פינתרבות

NoAmOoOsH

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך בכל מילה^^ ובלי קשר, נראה לי שממש עדיף שנעצור את זה כאן, אך תשכחו מה המטרה האמיתית של השרשור הזה:]

Dark chocolate

New member
אין לך מושג כמה השפלת את עצמך כרגע.

אז תעשי טובה, ולכי ללפלף לאפות או משהו כזה. שלום שלום ושלא תבואי לי בחלום

האגוש

New member
../images/Emo31.gif

מישהו יכול לכתוב : "הלכתי למכולת חזרתי החלב החלב כ"כ חמוץ" וזה עדיין יהיה שיר! אז זה יהיה חרא, אבל זה עדיין יהיה שיר. אם הוא קורא לזה שיר, אז זה מה שזה יהיה מבחינתו. ולא אני ולא את ולא אף אחד לא יכול לשנות את זה. ככה שאין טעם. אבל עזבי את זה שאני לא מסכימה איתך. אין טעם לכתוב את זה בפינתרבות ולנצל באופן כ"כ גס שיר של מישהי. אם לא התכוונת לרוני כמו שאת טוענת, יכולת לרשום את דעתך באלף מקומות אחרים, וגם אפשר לבקש מברק שיפתח פינה אחת שתוקדש כולה לדיונים על שירה , אפשר לעשות המון דברים, השמיים הם הגבול. אבל לנצל תור של מישהי, שאני מניחה שחיכתה לזה ה-מון זמן, זה פשוט גס ומעצבן. ואם לא היו פה מלא התחנפויות לרוני [המושלמת
] , אז הייתי מוחקת את זה בלי להניד עפעף.

בת 1986

New member
וואוו הגר..

שיר מרגש לגמרי.. התחברתי למשפט- "החלב כ"כ חמוץ"- נוגע... סתם, את צודקת לגמרי!!! כל מילה- זהב!!!

רוני!, השיר שלך

גרם לי להחסיר פעימה! הוא כ"כ חזק וכ"כ נוגע! קצת הציק לי המשפט האחרון "זאת השואה שבינינו" אבל זו רק בגלל ש"שואה" עושה לי אסוציאציה לדבר אחר ולא למובן הפשוט הלשוני של המילה.. בנוסף בהתחלה "מחפשים, ממהרים כאילו אין עוד זמן, כאילו השעון יעצר כאילו מחר לא יבוא." הרגשתי שיש יותר מדי תיאורים כדי להעצים את העניין.. זה יפה אבל אולי מעט יותר מדי! חוץ מזה השיר שלך נורא מרגש ויש בך פוטנציאל מטורף! אז אל! אל תפסיקי לכתוב לעולם!

ועכשיו בקשר לשיר: ../images/Emo13.gif

#קודם כל לפי איך שאני מבינה את זה הנק' מבט שמובאת בשיר היא חיצונית של מישהו שרואה הכל מהצד #מצד אחד השקט של הלילה, הריק, החושך, הלבד.. ומצד שני ההמוניות של האנשים "ממהרים, כאילו אין עוד זמן" שאלו ניגודים מאוד בולטים והכאב, ש"טיפה נעלם" בין כל ההמוניות, האנשים, האיפור והצעקות "אבל תמיד ישאר" זה לא באמת עוזר כמה שמנסים לברוח ולשכוח, זה לא באמת יעזוב אותך.. הבית האחרוון ממש מדגיש את הניגודיות בין הרגשות שנמצאים בתוך הנפש בו זמנית וכלכך מתנגשים. מקסים לדעתי..|!!| וביטאת את זה בצורה ממש מיוחדת! תמשיכי לכתןב:)

ספפפפיר

New member
דעתי..

לדעתי השיר ממש ממש יפה אהבתי מאוד את הבית השני: "מחפשים, ממהרים כאילו אין עוד זמן, כאילו השעון יעצר כאילו מחר לא יבוא. מהר מהר הקורבן הראשון". ובקשר להילה- אני מבינה מה את אומרת אבל האמת היא שההודעה לא הייתה כ"כ במקום המתאים כי לא לפרסם שיר וזה דיי מבאס לשמוע את זה אחרי שהיה את האומץ לפרסם.

האגוש

New member
לזה בדיוק חיכיתי! :]]

הרחובות ריקים והשעה כבר מאוחרת. השמש מזמן שקעה. רעשים של השעות הקטנות של הלילה. מסיבות, בלגן מאורגן. פתיחה מצויינת! רק הם לדעתי, אין טעם בשבירה הזאת..זה ילך טוב גם בלעדיה מחפשים, ממהרים כאילו אין עוד זמן, כאילו השעון יעצר כאילו מחר לא יבוא. עד לכאן, נהדר מהר מהר הקורבן הראשון. פה כבר איבדתי אותך..למה קורבן? איזה קורבן? זה מעניין, אבל על קצה המזלג, תנברי דווקא בזה [לדעתי] האיפור נמרח. הצעקות גוברות, ממהר, מסתער ומזנק. שוב, עד לכאן אהבתי הכאב, שטיפה נעלם, אבל תמיד ישאר. טיפה בנאלי, לא? את יכולה יותר מזה
. הרעיון נכון, אבל הניסוח רגיל כזה..לא מתאים לשיר לדעתי...כי זה שיר חזק כזה, ופתאום באות שורות די רגילות..אני הייתי משנה את הניסוח
חיוך שטרם נעלם. ובכי שממשיך. לעד. לעד...אוף אוף אוף! המילה הזאת מעצבנת אותי
, זה מושלם בלעדיה, ברצינות. לפעמים זה נראה כאילו את רוצה להוסיף עוד מילה אחת כי זה חסר לך או משהו, אבל באמת, כל המוסיף גורע..זה מצוין ככה, בלי יותר מדי סיבוכים
זאת השואה שבינינו. או! אז על זה רציתי להתעכב קצת. תראי, מבחינה מילונית, שואה זה רצח עם. בואי נסתכל על זה בצורה הכי אובייקטיבית שיש, אוקיי? רצח עם. את חושבת שחוץ מזה שמשהו מאוד מאוד מושך את העין כשנתקלים במילה הזאת, המילה מוסיפה משהו מבחינה רעיונית לשיר שלך? כי הוא כ"כ טוב כמו שהוא, ואז זה מגיע, ולי זה קצת הרס. ואם אני מסתכלת על זה בצורה לא אובייקטיבית, ורובנו מסתכלים על זה ככה, שואה זה רצח העם היהודי. את חושבת שאיכשהו מישהו יכול להמשיך להבין ולחשוב על השיר שלך אחרי שהוא נתקל במילה הזאת? כי זה זורק אותך לאסוציאציות אחרות לגמרי. תראי, שיר זה עניין אישי והכי אינטימי שיש, אבל אני באמת מנסה להיכנס לראש שלך כאן, ולהבין למה בעצם שואה...? את רוצה להראות זעזוע, נכון? אני לא טועה? יכול להיות שזה מאוד מאוד מאוד טוב אם מסתכלים על זה מזווית מסוימת, וזה יכול להיות מאוד לא טוב, אם מסתכלים על זה מזווית אחרת, אפילו גובל בבורות. [מצטערת על הישירות] אני עוד לא החלטתי.. אממ, השיר הזה טוב, אמרתי? :] רק מבחינה צורנית..הייתי מקפידה קצת יותר על המבנה...כי שילבת כמה סוגים של מבנים בשיר אחד, וזה לא הכי נעים לעין. בכל אופן, אהבתי את השיר הזה , כמו שלא אהבתי שירים כאן הרבה הרבה זמן :]. ואת הכי מקסימה בעולם.
[מקווה שלא לקחת ללב את ההערות
אני נוטה להיות אגרסיבית כשזה נוגע לספרות
ואת כבר יודעת שהכל בכוונה טובה וזה
]

SRonush

New member
מה פתאום שאני אקח ללב. ../images/Emo3.gif

קודם כל, תודה על התגובה שממש השקעת והכל,אני ממש מעריכה.
והשורה האחרונה, כמו שכתבת, באה להראות את הזעזוע.. לי זה מאוד הסתדר בשיר, כי בכל זאת, אני הכי מבינה על מה דיברתי שם..והמ, כנראה שלא חשבתי ממש על דרכים אחרות,של אחרים להבנת את השיר..

O f r i s h

New member
ואוו, רוני.

בדר"כ אני לא נוטה להגיב לפינה הזאת. תאמינו לי כולם, שזה לא קשור למי שכתב אותו, או לשיר עצמו. אני לא טובה בלפרש שירים, לדעת אם הם טובים מספיק או פחות, כדי להגיד הערות והארות. אני תמיד קוראת את השירים, אבל אף פעם אין לי מה להגיד. אבל הפעם, בניגוד לפעמים קודמות, קראתי את השיר, ובאמת שהרגשתי משהו אחר. אני לא יודעת אפילו איך להסביר את זה, כאילו הדופק נעצר לשניה. השיר הזה הוא כ"כ חזק וכ"כ יפה, שבאמת כל מילה נוספת מיותרת. את מוכשרת, ואין לי שום ספק בכך. תמשיכי לכתוב, אוהבת המון
עפרי.

NoAmOoOsH

New member
מווכשרת שלי../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

כ"כ יפה, כ"כ אמיתי, פשוט מדהים. באמתבאמת. פעם ראשונה שיצא לי לקרוא משהו שלך, ובאמת שמדהים:] קצת נהרס לך כאן השרשור, אהמ. אז קודםכל תשתדלי לא להתייחס יותר מידי
ושזה לא יגרום לך לחשוב אפילו לרגע להפסיק לכתוב. :]

וואו, תקשיבי-

אחד השירים הטובים שהיו כאן. באמת. מרגש, ויודע בדיוק איפה לעלות בתאורים ואיפה לרדת. כל הכבוד. הדבר היחיד שהציק לי, למען הביקורת הבונה כמובן, זה הבית האחרון, לפני "זאת השואה שבינינו". אני אראה לך: האיפור נמרח. הצעקות גוברות, ממהר, מסתער ומזנק. הכאב, שטיפה נעלם, אבל תמיד ישאר. מ ע ו ל ה ! חיוך שטרם נעלם.
על זה בדיוק אני מדברת, עוד לא הספקנו "לעכל" את ה'נעלם' הקודם. קצת בעייתי להשתמש בו שוב, כי זה מעט מדי זמן אחרי הראשון. אם הבנת את כוונתי.. כלומר, "הכאב שטיפה נעלם, אבל תמיד יישאר, חיוך שטרם נעלם". מהר מדיי. ובכי שממשיך. לעד.
וכמו שהגר אמרה, אפשר להחליף את ה'לעד' הזה, אפילו לשים שם 'תמיד' יישמע טוב יותר. דעתי כמובן. את רשאית לעשות עם זה כרצונך. וכל הכבוד, באמת, תמשיכי ליצור. את כותבת מדהים.

SRonush

New member
זאת אני ../images/Emo3.gif

והמ. תודה רבה לכולם.. אתם מקסימים.

MaaYanGa

New member
רוני../images/Emo24.gif

אהבתי מאוד מאוד. הצלחתי לתאר לי בראש סיטואציה דרך המילים של השיר. דבר שדי גרם לי להבין את השיר מנקודות מבט שונות. זה יפה מאוד! ואת כזאת מוכשרת. "זאת השואה שבנינו"- בפעם הראשונה שקראתי את השיר ישר עלתה לי "השואה" כרצח העם היהודי, אבל אחר כך באמת הצלחתי להבין למה את מתכוונת. אני חושבת. כל הכבוד! את כותבת מדהים.

נועמופ

New member
"בלגן מאורגן"

אהבתי! מדהים בעיני. ואני די מסכימה עם מה שהגר כתבה.

למעלה