החוקה
...

AeroSlash

New member
אין לי כל כך מושג..

די ישנתי בשיעור.. הבנתי שמדובר על נימוקים בעד ונגד החוקה.. ועכשיו אני מנסה לאסוף דיעות..

AeroSlash

New member
חחחחחח....

כל החדרתים מנסים לאסוף מידע לעבודה D: חברייה, ראו את מצבינו העגום, מורתינו הלא נעימה בלשון המעטה די תחטיף לנו אם לא נגיש :[ כבר פעם לא היה ל כוח להגיש עבודה אחת הייתי צריכה למרוח את המורה חצי שעה כדי שתקבל אותה.. שתפו פעולה פליס..

E K O

New member
טום?

ארפג'יו זה עם שני R נראה לי.... נחמד שהצטרפת =]

Vrock

New member
זה דווקא עם שני G

איך רואים שהחבר'ה מחדרה נואשים...(=

E K O

New member
לא פייר!

ישבתי שתי דקות והתלבטתי אם זה G או R =\

אלקה...

טוב... אני לא יודעת מה זה חוקה מפני שישנתי שנה שעברה באזרחות... אבל אני זוכרת שדיברנו על זה..=\ קיצר... א5ולי תוכלי לומר בקצרה מה זה ואז תהיה לך עוד דעה?

Nike07

New member
חוקה היא היסוד לקיום הדמוקרטיה

מי שאומר לא לחוקה אומר לא לדמוקרטיה.בישראל יש 3 חוקי יסוד (כן מדינה מבוססת על 3 חוקי יסוד, דבילי לגמרי). כן מדינת ישראל מתקיימת ללא חוקה כבר כמעט 60 שנה אבל גם מדינות ערב כבר יותר מ-60 שנה מתקיימות ללא חוקות דמוקרטיות. אנחנו רוצים להיות כמו איראן?או אולי עדיף ערב הסעודית? אני לא מבין את האנשים שמשווים את מדינת ישראל למדינות העולם השלישי. צריך להשוות תמיד לטוב יותר. החרדים לא יסכימו לחוקה לעולם מסיבה אחת ויחידה- חרדי ודמוקרטיה לא הולכים ביחד. חרדי לא מוכן לשמוע שהוא שווה לאיזה חילוני. הוא תמיד חושב שהוא מעל. בטח הרי הוא קרא בכל החיים שלו ספר אחד ויחיד (1000000 פעם) והוא חושב שהוא כל יודע (נחשו איזה ספר?!). מי שרוצה שיוויון רוצה חוקה. מי שרוצה חרדים...רוצה חרדים. תחשבו לא על מדינת ישראל טובה יותר. רק עם חוקה. אני מצטער להגיד למכל מי שחי באשליות אבל אין שיוויון כאן! מי שלא יהודי פחות טוב (עולים לא יהודים, דרוזים). מי שלא שומר כשרות פחות טוב (יהודים שלא רוצים לשמור כשרות- זכותם!). מי שרוצה לפתוח בנק חדש פחות טוב (גרגורי לרנר). מי שרוצה לפתוח עסק שלא מקובל על הדתיים פחות טוב(חנות לא כשרה למשל- עשרות מקרים של פגיעה בחנויות לא כשרות ובבעליהם!). ככה אנחנו רוצים להמשיך?אני לא. ואתם? היום אתם נתמכים ע"י שלטון לא דמוקרטי ומחר אתם אלה שתיפגעו ממנו. חוקה לא תאפשר דבר כזה. מי שלמד אזרחות ברמה נאותה ודמוקרטיה זה לפחות מילה שהוא מכיר ומכבד חייב לתמוך בחוקה. מקווה שעזרתי לך לפחות במשהו. בהצלחה בלימודים.

beatman

Member
תותח../images/Emo70.gif

כל הקטע השלטון העכשווי בישראל הוא לרוב של עבריינים ומנייאקים. כך שלחוקק עכשיו חוקה יהיה שיא האבסורד
.

Nike07

New member
שיא האבסורד זה להמשיך לחפש סיבות

למה אנחנו נהיים יותר ויותר דומים למדינות כמו איראן, צפון קוריאה ורוסיה ולא לארה"ב, קנדה ואנגליה.

beatman

Member
שום חיפוש סיבות

המדינה חלשה והרוסה בעקבות העבריינים ששולטים בה.

beatman

Member
סתכל,זה בדיוק למה שהתכוונתי

אבל יש מצב שבפורום יש שמאלנים אז לא רציתי לפגוע ברגשותיהם...

beatman

Member
נכון שיש מספיק פוליטקאים ימניים

מושחתים לצערי. אבל הימניים אוהבים את המדינה והלאום יותר מהשמאלנים ומוכנים להגן עליהם ביתר תקיפות מאשר השמאל. בנוסף הימניים נוטים יותר לצדק ותפיסת עולם קפיטליסטית הוגנת והשמאל לקומוניזם ועושק.

Nike07

New member
ימני וצדק לא הולכים ביחד

הם שמים את האידיאולוגיה שלהם לפני החוקים של המדינה. אנשים כאלה צריכים להיות בכלא כי הם פושעים. השמאלנים (אני דרך אגב לא אחד כזה) שמים את חיי בני האדם לפני אידיאולוגיה. בשבילם אדם חי יותר חשוב מחתיכת אדמה שאנשים חיים בה רק כדי לעשות דווקא.

Vrock

New member
השמאלנים חיים בסרט

וגם הם שמים את האידאולוגיה שלהם לפני החוקים של המדינה. בכלל, במדינה כ"כ פושעת אני כבר לא בטוח כמההחוקים שווים....)= אדם חי בשבילם שוה יותר אם הוא האויב מאשר אם הוא היריב האידאולוגי. אין להם ראייה למרחק-בהנחה שהם אידאולוגיים, כי הם לא יכולים לראות שאין תנאים לשלום. אין להם חוט שדרה, וגם אין להם מוסר הוגן.

Nike07

New member
בדיוק זה מה שהימניים עושים

הם לא בטוחים שהחוקים שווים משהו ולכן שמים את העצמם מעל לחוק. הם בטוחים שאתה זה שלא יכול לראות למרחק כי אתה לא רואה פה שלום.

למעלה