לזה בדיוק חיכיתי! :]]
הרחובות ריקים והשעה כבר מאוחרת. השמש מזמן שקעה. רעשים של השעות הקטנות של הלילה. מסיבות, בלגן מאורגן.
פתיחה מצויינת! רק הם
לדעתי, אין טעם בשבירה הזאת..זה ילך טוב גם בלעדיה מחפשים, ממהרים כאילו אין עוד זמן, כאילו השעון יעצר כאילו מחר לא יבוא.
עד לכאן, נהדר מהר מהר הקורבן הראשון.
פה כבר איבדתי אותך..למה קורבן? איזה קורבן? זה מעניין, אבל על קצה המזלג, תנברי דווקא בזה [לדעתי] האיפור נמרח. הצעקות גוברות, ממהר, מסתער ומזנק.
שוב, עד לכאן אהבתי הכאב, שטיפה נעלם, אבל תמיד ישאר.
טיפה בנאלי, לא? את יכולה יותר מזה
. הרעיון נכון, אבל הניסוח רגיל כזה..לא מתאים לשיר לדעתי...כי זה שיר חזק כזה, ופתאום באות שורות די רגילות..אני הייתי משנה את הניסוח חיוך שטרם נעלם. ובכי שממשיך. לעד.
לעד...אוף אוף אוף! המילה הזאת מעצבנת אותי
, זה מושלם בלעדיה, ברצינות. לפעמים זה נראה כאילו את רוצה להוסיף עוד מילה אחת כי זה חסר לך או משהו, אבל באמת, כל המוסיף גורע..זה מצוין ככה, בלי יותר מדי סיבוכים זאת השואה שבינינו.
או! אז על זה רציתי להתעכב קצת. תראי, מבחינה מילונית, שואה זה רצח עם. בואי נסתכל על זה בצורה הכי אובייקטיבית שיש, אוקיי? רצח עם. את חושבת שחוץ מזה שמשהו מאוד מאוד מושך את העין כשנתקלים במילה הזאת, המילה מוסיפה משהו מבחינה רעיונית לשיר שלך? כי הוא כ"כ טוב כמו שהוא, ואז זה מגיע, ולי זה קצת הרס. ואם אני מסתכלת על זה בצורה לא אובייקטיבית, ורובנו מסתכלים על זה ככה, שואה זה רצח העם היהודי. את חושבת שאיכשהו מישהו יכול להמשיך להבין ולחשוב על השיר שלך אחרי שהוא נתקל במילה הזאת? כי זה זורק אותך לאסוציאציות אחרות לגמרי. תראי, שיר זה עניין אישי והכי אינטימי שיש, אבל אני באמת מנסה להיכנס לראש שלך כאן, ולהבין למה בעצם שואה...? את רוצה להראות זעזוע, נכון? אני לא טועה? יכול להיות שזה מאוד מאוד מאוד טוב אם מסתכלים על זה מזווית מסוימת, וזה יכול להיות מאוד לא טוב, אם מסתכלים על זה מזווית אחרת, אפילו גובל בבורות. [מצטערת על הישירות] אני עוד לא החלטתי.. אממ, השיר הזה טוב, אמרתי? :] רק מבחינה צורנית..הייתי מקפידה קצת יותר על המבנה...כי שילבת כמה סוגים של מבנים בשיר אחד, וזה לא הכי נעים לעין. בכל אופן,
אהבתי את השיר הזה , כמו שלא אהבתי שירים כאן הרבה הרבה זמן :]. ואת הכי מקסימה בעולם.
[מקווה שלא לקחת ללב את ההערות
אני נוטה להיות אגרסיבית כשזה נוגע לספרות
ואת כבר יודעת שהכל בכוונה טובה וזה
]