מאמרים

blackcat2

New member
שיעמדו הבניינים על תילם

דבורה דור קוראת שלא להרוס את הבניינים בשטחים העומדים להתפנות. "אבל, לתמהוני, רוֹוֵח הנימוק המוזר: "שמא ירקדו הערבים על גגות הבתים ויראו בפינוי את ניצחונם הם". האמנם זהו נימוק מבוגר, הגיוני? וכי מה אכפת לנו אם הערבים יראו בכך את ניצחונם? יערב להם. האמנם תלוי עתידנו ותינָזק שלוותנו בכך שהם יראו עצמם מובסים? שנית, מי ימנע גם מאתנו לראות את עצמנו מנצחים? הרי האובייקט האמיתי שאותו ננצח, הוא: את המלחמה! אז מה בכך שההיסטוריונים של כל צד יתעדו את המאורע מנקודת ראות שונה? ושנית, האם הרס המבנים בשטחים ימנע מהם לראות עצמם מנצחים? האם רק מפני שלא יהיו להם גגות לרקוד עליהם? מה איכפת לנו אם "תשמחנה בנות אשקלון"? האמנם זה יצדיק השמדת הון של מיליארדים רבים? בעיקר אין טעם ל"אדמה חרוכה", כאשר פנינו לשלום וכאשר אנחנו מקווים לראות פינוי זה כצעד ראשון לפינויים הבאים. האמנם גם להתנחלויות הבאות נעשה מעשה כזה?" מצ"ב המאמר המלא

iceviper

New member
באותו עניין,

אדם ברוך כתב על כך ב"שישי": ============================ להרוס את גוש קטיף? (דילמה) להרוס, עם הפינוי, את כל הבתים בגוש קטיף? להשאיר שם אדמה חרוכה? או, להשאיר את הכל כפי שהוא, בנוי לתפארת? - להשאיר את גוש קטיף כפי שהוא. מדוע? בשביל להוכיח גדלות נפשית. להוכיח למי? בראש ובראשונה לעצמנו. ומה הגדולה הנפשית בזה? הרס הבתים הינו תגובה ראשונית, מיואשת, נקמנית, ואמנם זו תגובה בסיסית מובנת, אבל נתעלה על עצמנו בתקווה שגוש קטיף ימשיך להיות מקום של חיים באשר הם חיים. ותהיה זו מחווה לשלום, למרות הכל. אפילו זו רק מחווה פנימית, לעצמנו. ומה נרוויח מההרס נוסח ימית? רק רווח מדומה, ארכאי, קמעונאי, מיידי, שאחריו ישתררו מועקה מעצם ההרס, כאב, בלבול, ואחריהם הדחקה ארוכה. ====================================

רוב הבתים ייהרסו בכל מקרה

ייתכן מאד שהפלשתינים יעדיפו להרוס את רוב הבתים (אם אנחנו לא נהרוס) כדי לבנות דיור צפוף יותר שמתאים יותר לצרכיהם. בכל אופן אני לא רואה מה ייצא לנו מהרס הבתים.

"דיור צפוף... שמתאים יותר לצרכיהם"?

מתברר, שהצפיפות שלהם נובעת מאהבה. מהתאמה (או תאימות?).

לא הבנתי את הערתך

קראתי הבתטאויות של גורמים פלשתינים בנושא. הצפיפות נובעת מצורך - מחנות הפליטים בעזה הם בין האזורים הצפופים בעולם. במצב זה, אין היגיון ליישב את שטחי הקרקע שיתווספו לרשות הפלשתינים באותה צפיפות (כלומר, באותה דלילות) שבה הם מיושבים כיום.

MS6

New member
אני לא מבין על מה אתם מתווכחים...

יבנו בצפיפות או לא יבנו בצפיפות זה ממש לא מעניין אותם, הרי הם מעולם לא ישבו בגוש קטיף, זה היה מדבר מצחין לפני שהמתיישבים הגיעו לשם, חלק בלתי נפרד מהנגב המערבי. המטרה שלהם כמובן היא לא לזכות באדמות חדשות ליישוב אנשים, אלא לזכות בעוד נתחים מאדמת ארץ ישראל במאבק שלהם כנגד הציונות והיהודים ואני יכול להבין אותם על כך, זהו הישג גדול מבחינתם, זה הרי אחד הנצחונות הבודדים שלהם מולנו גם אני הייתי מאוד שמח אם הייתי שומע שמחר כל ערביי הגליל היו מפונים לאיזשהו מקום אחר מחוץ לגבולות מדינת ישראל וזאת למרות שאין לי כוונה לגור שם בזמן הקרוב. הרי עצם קיום היישובים לא באמת מפריע להם, מה שמפריע להם זה שכשמחבליהם יוצאים לרצוח יהודים ביישובים הללו צה"ל תוקף את אותם מחבלים, מקים מחסומים ומפריע לאורח חייהם של התושבים הרגילים כחלק ממאבקו הלגיטימי בטרור. וכל אותם רודפי השלום שחושבים שכל יישוב יהודי שהוקם מעבר לאיזשהו קו דמיוני, הקו הירוק, הוא הוא המכשול העיקרי לשלום הם פשוט מגוחכים. הרי ההבדל בין ישובים כמו אלי סיני וקיבוץ זיקים הוא קילומטרים בודדים, האם ההבדל הזעום הזה הוא זה שגורם לרוב המכריע של הפלסטינים לשנוא ולרצות בהשמדת מדינתנו? אני מסופק.

Dan Chazan

New member
בזמן מלחמת השחרור מתוך צורך קיומי

ובגלל התנגדות ערבית תקיפה לאפשר ליהודים לחיות בארץ זו נגרם למאות אלפי ערבים לעזוב את א"י ובבתיהם ועל אדמתם יושבו פליטים יהודים מהפזורה. כל התנחלות מעבר לקווי 67 מקטינה את השטח הזמין למחיה של הפלשתינים ולישובם מחדש של פליטים שעזבו את א"י. איש אינו יודע האם יש כוונות אמיתיות לשלום או אין אצל הפלשתינים. גם אתה לא. אבל על ישראל להושיט יד לשלום כי זה אנטרס ישראלי. בניגוד לטענות המתנחלים ההתנחלויות יצרו מתח נוסף בין ישראל לפלשתינים ביחוד אלה שבאו לאחר תחילת תהליך אוסלו כאשר היה ברור לפלשתינים שיש כאן מרוץ של ישראל ליצר עובדות בשטח לקראת ההסכם והם התנגדו לזה. זה בנפרד מהחיכוחים שיוצרות ההתנחלויות כתוצאה מכבישי גישה אליהם שחיבים להיות מוגנים, שטחים מעובדים שהופקעו וכו, וזה בלי להביא בחשבון את הפעולות המהוללות של "נערי הגבעות". לו אתה היית פלשתיני היית וודאי פועל ביתר תוקפנות כלפי אויב שגזל ממך את ביתך ומתעקש לאמר שעוד מבתיך שיכים לו.

שריד הוא אדם מיוחד...

והוא באמת עשוי מחומר שמנהיגים עשויים ממנו, אין ספק בכך... באשר לדעותיו הפוליטויות, נו טוב, מי שכבר קרא את הודעותי יודע שאני חולקת עליו כמעט בהכל...

MS6

New member
מצטרף אלייך...

יוסי שריד הוא אדם משכמו ומעלה ואת זה אני אומר למרות שאני רחוק מדיעתיו כמזרח ממערב. אני מאוד נהנה לשמוע אותו, למרות שאני כמעט לא מסכים עם אף מילה שלו.. לעומתו קודמתו בתפקיד, שולמית אלוני, מעוררת סלידה אצלי ואצל רבים אחרים.

למעלה