ג-גמ-גמי-גמיל-גמילה

yaelieli

New member
../images/Emo207.gifאיך יודעים מתי?

הבן שלי בן שנתיים וארבע , הייתי רוצה להתחיל גמילה בקרוב- אבל אמרו לי לא להתחיל אם הוא לא מראה סימנים. השאלה היא מהם הסימנים? כל יום לפני האמבטיה אני מציעה לו לשבת על הסיר, הוא מסכים, יושב שנייה ואז עושה פיפי באמבטיה...הוא יודע מה זה פיפי ומה זה קקי ומבקש לראות את הקקי שלו כשאני מחליפה לו חיתול. לפעמים הוא מודיע לי אחרי שהוא עושה קקי (אבל בגלל שהוא שונא שאני מחליפה לו הוא הפסיק להגיד לאחרונה...) האם אלו מספיק סימנים? אם לא- לאיזה עוד סימנים אני צריכה לחכות? האם יש דרך נוספת לעודד אותו? תודה יעל

tiger mom

New member
סימנים

אפשר בסופ"ש לתת לו להסתובב בבית בלי חיתול (זו אחת הסיבות שאומרים שיותר קל לגמול בקיץ) כדי שיכיר את התחושה של הפיפי ואת התוצאה. הוא צריך ללמוד לזהו ת את התחושה שלפני כדי שידע לבקש ללכת לפני השפיפי יוצא. בעיקרון הסימנים שמדברים עליהם הם שהילד אומר לפני שהוא עושה

O Lilith

New member
לאן היא ממהרת... ../images/Emo207.gif

בת שנה וחצי (תיכף) וביומיים האחרונים התחילה להגיד פי-פי ולהצביע על החיתול שלה, ואז לקחת אותנו לשירותים ודורשת שנוריד לה את החיתול, אנחנו לגמרי לא מוכנים לזה, אין לנו אפילו סיר עדיין... היא כנראה למדה את זה מזה שאנחנו אומרים לה שאנחנו הולכים לעשות פיפי. אנחנו לא מתכוונים ללחוץ עליה אם היא לא מוכנה. אני לא חושבת שהיא מקשרת את זה לפיפי שעשתה. מה עושים?

פלגיה

New member
זורמים איתה

לא בטוח שתהיה ממש גמילה, אבל שווה לנסות, לקנות סיר, לקחת אותה לשירותים לפי דרישה.

נוגלי

New member
../images/Emo207.gif גמילה.

בני בן שנתיים וארבע. ביום א' הורדנו לו את הטיטול ונתנו לו להסתובב בבית עם תחתונים, הזכרתי לו כל רבע שעה והוא אכן עשה יפה בסיר והיה רק פספוס אחד. אתמול כנ"ל. היום פספס ללא הרף, לא ביקש אפילו פעם אחת לעשות בסיר, החלפתי לו אולי 10 זוגות תחתונים היוםוהסברתי לו יפה ועדין כל פעם ראיתי את תחתוניו רטובות. מה לעשות? האם יכול להיות שהוא עדין לא מוכן לגמילה? יש לציין שהוא מדבר שוטף ויודע לבטא עצמו, בנוסף כמה פעמים אחרי שברח לו פיפי הוא בא אליי ואמר לי "יש לי קקי".

ayala26

New member
יום א' לפני יומיים?!?!

וכבר הגעת למסקנה שהוא עוד לא מוכן? למה? כי כל דבר חדש אחר שאת מראה לו מספיק להגיד פעם אחת? כיף לך
אני מרגישה תקליט שבור כבר.. ועתה ברצינות, יום ראשון התלהבות. יום שני, מתחילים גמילה.. אחרי יומיים לא מסיקים מסקנות.

נוגלי

New member
מהיום הראשון הוא לא ביקש פעם אחת

מיוזמתו לעשות בסיר.תמיד רק אם שאלתי, והיום הוא אמר לי לא ואחרי כמה דקות ראיתי שלולית וזה חזר על עצמו כמה וכמה פעמים. אני פשוט שואלת האם זה נורמלי? (בשיא הרצינות)

פלגיה

New member
כמו שאיילה אמרה

כולה יומיים. גמילה זה תהליך. לא הוקוס פוקוס. אם בעוד חודש הוא ימשיך בהתנהגות כזאת, תוכלי להסיק מסקנות. אחרי יומיים זה מוקדם מדי.

ayala26

New member
מאוד נורמלי

שנתיים ו-4 חודשים הוא היה מחותל לא? בחיתולים חד פעמיים אני מניחה. במשך שנתיים ו-4 הוא עשה פיפי בתחתונים מנייר ונשאר יבש - עכשיו הוא לומד את ההשלכות של פיפי בתחתונים מבד - זה לא נשאר יבש. כמו כל בדיקה ולימוד הגיוני שהוא ינסה לחזור על הניסוי כדי לראות שכל פעם מחדש זה רטוב. זה חלק מהלימוד של גמילה - הוא לומד להכיר את ההרגשה של שלולית פיפי. אני לא חושבת שיוצא לו פיפי כי הוא לא שולט בצרכים - אני חושבת שהוא בודק ומנסה את השליטה שלו בצרכים. יהיה בסדר.

yulink

New member
להזכיר

הבת שלי במשך החודשים הראשונים של הגמילה, לא הלכה מיוזמתה, תמיד הזכרתי לה בבית ובגן הזכירו לה בעיקר בבוקר, כשיש לה מלא פיפי. בשלב השני, היינו מזכירים לה, או שואלים אותה והיא הייתה אומרת "לא" ומיד אח"כ היה בורח לה אז עברנו לשאול אותה כל שעה בערך "את רוצה לעשות בסיר או בשירותים?" ואח"כ כשגם לזה סירבה, התחלנו לשחק משחקים "אני אתפוס לך את הסיר" או "הדובי יתפוס לך" אחרי 3-2 חודשים בערך, התחילה לבקש קודם בגן, אח"כ בבית. אגב במשך כל התקופה פיספסה כמעט כל יום, עד שכנראה היא למדה את עניין ההתאפקות ומאז גם ישנה בלי טיטול.

king luli

New member
יש ילדים שמוכנים לגמילה מוקדם

מכירה באופן אישי ילדה שנגמלה בגיל שנה ו 10 חודשים - לבד ובקלות. אם את רואה שהילדה באמת מוכנה - שווה לנסות - אל תפחדי בגלל שזה נראה לך מוקדם מידי. בהצלחה.

אילתית 2

New member
אצלי הגדולה נגמלה בפסח שנה שעברה

אומנם שלי יותר גדולה נגמלה בגיל שנתיים ו8 חודשים כי לפני כן לא היתה מוכנה לא רצתה ולא הסכימה... ביום הראשון של חופשת פסח הצעתי לה להפטר מהטיטול לשים תחתונים ולהרגיש כמו הגדולים..להלהיב אותה דיברנו שיותר נעים בלי טיטול ..משחה...וכו...יותר כיף עם תחתונים כמו אבא אמא וכו...והיא התלהבה ורצתה הורדנו טיטול זרקה אותו לפח בחרה לבד תחתונים ומקמנו את הישבנון על האסלה אפילו היא "הגדילה" ומיקמה 2 ספרים שרצתה ובחרה ליד השירותים "טוסיקים" ו "הישבנון של רון" וואי כמה שה DVD של בלי חיתולים וחיתולי נשחקו ראתה אותם הרבה כשמורידים אז מורידים לא מחזירים אנחנו שמנו רק בשינה קניתי את הטיטול שמתלבש כמו תחתון והיא ישנה איתם אבל בשעות העירות רק תחתונים ביומיים הראשונים לא יצאתי כל כך מהבית פרט לבתים אחרים של משפחה וחברים קרובים אבל לא טיילנו יותר מדי הלכה לשירותים עשתה אז יופי לעודד לחזק ממש "חגיגה" לא עשתה ממשיכים לשחק וכל שעה עגולה הזכרתי לה אם פספסה לא נורא לא לכעוס ולא לעשות עינין לעודד לחזק ולהגיד שפעם הבאה תצליח יותר וכו... אצלנו בגלל שהרגשתי שהיתה כבר מוכנה אז היה בדיוק יומיים של מעט מאוד פספוסים וזהו גמילת יום עברה מהר וחלק בלי בעיות ובלי פספוסים כשנסענו ברכב שמתי על הכסא שעוונית אבל לא היה צורך ולא פספסה כשהיתה צריכה מחוץ לבית...הסתדרנו משקים איזה עץ או גלגל הרכב...אבל גם היה ממש פעמים בודדות ביותר...בדר"כ היא אומרת לפיפי שיחכה עד שתגיע לשירותים... לאחר שבועיים הורדנו את הטיטול בשנת צהריים ואחרי חודשיים הורדנו טיטול בשנת לילה עשיתי את ההפרדה מהיום לשינה והיא ידעה שלפני שהולכים לישון שמים "טיטול שינה" לדבריה..הסימן היה כשקמה יבשה משינה ואפילו כמה פעמים למרות הטיטול התעוררה וביקשה לשירותים אז זה היה סימן שלי למוכנות שלה לגמילה מטיטול מהשינה דבר נוסף למרות שהלכנו איתה תמיד לשירותים בכל זאת שמנו לה באופן קבוע את הישבנון על האסלה ואור דולק ככה שיהיה לה גישה להכנס לבד שיהיה לכם בהצלחה!!!!

נוגלי

New member
תודה על התגובות.

בלילה אני עדין שמה לו טיטול רגיל של האגיס, האם לעבור לטיטול לילה? נראה לי כ"כ קשה תהליך הגמילה...

אילתית 2

New member
כל התחלה היא לפעמים קצת קשה

אל תדאגי מקווה ומאחלת שתהיה לכם גמילה קלה ומהירה אל תחשבי על קושי תהיי אופטימית אולי תופתעי....אצלי בכל מקרה הופתעתי נגמלה תוך יומיים גמילת יום בלילה אפשר טיטול רגיל תסיימי את החבילה שיש לך ותקני לא טיטול מיוחד "טיטול לילה" אלא טיטול רגיל שנלבש כמו תחתון אני הייתי עם פמפרס אז קניתי את הטיטול "פול אפס" שלהם נלבש כמו תחתון אבל טיטול רגיל שיהיה בהצלחה

בוליפלג

New member
../images/Emo64.gifג-גמ-גמי-גמיל-גמילה../images/Emo64.gif

כל הקשור לגמילה (מוצצי, ציצי, טיטולים וכד'..)

../images/Emo45.gif או לא שזו ממש גמילה

אבל העברנו את הקטנה למיטת מעבר לפני שלושה ימים
בהתחלה היא התנפלה בכיף על הכריות והדובים שסידרנו סביב סביב
בלילה הראשון קיפצצה לה מחוץ למיטה בכל שניה
אז הסברנו - עכשיו הולכים לישון
היא סירבה- אז הכנסנו למיטה ה*ישנה* , היא נעלבה אבל קלטה את הקטע והלכה מיד לישון
בלילה השני והשלישי כבר לא קמה
ו...זהו בקלי קלות היא התרגלה
עם הגדולה לקח אולי חודש , עד שהיא הבינה את המסר
כך שמאוד מאוד הופתענו (למרות שהתכוננו נפשית למסע שכנועים ארוך)
מה גם שהיא ישנה רצוף בלילה כבר כמעט חודש
(טפו טפו קישטה מרפי קישטה) זהו....בעוד יומיים מפרקים את המיטת תינוק
ו....עכשיו .....אין לנו סופית תינוק בבית
אבל אנחנו מאושרים
חג שמח לכ-ו-ל-ם

גם אנחנו נגמלו ממיטת התינוק

אחרי לילה אחד כבר קיפלנו אותה והעברנו לשימושם של תינוקות חדשים. אני נוכחת כל פעם מחדש כמה דברים שלנו נראים מסובכים הם לפעמים קליי קלות עבור הילדים שלנו

dipsy1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifצהריים טובים. האם יש פול-אפס מתחת

ל-14 ק"ג. כמו שכבר אמרתי בהודעות הקודמות אני רוצה לגמול את נוהר אבל המקלונת שוקלת 11 ק"ג ובעלי מצא פול-אפס בין 14 ל-18 ק"ג. מישהי אולי יודעת?...

למעלה