פינת הציטוט

efriend

New member
../images/Emo63.gif פינת הציטוט

אני רוצה לחלוק איתכם משפט שאמא שלי היתה אומרת לי פעמים רבות כשהייתי ילד, והוא נחקק בי היטב. אני לא מצטט במדוייק, כי היא היתה אומרת את זה באופן קצת שונה בכל פעם, אבל זה בערך הולך ככה: "לעיתים הגבול בין רשעות לטיפשות הוא דק מאוד. פעמים רבות מתוך טיפשות אנשים ינהגו בצורה שנראית מרושעת" מה אתם חושבים על זה? אני יכול לנסות לחדד את זה, אבל זה דווקא מעניין מה אתם חושבים על המשפט הזה כמו שהוא.

הממ... ציטוט מעניין ../images/Emo9.gif

אני חושבת שלפעמים אנשים מתנהגים בצורה מסוימת בלי לחשוב קודם ולפעמים יוצאים דברים בצורה שנראית רשעית, גם אם לא מתכוונים או אם מתכוונים למשהו אחר לגמרי. משפט חכם מאוד

Ferma

New member
ציטוט יפה. מזכיר את חוק אסימוב ../images/Emo9.gif

Asimov's Law: "Never attribute to malice what can be adequately explained by ignorance or stupidity."​

Ferma

New member
לא הייתי מתהדר בתואר הזה עדיין, אבל בעתיד ../images/Emo9.gif

efriend

New member
בהצלחה

אני למדתי שני תארים בפיסיקה ואח"כ המשכתי לכיוון של פיסיקה יישומית. הציטוט של השבוע, שיפורסם מחר, יהיה בהשראתך.

dietoday

New member
טיפשות

היא הגורם להרבה ממה שרע בעולם לדעתי.. אני לא רוצה להשמע מתנשאת, אבל לא לכל אחד יש את היכולת המנטלית להבין את התוצאות של המעשים שלהם. באיזשהו מקום, נראה לי שהאקס שלי היה כזה.. הוא פשוט לא הצליח להבין את ההגיון בקונצפט של מעשה ותוצאה. אני לא אומרת שהוא טיפש כהכללה, אבל בתחום הבין-אישי כנראה שכן. ואפשר בכלל לפתח את זה.. טיפשות זה עניין של ידע? חינוך? הבנה? איך מחליטים שאדם טיפש? ע"פ IQ? ומה עם EQ? בקיצור, אפשר לדון על זה שעות..

זה לא קשור לטיפשות

זה קשור לחוסר מודעות. אנשים לא בכוונה רוצים להיות רעים.. הם פשוט לא מודעים לתמונה השלמה והם עושים את הכי טוב שהם יודעים מתוך מה שהם ערים לו, ומתוך המציאות (המעוותת) שהם רואים. חשוב להיות סלחניים איתם, כי הם לא יודעים מה הם עושים.. והדרך הכי טובה לעזור להם, היא להבין אותם.. ולתקשר איתם מהמקום שלהם. לזה קוראים.. אהבה. נראה לי ישו אמר את זה לא? ואגב EQ זה משהו אחר לגמרי ... בתחום המוסיקה והסאונד.. אין קשר.

tomasth

New member
טיפשות אינה אי מודעות ורחוקה מאוד מרשעות

יתכן ש מאי ודאות או טיפשות יקרה דבר רע ,אך רשעות זה בכונה. סלחנות טובה רק עבור דברים מסוימים , פסיכופתים רוצחים סידרתיים וכו זייעות ופשעי מלחמה. מתאים סלחנות והבנה ? EQ emotional qaiutent מנת מירגש. בתנך יש קשר והפרדה בין רשע וכסיל.

Ferma

New member
זו נשמעת לי כמו העמדה של סוקרטס... ../images/Emo13.gif

סוקרטס היה משוכנע שכל הרוע בעולם נובע מחוסר מודעות. כשאנשים עושים מעשים רעים, הם בעצם פוגעים בנפש שלהם-עצמם, ובערך כמו שאף אחד לא יפגע בגופו בכוונה (לא מדויק, אבל לא נכנס לזה. לצורך העניין נניח את נכונות הטענה עבור רוב בני האדם, כאשר "פגיעה" היא נזק חמור ובלתי הפיך), כך אף-אחד לא יפגע בנפשו בכוונה. לכן, אם רק בני האדם יהיו מודעים למעשים שלהם ולתוצאות, אז הם יחדלו מיד מלעשות את אותם המעשים שמזיקים להם - המעשים הרעים - וינסו לעשות יותר מעשים שמיטיבים איתם - המעשים הטובים - פשוט בעקבות עקרון השימור העצמי. הדרך להגברת המודעות, לדעתו של סוקרטס, היא דרך הפילוסופיה - כלומר, תמיד להמשיך ולשאול. אני חושב שזו דרך התבוננות מאוד יפה על המציאות, אם-כי יש לי את הנקודות עליהן אני חולק
.

למעלה