חייבת לספר לכם...

../images/Emo62.gif חייבת לספר לכם...

בבניין אחד ל-4 דירות תכננתי את הפנים שלהם, מחלוקתם, עד קביעת גווני הקירות... קשר ארוך בזמן, עמוק בהכרות...כולם ידידים טובים שלי. הבנייה הייתה לידה קשה, לקבלן מבצעה עבודה ראשונה, כיזם. המקום, אחד מהטובים, בגוש דן, המגרש - פוטנציאל אדיר, למתכנן טוב... אינני יודעת, שהאדריכל הייה גרוע, או סכסוך כלשהו הייה בין היזם לבין המתכנן (שמאוד יכול להיות), אבל התוצאה – בניין בינוני, כרגיל. כזה, שכואב להסתכל על הפספוס הגדול... בכל אופן, את אדריכל הבניין, במשך שנתיים לא ראיתי אף פעם בבניין. את פרטי הבניין החיצוניים אף אחד לא תכנן, ככה יהיה לי מיליון $, שבחורף הראשון יתפרקו חיפויי המרפסות, כמו קלפים, פנימה, מהגשם, מהרוח המערבי יעופו תריסים, שעשו אותם מפרופילים חלשים לרוחב החזית... עד לא הסתיימו העבודות (בפברואר השנה היו צריכים להיכנס הדיירים), אבל מערכת המים והביוב יום – יום גורם הפתעות לא נעימות. כמובן, את מערכת האינסטלציה לא תכנן מהנדס, האינסטלאטור המדופלם בעצמו לא זוכר איפה מה מונך. כך, שהייה שבועיים גשם, באמצע אוגוסט, בחדר עבודה של אחד מהלקוחות, ולא הצליחו לגלות, מאיפה זה באה להם. פשלות איומות, עבודות מיותרות, תיקונים אינסופיים, והכול נמתח, כמו בצק העלים של סבתה שלי – אתה לא מאמין, שאי פעם זה יגמר. עברנו את כל החגים, שאחריהם כבר בטוח, יכולים להיכנס הדיירים, אבל לכבוד ראש השנה כולם קיבלו חשבונות...כמו פטיש בראש, $ 25000 - $ 50000 ! לאחר ששילמו 100% של מחיר הדירה, בעצמם רכשו את המטבח, את כלים הסניטרים, את הריצוף, הקרמיקה, את המזגנים, את דלתות הפנימיות! ואיזה מחירים! מדף גבס באורך 2 מטר, ברוחב 40 ס"מ = $ 900 ! עוד לא נכנסו לדירה, כבר שילמו 150% ממחיר הדירה! לפי החוזה שלהם, כדי לקבל מפתח, הם צריכים לסגור את החשבון...ויכולים רק לקוות, שבתוך כמה שנים הקבלן הנחמד מעביר את רשום הנכם על שמם. כואב לי הלב, על אנשים, שעובדים קשה, השקיעו נשמתם בדירות, שחשבו, זהו זה, לא רוצים יותר לעבור דירה... אין לי ספק, לאחר שבדקתי את כל המסמכים, מעבר לחמדנות, ורשלנות הקבלן, גם הקונים פספסו כמה דברים: 1. לפני חתימת החוזה, הייה להם סקיצה על כל השינויים – היו צריכים להזמין תכניות קצת יותר מפורטות, ועל בסיס התכנית לדרוש מפרט טכני מדוקדק, בכל עניין ועניין. 2. לכתוב בחוזה, שמשלמים לפי התקדמות העבודה, ותשלום אחרון – רק אחרי רישום בטאבו ! 3. לדרוש הצעת מחיר לכל תוספת, לפני החלטה על התוספת, ובחוזה לרשום, שכל תוספת לפי מחירון ממשלתי של עבודות קטנות. 4. לא להשתמש ב: $ , שמדובר במחירים. לפי החוק, במדינת ישראל קובעים מחירים בשקלים, ואם יש עליה במדד הבניה, רק אז, יש אפשרות לקבלן לשנות מחיר. עד החתימה, לפרט, לדרוש – אחרי זה כבר העסק עבוד... כמה פעמים בלבלתי את השכל שלכם על חשיבות התכנון, לעזר באיש מקצוע טוב... מוזר, שאנשים משלמים די בקלות דעת אלפי שקלים, לקבלן, ולא חושבים, שהם צריכים כבר בשלב הרכישה, ליווי מקצועי, ולא רק של עו"ד לבדיקת החוזה.
בעצם עם הסיפור הזה, הייתי רוצה לסיים את תקופתי, כמנהלת הפורום שיפוצים. במשך הזמן, נתנו לי להרגיש, שאני לא מתאימה לתפקיד. בכל זאת, לא ביקש ממני אף אחד לחליף אותי. לכן, עכשיו אני מבקשת, מי שחושב, שיכול לתרום כמנהל/ת, אשמח להעביר לו/לה את התפקיד. לא מתפטרת , עד שלא נמצא מחליף, בצורה מסודרת הייתי רוצה להעביר את העבודה, את האחריות. שיהייה לכולנו שנה יותר טובה... אווה

SpicyTuna

New member
מה עם סיגל? יאאללה קחי פיקוד !

אווה תודה על ההבנה, בהצלחה בהמשך . . .

avielss

New member
רק תגידי מי אמר../images/Emo46.gif

קורא באדיקות את הפורום יום יום שיפצתי לאחרונה קיבלתי המון רעיונות פורום לא טוב?מנהלת לא מוצלחת? רק תגידי מי אמר...

SpicyTuna

New member
הפורום מצויין

המנהלת זה כבר משהו אחר, הרעיונות מצויינים, כמה מתוכם של המנהלת? מה אתה עצבני על הבוקר, תחייך

הרעיון של הפורום מצויין וגם הרבה

חומר שהמנהלת כותבת. לי אישית, אווה, נתת רעיונות טובים וכמה נקודות למחשבה בבית שלי, רק חבל שמגרשים מפה אנשים ופוסלים שאלות בצורה בוטה. אהבתי יותר את הפורום בצורתו הקודמת עם המנהלת הקודמת שחבל מאוד שהדחתם, אז היה כיף לשוטט פה ולשתף בחוויות ולהתייעץ מבלי לפחד מקטילות.

s u z a n a

New member
אווה יקרה...

אני חושבת שהבהרת יפה מאוד את חשיבות התכנון כולנו למדנו.. הבעייה היחידה היא שחלק גדול מהאנשים כאן מעוניינים בשיפוצים רגילים ולא בפעולות תכנוניות אני יכולה לומר שאני מעריכה את מה שעשית פה ואני מופתעת מהעזיבה שלך אם כי גם לא ממש ברור לי מה יוצא לך מלהיות המנהלת כאן

לא יצא לי כלום, אבל זאת לא היתה

מטרה... לא שמעת, שאני חיזר? בנויה אחרת, עושה דברים, שלא מרוויחה מזה, חוץ מנסיון... אני חושבת, שכל פעולה בבניה, או שינוי בסביבה, כן דורש מחשבה... אחד מהבעיות הבסיסיות בארץ, החוסר תכנון... חשיבה עד קצה של האף, ולא יותר...עד מחר בבוקר יכולה לכתוב נושאים, שמצבם קשה, בגלל חוסר החשיבה בהתחלה...מהכלכלה עד הצבא (לצערני). מכירה שטח מסויים, שעם קצת יותר מחשבה הייה אפשר לשנות את הדברים מקצה לקצה...זאת הבנייה. רציתי לפתוח את העיניים של קוראי הפורום, שאפשר אחרת...לא רוצים, לא צריך!

s u z a n a

New member
אווה, לדעתי (ואולי אני טועה) אנשים

מצפים מנשים להיות רכות אני באמת חושבת שהסגנון של אשה שבטוחה בעצמה כמוך וזה עוד למרות שגיאות הכתב שלך מעצבן אנשים... אני לא רוצה לנקוב בשמות אבל יש מנהל פורום הרבה פחות עוזר שלא חוטף כל כך הרבה על הראש כמוך ... למה? לדעתי אנשים נרתעים/ מפחדים מנשים כמוך אני מצטערת על הניסוח האישי וזה אולי נשמע מתאים לפורום פסיכולוגיה או משהו אבל זה רק עניין של סגנון...

s u z a n a

New member
חוץ מזה צריך למחוק הודעות פוגעות...

לפי תקנון הפורומים אין לכתוב הודעות פוגעות ומגעילות ומכיוון ששום תועלת לא היתה בהודעה של הטונה חוץ מלהשמיץ אותך את צריכה למחוק אותה.. קדימה.. לא אני כתבתי את התקנון לילה טוב

מודה לך את מילות התמיכה, לא מוחקת

תגובות ביקורת, אלא רק פרסומות... שום
לא מזיז לי...

את מספרת לי?

לא יודעת,שנולדתי כזאת, או שהחיים הלא קלים עשו אותי קשוחה ובטוחה בעצמי, אבל באתר בניה צריכה לעמוד מול שורה של גברים לא הכי עדינים בעולם. הם מטפסים על הקירות לפעמים, אבל בסוף, עושים מה שדורשת. ואוהבת את זה. אוהבת את החופש שלי בהחלטות, ולא מפחדת להחליט, לא מפחדת להגיד, ולעשות, מה שחושבת לנכון. מנהלת פורום, בקשר לישראל, מול נאונצים הונגרים, עם שם האמיתי שלי, מקווה שלא יוצא לי כלום מזה, פעם הבא, שאבקר בהונגריה... כן, אני "פסיכי", וטוב לי עם זה... ככה, באמצע הלילה אף אחד לא מסתובב כאן, אז יכולה לספר לך, שאהבת "לעשות קציצות" מגברים שוביניסטים, ובארץ שלנו לא חסרים... השגיאות כתיב, והעובדה, שאני רק עולה, ויש לי חוצפה כזאת לעשות דברים...זה רק שמן על המנגל שלהם...שלא מסתירה את החינוך, שקיבלתי, ולא חושבת, שכל דבר טוב, מה שבארץ, עם כל אהבתי לישראל, אני יודעת, שזה מעצבן את האנשים הקטנים...את יודעת, אף פרופסור לא אמר לי, מה שפועל בניין רשלני בעבודתו אמר - שמתי אלמד עיברית. נכון, את השעתיים-שלוש ביום, שמשקיע בפורום, ישתלם לי להשקיע בלימודים, או פשוט לשבת בבריכה, מול הים... אמרתי, שאני פסיכי...תקופתי. ושנמעס, קמה, והולכת... לילה טוב

למעלה