בלה- דיון!

maya 1342

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo40.gif בלה- דיון!

קודם כל, אני מצטערת אם זה לא לעניין שפתחתי בשביל זה הודעה חדשה, אבל הנושא הזה מטריד אותי כבר הרבה זמן ונראה לי שמגיע לזה הודעה חדשה..
הקטע מכיל ספוילרים קטנטנים עד E
בזמן האחרון שמתי לב שיש הרבה בנות שמתלוננות על האופי של בלה במהלך הספרים. היא בכיינית, היא תלותית, היא בכיינית, היא מפתחת אובססיה כלפיי אדוארד, היא שוברת את הלב לבחורים, וכמובן, היא גם בכיינית. יש לי בקשה קטנה עבורכן: קחו לכן דקה לדמיין את הספר בלי התכונות האלו אצל בלה. דמיינו רק את הצד שלה שאוהב את אדוארד, את הצד שדואג למשפחה ולחברים שלה. את האהבה שלה לספרים אייכותיים, את העובדה שהיא מגושמת בצורה שגורמת לכל בחורה ממוצעת להתחבר אלייה. עכשיו, בשיא הרצינות- נראה לכן שאפשר לבנות ככה דמות? אם תשאלו אותי, התכונות שאנשים לא אוהבים אצל בלה הן בדיוק התכונות שהופכות אותה לדמות שקל להזדהות איתה (אני לא מנסה לרמוז שמישהי פה היא מכונת חפירה או משהו). אתן חושבות שאם ייקחו לבלה את כל התכונות האלה יהיה אפשר לאהוב אותה, כשהיא כל כך מושלמת וכל כך מרי-סואית? אחרי הכל, הסיבה היחידה (שראיתי) שבגללה בנות לא אוהבת את אדוארד זה כי הוא יותר מדי מושלם, אבל הן בכל זאת מתלוננות על ההתנהגות של בלה. ראיתי פה הרבה ביקורות על NM שאומרות שחצי מהספר עוסק רק בבכי של בלה על זה שאדוארד חסר לה והיא עצובה ובו-הו. אבל אני, לעומת זאת, ממש אהבתי את הספר דווקא מהסיבה הזאת- כי אני חושבת שהספר הזה נותן לנו נקודת מבט שונה על האופי של בלה ונותן לנו הזדמנות מעולה להכיר אותה באמת ולראות את החולשות שלה. הספר השני ללא ספק בונה את הדמות של בלה בצורה שמשפיעה על כל שאר הסידרה. מה דעתכן בעניין? מסכימות? לא מסכימות? יש לכן מה להוסיף? אשמח לשמוע מה יש לכן להגיד :) *הטקסט כתוב בלשון נקבה אך מיועד לשני המינים XD*

Fake Reflection

New member
../images/Emo79.gif ברור שאם ייקחו את כל התכונות האלה מבלה

זו לא תהייה בלה.
E, NM אבל היא עדיין בכיינית, יותר מדי ואני שונאת את זה. היא חסרת עמוד שדרה, והיא כזאת טיפשה. ברור שאחרי שאדןארד עוזב אותה ב-NM כל בת הייתה מתנהגת כמוה. אבל היא גם פוגעת בג'ייקוב. ובאמת שהיא יותר מדי טיפשה שהיא לא רואה שהוא אוהב אותה. שהתכוונתי שהיא חסרת עמוד שדרה התכוונתי לכמה דברים שזכורים לי - 1. אני זוכרת שאדוארד חזר ב-NM ואמר לה שהוא לא חשב שהיא תיתן לו ללכת ככה. 2. שג'ייקוב נישק אותה היא לא עשתה משו.
וגם שהיא עשתה, היא שברה את היד!
הקטע הוא שהיא המשיכה לדבר איתו אחרי זה כאילו כלום, וזה לא המקרה היחיד. 3. שג'ייקוב אמר לה שתנשק אותו (לפני הקרב עם ויקטוריה והניובורן) והיא אשכרה נישקה אותו. וטפ?! ולא הבנתי למה התכוונת שרשמת: אחרי הכל, הסיבה היחידה (שראיתי) שבגללה בנות לא אוהבת את אדוארד זה כי הוא יותר מדי מושלם, אבל הן בכל זאת מתלוננות על ההתנהגות של בלה.

Emergency Exit

New member
../images/Emo209.gifחחחח, לדעתי..../images/Emo125.gif

לדעתי מן הסתם שבלי כל זה בלה לא תהיה עצמה, אבל אנחנו לא שונאות אותה והינו רוצות שהספר יהיה שונה והתכונות שלה בספר יהיו שונות, סתם כיף להתלונן מדי פעם
לדעתי אין צורך כלכך בדיון אבל זו שאלה מתבקשת אז נו טוב.

Kawaii Me

New member
מסכימה איתך לחלוטין XD

פשוט כיף להתלונן, זה הכל!!! תמיד אמרתי את זה: בנות אוהבות להתלונן!

../images/Emo63.gif נכון!!!

אילן תמיד אומר שאם עובר יום שאני לא מתלוננת אז היום שלי לא מושלם....

vampire girl1

New member
אני חושבת שהדיון הזה קצת מיותר ../images/Emo122.gif

לכל אחד ואחת מותר לחשוב מה שבא לו.

maya 1342

New member
אני לא חושבת שזה מיותר...

מהסיבה הפשוטה שאני לא מבינה איך אפשר לחשוב שהדמות הראשית בסדרה מציקה... בכ"מ, התגובות פה לא ממש בעד העניין אז המנהלת מוזמנת למחוק את הדיון
לא ממש הבנתם את הכוונה שלי כשפתחתי את ההודעה, לא באתי לתקוף אף אחת פשוט רציתי לדעת מה דעתכן על בלה ועד כמה ניתן לשנות אותה בלי להרוס את הדמות...

Emergency Exit

New member
../images/Emo209.gifלא צריך למחוק..../images/Emo125.gif

ואת גם לא צריכה לקחת קשה,
רק אמרנו לך והבהרנו שאין לנו משהו אישי נגד בלה ולא צריך לשנות את הדמות שלה אנחנו סתם בנות ונהנות להתלונן ולבכות שהיא קיבלה את אדוארד אפילו שהיא חופרת ואנחנו לא

Kawaii Me

New member
כל היופי בפורומים

זה שהדיעות חלוקות וכל אחד חושב מה שבא לו. זה כל היופי בדיונים!

Kawaii Me

New member
אני דווקא ממש מזדהה איתה.

עם כל חלק קטן בה. עד כמה שהיא טיפשה לפעמים, אני מבינה אותה, כולנו טיפשות לפעמים. זה פשוט כיף להגיד שהיא טיפשה לפעמים. אבל לי ולעדי יצא לדבר על זה ובאמת שהגעתי למסקנה שקל לי מידי להתחבר אליה. פשוט קל מידי. אני רק יגיד שקל לשפוט אדם כשאתה מסתכל עליו מהצד ושומע את מה שהוא חושב, אבל כולנו חוטאים, כולנו טועים, כולנו אנוכיים ומתנהגים בטיפשות לפעמים. זה כל מה שיפה אצל בלה הסתומונת הזו [ויש לה שריטה!!]. למשל בניו מון
תרדו למטה הרבה.
לNM
ניו מון בניו מון למשל כשאדוארד עזב אותה היא לא יכלה להתגבר. ז"א, בהתחלה, בשבוע הראשון, היא לא הוציאה את הראש מהבית ולא תפקדה בכלל. אני יכולה להגיד שמניסיון, ותקראו לזה תלות [וזה לא נכון זו לא תלות], זה שובר את הלב לרסיסים. כשאני וחבר שלי נפרדנו ישבתי במיטה, לא הלכתי לצבא, לא יכולתי להתגבר. לא יכולתי לתפקד. לא יכולתי לחייך. ראיתי בובספוג [בדרך כלל אני צוחקת] ולא יכולתי לחייך. לא הבנתי מה מצחיק. הכל היה עצוב. וגם אם עם הזמן אמורים להתגבר, גם זה מאוד קשה, גם בחיים האמיתיים, ויש אנשים שאחרי חצי שנה חוזרים שוב אחד לשני, לא מסוגלים לחיות עם הריקנות גם אם ממשיכים בחיים. וקחו בחשבון שבלה הכירה אדם יותר ממושלם- חתיך על שהיופי שלו לא מותיר מקום לנשימה, מתחשב, אוהב ברמה אבסולוטית. איך אפשר לאבד דבר כזה? זה כואב. הוא היה מין גיבור בשבילה, נסיך החלומות. הנאמנות שלה כלפיו דווקא מצאה חן בעיני, למרות שהיא הייתה חסרת חיים לחלוטין. בכל מקרה היא מאוד אנושית, הבלה הזו. אין בה שום דבר מושלם- וזה בדיוק למה היא כ"כ מושלמת. היא מסרבת להינשא לאדוארד, כי יש לה טרואמה סך הכל. נכון, טיפשי לסרב להנישא לו, אבל אפשר להבין את השריטה שלה. ועכשיו
לE
לE
לE כשהיא לא רצתה למשל שהוא ילחם עם המשפחה שלו נגד צבא הערפדים של ויקטוריה הבנתי כל שביב מהרצון שלה. אלוהים, זה אנוכי- וזה למה זה היה אנושי כ"כ מצידה!! היא רצתה שהוא ישאר איתה במקום מבטחים...עד כמה שזה אנוכי גם אני הייתי רוצה ועושה את אותו הדבר.

A Kiss To Kill

New member
זה רק מראה כמה בנות אנחנו ../images/Emo6.gif../images/Emo25.gif

אנחנו כ"כ אוהבות להתלונן. אדוארד-מושלם מידי בלה-טיפשה מדי. אבל בדוגרי, כמו שכבר אמרו לפני, היא דמות שקל מאוד להזדהות איתה. וכן, באמת הבנתי אותה בNM אחרי שאדוארד נפרד ממנה, ועד כמה שהיא הייתה בכיינית ומטומטמת [והיא הייתה] עדיין ריחמתי עליה ועדיין הרגשתי סוג של הזדהות. כאילו, היא באמת יוצאת קצת פוסטמה לפעמים, כמו לא לשים לב לזה שג'ייקוב מאוהב בה, אבל זה עניין שכל בחורה בערך עושה. אני בטוחה שכל בחורה שהייתה מוצאת לעצמה את אהבת חייה ובדיוק באותו זמן מגלה שהידיד הכי טוב שלה מאוהב בה גם הייתה "מתעלמת" מעניין ובטח לא הייתה מנתקת את הקשר. עד כמה שאני לא מתה על הדמות שלה, אני מאוד מזדהה איתה.. הרבה פעמים.. ובאמת שמעתי שNM לא ספר כ"כ טוב ואני דווקא נורא אהבתי אותו. בין אם זה כי ג'ייקוב מופיע שם הרבה או סתם שהוא מאוד בנותי?
כאילו, אין לזה מילה בעברית אפילו
הוא נורא גירלי כזה ובגלל זה היה לי כיף לקרוא אותו.. אני חושבת שבמקרה שלה אם מישהו שכ"כ חשוב לי היה נפרד ממני הייתי מגיבה דומה.. חפרתי מספיק
:X

הדעה שלי לגביה השתנתה בצורה קיצונית.

בהתחלה הייתי ממש אנטי בלה. חשבתי שהיא חופרת, בכיינית וקיצונית ומה לא. אבל עכשיו, כשיש לי אהבה אמיתית שאני כלכך חוששת לאבד, אני מצליחה להזדהות עם התחושות שלה ולהבין אותה.

adi dion

New member
אני דווקא מסכימה איתך ../images/Emo3.gif

מהרגע הראשון אהבתי את בלה. היא מאוד אבל מאוד דומה לי אז בטח שקל לי להתחבר ולאהוב אותה. אני מבינה את כל התגובות האלה של בלה בכיינית, אין לה אופי וכל אלה.. אבל זה דווקא מה שאני אוהבת בה, שהיא לא כזאת מושלמת. (
ל NM ו-E בהמשך) בניו מון כשאדוארד עזב, והבנתי שזה הולך להיות חלק גדול בספר שהיא רק בדיכאון, התבאסתי ממש וחשבתי שזה הולך להיות משעמם.. אבל ממש אהבתי את הספר, זה היה שינוי כזה.. בלי קוצי מוצי כל שנייה
וזה שג'ייק היה שם זה היה ממש חמוד. היא ידעה שהוא שם בשבילה, לא היתה לה סיבה לחשוב שהוא אולי מאוהב בה (כן, זה באמת קצת מפגר לא להבין את זה, טוב שהוא לא מזיל עליה ריר עוד שנייה...) אבל היא היתה כל כך עסוקה במחשבה על אדוארד שהיא לא ראתה מה קורה מתחת לאף שלה.. וכל הנשיקות שלהם ב E- אני לא יודעת מה עבר לה בראש! XD אבל בסוף סלחתי לה
היא בטח לא התכוונה לפגוע בג'ייק אבל זה קשה להיות במצב כזה שהיא צריכה לבחור בין האהבה שלה והחבר הכי טוב ואין פה ממש ברירה אחרת חוץ מבחירה ביניהם
ובואו נודה בזה שג'ייק גם לא היה פה הכי פייר בקטע הזה..

Fall Out Liel

New member
האמת ש..../images/Emo168.gif

אני נורא אוהבת את הדמות של בלה, ואני מתחברת אליה ומזדהה איתה בהמון דברים [למרות שיש גם דברים שאנחנו ההפך הגמור XD], לפעמים כשקראתי את הספרים היו קטעים נורא מפורטים ואורכים ומרוחים שזה פשוט היה מתסכל ומייגע לקרוא אותם..
אני לא חושבת שהיא חופרת כי מין הסתם הסיפור מסופר דרך נקודת המבט שלה אז כמובן שהמידע יינתן לנו בפשיטות, אבל המריחה של חלקים וההתעסקות בהם יותר מדי, זה מה שאני חושבת שאנשים התכוונו בחפירה.. אבל בסופו של דבר בלעדי כל זה הספרים היו נורא פשוטים ולא הייתה שום התחברות והזדהות לדמות/יות, שזה מה שגרם לסאגה הזו להצליח בעיקר בקרב בנות נוער לדעתי.

למעלה