מדברת...) האם כדאי להשתמש בזה או בסיר (כשקניתי חשבתי שעדיף להשתמש בזה כך שתתרגל לעשות את צרכיה בשירותים)?

תראי מה היא תאהב יותר

גם אני קניתי את המתקן הזה ובינתיים סהר לא מסמפט אותו.הוא אוהב לשים אותו על האסלה אבל מסרב להתיישב. לכן אני רוצה לקנות לו גם סיר.

אילתית 2

New member
אני העדפתי וקניתי ישבנון

והיה בסדר גמור תזרמי איתה ותראי אני העדפתי ישר גמילה לאסלה ולא סיר...ואח"כ שוב לאסלה..

למעלה