Walk Two Moons

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo16.gif

(הבנתם? כאילו, יומנים נשרפים?) הסינגל הראשון שיצא מתוך האלבום "לילה כיום יאיר" וסימן את תחילתו של עידן חדש (חצוצרות, תופים, אאאאאני מדליק משואה זו....). היה מעניין לעקוב אחרי הגלגולים שהשיר הזה עבר בהופעות שקדמו לגרסתו הסופית (רמז: במקום כלשהו יש תיעוד לאחת הגרסאות המדוברות), אפשר להתייחס בשאלה על ביצוע השיר בהופעות גם לאותם ביצועים עתיקים. שרפו לחמכם על פני המים
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר ("יומנים", נגיד?)? רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: "אותיות פורחות באוויר" או "מיתר"? רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

מיטלס1

New member
../images/Emo251.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] במקום מאוד גבוה בצמרת זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אף אחד זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!: כולם שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר ("יומנים", נגיד?)? לא מצליחה לחשוב על שם אחר אז כנראה שזה השם הכי טוב לשיר הזה.... רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: כל הזמן אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? לא הייתי משנה כלום. השיר מושלם כמו שהוא עכשיו איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? המשפט: "אני מוזר לכולם וזר לעצמי" מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? אוהבת במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? הקלפי הרשמי זה קליפ מתוך הופעה, לא? בכל אופן לא חושבת שהקליפ מתאים במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: "אותיות פורחות באוויר" או "מיתר"? קרב ממש קשה, התחרות מאוד צמודה אבל בסופו של דבר "אותיות" לוקח ובגדול... רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

אל תעשה לי דווקא ../images/Emo10.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

סתם. פשוט הדבר היחיד שאני זוכרת מהשיר הזה זה שממש ייבבתי ממנו, משום מה. אני אענה על השאלות מחר, אבל הפעם יש לי סוף סוף מה לכתוב ומה להגיב! (אהבתי את המשחק עם הסמיילים
)

../images/Emo168.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אוהבת מאוד זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: יותר מדי מחובר לי לאביתר השיר הזה זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!: זה מרגיש לי כמו שיר שצריך לשיר רק מי שכתב אותו שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר ("יומנים", נגיד?)? שמות של שירים לא משנים לי כל כך. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: בהופעה אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? מאוד אוהבת כשהוא לפעמים בהופעה משנה טיפה את הלחן של "כבד" (ערפל כבד) מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? אהבתי את כל הוריאציות שיצא לי לשמוע. כל עיבוד מוציא מהשיר הזה משהו טיפה אחר. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? קליפים זה לא הצד החזק במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: "אותיות פורחות באוויר" או "מיתר"? אותיות רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? הוא התנגן לי פעם באיזו נסיעה, בימים שבהם נשרף לי איזה יומן משמעותי, שהשקעתי בו יותר מדי מילים, ומחשבות. ומצאתי הרבה נחמה ב "אותיות פורחות באויר". שזה לא היה לשוא, שזה לא באמת אבד לי

טוב, עונה בכל זאת- ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] האמת שההופעה חיברה אותי להרבה שירים, וזה היה אחד מהם. אם אני לא טועה, השיר הזה בוצע מיד אחרי "שביר", אז המתכתיות של הגיטרה מאוד הוסיפה לשיר לדעתי. אני לא ממש יודעת לדרג, אבל בסה"כ... גם בגלל שהוא להיט גלגל"צי, וגם בגלל שבאמת יש בו משהו קסום, אז הוא נמצא במקום גבוה בערך. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: רונה קינן. לא יודעת, אבל לדעתי צריך לעשות איזה מופע מיוחד כזה של קינן-שבן-בנאי. בניגוד לירון-גדג'-וויס, השילוש הקדוש וההתחברות לרונה ולשבן, לדעתי זה יכול להיות מאוד מעניין, והם גם... בערך על אותו "גל". שלושת אמני המיינסטרים שלדעתי יופיעו נהדר ביחד
זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! דניאל זמיר. סתם
שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר ("יומנים", נגיד?)? האמת שחשבתי על זה! לדעתי באמת הרבה יותר יתאים לשיר הזה "יומנים נשרפים", אבל בגלל שכ"כ התרגלנו... אז "אותיות פורחות באוויר" נשמע כ"כ טבעי, שכל שינוי זה יתקבל נורא בזעזוע מסויים, וירגיש שזה לא מתאים. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: הופעות
אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? לא יודעת אם להוריד. זה נורא קשה לדמיין שורות מסויימות, או בתים, שפתאום... לשמוט אותן מהשיר. כבר נהיה לנו איזשהו ערך רגשי מאוד גדול לשירים. בסה"כ אני נורא אוהבת את הטקסטים של אביתר, אבל הרבה זמן אני מנסה להבין, ללא הצלחה, את השורה הזאת: "עזה כמוות אהבה / שלהבתיה" איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? הכי צפוי זה לומר "אני מוזר לכולם וזר לעצמי", אבל אני דווקא יותר אוהבת את החלק הזה - משאיר זאב בודד וערפל כבד " מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? מתכתי, וחזק. נורא. לא שמעתי ביצועים קודמים, אבל מניחה שבכל פעם אביתר מגוון ועושה את זה נורא שונה. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? מחר אכתוב חפירה. בלילה, כשאני חולמת, יש לי תסריטים בראש. אני אכתוב במחברת חלומות אח"כ. דו קרב: "אותיות פורחות באוויר" או "מיתר"? אותיות
(פחות אוהבת את "מיתר") רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? אבישי, אתה אכזרי

Walk Two Moons

New member
יש לציין שלא אני חיברתי את השאלון הזה,

למעט שתי שאלות מתוכו שהוספתי. והקשר בין אביתר לשלומי שבן הוא קשר של הפכים בעיניי. האיש הכי צנוע וכן במוזיקה הישראלית והאיש הכי שחצן ולא נחמד בה, ויסלחו לי כל חובביו.

SnapDragon

New member
שמעי,

או שתתחילי ללמוד ארמית או שתתחילי להתפלל. סתם, סתם. בדיוק כמו ש"אורייתא" משמע תורה בארמית, ככה "עזה כמוות אהבה...שלהבתיה" זהו ציטוט משיר השירים. ובקטנה : שיר השירים מתאר בביטויים, רגשות, דימויים ושאר מגדניות את הקשר העמוק והחזק ששורר בין השכינה - הלוא הוא הבוס למעלה - לעם ישראל, וספציפית לנשמה שלנו. סיפור אהבה שלם ויפה במורכבותו. הכל עז, הכל צבעוני וחי, הכל גדול ואדיר והכל מזכיר לי באופן אישי שפה ורגש שלצערי פסו מן העולם שלנו... ובכלל, האלבום הזה שורץ קונוטציות מקראיות ודרשניות כאלה ואחרות. תידהמי לגלות עד כמה.

פנויה לשיעורי תנ"ך ../images/Emo6.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

ואני כבר שנים לא מתפללת, לא יעזור בית דין
תודה בכל מקרה על הניסיון
ואני צריכה באמת שתעזרו לי להבין כמה דברים בלתי פתורים בשירים של אביתר, כי אני בקושי מבינה משהו

SnapDragon

New member
זוכרת, זוכרת.

רק מה הקשר, נערי ? (או שמא עלי לשאול: האם *אתה* זוכר?)(ואנא, ענה בפרטי).

SnapDragon

New member
../images/Emo11.gif very seriously פינה i take this

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] פעם היה גבוה מאוד. אחד הביצועים הכי יפים מהאלבום. עכשיו הוא קצת נדחק לעומת אחרים, אבל כבודו במקומו תמיד יהיה מונח. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: מעניין אם פעם תהיה לי תשובה אחרת לשאלה הזאת. לא, אני גם חושבת ששיר הוא דבר אישי מאוד ולפיכך בלעדי מאוד. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!: - שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר ("יומנים", נגיד?)? דווקא אוהבת לראות את "יומנים" מתנוסס כך בסטליסט, אלא ששם זה עוצר. הלוא זה מה שהביא לנו את "ציציות פורחות באוויר" !
רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: בהופעה. בתחילת ואמצע הסיבוב הקודם, זה היה אחד הביצועים החזקים, אם לא הכי חזק, בכל הופעה. כמו שעון. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? מחזירה את אמיר לסולו שלו? (נדוש, אני יודעת. אבל סליחה, מתבקש) איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? התאורה בהופעות ? מה, היא מושלמת. היא והכוראוגרפיה. הידיים המתאפקות בקושי, השלכת הגפרור המכוונת, הרקיעות...שיחות שלמות היו לנו על זה
. וגם תמונות רבות וטובות, כמובן. ע"ע (בנסיבות שעה זו, מצ"ב הראשונה שמצאתי). וקצת יותר לעניין - כמו דולפי היקרה שלי, גם אני אוהבת את הקטעים הקטנים שאביתר "מסלסל" ומשנה בהופעות. "כבד", ללא ספק. מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? הכתובת מופיעה הרבה פה על הקיר... במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? למען ה', ממש לא. בדיוק כמו חוברת מילים של דיסק, גם לקליפ יש חשיבות גדולה. אם כבר אירגנתם צלם מקצועי ותאורה - אפשר להוציא קצת יותר ממה שיצא. במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? אני טובה בהברקות באופן אקראי בלבד, לא משהו שיכולה לזמן... אבל..מניחה שמשהו בסגנון : איש מתעורר בשעת לילה מאוחרת בחלקת יער, וכל הקליפ לא מפסיק לצעוד. בתחילה מבולבל, לוקח לו זמן לקלוט איפה הוא. וכשזה קורה, הוא לא ממהר לקום. הוא יושב וחושב שם קצת. כש"מגיעה השעה" - הוא עוטה באחת פרצוף נחוש, מצית גפרור, מדליק לו ענף שבור ויוצא לדרך. כל הפזמון הראשון הוא רץ כאחוז אמוק בין עצי היער, מנסה לפרוץ לו דרך, הכל נע בין עלטה ללהבת הלפיד המאולתר שלו, ובין כך מוארים בקריצה אותיות ענק (ממוחשבות, אחרת זה סתם דפוק) חבויות פה ושם. הבית השני מתחיל כשהוא מוצא את השער החוצה, לכביש גישה של עיר נטושה. הוא ממשיך ללכת על הכביש הראשי, בין פחי הומלסים בוערים וכאלה (אווירה, מה), הוא מסתכל וקולט סביבו מבטים מיואשים ומנוכרים מהם. הוא מתחיל להלחץ קצת ובעודו מביט לצדדים הוא מביט לאחור תוך כדי סיבוב (בתיזמון מושלם עם "לא להביט לאחור") ובסוף הבית הוא שוב מתחיל לרוץ, באמצע הכביש הנטוש, בפריים רחב ובסלואו מושן, והכל מסביב עמוס פיסות נייר מתעופפות ופזורות על הרצפה. בסוף זה נגמר כשהוא סוטה לסימטה צדדית, עולה לבניין בריצה וטורק את הדלת מאחוריו, בעודו נשען עליה. ואז שתי אופציות : או שפתאום בתזוזת מצלמה רחבה מגלים שהוא נמצא בחדר שכל הקירות שלו מכוסים ניירות וכתבים עתיקים הרי-משמעות, בחינת - לאן שלא תלך ותנסה לברוח מזה, זה ילווה אותך כצל עד שתתן דעתך לזה. או, שהמצלמה חושפת בעצם שהוא נמצא באולם למידה גדול של ישיבה עם כונניות עמוסות בספרים וכמה חברותות בודדות שמרימות אליו עיניים פתאום, ואז המצלמה עוברת אליו, והוא מחייך. כך או כך, זה נגמר בדיוק בקטע ששיא השיר נשמט ומסתיים בפתאומיות, מה שבהופעות זה מתבטא בזריקת הגיטרה הצידה (היא מחוברת ברצועה, אין מה לדאוג), בכיבוי האורות הדרמטיים ובמחיאות כפיים סוערות. וזה בדיוק מה שעבר לי בראש ברגעים אלו ממש. (ושוב. מי אמר בוגרת מגמת קולנוע לא ממומשת ולא קיבל
) דו קרב: "אותיות פורחות באוויר" או "מיתר"? ברור ש"אותיות". אין פה אחד שיגיד אחרת. זה פשוט לא כוחות, אבישי. רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? נראה לי שכבר אמרתי מספיק (אני עוד מנסה לנשום לרווחה אחרי פרץ התקתוק הפורה שהיה לי 2 שאלות קודם
).

Walk Two Moons

New member
אה, אני אומר אחרת ../images/Emo2.gif

ואני לא רוצה לספיילר פה את כל תשובותיי שלי לפינה שבטח יגיעו בהמשך, אבל לי עלה משהו הרבה יותר אינטימי בראש כקליפ לשיר הזה, ובעיקר הרבה יותר קשור לכאן ועכשיו (ובטח בלי ישיבה וחברותות
). וכדאי שגם אני אקח את הפינה הזאת יותר ברצינות
(למרות ש, מה, "שבועית" זו מילה, אה, יחסית, לא? ...לא?
...)

האמת,שאני דווקא דמיינתי משהו אחר

לגביי העניין- "ובין כך מוארים בקריצה אותיות ענק (ממוחשבות, אחרת זה סתם דפוק) חבויות פה ושם." דמיינתי משום מה ילד שעומד מאחוריו, בשביל מלא עפר, וככל שאביתר רץ קדימה, הילד נעלם אל תוך נקודת מגוז בלתי נראית, הילד מפריח בועות סבון שבתוכן אותיות, ואז לאט לאט הן עולות לשמיים ומתפוצצות. כרגע זה נשמע לא ממש קשור לכלום, אני צריכה למצוא את המחברת שכתבתי בה את כל ה"תסריט" לקליפ

למעלה