../images/Emo63.gif../images/Emo40.gif בלה- דיון!
קודם כל, אני מצטערת אם זה לא לעניין שפתחתי בשביל זה הודעה חדשה, אבל הנושא הזה מטריד אותי כבר הרבה זמן ונראה לי שמגיע לזה הודעה חדשה..
הקטע מכיל ספוילרים קטנטנים עד E
בזמן האחרון שמתי לב שיש הרבה בנות שמתלוננות על האופי של בלה במהלך הספרים. היא בכיינית, היא תלותית, היא בכיינית, היא מפתחת אובססיה כלפיי אדוארד, היא שוברת את הלב לבחורים, וכמובן, היא גם בכיינית. יש לי בקשה קטנה עבורכן: קחו לכן דקה לדמיין את הספר בלי התכונות האלו אצל בלה. דמיינו רק את הצד שלה שאוהב את אדוארד, את הצד שדואג למשפחה ולחברים שלה. את האהבה שלה לספרים אייכותיים, את העובדה שהיא מגושמת בצורה שגורמת לכל בחורה ממוצעת להתחבר אלייה. עכשיו, בשיא הרצינות- נראה לכן שאפשר לבנות ככה דמות? אם תשאלו אותי, התכונות שאנשים לא אוהבים אצל בלה הן בדיוק התכונות שהופכות אותה לדמות שקל להזדהות איתה (אני לא מנסה לרמוז שמישהי פה היא מכונת חפירה או משהו). אתן חושבות שאם ייקחו לבלה את כל התכונות האלה יהיה אפשר לאהוב אותה, כשהיא כל כך מושלמת וכל כך מרי-סואית? אחרי הכל, הסיבה היחידה (שראיתי) שבגללה בנות לא אוהבת את אדוארד זה כי הוא יותר מדי מושלם, אבל הן בכל זאת מתלוננות על ההתנהגות של בלה. ראיתי פה הרבה ביקורות על NM שאומרות שחצי מהספר עוסק רק בבכי של בלה על זה שאדוארד חסר לה והיא עצובה ובו-הו. אבל אני, לעומת זאת, ממש אהבתי את הספר דווקא מהסיבה הזאת- כי אני חושבת שהספר הזה נותן לנו נקודת מבט שונה על האופי של בלה ונותן לנו הזדמנות מעולה להכיר אותה באמת ולראות את החולשות שלה. הספר השני ללא ספק בונה את הדמות של בלה בצורה שמשפיעה על כל שאר הסידרה. מה דעתכן בעניין? מסכימות? לא מסכימות? יש לכן מה להוסיף? אשמח לשמוע מה יש לכן להגיד
*הטקסט כתוב בלשון נקבה אך מיועד לשני המינים XD*
קודם כל, אני מצטערת אם זה לא לעניין שפתחתי בשביל זה הודעה חדשה, אבל הנושא הזה מטריד אותי כבר הרבה זמן ונראה לי שמגיע לזה הודעה חדשה..