ספרים

../images/Emo63.gif ספרים ../images/Emo63.gif

בתור תולעת
ים (עם תעודות...) חשבתי שאולי אפשר להתארגן לאיזו ספרייה וירטואלית של ספרים בעברית. אני בטוחה שיהיו כאילו שיחשבו שזה רעיון טפשי/יקר/מיותר וכו' וכו'... אבל בכל זאת... אתמול גמרתי לקרוא את "גרעינים לבנים" של יוכי ברנדס שהוא רב מכר בארצינו הקטנטונת. מאחר ומאוד נהניתי ממנו, הייתי מעוניינת לשתף בהנאתי אנשים נוספים... לכן חשבתי על רעיון הספרייה הוירטואלית... מי שמעוניין שאשלח לו את הספר בהשאלה (
US only please) אשמח לעשות זאת... בוסטונאים...יש לכם זכות ראשונים... חוץ מזה זה יהיה נחמד אם עוד מישהו יצטרף לרעיון ...

ליילה

New member
בעקרון זה אחלה רעיון... אבל...

לי קשה להפרד מהספרים שלי, אני אפילו למשפחה קרובה כמעט לא נותנת ספרים, אבל מה שכן, אני בתור מי שמאוד מאוד מאוד אוהבת ספרים , אשמח מאוד להשתתף פה בפינות המלצה נחמדות. אז אם כל אחד יספר על הספר הכי טוב שהוא קרא בזמן האחרון, איזה ספר, מי הסופר, ובאיזה הוצאה זה יצא, קצת פרטים על העלילה, ולמה בעצם הוא אהב את הספר, זה יהיה מאוד כיף.... אני כרגע התחלתי את נערה עם עגיל פנינה, כך שעוד אין לי המלצה לגביו כי אני רק בהתחלה, אבל מבטיחה לכתוב המלצה כשאסיים...

לא אכפת לי להפרד...

בתנאי שזה למטרה טובה... דרך אגב גם "בנות בראון" ברשימת ההלוואות שלי... ולא, אני לא מבקשת תמורה (אל דאגה...הטוב לב שלי מחפה על חטאים אחרים...)

ליילה

New member
אוי, נורא נהניתי מבנות בראון

נכון שזה לא פאר היצירה העברית, אבל יש משהו בכתיבה של לינור שנורא זורם ומצחיק... הציניות שלה. שמעתי מאנשים שכבר קראו את כל הספרים שלה שהיא חוזרת על עצמה, אבל אני שלא קראתי אף אחד מהקודמים, ממש נהניתי. אז אתם יודעים מה, אני אמליץ על הספר הקודם שגמרתי קודם - היפה בנשים של שפרה הורן ספר שמספר על ילדה אחת שנולדה לאם עולה מצפון אפריקה ואב קיבוצניק צבר שמת לפני הלידה, ועל החיים שלה בשכונת קטמון בירושלים, על הגדילה שלה בבית ללא אב, על הנישואין המוזרים שלה קודם לדוד שלה, ואחר כך לעוד שלושה בעלים שונים, ועל הילדים שלה. אני אוהבת את שפרה הורן, יש לה כתיבה מאוד נעימה, מלאה תאורים של תחושות ורגשות של מקומות וריחות אוטנטיים כאלו ובנוסף יש לה גם עלילה מושכת ומעניינת ולא רק תאורים על עמודים שלמים. מי שקרא את תמרה הולכת על המים ונהנה , יהנה גם מזה. אני ממליצה, ספר כייפי ונעים.

ספרים שאהבתי

בשוכבך ובקומך אשה-מירה מגן (ספר נהדר מלא הומור ) סוזנה הבוכיה-אלונה קימחי כל הספרים של הסופרת אימי טאן-חוג שמחת המזל,אל המטבח,ועוד אחת שכחתי את שמו שמעתי שיצא ספר חדש שנקרא כפרה (מתורגם) מישהו קרא?

ליילה

New member
עפרית, את יכולה אולי קצת להרחיב

על בשוכבך ובקומך, כי כבר שמעתי עליו כמה פעמים על מה זה בדיוק, ובאיזה סגנון זה כתוב... ולגבי חוג שמחת המזל, אני מודה שניסיתי, אבל עזבתי באמצע. הספר מלא בכל כך הרבה עובדות, והכתיבה היא כל כך מונוטונית וחסרה יצירתיות בעיני שפשוט לא יכולתי להמשיך... אבל מצד שני, אולי זה התרגום לעברית שעשה לו עוול, אין לדעת

iditbs

New member
עדיין לא עופרית, אבל גמני קראתי!

"בשוכבי ובקומי אישה" הוא סיפורה של אם חד הורית מבחירה, בת קיבוץ דתי לשעבר ואחות במחלקה הפנימית בהדסה. (יש גם סיפור אהבה) כתוב בשפה קלילה, שנונה ומלאת הומור. ממש היה כיף! דרך אגב נסיון דומה עם הספר חוג שמחת המזל, אבל הסרט... ללקק את האצבעות!

moolan

New member
תאור יפה

המממ... יפה. ממש ללקק.... על אלו ספרים את עוד ממליצה? דרך אגב ה'גמני' זה בכוונה או שקצת שכחת את העיברית שלך?

moolan

New member
אי הבנה?

לא היתה בתגובתי שום כוונה לפגוע או להעליב. אני באמת ובתמים נהניתי מתאורך את הספר. יש משהו יפה בצורת ההתנסחות שלך שלכד את עיני. נראה לי שהמלצה שלך לספר שווה.... אני חדש בפורום זה ובמדיה הזו בכלל ויכול להיות שעשיתי טעות. האם המשפט 'ממש ללקק' הפריע לך?

יש לי אותו אבל עוד לא קראתי

אגב שפרה הורן, הספר שלה "חתולים - סיפור אהבה" - פשוטחובה לכל אוהבי החתולים. שנון, זורם, פשוט מקסים. אחלה של ספר מתנה. ספר חמוד נורא שקראתי לאחרונה הוא "האחיות שוסטר נכנסות להריון" (מעניין למה בחרתי לקרוא דווקא אותו
) של רקפת זהר. שוב, לא קלאסיקה, לא פאר הספרות העברית אבל ספר קליל, קולח, מעניין וכתוב בצורה סוחפת. על אף היותו קליל השפה בו מאוד עשירה ומשתנה בהתאם לדמויות. מאוד מומלץ!

דפנה-טיפ לך ולשאר הבוסטונים שאוהבים

לקרוא ל-HEBREW COLLEGE שבניוטון יש ספריה בעברית עם המון ספרים נהדרים חדשים ונוצצים.... (סליחה על החרמנות, אבל זו תגובה טבעית לחסך מתמשך...) כדי להחליף ספרים צריך להיות סטודנט רשום שם, בעל כרטיס (או להכיר מישהו שלומד שם ומוכן להשאיל את כרטיסו) או לרכוש מנוי שנתי ב-$25. אם מישהו מעוניין בפרטים נוספים אשמח לעזור. ובקשר לבנות בראון - כבר חודשיים אני אורבת לספר הזה - ללא הצלחה..... אז דפנה - אשמח להשאיל אותו ממך. איך?

בשמחה רבה!!!

צרי איתי קשר במייל. אשמח להקפיץ לך את הספר. תגידי... מה זה הקור הזה היום???

איזה כייף...

סוף סוף מישהו חושב שזה רעיון טוב!!!! גרעינים לבנים כבר בדרך לחברת פורום אבל הוא יחזור ובנתיים יש לי עוד... המייל שלי הוא [email protected]

קשקה

New member
להפרד מספרים??../images/Emo4.gif

לא בא לי! אבל להשאיל-בכיף! רעיון טוב באמת! יש לי בבית מלאנ'תלפים ספרים ודוקא מה שעלה פה (גרעינים לבנים ובנות בראון ) אין לי... ספרים מומלצים? יער נרווגי/הרוקי מורקמי,כשהיינו יתומים/קאזואו אישיגורו,אלוהי בדברים הקטנים,תאונות(יעל הודיה),האיש שצפה ברכבות,וואו,רשימה ארוכה...לא זוכרת הכל...בקיצור-בוסטונים-מי שמעוניין,מוזמן לפנות במסר.

קשקה

New member
להפרד מספרים??../images/Emo4.gif

לא בא לי! אבל להשאיל-בכיף! רעיון טוב באמת! יש לי בבית מלאנ'תלפים ספרים ודוקא מה שעלה פה (גרעינים לבנים ובנות בראון ) אין לי... ספרים מומלצים? יער נרווגי/הרוקי מורקמי,כשהיינו יתומים/קאזואו אישיגורו,אלוהי בדברים הקטנים,תאונות(יעל הודיה),האיש שצפה ברכבות,וואו,רשימה ארוכה...לא זוכרת הכל...בקיצור-בוסטונים-מי שמעוניין,מוזמן לפנות במסר.

למעלה