החוקה
...

AeroSlash

New member
../images/Emo63.gif החוקה ../images/Emo36.gif...

אוקי אנשים, קצת [הרבה] לא קשור לנושא הפורום אבל אני צריכה דעות שונות ומשונות לנושא שעליו יש לי עבודה באזרחות. כיוון שהמידע שיש לי [ושאני יכולה לסחוט ממוחי הקטן] הוא דל למדי אני באה אליכם בשאלה. והנושא הוא: חוקה [שאין] במדינת ישראל.
האם אתם בעד או נגד החוקה
נמק, פרט, הסבר, תאר. נסו בבקשה להתייחס לדעות של כל מיני מגזרים וקבוצות באוכלוסיה [למשל, ההתנגדות הנחרצת של היהדות החרדית לחוקה כי היא רואה בתורה את החוקה היחידה שמחייבת את העם היהודי]. מי שהבין למה כוונתי, מה טוב, מי שלא, ניחא. אני אישית לא אוהבת להכנס לדיונים פוליטיים ואני יודעת שזה יכול לגרור המון ויכוחים פה בפורום אבל זה בכל זאת חשוב לי [עבודה באזרחות בסופו של דבר].
מראש לעונים
.

Vrock

New member
תשובה.

אממ, אני מתנגד לחוקה משתי סיבות. 1.אני לא חושב שחבורה של פוליטיקאים מושחתים יכולה לקבוע עקרונות יסוד למדינה בלי שהם ייטו לטובתם. 2.כל אחד ייפרש את זה איך שיבוא לו וזה מילא לא ישנה. מה שזה כן ייעשה-זה ייתן לבג"צ עוד יותר סמכות וכוח דיקטטורי. עקרונות המוסר צריכים להיות עקרונות המדינה. רק שגם הם נתונים לאינטרפרטציה אישית עד כדי התעלמות מוחלטת.

Angel lips

New member
תשובות...

אם מדינת ישראל מאז קיומה הייתה ללא חוקה, היא גם יכולה להמשיך להיות כך, יש לנו את חוקיי היסוד שאיתם אנחנו מסתדרים יופי, רק בכל מדינה דמוקרטית חייבת להיות חוקה, במדינת ישראל אף פעם לא תהיה חוקה כי החרדים לא יסכימו לחוקים בה והתנגדו כל הזמן גם אם נלך בעקרון הכרעת הרוב ורוב העם ירצה חוקה לא נוכל לממש זאת כי היא תפגע במיעוטים שאלו הדתים. לדעתי לא נצליח לעשות חוקה במדינה כי במגילת העצמאות כתוב שאנחנו מדינה יהודית וגם יש רמז שזו תיהיה מדינה דמוקרטית אז במדינה שמוזכר בא הלאום שלה וגם הדמוקרטיה יהיה קשה מאוד להכין חוקה...

DeAth ScrEaM

New member
הממממ...

אם מישו יסביר לי מה זה בדיוק חוקה אני אשמח לענות :]

לא יודעת אם זה יעזור לעבודה שלך

אבל בעיקרון אני בעד חוקה.. כי היא רק תעזור לכל בהבלאגן שיש פה.. אי אפשר להסתמך על התנך או משו..כי זו בכלל תקופה אחרת, שלא היו בה המון דברים שיש עכשיו.

Vrock

New member
זה טיפשי הסתמך על התנ"ך

כי רשום בו לסקול הומואים וכאלה. אבל להסתמך על פוליטיקאים שיפתרו את הבלגאן זה קצת לא הגיוני.

Vrock

New member
העם משנה את דעתו מהר.

תוך כמה שנים זה לא יהיה רלבנטי. בעיקרון, מושגי יסוד נקבעים ביסוד ולא שנים אחרי.

chim chim

New member
גברת

בזכות הספר המיושן והפרימיטבי הזה העם שלנו שרד עד עכשיו ! אז נא לא לזלזל בדבר שאת לא מבינה בערכו. (סטיגמה לא נחשב)

E K O

New member
פראטיבנה!

אין לי מושג ושמץ על זה, מה שאני יודע זה שאני רוצה לעשות משהו יוצא לי טוב, אבל אין לי כוח לזה, נצל"ש קטן - אלצ'י אני צריך עזרה בפיזיקה, בקשר לדבר הזה ליום שני.... בכל מקרה, מה היו ההוראות המדוייקות של העבודה הזאת? =\ War for territory War for territory!

למעלה