טיוטה א'

neko

New member
פילוסופיה זה נורא נחמד, אבל ממתי

אפשר להשליך ממנה על המציאות?

dogberty

New member
כשהיא לא פילוסופיה

לא אמרתי שזו פילוסופיה, אולי שזה דיון שדומה לצורה פילוסופית. אחרי עיון בספרים המציגים את היסודות של המחקר המדעי, ראיתי שהשיטות האלה פשוט אינן מתאימות לדברים גבוהים, גם לא הפילוסופיה (שהרי הפילוסופיה שאתה אומר שלא ניתן להשליך ממנה על המציאות היא פילוסופיה מדעית, וזאת, מתאימה רק לשיטות חקירת הטבע המדעית) וסלח לי שאני לא סוגד למדע. אני לא חייב להאליל פרופסורים כדי שטענותי ישמעו... ודרך-אגב, פילוסופיה, גם של המדע, כן משליכה על המציאות, בעזרתה הומצאו שיטות עבודה של המדע. ועוד דבר, פעם הפילוסופיה הייתה בדברים רוחניים, כעת היא בדברים גשמיים גרידא (ראה ספרות רלוונטית).

neko

New member
לא חשוב מה אמרת, חשוב מה עשית:

התפלספת. לא נתת טיעונים אמיתיים, אלא רק זרקת רעיונות פילוסופיים. אפילו לא קישרת ביניהם באופן נכון, וגם אם היית - זה עדיין פילוסופיה. הפילוסופיה שימשה ליצירת שיטות המדע והלוגיקה הפורמליות שקיימות היום - אלו שהן מדוייקות ונותנות תוצאות (לרבות ההנדסה שמבוססת עליהן). מה שמוגדר היום כ"פילוסופיה" אלו דברים שאינם לוגיים ואינם הגיוניים - כמו אלוהים.

preacher

New member
רציתי, אבל...

שייח ספיר כבר אמר את כל מה שיש לי להגיד. תודה, שייח.

../images/Emo39.gifdogberty יקר

קראתי בעיון את החומר שצירפת, ומצאתי לנכון לפנות אליך, על מנת להזהיר אותך, ואולי אף לתת לך מעט רקע על הפורום שבחרת לכתוב בו. גם אני לא ותיקה במיוחד בפורום, ולא דרוש זמן רב בכדי להבין מיהם משתתפיו, מהי רמתם השיכלית והמוסרית. כפי שכבר יכולת לראות, התגובות שהתקבלו לדברייך (L7 וpreacher, נראה כי אחרים התעצלו מעט...) הינם: "לא נכון" ו"בולשיט", תוכל להמתין לתגובות נוספות, או אולי להצטרף כמשתתף קבוע, וכך להחשף לנאמר בעצמך, או שתוכל להסיק, כבר מהתגובות הקצרות (כמובן...) שקיבלת, עם מי יש לך עסק... נהניתי מאוד לקרוא את דברייך, בין היתר כתבת על בחירה, ובכן... גם אנשים פה משתמשים בבחירה בכל רגע נתון, אלא שהם, בשונה מאיתנו, בוחרים להתעלם מההגיון, להתעלם מידיעות ברורות, מעובדות מובהקות הניצבות בפניהם, וכמו שאתה ואני יודעים... כח הרצון חזק מאוד, אולי הוא אחד הכוחות החזקים ביותר שמובילים אותנו בחיינו בעולם הזה... והללו בוחרים שלא להקשיב, בוחרים שלהתעלם מההגיון האנושי הבריא מתוך רצון מתוך בחירה, ולכן, על אף שנרצה, לא נוכל לגרום להם לראות, להבין או לקלוט כל מסר מסוג שהוא, עד שיהיו מוכנים לכך... עד שירצו בכך... קיימת כאן כפירה נוראית... אנשים היוצאים למלחמה בהגיון, ובערכי מוסר כה רבים שאתה ואני זכינו להכיר, לכן זכור את דברי והיזהר... אולי חבל על מאמציך, מאמצינו. אגב, בחרתי לחזור אליך על גבי הפורום, ולא בתגובה אישית, על מנת שתוכל להיווכח בעצמך לתגובות שדברי יגררו... ושוב, להבין מי כותב כאן... חזק ואמץ בכל אשר תפנה. השם יברך אותך.

אוי ליטל, ליטל

מתוך עשרה קבין של צביעות והתחסדות שירדו לעולם, נטלת את תשעה ומחצה. על מה ולמה בחרת להזהיר את dogberty? אם באמת אף אחד לא יענה לו לעניין הוא יווכח בזאת בעצמו. אלא שנראה לי שגדול יותר חששך שמא כן יענו לו לעניין, ושמא קושיות שאין עליהם מענה יתגלו בפני אמונתו, ושמא, הוא, שלא כמוך, יבחר לחשוב עליהם ולהתחבט בהם במקום להטיח בבן שיחו מני גינויים וגידופים כדרכך שלך בקודש עת את נותרת ללא מענה. ולdogberty: גם אם אינני מקבל את הרעיונות העלת, אני מעריך את העובדה שאתה מנסה לדון בהם באופן הגיוני ועל מנת לרדת לשורש האמת. הגיע הזמן שגם בין המאמינים הכותבים פה יהיו כאלה עם יושר אינטלקטואלי ונכונות אמיתית לבחון את עצמם ואת דרכם.

שייח ספיר שייח ספיר...

גאון הפורום!!! תודה!!! תודה שהארת את עיני! ועל שאתה מספר לי מה אני עושה, ומה אני כותבת, ולמה אני מתכוונת, וממה אני חוששת... ת ו ד ה !!!!!!!!!! מה הייתי עושה בלעדי אנשים כמוך שיודעים הכל?! dogberty... שים לב... עכשיו הוא כתב שהוא מעריך אותך, אם אני זוכרת נכון, בשלב הבא הוא מנסה לשכנע אותך בצידקתו תוך הבאת מאמרים בשפה גבוהה מאוד שטוחנים את אותה נקודה שוב ושוב עד שמוחך מתעייף ואז מביאים אותך שוב לנקודת ההתחלה, ובשלב השלישי והאחרון, לאחר שתפנה אליו בהגיון עם טיעונים שסותרים את שלו, הוא יאיר את עיניך ויתחיל לספר לך מה אתה חושב באמת, ממה אתה חושש, ומה אתה בעצם מתכוון לכתוב... שכן השייח היקר יודע הההההכל. שים לב...

dogberty

New member
../images/Emo6.gif

פשוט נקרע מצחוק... סליחה על הלגלוג, אני לא נוטה ללגלג, אבל היא כל-כך צדקה...

Dark Muse

New member
במה היא צודקת?

שאתה בור שלא רוצה להבין כלום בחיים שלך חוץ מלהגיד שאלוהים עשה או בזה שאתה בדיוק כמוה כנראה (וכולם יודעים מה היא שווה) אתה צוחק עלינו וכולם צוחקים עליך...

Dark Muse

New member
במה היא צודקת?

שאתה בור שלא רוצה להבין כלום בחיים שלך חוץ מלהגיד שאלוהים עשה או בזה שאתה בדיוק כמוה כנראה (וכולם יודעים מה היא שווה) אתה צוחק עלינו וכולם צוחקים עליך...

dogberty

New member
תודה!

תודה רבה, כבר העירו לי כמה שזה בלתי אפשרי לדבר לחירשים, אבל חשבתי אנסה בכל-זאת. והתגובות ה
אמנם הראו לי כמה נכון הדבר, שקלתי את הסיכוי הגדול שזה יקרה, אבל היה לי מניע נוסף, התגובות הללו רק מחזקות את אמונתי... אז לתגובה שכתב האחד להודעה זו, ה"התחבטות" ההגיונית הזו, לא הביאה, לצערך, לכך שאמונתי תחלש, אלא אך תתחזק ותגדל שורשים, ותודה רבה לך על כך, הלוואי ובזכות חיזוק זה, אם לא תחזור בתשובה, ירחם לך הקב"ה על מעשי כפירתך, או לפחות בחלק, כי כפי שנאמר "משלא לשמה, בא לשמה", ואולי תלך לכיוון הטוב. וכדי להרחיב את ה
... הודעה אחת פשוט באה כדי להביא לי טורח, שאסביר דברים פשוטים בפרטנות, והסברתי. ואף לא היה מאמץ רב בזה כי הדברים היו בראשי עוד בזמן הכתיבה. הודעה אחרת הייתה חסרת תוכן, ומראה את אופי ההודעות... הודעה נוספת הינה מתייפחת על מר גורלו שבחר בשקר, והודעה אחרונה פשוט הייתה של אחד שלא קרא כראוי או לגמרי את שכתבתי... ואכן, צודקת את, ולא אהיה משתתף קבוע, כי יש גבול לכמה שאמונתי תתחזק רק מפורום זה, ויש גבול לכמה שניתן לסבול עקימות הדעת, ועוד, שנאמר "במושב לצים לא ישב", אז אשתדל לא לעשות מושבי קבוע. ושוב תודה, ולדעתי, ההערה על אופי אנשי הפורום חזקה יותר מכל עב-כרס שיפציר בהכרת האמת.

אוי ליטל מוח

עד שפערת את ה- larynx שלך, ניתן היה לחשוב שאת תינוקת שנשבתה. אחרי שפערת את ה-rectum סליחה larynx שלך, ניתן להבין שאבר החשיבה אצלך משמש לישיבה. "ולא דרוש זמן רב בכדי להבין מיהם משתתפיו, מהי רמתם השיכלית והמוסרית." אכן רמתך השכלית ברורה לכל. ולא דרוש הרבה זמן להכיר בעובדה שאת וחבר מרעייך מגרדים את התחתית של חבית הזפת החברתית. "אלא שהם, בשונה מאיתנו, בוחרים להתעלם מההגיון, להתעלם מידיעות ברורות, מעובדות מובהקות הניצבות בפניהם" אילו עובדות, איזה הגיון ? האירי נא את דעתנו החשוכה. "קיימת כאן כפירה נוראית... אנשים היוצאים למלחמה בהגיון" כפירה יכולה להיות אך ורק בעובדה קיימת. יהוה אינו עובדה אלא לכל היותר הזייה במוחם של אידיוטים. עוד לא העלית טיעון הגיוני אחד. עדיין מחכה הפורום לטיעונים בעלי ההגיון המוחץ שהבטחת לנו, אייה הם ? ליבי ליבי אלייך, איזו פאתטיות, איזו פארסה, מסכנה. חבר אומללים. האם יש סיכוי למצוא חוזר בתשובה אינטליגנטי ?

Governor

New member
הסמן הברור ביותר לחולשת טענות הוא

הכברת מלים מעיפת ומוגיעה `כך שביססנו בצורה הגיונית פשוטה את עצם הקיום` רק הודות לקוגניטיביות. הקיום במובן לעיל לא היה קים לפני הופעתו עלי אדמות של יצור בעל מודעות `הקיום דורש שמשהו, או מישהו, לשם העניין, יתחיל אותו, יביא אותו לכדי התהוות` לא. כעת דלגת בערמה והחלפת את מובן המלה `קיום` למשמעות הפיסית ממש התהוות היקום לא הצריכה מעורבות "מתחיל" ואגב, מתוך השוואת מאמר זה, להודעה זו, אפשר להסיק כי אתה ו- dogbert69 - חד הם, וכפעל יוצא, אפשר לבצע tracking של אסף הודעותיך שם, על מנת לזהות את תחומי התענינותך. לאאאאא, זה לא יכול להיות. לבטח נפלה טעות... ______________________________________________________________ 0284392570 dogberty

dogberty

New member
לא, לא נפלה טעות

רק רציתי לציין שלא ניסיתי להסתיר כלום. ושלא תחשוב שיש לי סתירה בין הדברים. וחבל מאוד שזה מה שאתה עושה בזמנך הפנוי.

preacher

New member
ברור שאין סתירה בין הדברים

כמו כל אדם דתי אומנת במה שנקרא ב"1984" דוחושב - היכולת להאמין בשני דברים נוגדים בלי שתראה כל סתירה ביניהם. לכן אין סתירה בין אמונתך הבוערת בה' (זה שציווה לסקול מי שמבצע משכב זכר) ואמונתך השניה הלוהטת בגברברים צעירים בתחתונים.

Governor

New member
לדניאל כמה עצות טובות עבורך.

קרא זאת, אולם נהל את הוכוח אתו כאן. הפורום שם מעוט-משתתפים משום הצנזורה והחסימות הברוטליות כל אימת שמסתמן הפסד למנהל, המתמודד אישית עם כל משתתף, במקום סתם לנהל ולמשתתפים בכלל: פורומו של דניאל גדוש הבלים מעוררי-פלצות, אולם אל לכם להתפתות לנהל שם וכוחים. גררו נושא, על פי בחירתכם, לכאן ואלצו אותו להתווכח כאן... ______________________________________________________________ 0284392570 dogberty

בּאהבה

New member
מה הוכחת???

מה הקשר למה שאמר? נטייתו המינית השונה משלך (לא בטוח) מוכיחה שדבריו אינם נכונים??? או עושה אותו פחות ממך? (הוכחת שאין דבר כזה) הוא צריך לתת לך או לאף אחד חשבון חוץ מההוא למעלה!!! הוא לא פחות טוב מאף אחד פה!!! ואף יותר מכולנו!!! כי למרות שזה נוגד נטייתו הוא מודה באמיתות התורה! ולא כמוכם שנותנים לנטיותיכם לקבוע את חייכם!!! הוא לא פחות טוב מאף אחד פה! ולא צריך לעשות חשבון לאף אחד מפה!!! ה' ירחם מה אתם עושים!!! שלא נדע!!! אפסים!!!

למעלה