יום שני D:

asaf105

New member
../images/Emo63.gifיום שני D:../images/Emo63.gif

לי בכל אופן היה שעת אפס תנ"ך, שעה ראשונה כימיה, שנייה ושלישית מתמטיקה וזהו XD חח מערתכ קלה היתה לי היום, להתחיל ב-7:25 ולסיים ב-11, חח אפילו כל הזקנים היו עוד ברחובות ובגנים כשחזרתי הביתה

larisa125

New member
טטראדר!../images/Emo54.gif

עכשיו, בואו נראה מי מנחש מה זה
אתמול היה אצלי השיעור הראשון של בר אילן. המורה שלי דומה לדג, החלק של האף והלסת בולט לקדימה והעיניים קצת שקועות וככה יוצא שהוא דגי כזה
למדנו אינטגרלים ווקטורים וזה דיי קל בינתיים
היום בשיעור האחרון, ספרות, אני ישבתי עם ילד אחד שלמד איתי בשנה שעברה, ובשולחן מולנו ישב עוד ילד שגם איתו למדתי , אז בשמן השיעור העברנו פתקים וכל זה, ופתאום המורה אומרת : "השלישיה הזאת שם (כלומר, אנחנו), תפסיקו מייד מה שאתם עושים(מתכתבים ומדברים)!" כל הכיתה נשפכה מצחוק....

KAriNi94

New member
את בבר אילן? O:

מגניב!! גם אני, ואנחנו מתחילים ביום חמישי :) נכון שזה מעצבן שכל היום זורקים הערות כמו "יואווווווו את פטורה ממתמ'? איזה כיף לך!!" אפשר לחשוב שאני לא קורעת את התחת על מתמטיקה אלא יושבת לי בבית או מבלה שעות חלון בכיף שלי, שיעורי המתמטיקה שלי (בבר אילן, כמובן) קשים הרבה יותר מהשיעורים בבי"ס ככה שכל מי שאומר לי כמה כיף לי, זה לא באמת ככה...ובחטיבה זה היה יותר גרוע...כל היום "חרשנית חרשנית חרשנית" בקיצור, אני מרגישה ששכחתי את כל החומר של ט' ועוד מעט יהיה מבחן על חומר ט' ובגלל שעברתי להשנה לא על ציון עובר (אבל גם לא על תנאי) אני צריכה ללמוד טוב טוב כי אם אני מקבלת מתחת ל-90 יש סיכוי שלא יתנו לי להמשיך... איזה כיף שיש מישהו בעולם הזה חוץ ממני שלומד בתוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה של אוניברסיטת בר אילן, אני אשכרה מתרגשת!

larisa125

New member
../images/Emo13.gif

איפה את לומדת? אני בקבוצה של בת ים. המורה שלכם זה נועם? וזה באמת מעצבן שכולם אומרים "איזה כיף לך" , בחטיבה זה היה בכלל נוראי, גם לי קראו חרשנית אבל עזרתי לכולם בשיעורי הבית
עכשיו זה קצת שונה, כי בשילם זה לא כל כך כיף לעשות את כל הבגרויות השנה.... אני קיבלתי במבחן סוף השנה 83, שלחו אותי למועד ב', לא יכולתי להגיע אליו אז שלחו אותי למועד ג' וקיבלתי 90
ועוד לא סיימתי את עבודת הקיץ!!!

KAriNi94

New member
העבודת קיץ הכינה אותי למועד ב',

אז כעיקרון סיימתי אותה אבל אצלנו לא חייבים להגיש אותה (רק מי שמקבל מתחת ל-90 במבחן חומר ט' שיהיה עוד שבועיים לדעתי) והציונים שלך ממש טובים!! אני לומדת בשוהם, עם המורה צפריר.. גם אני עזרתי לתלמידים שהיו איתי בהקבצה בחטיבה והרבה פעמים קוראים לי גאון וכו' אבל באמת שהתוכנית הזאת היא לא פשוטה וזה המון שעות להשקיע וללמוד... אם מישהו בכיתה ז' ישאל אותי אם להתחיל עם התוכנית, אני אגיד שלא, כי אני סבלתי בה (ועדיין סובלת :|) והמון דברים התפספסו לי בגלל ה-3 שעות התקועות האלה ביום חמישי אבל...עכשיו כבר אין טעם לפרוש, אנחנו אוטוטו בסוף :) אני רוצה להרגיש שהיה לי שווה לעשות את התוכנית הזאת.. ובאמת שאין הרבה ילדים מהארץ, לכל היותר 300 ניגשים לבגרות בכיתה י' (מכל הארץ) שזה מעט מאוד! בכ"מ, שיהיה המון המון בהצלחה!!

Tom Sawyer10

New member
אל תחשבי אפילו על לפרוש!!!

זה עלה לי בכאב לפרוש מבר-אילן בסוף כיתה ח'! עד היום אני מצטער על ההחלטה השגויה הזאת! הציעו לי להמשיך, הציעו לי מועד ב', מועד ג' אבל אני פשוט היייתי ילד מפונק שלא היה לו כוח לשבת חצי שעה על התחת וללמוד כי התרגלתי שאני "ילד פלא" של המערכת (רק עכשיו אני מבין כמה שאני ממוצע וכמה שבר אילן יכול היה לקחת אותי רחוק) ובבום בכיתה ט' הבנתי שעם כל "החכמה העל טבעיית" שיש לי, אם אני לא אשב 16 שעות שבועיות בדגירה אני לעולם לא אנפץ את תקרת הזכוכית של מערכת החינוך! אני כותב את זה כי כואב לי! כואב לי שאני צריך לחפש מסגרות שיובילו אותי ליהשגים, כואב לי שאני מרגיש שאני צריך להוכיח לחברה, לחברים ולמשפחה שלי שאני מסוגל, והכי כואב לי שאין לי מנהרת זמן!!! אז בבקשה בשבילך! ובשביל כל חברי הפורום (גם הסמויים)! אם אתם נמצאים במסגרת כלשהיא, וקשה לכם, ומאתגר לכם, ומעניין אותכם: אין סיבה שתפרשו! אלא להיפך! להתמודד מול סכנת הכישלון בידיעה שאם תצליחו תרגישו שבאמת נתתם פייט, ואם תיכשלו, תגידו שעשיתם את המקסימום ושזאת היתה חוויה אדירה!

o Unicorn o

New member
../images/Emo235.gifלא הייתי בבר אילן אבל..

הייתי במופ"ת ופרשתי השנה, ואני לא מסכימה שאם במסגרת אז להישאר בה... צריך לעשות משהו שאוהבים ושמעניין אותך ואם סובלים אז מה הטעם?

Tom Sawyer10

New member
צודקת...

התכוונתי למצב שבו את מתעניינת במסגרת במסגרת כלשהיא... ואיך את מסתדרת עכשיו? בלי מופ"ת?

o Unicorn o

New member
../images/Emo235.gifבנתיים אחלה:)

שמעתי איך מפוצצים אותם בעבודות מבחנים ש"ב וזה חחח וגם אני אוהבת את המגמה שבחרתי וזה הרבה יותר מעניין אותי מכל המקצועות המדעיים וזה...

KAriNi94

New member
לא תכננתי לפרוש.

רק רציתי להבהיר נקודה- שהתוכנית הזאת היא סבל ושלא הייתי הולכת על זה אם הייתי יודעת שזה יגזול ממני כ"כ הרבה כוחות נפשיים והמון המון שעות וצריכים מוטיבציה עצומה כי אני באמת לא מכירה מישהו שבבר אילן וכל הזמן הצליח, תמיד יש ירידות.. ואל תצטער שפרשת, עכשיו אתה תעשה את הבגרות בשקט, בלי כל לחץ, בכיתה יב', כמו כל התלמידים. שתדע שהתוכנית הזאת לקחה ממני הרבה דברים, כולל זמן פנוי לחברים ולמשפחה, וכולל חופש גדול של כיתה ח' (שהייתי צריכה לטחון את החומר למועד ב') ובכיתה ט' כבר התרגלתי, כבר ידעתי לקראת מה אני הולכת והיה לי ברור שאני לא פורשת אבל להגיד שאני נהנית? אי אפשר. ואני אוהבת אתגרים, וכיף לי להתמודד עם משהו שהוא קצת יותר קשה מהרגיל.. מתמטיקה לא קשה לי, אבל הדרישות של התוכנית והכמות של השיעורים שאנחנו מקבלים, זה דברים שאני לא הייתי הולכת עליהם אם הייתי מכירה יותר ויודעת לקראת מה אני הולכת בכיתה ח'. היה לי ברור שאם אני נכנסת לזה אני הולכת עד הסוף, ולכן לא חשבתי בכלל על פרישה, בשום שלב שהוא! ואני לא מבינה למה אתה צריך להוכיח לחברים שלך ולמשפחה שלך שאתה מסוגל? אני חושבת שהאדם צריך ללכת על מה שמעניין אותו, כי רק ככה הוא יכול להצליח, ומסגרת זה לא תמיד דבר טוב. זה מאוד מגביל וסוגר אבל כמובן, שזה מקדם... אני מאחלת לך המון הצלחה עכשיו בתיכון, ותזכור שאתה לא צריך להוכיח לאף אחד שום דבר (משחקי אגו) כי אוהבים אותך גם ככה ותזכור שכל דבר שאתה עושה, אתה עושה קודם כל לעצמך, מתוך נקודת הנחה שזה עושה לך טוב ואתה מפיק מזה הנאה מרבית.

KAriNi94

New member
היו לי 6 שעות היום :)

התחלתי ב-08:50 וסיימתי ב13:45 והיה יום נחמד מאוד...פעם ראשונה שיעור סוציולוגיה... מורה נחמדה, צעירה, מלמדת בצורה קצת משעממת אבל המקצוע עצמו לא מאוד קשה וגם מאוד הגיוני אז... לא נראה לי שתהיה לי בעיה.. חוץ מזה היה גם היסטוריה, ערבית, ספורט ומחשבים

Tom Sawyer10

New member
היום שלי עבר ככה:

שעתיים מתמטיקה, שעתיים כימיה (דיברנו על רדיואקטיביות), שעה ביולוגיה, שעה אנגלית ושעה הסטוריה... סיימנו ב 16:00... ות'שמעו איזה קטע! לשכבה הצטרפו 25 תלמידים חדשים, ואני גיליתי שלפחות 6 מהם יכולים ללמוד ל 5 יח"ל, וגם 6 תלמידים מהתלמידים הוותיקים, ועכשיו פניתי למחנכת שלי שהיא רכזת מתמטיקה בשאלה אם יש אפשרות פתיחת הקבצה ל-5 יח"ל או לפחות לעשות מבחנים משווים. בתגובה המורה התחילה לצעוק עליי על זה שאין מספיק תלמידים כדיי לפתוח מגמה! וזה שיש תלמידים שרוצים זה לא אומר שהם יכולים! מכאן הגעתי לשתיי מסקנות עיקריות:
המורה חושבת שהתלמידים שלה לא שווים שום דבר!
למורה לא איכפת מהרצונות של התלמידים! שונא אותה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה לעשות עכשיו? ללמוד עצמאית ל 5 יח"ל ושהביצפר יגיש אותי? או לחכות עד י"ב ואז ללמוד באחד ממכוני השלמת הבגרויות?

The Ocean Girl

New member
5 יחידות במה?

המורה שלי לתקשורת בשנה שעברה הייתה כזה
כל פעם ירדה על הילדים, וכל פעם היא עשתה טעויות. וכשמתקנים אותה במקום לגיד "אופס טעיתי" היא הוציאה מהכיתה

Tom Sawyer10

New member
במתמטיקה...

והמורה הזאת פשוט מדברת רוסית כל הזמן בכיתה ככה שכל מי שלא יודע רוסית (אני אוקראיני/מולדובני ולא שולט טוב בשפה) מחוק מבחינתה!

larisa125

New member
אם אתה רוצה ויכול אין סיבה../images/Emo54.gif

שלא יתנו לך לעשות 5יח"ל, אתה צריך לדבר עם המנהל, זה לא הוגן

JeykinsN

New member
מה זאת אומרת? הבית ספר לא נותן לך לעשות 5יח?

לא נראה לי שהוא יכול לעשות דבר כזה בכלל. גש למנהל או משהו

Tom Sawyer10

New member
הביצפר לא פותח הקבצה של 5 יח"ל במתמטיקה

מצידם, שאני יעשה 5 יח"ל במתמטיקה בלימוד עצמי, כל עוד אני אעשה גם 4 יח"ל כדיי שיהיה לי גיבוי וכדיי שתיהיה הצלחה כללית בבגרויות...

JeykinsN

New member
נשמע הזוי../images/Emo12.gif

נראה לי שכדאי לך לבדוק בהנהלה או משהו אם זה אפשרי..

The Ocean Girl

New member
היו לי רק 4 שעות היום ../images/Emo9.gif

וכנראה זה יהיה לכל השנה. היה כל כך מצחיק היום, והכרתי כמה בנות חדשות
וזאת שישבה לידי באנגלית אמרה לי שהיא הייתה בבית כמה זמן כי היה לה שפעת חזירים, היא ממש הלחיצה אותי עד שהיא אמרה שהרופאה אמרה שהיא כבר לא מדבקת.. אני חושבת שהיא נהנת לראות אותי לחוצה

למעלה