פינת הציטוט

efriend

New member
../images/Emo63.gif פינת הציטוט

אני מקדים בכמה שעות את פירסום הפינה כי הציטוט רלוונטי להודעות האחרונות בפורום. אני מביא הפעם שיר שהוא קלאסיקה רוסית. כל רוסי יודע לדקלם אותו מתוך שינה. ניסיתי לתרגם אותו בעצמי (הרוסית שלי מהבית - רוסית של ילד בן 5), וזה מה שיצא. שיפורים ייתקבלו בברכה. אם אין לך בית אינך חושש משריפות ואישתך לא תעזוב אותך לטובת מישהו אחר אם אין לך אישה אם אין לך כלב לא ירעיל אותו השכן ולא תריב עם חבר שלך אם אין לך חבר אם אין לך דודה לא תאבד אותה ואם אינך חי אז גם לא צפוי לך מוות אז חשבו בעצמכם בחרו בעצמכם מה אתם מעדיפים: את היש או את האין? השיר הזה מוקדש באהבה לפרפרי אהבה, שמתאוששת מהטראומה של התאונה שהיא עברה, וחוששת לאבד את היקר לה. אין מה לעשות, הפחד לאבד הוא תמיד הצד השני של ההישגים שלנו, ואת הישגת הרבה. אני מקווה שהפחדים יתפוגגו מהר, ושתחזרי לשגרה בהקדם.

אופירA

New member
מנהל
כרגיל, התלהבתי והתחברתי

תמיד עדיף האובדן של משהו שהיה, מאשר שלא יהיה בכלל ולא יאבד. עם כל הכאב הכרוך באובדן של משהו אהוב במיוחד. עם זאת, הכאב של האובדן אינו כאב פשוט כלל ואינו חוויה קלה שאנו מיחלים לה, ואפילו כאשר היא באה עלינו בלי שייחלנו - איננו מצליחים להתמודד איתה בקלות, עם כל זה שהיא עדיפה על האלטרנטיבה של חסר מלכתחילה. חברה שלי, שאבדה את אימה היקרה והאוהבת, התומכת והמיוחדת, בגיל יחסית צעיר (70), עברה קושי נורא בעקבות זאת, ומאוד הרגשתי אותה, גם אם לא יכולתי להתחבר ולהזדהות מתוך חוויה מוכרת. אבל ברור לי שהאסון שהורי לא היו לי מעולם הורים חריף ואקוטי הרבה יותר, והשלכותיו משמעותיות יותר, מאשר אסונה, שהיתה לה אמא טובה וממלאת, והלכה לבלי שוב, ומאז היא חסרה לה מאוד. בכל אופן, ברור שאין עושים השוואות. וליש יש מחיר של התלות שאנו מפתחים בו. ולכן צריך לעבוד הרבה על העניין הזה. זכור לי שהיתה תקופה שחרדתי מאוד, שמא בהתבגרו, יחליט בני היחיד לעקור לחו"ל לצורך פרנסה, ואישאר לבד מבחינה טכנית. ולא יכולתי להכיל זאת אפילו תיאורטית במחשבתי. עבדתי על עצמי הרבה, והגעתי להכרה התיאורטית שאם זה יהיה טוב עבורו, ארצה את הטוב עבורו ואהיה שלמה עם המציאות הזו, הגם שהיא תהיה לי קשה מאוד. כמו שעברתי הרבה דברים קשים, וראיתי שאפשר לשרוד אותם, והם אינם בלתי אפשריים. ב"ה הוא לא בכיוון הזה, אבל התרגיל המחשבתי הזה עשה לי טוב וגרם לי לגדילה.

efriend

New member
זה נכון שקשה להשוות,

אבל ההשוואה הזו מצמררת. גם אני חושב שעדיף לאבד מאשר שלא יהיה אף פעם. תודה ששיתפת!

זה כל כך נכון

ואומרים במקורותץ היהודים מרבה נכסים מרבה דאגות וזה מסכם את השיר המוצלח הזה שמביא את המקרים שאנו נתקלים בהם בחיי יום יום אתה יודע להתאים את הציטוטים לנכתב בפורום וזה יפה

תודה על הפינה ועל ההקדשה ../images/Emo24.gif

משתדלים לחזור לשגרה
אני האמת לא ממש מתחברת לשיר שהבאת, זה כאילו רומז שהאדם לא מעריך את מה שיש לו. ולהיפך- אני מאוד מעריכה את מה שיש לי ובגלל זה גם כל כך פוחד לאבד את הכל ומעל לכל- את הבחור שלי שהוא אהבת חיי
.

efriend

New member
האמת היא שאני לא רואה את זה ככה,

לדעתי אין כאן רמז כזה בכלל. בעיני המסר הוא שכל דבר שיש לנו, ככל שהוא גורם לנו יותר אושר, רב יותר הפחד מלאבד אותו, זו דרכם של החיים. זה פשוט תמיד הולך יחד, שני צדדיו של אותו המטבע. ואז מגיעות שורות הסיכום, שהן המסר - לפעמים הפחד לאבד כה גדול, עד שלעיתים אנחנו שוקלים לוותר מראש. לצערי זה קורה לי לפעמים.

למעלה