ספרים

een ogenblik

New member
האם זה בגללי?

כלומר, "נערה עם עגיל פנינה"? כלומר, האם כתבתי עליו כך שנורא בא לך שישלחו דווקא אותו מהארץ? (מכיוון שלפחות עוד שבועיים יעברו עד שאצליח לקבל ספר חדש ממש, אני עוסקת בקריאה חוזרת של ספרים, ובודקת האם דברים שאני כותבת על ספרים משפיעים על מישהו בכלל.)

ליילה

New member
אוחנבליק יקירתי ../images/Emo13.gif חזרת אלינו...

וכן, זה בגללך. שלא תחשבי שאני לא לוקחת את ההמלצות שלך ברצינות, כתבתי את כולם, ואמא ליקטה לי חלק מהן, ושלחה בדואר כרגיל.... האמת שנשלחו ביחד עוד כמה ספרים אחרים, אבל זה לא שייך לעניין. ואל תגלי לי עכשיו את הסוף, אני ממש ממש בהתחלה... אז לא להרוס לי

een ogenblik

New member
אני תמיד פה, רק בשקט

קראתי את הספר ברצף של מספר שעות קצר ביותר, מחר כבר יהיה מותר לי לדסקס את הסוף? (לא לדאוג, שנים של נסיון ממכירת ספרים עזרו לי לגבש דרכים לדבר על ספרים מבלי לקלקל יותר מדי את עלילות הספר.)

Gefen

New member
פונטנלה של מאיר שליו

בעיניי הספר הטוב ביותר שמאיר כתב עד כה. קולח, שנון, עמוק , מצחיק...וגם מרגש מאוד. מאוד אהבתי וממליצה החום.
אגן יקרה, טוב לראות אותך

ליילה

New member
קראתי אותו, ונהניתי, למרות שלדעתי

זה לא הספר הכי טוב שלו, היו לו יותר טובים בעיני כמו כימים אחדים למשל, היה משהו קצת דוחה בספר הזה אבל אני לא מצליחה לשים עליו את האצבע. אבל שלו הוא אחד הסופרים האהובים עלי בכל מקרה. מה שכן קראתי ונהניתי מאוד זה החדש של גרוסמן - בגוף אני מבינה. שני סיפורים הראשון טוב השני מצויין...

Gefen

New member
פונטנלה ספר חזק

תארי לך שאני מתכננת קריאה שניה בקרוב, והפעם- עם מרקר צהוב. יש שם משפטים נהדרים שפשוט הרסו אותי מצחוק או שהשאירו אותי חושבת המון זמן אחר כך. היה שם משפט אחד שדיבר על כך שהיהודים משולים לזבל. אם תפזר אותם מעט מעט בכל מקום הם מאוד מועילים , אם תשים אותם בערמה אחת הרי שקבלת סתם ערימת זבל .. [זה של מאיר לא שלי, לא להתנפל...] הקיצר, לא יודעת, אולי כל כך התלהבתי גם בגלל התקופה שבה קראתי את הספר- בדרך לאוסטרליה, בבנגקוק ובחודש הראשון שלי כאן עם הג'טלג וכל הקשיים.. זו היתה בריחה נפלאה לעולם שכולו שנינות וארץ ישראל במיטבה.

MicMik

New member
אפשר לנחש למה הוא דוחה?

נראה לי שבעיקר בגלל הפדופיליה, מה כל הרומן המטופש בין הילד לאישה הבוגרת? אם זאת היתה ילדה באותו גיל עם גבר צעיר, תאמיני לי שהארץ היתה רועשת וגועשת. כל הסצנות שהוא בין הרגליים שלה שוכב עליה שוכבת עליו מריח אותה מלטפת אותו. גועל נפש חוץ מזה שלא היה פה שום דבר חדשני, הכל טחון פעם שניה, ואם הוא ימשיך לטחון הספרים שלו יהפכו מזון לתינוקות. נכון שהסיפור היה מעניין לפרקים, אבל היה צריך לחרוק שיניים בין עניין לעניין. בסה"כ- אפשר לוותר

ליילה

New member
קודם כל יכול להיות שאתה צודק

גם הרומן המוזר הזה, וגם תאורי הפגם בגולגולת קצת הקשו עלי, ולא שאני כזו שמרנית, אבל זה בכל זאת הפריע לי, אבל צודקת גפן, מאיר שלו, כמו מאיר שלו, יש לו פנינים בכתיבה. ומיק מיק, אם כבר הצטרפת לדיון, למה שלא תמליץ לנו גם על איזה ספר???

MicMik

New member
בטח

כבר הזכרתי פה את המנדולינה של קפטיין קורלי, לואי דה ברנייה (Louis De Bernieres) , התרגום העברי מצויין. את הסרט ראיתי רק אח"כ למזלי. כמה שהסרט נחות ומטומטם, לדעתי, כך הספר מדהים וסוחף. גיליתי את הסופר הזה ועכשיו אני בטירוף של דה ברנייה, מייאש כמה שהוא מוכשר, אם פנטזתי לי שיום אחד גם אני אכתוב משהו, עכשיו אני מבין שאין לי מה להציע בהשוואה אליו. וגם למאיר שלו לא היה מזיק לקחת אצלו שיעור. כרגע אני קורא את הספר שלו- The War of Don Emmanuel’s Nether Parts, שהוא חלק מטרילוגיה, ואני לא יודע אם תרגמו לעברית, אבל שווה להתאמץ. הכתיבה שלו מאוד שנונה-מצחיקה-עצובה-מרוממת-מייאשת, מציג את החיה האנושית בכל יופיה וכיעורה ותמיד מתוך אהבת האדם.

liat129

New member
אם כבר מדברים על ספרים..

מישהו קרא את חמסין וציפורים משוגעות?? אני ניסתי, ומפאת השעמום עזבתי, למרות ששמעתי תגובות נהדרות.. למען האמת, גם חברה שלי התחילה ולא סיימה.. מישהו אהב? שווה ל"הכריח" את עצמי לקרוא עד שיהיה מעניין?

MicMik

New member
שווה שווה

אחרי פרק אחד התייאשתי ושמתי בצד, ואחרי שאשתי התעקשה שזאת יצירה מעולה, הכרחתי את עצמי, ואחרי זמן מה זה קרה. לוקח זמן להכנס לקצב, צריך לקרוא בנחת, לגלגל כל דימוי על הלשון, כמו יין, ולהנות מהחום שמתפשט. זה אחד הספרים שעשו שימוש נפלא בשפה העברית, וגרם לי לתהות מה אני עושה פה לעזאזל, למה אני לא בארץ?

ליילה

New member
אני קראתי, דווקא מאוד נהניתי

אבל כל הביקורות שנכנסו לאקסטזה היו קצת מוגזמות לטעמי. ספר נעים נחמד, כתוב יפה מאוד, אבל לא חשבתי שזו יצירת המופת של המאה כמו שכמה ביקורות נתנו את התחושה

liat129

New member
טוב אז ניתן לספר עוד סיכוי..

כי ממש לא בא לי לגלות שפיספסתי ספר טוב..
דרך אגב, עכשיו אני קוראת את המנדולינה של קפטן קורלי, והוא באמת אחלה ספר, קליל ויפה. יש עוד המלצות על ספרים? אני בפסח בארץ ומתכננת ביקור "רציני" בסטימצקי. גם המלצות לספרי עיון מעניינים יתקבלו בברכה..

MicMik

New member
הבתולות החכמות והטיפשות- דון האנה

עוד לא קראתי, אבל שוב, אשתי המליצה ואני סומך על טעמה.

MicMik

New member
ד"א - לא דוקא סטימצקי ../images/Emo70.gif

יש בארץ אתר לא רע להשוואת מחירים, גם של ספרים ZAP שמו (לינק מצורף), וסטימצקי היא לא האופציה הכי זולה שקיימת. הרבה פעמים הזמנתי ערמות ספרים מכאן, שלחתי לכתובות של אנשים שעמדו להגיע לבקר, ובכל האתרים, מעל סכום שהם קובעים, המשלוח הוא בחינם ! גם לאחרונה בביקור בארץ עשיתי קנייה כזאת, לפעמים מגיעים לחצי מחיר מסטמצקי !!!

liat129

New member
יופי של אתר..

אני גם בד"כ נוהגת להזמין מהאינטרנט, אבל אחרי שביקרתי בסטימצקי, ראיתי את הספר, קראתי קצת.. זה כל ההנאה..
תודה על הקישור!
עכשיו נשאר רק לבחור ספרים..
ולקוות שעד פסח תיגמר המלחמה הקרבה, כי אחרת אין לא ביקור ולא ספרים
.

MicMik

New member
אף אחד לא לוקח ממך את ההנאה

בקרי בסטימצקי, קראי קצת, משמשי והריחי ואח"כ מלאי את הסל באינטרנט. זה גם מה שאני עושה בברנס אנד נובל- ללא רגשות אשם. רוצה לנצל עוד קצת את סטימצקי? צרפתי פה לינק לפרקים ראשונים מספרים מהאתר שלהם.

een ogenblik

New member
את כל מה שאני יודעת על קניית ספרים

דרך האינטרנט ריכזתי במאמר אחד במנגל. לכל אחד מן האתרים האלה יש מדור של פרקים ראשונים, רק שיש חפיפה די גדולה בין האתרים השונים. אם את מתעניינת גם במד"ב, אז יש פרקים ראשונים גם באתר האגודה הישראלית למד"ב ופנטזיה ובבלי פאניקה.

למעלה