טיפינה

../images/Emo62.gifטיפינה../images/Emo62.gif

שרשרו טיפים מכל הסוגים... (בלי קשר לפינה השבועית שתדבר על נושא ספצפיפי) כשמבשלים וצריך מס' קערות, עוסקים כל הזמן בלשטוף קערות... אחותי שיתפה אותי בטיפ מקסים. להשתמש במכסה הסיר כקערה! ( אם הידית מאפשרת להפוך אותו ושישאר יציב)

חביתה מרובעת/משולשת ועוד...

חביתה מרובעת- לוקחים כלי מרובע/משולש או מה שיש לכם
שמתאים למקרוגל, מרססים בקל שמן (אפשר גם בלי, רק עם תרסיס החביתה לא נדבקת, מחליקה בקלות ובשלמות) פותחים חביתה, "מקשקשים" אותה. מכניסים למקרו לדקה. ומקבלים חביתה תפוחה, טעימה(!) בצורה יפה ו... רווח נקי-עם קרינה

../images/Emo18.gifלא רצוי לחמם אוכל בכלי פלסטיק

או למזוג אוכל חם
לכלי פלסטיק. בחימום הפלסטיק פולט חומרים מזיקים
. לעשת אותו דבר- בכלי זכוכית
.

דגיתי

New member
../images/Emo62.gifסינון מים מסיר

אם צריך לסנן מי בישול מסיר, ללא שפיכת המזון שבפנים, ואין בנמצא הלוח עם החורים שמסנן המים (מקווה שהבנתם על איזה לוח אני מדברת), ניתן להשתמש בפומפיה שמחזיקים על הסיר וכאשר הופכים אותו, רק המים נשפכים דרך הפומפיה.

../images/Emo62.gifכשהגז מלא בסירים וצריך לטגן

והדבר שהכי מעצבן אותי זה טיפות שמן שניתזות על דפנות הסירים .פעם הייתי מחכה עם טיגונים אחרי שכל הבישולים הסתיימו . היום אני תולשת ניר כסף ארוך ומעמידה אותו כמו קיר בין המחבת לשאר הסירים ,בד"כ תופסת אותו בידיות של הסירים שמתבשלים . בצורה כזו אפשר לטגן במקביל לבישול בלי ללכלך את הסירים שמסביב . בסוף הטיגון -הנייר הולך לפח . תמונה הלילה (לילה לבן של יום חמישי ....)

goanin

New member
../images/Emo45.gif ואפשר להשתמש בזה

גם כדי להגן על הקיר שליד.. ופעם בכמה זמן אני ממש מצפה את הכיריים בנייר כסף, וזה נותן הרגשה של חידוש שינוי, וגם מגן על הכיריים מלכלוך

אני לא אוהבת נייר כסף על הכיריים .אוהבת רק

לראות את הלבן מבהיק .למדתי מחברה טובה שכשמבשלים ולא רוצים ללכלך את הגז -לשפוך מעט מים פושרים עם סבון כלים בתחילת הבישול ,ומדי פעם להוסיף קצת מים .בצורה כזו גם מה שגולש על הגז לא נדבק ,וגם אם זה מתייבש הכל מוסר במהירות עם סמרטוט לח . אצלי כל לילות הבישול הם עם סבון על הכיריים ,כך שמנסיון זה עובד מצויין .

אוצה

New member
גם אני לא סובלת נייר כסף על הכיריים

וגם אצלי הכיריים מבהיקים. פשוט אחרי בישולים מעבירה ויש של וינדקס לחלנות עם נייר סופג.

נועם@בת

New member
לי יש מכסה רשת למחבת

קניי באייס. המכסה מאפשר לאדי לצאת ולא מצטברת לחות במחבת, אבל השמן לא מתיז דרך המכסה (כן מתיז מעט כשמרימים את המכסה ומכניסים את האוכל המיטגן). בתיה ~שבישלה היום סיר גדול של מרק ירקות~

maybesure

New member
שרשור מקסים!

והטיפ
שלי: לצורך אכסון נייר אפיה או שקיות ניילון לשליפה מיידית, כפפות חד פעמיות ושאר מוצרים שהם לשימוש בבודדים - אני מדביקה בנייר דבק דו צדדי שקית ניילון או שמרדף לדלת ארון המטבח, ובתוך כל שקית כזו שמה את הכפפות/שקיות/נייר אפיה. פתיחת הדלת חושפת בזמינות את הפריטים. מתאים גם לאכסון גומיות, סוגרי שקיות, מכסי פלסטיק שטוחים וקטנים וכל אותם פריטים קטנים שנעלמים תמיד כשצריך אותם. אותו טיפ מתאים גם לארון בו מאוכסנים אצלנו ניירת, חומרי לימוד של הילדים: בשקית אחת כל פרטי ההתקשקות לחב' האינטרנט, דפי התקשרות בנט לבנקים/קופ"ח. בשקית אחרת דף הקשר של כיתתו של הבן, מבחנים שעשה, הודעות מבי"ס וכו'.. אפשר לאמץ גם לארונות השירותים, הבגדים (אצלנו בארונות הבגדים יש דלתות הזזה אז הטיפ לא מעשי).

../images/Emo62.gif להתארח בכבוד ../images/Emo8.gif

ארגון מזוודה- כשמתארחים, נורא מעצבן להוציא כל רגע דברים מהמזוודה, בהתחלה עוד מילא, המזוודה מסודרת, אבל לאחר מס' שעות קשה למצוא את הדאודורנט או המוצץ בתוך כל הבוקה ומבולקה ששוררת שם... טיפ יעיל יארגן לכם את החיים
להכניס את כל הדברים במזוודה, בתוך מס' סלסלאות שטוחות, פתוחות. כל סלסילה מכילה "נושא" אחר. (או כל סלסילה בגדי ילד אחר) כשמגיעים אל מקום האירוח, מניחים את הסלסלאות על שולחן בצד/בתוך ארון. בערימה, אחת על גבי השניה, את המזוודה מקפלים/מחביאים מתחת למיטה/מאחורי הדלת. החדר נשאר מסודר וקל לשלוף מסלסלה מחוררת.

למעלה