אנשי צוות להפלגות ארוכות
אנשי צוות להפלגות ארוכות איזה נושא מגניב שאפשר לכתוב עליו. אין לי יכטה (עדיין) אבל אנסה להיות אובייקטיבי..... אנסה בקצרה לשרטט כמה מסקנות מניסיוני המועט של הפלגות ארוכות – בסה"כ 3 שנמשכו מעל לחודש. הפלגות אלה היו במגוון יכטות החל מגדולה ומשוכללת ממש STATE OF THE ART, ועד לסירה קטנה בת 49 שנה .....ומצוות של 2 ועד ל 10 איש בכל הרמות של ימאות – מבחינת ידע וניסיון. האספקט החשוב ביותר הינו בטיחות. אם אתה יוצא להפלגה בצוות של עד 3 איש, כל איש צוות חייב להיות ברמה שתאפשר לו לקבל פיקוד ותפעול מלא של הסירה. הייתי כבר במצב שבו הייתי איש הצוות היחיד על הסיפון במפרץ אג'קציו בו הים עלה, העוגן השתחרר והסירה החליטה שהיא חייבת לנסות ולנגוח בכל היכטות (היקרות מאוד) שבסביבה. אני עדיין מתפעל מעצמי איך הסתדרתי....במספר גבוה יותר של אנשי צוות אפשר להיות יותר וותרנים, בפחות מ 3 אנשי צוות כשירים כאמור אתה מזמין דפיקות לב (במקרה הטוב) . האספקט השני בחשיבותו הוא אישיות. כל איש צוות צריך להיות בן אדם עם אורך רוח. נכונות וקבלה לכך שבהפלגה הכל יכול להשתבש (מרפי – מחבר חוקי מרפי היה ימאי). הפלגת תענוגות יכולה להפוך להפלגת תלאובות. לוחות זמנים ישתנו מספר פעמים ביום מסיבות לא צפויות ובעיקר לא רצויות, מזג האוויר יהיה עויין, תקלות טכניות ועוד תרחישים לא נעימים שקורים. איש צוות כדאי שיהיה כזה שיוכל לשאת בהתנדבות בכל מטלה, גם שחורה, מסוכנת ומייגעת, להשתתף בכל חוויה משותפת, לסייע בבישול, לסדר – גם את הבלגן של אחרים, להתחשב בצרכים ורצונות של שאר הצוות. לסבול בשקט ובאורך רוח את החסרונות – הרבים והקשים – של שאר האנשים, להבין, לקבל ולכבד את השונה. לא לראות את הפישולים של האחרים ולא לנסות להטיף לאחרים – על צמחונות, דת, חסכנות, ועוד ושלא יהיה נודניק. צריך גם אחריות – נתקלתי במקרים רבים בהם אנשי צוות "נשברו" ונטשו את היכטה ובעליה לאנחות בנמל הקרוב. ועכשיו באים המותרות שמשדרגים את ההפלגה ועושים אותה ללא נשכחת – כזו שאנו נתרפק עליה בעיניים מצועפות באוזני החבר'ה על החוף. איש הצוות המבוקש יהיה זה שיהיה לנו כף לשבת איתו שעות רבות וארוכות על הסיפון להחלפת חוויות, שיחות נפש, בדיחות טובות, על כוס יין צונן (שהוא ימזוג לנו) ועל מאזה ומגש גבינות (שהוא יגיש לנו) אחרי שגמר לבשל, להגיש, להדיח את הכלים ולסדר את היכטה. מי שלא הפנים שהוא צריך להיות איש צוות כזה כי ההדדיות עובדת שעות נוספות....... אה, כן, ושיצחק לבדיחות שלנו גם אחרי שישמע אותן בפעם המי יודע כמה. ולסיום הרשימה השחורה – יש אנשים שיהרסו לכם את ההפלגה! כן גם אם היא קצרה. נודניקים, קשקשניים, קמצנים, שונאי ים וכמובן כל מי שלא מסכים איתי. מניסיוני, ראשית – קבל המלצות. בהפלגות קצרות של יום אפשר לדעת בוודאות את מי לפסול על פי הרשימה השחורה. כל השאר מתגלה רק בהפלגה ארוכה. הפלגה נעימה חיים