מוטו לחיים

לנושנוש

New member
אופטימיות ללא סיבה../images/Emo66.gif

אפשר להרגיש מצוין ללא קשר לנסיבות. בדקתי וזה עבד הרבה פעמים. ראיתי שאני יכולה לעשות לעצמי שמח או לפחות רגוע במצבים שלא מתחרזים עם שמחה. קיבלתי סימנים ברורים מהיקום שהוא אוהב אנשים אופטימיים, כאלה שהם מוצאים דרך לחייך ללא נימוק מבוסס.

efriend

New member
יש לי כבוד גדול לגישה שלך אבל

כמו שאומרים I respectfully disagree. אני בעד להבדיל בין טוב לרע, וכשקורה משהו רע מותר להצטער ולהתבעס. דווקא כשיש הבדל בין אור לחושך החיים הרבה יותר טובים בעיני.

לנושנוש

New member
זה לא נוגד אחד את השני.

מותר להרגיש רע ואפילו בכל מצב. אפשר להרגיש רע בחתונה של עצמך, ביום הולדת, סתם ביום יום. נראה שפרשנות שלנו סובייקטיבית ואפשר להמיר רגשות בכל מיני מצבים. פספסתי אוטובוס, בוטלה עבודה. אני יכולה לשקועה בעצב ומרמור על :"איך שהחיים חרא ויש לי כל הזמן צרות........................." ויכולה להיות בגישה של אופטימיות ללא סיבה נראת לעין.
להתנתק מהקושי, ליראות פתאום שחתלתול שיושב בתחנה חמוד ושיש ריח של קיץ(בסתו
) ופתאום האוטובוס מגיע תוך דקה ומישהו מתקשר ומציאה עבודה בדיוק באותו הזמן שאחרת בוטלה. או שהדברים לא קורים בדיוק ככה ואני פשוט נהנת מלשבת בספסל וליקרוא ספר. אתה יורד לסוף דעתי? מותר להרגיש רע ולדעתי אין הגדרה אבסולוטית למה הוא "רע" ומה "טוב" בחיינו. ויש הבדל ברור בין אור לחושך. בשבילי להצטער שעות על משהו שלא יחזור זה חושך
. לדלג הלאה בקלילות יחסית זה אור, הרבה אור
.

efriend

New member
מה שעולה בדעתי עכשיו הוא

לנסות להגיע לאמת, להבנה של דברים, ואז החיים הרבה יותר קלים. להיות רציונלי, נאמן לעצמי ולהתמיד בדברים לאורך זמן.

שומאן

New member
שורה אחת

שיש בה כל כך הרבה... מאד מתחבר למה שכתבת ובייחוד לעניין ההתמדה - מצאתי שקבלת החלטה בחיים (בין אם גדולה או קטנה), היא החלק הקל. עניין ההתמדה בהחלטה - זה כבר הרבה יותר מסובך, ודורש מאמץ רב. אפשר למדוד זאת רק לאורך זמן. יכול להיות שזה כרגע המוטו שלי...

קצת שחוק אבל כל כך מתחבר לחיים שלי היום

יותר טוב כלום מכמעט לא להתפשר. ככה החלטי, בלי למה או אולי. מה שלא עושה טוב לעזוב ולהמשיך הלאה.

למעלה