פינת הציטוט

efriend

New member
../images/Emo63.gif פינת הציטוט

הציטוט שבחרתי השבוע הוא: "לפחד יש את השימושים שלו. לפחדנות אין". המשפט מיוחס למהאטמה גנדי מה אתם חושבים על זה? מתי פחד הופך לפחדנות? האם יש כזה דבר באמת פחדנות, או שזו סתם מילת גנאי לפחד שאנחנו שולפים כאשר פחד מסוים נראה מגונה בעינינו? עד כמה פחדים הם כח נוכח בחיים שלכם? האם יש פחדים שתרצו להתגבר עליהם במיוחד? האם אתם מגדירים את עצמכם כפחדנים? מתוך פחדנות, אתן את תשובתי שלי עצמי רק בסוף

אהבתי את הפנאצ'ליין ../images/Emo6.gif

אני חושבת שפחד בפני עצמו הוא דבר שלרוב האנשים דווקא יגרום אחרי תהליך מסוים שיעברו כן לאזור אומץ ולעשות את הדברים שהם מפחדים לעשות וזה השימוש של הפחד כמאתגר. אני חושבת שפחדנות זה עצירה של הפחד את האדם, מניעה של האדם להמשיך בחייו כי יש משהו שעוצר אותו מלעשות דברים. אני פחדנית בכל מה שקשור ללהעז לעשות דברים שקשורים לממשל וכו', למשל את כל הקטע של העברת בעלות וכו' על הדירה הבחור דאג לזה, שכ"ד הוא זה שדואג לזה מבחינה טכנית, חוזה לדירה אומנם אנחנו עשינו אצל עורכת דין שהיא חברה של אימי אבל הוא זה שבאמת דאג שיהיה חוזה והריץ את זה.

דוVשה

New member
מעבר לזה שגנדי הוא אליל,

אני לא חושבת שיש הבדל בין פחד ופחדנות בשפה העברית. לעומת זאת Fear שזה פחד, מול, Cowardice שזו פחדנות באנגלית - יש הבדל גדול.

לקשמי

New member
אני חושבת שמה שגנדי התכוון אליו

זה שיש פחדים שמגנים עלינו והם נחוצים. אבל יש פחדים שהם מיותרים ורצוי להתגבר עליהם ולעשות דברים למרות הפחד. פחדנות, לפי מה שאני מבינה זה להיכנע לפחדים ולתת להם לשלוט בך.

פחד שומר על עירנות

הפחדנות רק מגדילה את אי הבטחון שלנו ודיי עוצרת אותנו להתפתח הפחד הוא ממשהו מסוים , וזה שומר אתנו עירניים שלא יגרם לנו נזקים ברגע שמבינים את התהליך , או את הנושא לומדים הפחד נעלם עבורי הפחד ליפול במדרגות , אחרי שנפלתי כמה פעמים, נוצר הפחד לרדת את המדרגות , לכן יורדת בזהירות , מדרגה אחר מדרגה , נשענת על הקיר אוחזקת במעקה השיש אני לא פחדנית אבל דיי פסיבית , לרוב מתכנסת בתוכי ודוחה את המעשים ליום הבא

למעלה