פינתרבות

../images/Emo63.gif פינתרבות ../images/Emo63.gif

שלום לכולם, מצטער שהפינה מתפרסמת רק היום, אבל לא יכולתי לפני כן. היום בפינה נשתף אתכם בשיר קצת כואב, קצת אישי, קצת כללי, שכתבה רוני א (אני לא בטוח שאני יודע מה הכינוי כאן...). ============================================== (ללא שם) / רוני הרחובות ריקים והשעה כבר מאוחרת. השמש מזמן שקעה. רעשים של השעות הקטנות של הלילה. מסיבות, בלגן מאורגן. רק הם מחפשים, ממהרים כאילו אין עוד זמן, כאילו השעון יעצר כאילו מחר לא יבוא. מהר מהר הקורבן הראשון. האיפור נמרח. הצעקות גוברות, ממהר, מסתער ומזנק. הכאב, שטיפה נעלם, אבל תמיד ישאר. חיוך שטרם נעלם. ובכי שממשיך. לעד. זאת השואה שבינינו. ======================= ספרו לנו מה אתם חושבים עליו. אל תשכחו להמשיך ולשלוח יצירות מסוגים שונים למייל של פינת התרבות: [email protected]. אנא שלחו יצירה אחת למייל, וציינו את הכינוי שלכם בפורום, אם הוא לא מופיע. שבוע טוב! ברק

בע"מ:

זה לא אישי בכלל מה שאני הולכת להגיד
אבל, יש הרגשה כזאת ששירה זה כבר לא דבר מיוחד כמו שזה היה בעבר, שאנשים שכתבו היו נחשבים לאמנים ויוצרים והיום לכתוב נהיה משו כלכך רגיל שכל בן אדם עושה את זה אני לא מזלזלת זה גם מראה על התקדמות ופתיחות ומודעות ויכולת של הרבה אנשים לבטא את עצמם אבל כל דבר שנראה ככה ^%%^%^%^%^%^ %^%^%^%^^%%^ %^%^%^%^%^%^ %^%^%^%^%^%^ %^%^%^%^%^%^ פזמון %^%^%^%^%^%^ ^%%^%^^%%^%^ %^%^%^%^%^%^ %^%^ %^%^%^%^%^%^%^ %^%^%^%^%^ %^%^%^%^%^%^%^ ^%%^%^%^%^ %^%^^%%^%^%^%^ %^%^ פזמון %^%^%^%^%^%^ ^%%^%^^%%^%^ %^%^%^%^%^%^ %^%^ &^&^... קורא לעצמו שיר.. שוב, אני לא מזלזלת כי מצד אחד זה מקסים כמו שאמרתי כבר ומצד שני, זה כבר לא מיוחד.. ויכול להיות שיש פה פספוס ענק של כשרונות, "מרוב עצים לא רואים את היער.."

יכולת לומר את זה על כל כך הרבה שירים שעברו פה

ודווקא על של רוני? היא כתבה בלי שום נוסחאות או תבנית או משהו, פשוט כתבה, וכתבה מדהים. אני לא רואה סיבה למה כתבת את זה בדיוק עכשיו.

לאלאלאלאלא

אין שום קשר למה שרוני כתבה שוםשוםשום קשר וכתבתי את זה בהודעה שלי. ובמה שכתבתי לא הבעתי שום מסקנה חד משמעית זו מחשבה שעלתה לי לראש עוד קודם ולא יודעת, הרגשתי צורך לשתף

אז מה את באה להגיד פה?

את כוויכול קוראת לאנשים להפסיק לכתוב! מה שאמרת פה היה בערך הדבר הכי מיותר שנכתב כאן, כשאנשים חושפים את האומנות שלהם ואת באה ואומרת שטות כזו. כן, יש הרבה שירים, מה לעשות?! וגם הרבה אנשים כותבים, מפריע? אז כן, יש פחות טובים ויש יותר טובים, אבל מה זה השטויות האלה שאמרת?! אם אני לא מספיק טובה אז אסור לי לכתוב? כדי לפנות מקום לטובים ממני? כדי שזה יהיה משהו מיוחד? ואם אני לא רוצה?! כמה שיותר אנשים כותבים יותר כשרונות. למה צריך להיות מספר ספור של כשרונות?
חוץ מזה, למה דווקא על השיר של רוני? רוני כתבה יצירה ממש ממש יפה ונכונה ומהלב. הדבר האחרון שאפשר להגיד על זה זה שזה "לא מיוחד". זה מיוחד, וכל דבר שפורסם בפינה הזאת הוא מיוחד! כל שיר הוא מיוחד בפני עצמו! זה שלכולם קוראים "שירים" או "יצירות" זה לא אומר שהם אותו דבר. יש מקום לכל שיר! אוף אני מתוסכלת עכשיו מההודעה הזאת ><

קראי שוב את מה שכתבתי

מה שאת אומרת זה לא קשור למה שכתבתי סהכ הבעתי תהייה שהיא לשתי הצדדים ולא הבעתי דעה חד משמעית ואמרתי והדגשתי שאין קשר בין מה שכתבתי לבין השיר המקסים של רוני טוב נו, יש לי נטייה לעורר מהומות אבל אפשר גם להמנע=] אם יורדים לסוף דעתי...

../images/Emo45.gif

[
ההודעה הזו מתייחסת להילה
] אם השיר של רוני היה נראה רגיל, משעמם, נורמטיבי- אולי היית צודקת. אבל דווקא על השיר של רוני? שיר ממש ממש שונה מכל אחד שהיה פה (ומובן שככה כל שיר- שונה ממשנהו) ולדעתי הוא מאוד אישי, מיוחד ונכון. לדעתי, אם כתיבה נהייתה דבר רגיל, זה דבר מעולה! אם אנשים יודעים להביע עצמם בכתיבה ויש להם כישרון מסויים, למה לא? זה כמו שתגידי שכדורסל נהייה דבר רגיל כי הרבה אנשים משחקים בזה. זה כ"כ לא נכון וסתם עשית הכללות שלא מבוססות על שום הוכחה. אבל כן, זו דעתך. לא יודע אם שמת לב, אבל כל הבסיס של הפינה הזו הוא עידוד כתיבה (או יצירה). ופירסומה פה רק מקנה ביטחון. ושוב- זו דעתך, ומותר לך להביע את עצמך איך שאת רוצה, אבל אני מאוד מתנגד לדעותייך ולהודעה הנ"ל. חבל שאת חושבת כך.

../images/Emo26.gif

"והיום לכתוב נהיה משו כלכך רגיל שכל בן אדם עושה את זה אני לא מזלזלת זה גם מראה על התקדמות ופתיחות ומודעות ויכולת של הרבה אנשים לבטא את עצמם" "שוב, אני לא מזלזלת כי מצד אחד זה מקסים כמו שאמרתי כבר" לא אמרתי שאני נגד כתיבה ויצירה. אני חושבת שזה דבר מקסים
ובפעם ה-3, רוני כותבת מקסים ואני גם אגיב לשיר שלה ואין שום קשר בין מה שכתבתי לשיר של רוני.

את מסתכלת על זה ממבט כל כך חלול.

של "יאאאאאאאאא, חברה שלי כותבת! גמאני רוצה!" ואז זה הופך למשהו המוני. כל המטרה של כתיבה היא הוצאת רגשות בדרך הנוחה ביותר לאנשים, ולא להיות מאאאגניבים או אנאעארף, אולי זה ניהיה משהו רגיל כי יש המון אנשים שכותבים וצריך לעודד את זה, גם אם הוא כותב "הלכתי, חזרתי, עוד מעט אלך שוב!" אם זה מה שעושה לו טוב, זבש"ו, הפינה הזאת היא לא "פסטיבל השירים", אין פה שום תחרות, זו פינה שמעודדת קבלת ביקורת וחשיפה של יצירתיות, אם זה רגיל לך מידי, אשמח אם תגיבי ותעירי, אבל אל תדפקי את המערכת, המערכת היא לא אשמה. וואו, זה ממש מעצבן ><

../images/Emo45.gif

חוץ ממשפט אחד שהציק לי.. "אם השיר של רוני היה נראה רגיל, משעמם, נורמטיבי- אולי היית צודקת." גם אם השיר של רוני היה משעמם/נורמטיבי או כל דבר אחר עדיין אין הצדקה למה שהילה כתבה.. כאשר בנאדם כותב שיר זה מגיע מהמקום הכי עמוק והכי אינטימי שלו! ולא משנה כמה שירים נכתבו באותו סגנון ועל אותו סיפור רקע ומשמעות עדיין אין מקום להגיד שהשיר מיותר ושאולי עדיף שלא היה נכתב כי כבר נכתבו "אלפים" כמוהו!.. חוץ מזה שאני באמת מסכימה עם הדברים שלך! וחושבת שבאמת אל היה מקום לפרסם את ההודעה הזו הילה דווקא בפינה שבאה לעודד כתיבה!

צודקת,

לא ניסחתי את עצמי נכון.. התכוונתי להגיד שאם השיר של רוני היה נורמטיבי, רגיל ומשעמם- היתי מבין למה היא העלתה את הדעה שלה [למרות שהיא לא נכונה בכלל!] ובכלל חשבה עלייה, אך בגלל שההפך הוא הנכון, אני לא מבין איך היא הגיעה למחשבה הזו בכלל :\

matanky

New member
תמרה, גיא והילה.

חח בכמה דברים חלקכם צודקים ובחלק לא. נכון שזה כאילו היא מעודדת אנשים לא לכתוב. אבל היא לא ניסתה שזה ישמע ככה לדעתי. ובקשר לשיר של רוני, עוד לא קראתי אני כבר אקרא אבל היא לא התכוונה לשיר שלה.. במקרה זה יצא על השיר של רוני. אבל היא התכוונה בכללי על שירים. נכון שזו דעתה, וגם אני לא מסכים איתה. אבל בסדר כל אחד והדעה שלו חח. היא פשוט לא ניסתה לפגוע ברוני או משהו כזה. והילה, נכון שכתיבה זה דבר שעם השנים רק יותר ויותר כותבים ואני לא מסכים איתך בדבר אחד. זה לא שהכתיבה נעשתה משהו לא מיוחד. אולי מבחינתך כאילו הכתיבה כאילו עצם זה שכותבים וואו פתאום כולם נהיו פתוחים. אבל כל כתיבה היא קסם בפני עצמו, שכל אחד מביע את מה שיש לו לומר, מה שהוא מרגיש וכו'. הכתיבה רק משתבחת עם השנים. וכל מי שכותב תמשיכו, אתם פשוט מקסימים!

../images/Emo26.gifזה יותר הכיוון..

ולא הבעתי דעה, כך שאין לכם עם מה להסכים/לא להסכים. זו סהכ תהייה.. ובדבריי הבאתי את 2 הצדדים; החיוביים והיפים של הכתיבה וה.. לא יודעת איך להגדיר את זה, בנאלים משו

Alexander weiss

New member
אני ממליץ לך בחום

לשנות את הניסוח של ההודעה הזאת. לא הבנתי מה את רוצה להגיד פה, ומה שכן הבנתי , לא מצא חן בעיניי. אז אולי פשוט תנסי להתנסח מחדש? עמרי.

מה "לא הבעתי דיעה"?

אז מה הבעת? עובדה? בטח שהבעת דיעה >< דיעה שרובנו לא מסכימים איתה.. אבל זו בהחלט דיעה

Covers girl

New member
כנראה שהבעיה שלך היא בניסוח.

אבל באמת שכרגע לא משנה לי מה הדעה שלך. גם אם את טוענת שלא הבעת פה דעה, ואת כן, זה ממש לא רלוונטי כרגע. מה שרלוונטי זה שקצת איבדת גבולות, ואני חושבת שההודעה שלך מכילה גם שמץ של חוצפה. אני לא יודעת למה בחרת לכתוב אותה. איך שלא יהיה, אם לדעתך ליצור דברים מהלב זה משהו שכולם עושים וכבר איבד את המשמעות שלו- אף אחד לא מכריח אותך לכתוב. אבל רק שתדעי, שמה שכתבת זה הדבר הכי שטותי ומחורטט ששמעתי בחיים שלי. אף אחד לא המציא את השירים. אף אחד לא הכתיב צורה קבועה של שירים, וקבע חוקים לגביהם. כל אחד בוחר את המבנה המתאים בשבילו להעברת המסר הספציפי שלו, ואם אין לו כזה, הוא מייצר בשביל עצמו. כל אחד פורק את מה שיש לו על הלב, ואת בעצם באה ומעבירה ביקורת על הרגשות של אנשים. לא כמו הגר ואנשים אחרים, שמביעים הערות, ובעיקר בעיקר הארות, על איך כדאי לשפר את מבנה היצירה ומלל מסויים בה, על מנת להפוך אותה ליותר טובה. את פשוט באה ואומרת, תפסיקו להביע רגשות. אה, סליחה, בכלל לא הבעת דעה.

למעלה