פינת הציטוט

efriend

New member
../images/Emo63.gif פינת הציטוט

הציטוט של היום הוא קצת ארוך. אני לוקח אותו מהספר "מה איכפת לציפור" של חנוך לוין. חנוך לוין היה איש שנוי במחלוקת, אבל יצירותיו (המעט שאני מכיר) יקרות לי מאוד מאוד. הן באו לי כנקודות אור בימים קשים. אני מצטט מהשיר "הגטו שלי". לא אעתיק את כל השיר כדי לא להפר זכויות יוצרים, אבל אצטט מספר שורות: אחרי שיצאתי לאוויר העולם אמרו לי שאפי שונה משל כולם והיה זה גטו שלי. כאשר ניסיתי ליישר את האף גילו אצלי מאחור גם זנב והיה זה הגטו שלי. עם אף כלו שלי וזנב מאחור מפני אור השנש חיפשתי מסתור והיה זה הגטו שלי. עברו שנים והיום כבר ברור: אין לי זנב והאף בסדר גמור, אך נשאר לי הגטו שלי כי אחרי זמן כה רב, אם להיות גלוי לב את הגטו התחלתי כבר קצת לחבב הן היה זה הגטו שלי. בי זה נוגע, בנימי הנפש הכי העדינים. האם גם בכם?

אופירA

New member
מנהל
סיטואציה מוכרת מאוד, מתוארת בחן מיוחד ביותר

אני חייבת לציין שהקורבן לסיטואציות הללו מחבב את הגטו משום שהוא רגיל אליו ואינו מכיר מציאות אחרת. זו אינה בחירה חופשית, החיבה שהוא חש לגטו הזה, ל"שלי" המוכר. זה טבע הנפש שהיא מרגישה קרבה וחיבור ל"שלי" ולמוכר. לכן אין זה גנאי שהוא מחובר למה שהוא מכיר, ואין לצפות ממנו שיוותר על כך בלחיצת כפתור, אלא בעזרת טיפול אפקטיבי ומרוכז. בשורה התחתונה, גטו הוא סבל. והאדם צריך לזכור זאת, ומכאן לקבל את המוטיבציה שלו לשנות את הסבל הזה, הגם שהשינוי כשלעצמו כרוך בסבל לא פחות ואולי יותר.

לכל אחד הגטו שלו והאמת שלו

והוא חי איתו עמוק בתוכו , אני כל כך מבינה את השיר הזה , האמת הפנימית המללוה אותנו בחינו נ, לא תמיד האחרים מבינים על מה אנחנו מדברים

למעלה