חושבים ...

halleliesh

New member
../images/Emo62.gif חושבים ...

חברי שכבה בוגרת וצוות רכזים - שלום כפי שבוודאי שמתם לב,עקב חוסר היענות מוחלטת וביטולים רבים של הרגע האחרון - נאלצנו לבטל את המועצה החינוכית ה23 שהייתה אמורה להתקיים בימים אלה. המועצה החינוכית הינה המפעל המכונן של תנועת הנוער = זהו המפעל שבו מסיימת השכבה הבוגרת את תהליך הלימוד השנתי בנושא שבו בחרה (היחס לאחר הלא יהודי) ומקבלת החלטות תנועתיות בעקבות תהליך לימוד זה. המועצה החינוכית היא למעשה המפעל שהופך אותנו מארגון נוער לתנועת נוער שבונה את עצמה ולוקחת אחריות על אמירותיה הערכיות ועל הגשמת/מימוש החזון שלה. מאוד חשוב לנו - ממקום של ביקורת בונה והפקת לקחים - לשמוע מכם: למה לא נרשמתם
או לחילופין - למה ביטלתם את השתתפותכם
איך ניתן למנוע את המצב הזה בפעם הבאה
אנחנו מנסים לפתוח כאן שיח על מהותה של תנועת נוער שמונהגת על ידי חבריה ומבקשים התייחסות וביקורת כנה ואמיתית על מנת לממש את החזון ... שלכם נעה ב., נעה ג, אביגל, ליאור, שיר והלל

yuvalberger

New member
דעתי בעניין....

המועצה נועדה לכישלון מלכתחילה מסיבה אחת בלבד! פרסום! אפילו שנאמר לי כבר שלפרסם ל100 חברי שכב"ג זה לא משתלם אני לא מסכים ולא מוכן להסכים! כי נוער תל"ם זה לא חנות! זו תנועת נוער! ואני יודע שקוצץ התקציב הארצי ובקהילות בכלל אבל פה זה לא המקום לקצץ כי אם מקצצים פה אנחנו יורים לעצמנו ברגל! אני רק רוצה להזכיר שבכנס פתיחת שנה היו בערך 70 איש (תקנו אותי אם אני טועה) וזה קרה כי היה פרסום! דואר! כי למרות שהפורום שוקק פעילות וכל יום מגיעים לאתר של נוער תלם הרבה אנשים , כמגיע מכתב אישי אל מישו הביתה הוא משקיע יותר זמן והתעמקות במכתב! ולכן אני חושב ששם הטעות שם המהלך הלא נכון ואותו צריך לשנות! ולכ מי שאומר שהבעיה היא בחברי השכב"ג טועה! הבעיה היא בתנועה! מ'זתומרת מישו שואל ? זה אומר שהתנועה לא נותנת מספיק רצון ומספיק אפשרויות לממש את עקרונותיה בתוכה! חבר שכב"ג שהוא לא מדריך לא ישרוד יותר משנה אחת בלי להדריך בנוער תלם! ואני אומר את זה מנקודת מבט של מישו שלא מדריך רק 4 חודשים וכבר היה קרוב ללשקול צעדים דרסטיים בעניין... לכן אני אומר! צריך להשים את כל הבעיות על השולחן כי לטאטא מתחת לשטיח זה לא נכון! \וזה הוא שורש הבעיה! באהבה ובכאב מעורבים! יובל

כאב ואהבה זו התקווה (ארוך ואוהב)

יובל קראתי את הדברים שלך ארבע פעמים וכל פעם גיליתי משהו חדש, תחושה חדשה שעוררת בי מחשבה חדשה עצב פגוע חדש. אז ככה בוא נתחיל במה שאני חושבת שהבנתי מדבריך-(לגבי המועצה) אתה אומר שחוסר ההשקעה בדואר זה בעצם חוסר השקעה בקשר אישי שעל זה מתבססת קהילה, שעל זה מתבססת תנועת נוער בעצם...אני חושבת שיתכן ויש צדק בדברים שלך ואכן יש משהו נהדר כשאתה מקבל מכתב , מרגיש שחשבו עליך ומתייחס לעניין בכובד ראש. ועם זאת לדעתי מה שיותר חזק זה
טלפון אישי (של למשל חברי מזכירות צעירה, חברי הסניפים השונים) כמו ששנה שעברה ניסינו להתחיל לעשות כי אז זו לא רק תחושה ערטילאית של "תנועה" שחושבת עליך אלא יש קול מאחורי מי שחושב עלי
. ועוד דבר, זוכר את יובל בחווי"ה? זה ה"חמוד" (ותמיד ישאר כך! מתה עליך) שרצה לדעת איך יוכל לתרום לתנועה (שנתנה לו להגשים את העקרונות שלו בצורה מעוררת התפעמות) , לקהילת הנוער שלו שנתנה לו כלכך הרבה? הינה שים לב הוא גדל
והחכים וראה כי בלי מיסגרת זה ממש ממש קשה
, איך היום יום בא עליך ואתה מרגיש שהוא מעצב אותך ואתה לא אותו. מהי אותה מחוייבות לתנועת נוער?
מחוייבות לקבוצת אנשים שמאמינים באותו רעיון ובעצם לוחמים כדי לשחות נגד הזרם. זה נכון , תנועות נוער רבות בעצם מסתיימות בהדרכה, זה השיא , זו הכוונה ומשם אין חזרה, אבל אנחנו רצינו להיות משהו אחר
, ליצור מסגרות שיתנו לחברים תחושה שיש עוד חלק בתיקון עולם שהוא לא רק הדרכה.
שזוהי תנועת חיים שלא מסתיימת בגיל מסויים.
חברים אני עדיין רואה בנוער תל"ם את השותפיים הראשוניים שלי לקהילה ולתיקון עולם. אבל
זה קשה! קשה לעבוד לבד, קשה לשחות נגד הזרם של עצמך, קשה ללחום
על מה שאנחנו רוצים וקשה מאוד להשיג, התנועה לא יכולה לתת מעבר למסגרות שמישהו צריך למלות אותן - ואיפה הממלאים?
בלי אנשים אין מסגרת, חברים מי שמדריך צריך לשאול את עצמו מתוקף איזו זכות אני מדריך לקהילה שאני לא שותף אמיתי ומחוייב בה? מועצה חינוכית היא אחת הפרקטיקות - אחת המסגרות שנותנות לאנשים לממש את העקרונות שבתוכה אבל אם אנשים לא יהיו גם המסגרת לא תהיה. כיצד תוכל התנועה לספק מספיק רצון כדי שזה יתממש? מסגרת חיצונית לא
יכולה להעניק לך רצון, זה צריך לבוא מתוך האדם
, או כמו שאמר
מיכאל ליבני כבר הרבה לפני, תנועה קמה רק ממקום שבו מרגיש היחיד (ואיתו קבוצה של אנשים) מצוקה
עד לכדי כך שהוא רוצה ומוכן לשנות לתקן כדי שיהפוך משהו להיות טוב יותר
. מועצה חינוכית, צוות נושא שנתי, מזכירות צעירה, צוות עיתון, צוות גמ"ח , צוות מדיניות ציבורית, הדרכה, חוברות הדרכה, צוות סידור , חברות בשכב"ג... עוד כמה מסגרות צריך שהתנועה תקים כדי שתרגיש שיש לך את הרצון להשקיע בהן?
המסגרות למימוש הערכים נמצאות כבר פה
אבל איפה המממשים? - מתקשים? מתלבטים? ניסחפים בזרם? לא רוצים יותר לממש? חושבים שאין מצוקות אמיתיות להילחם בהן? רוצים מסגרות אחרות? מוצאים מצוקות אחרות? ואז יש כאלו שמגיעים לשנה שלמה של מסגרת שהתנועה עצמה יצרה ופתאום רואים איך זה קל לעשות את כל מה שהתחנכת עליו והרצון חוזר אליך להגשים את הערכים והעקרונות עליהם התחנכתם. ומה ההבדל? אז הינה אני אסביר בשנת שירות, "מכינה" זוהי קהילה מחוייבת מטרה , היום יום מוכרז מלכתחילה לשם מטרות אלו ופתאום אתה לא שוחה נגד הזרם העקרונות שלך הם הם הזרם, ושוב זה קל, תומך... ואני שואלת: כיצד נוכל להביא את הקהילה הזו כמו שהיתה פעם בקיבוץ, בשנת השירות והיום במכינה אל תוך קהילתנו הארצית היומיומית , התיכונית הקשה ולא רק באיי האידיאל כמו חווי"ה. כתבתי בהתחלה שהכאב והאהבה שאיתה חתמת היא היא התיקווה כי כאב ואבה זוהי בידיוק המחוייבות והמצוקה שיכולה להוביל לשינוי גם בתוכנו וכך גם בעולם.
אוהבת תמיד (כבר ארזתי תיק למועצה- אחת החוויות הכי משמעותיות לדידי...) רינת

yuvalberger

New member
חושבים חושבים.....

קודם כל תודה רבה רינת שהגבת... דבר שני... אני רוצה להבהיר... יובל מחוויה עדיין פה! ואני אומר וצועק שהוא מוכן לעשות הרבה המון כמעט בלי סוף למען מימוש הערכים שהתנועה שלנו מייצגת! אבל לצערי ואולי פה בעצם הבעיה התנועה לא מעודדת אותי או את כל אחד אחר לעשות משהו אחר חוץ מהדרכה... אולי הבעיה היא בעצם הסברה של חלקי התנועה האחרים השונים שאינם בולטים לעין לחלוטין כמו צוות צנ"ש או ועדת גמ"ח או מזכירות או כל תפקיד אחר! אם רק תהיה יותר חשיפה יותר ידע שיועבר לכל חבר שכב"ג חדש וותיק יוכלו כל הגופים להינות משפע רב יותר של חברי ועדות ופעילים. צריך לגרום לועדות ולכל שאר הגופים פחות "מאיימים" פחות "דורשים". אני לא מתכוון לכך שהם יידרשו פחות אני מתכוון לכך שבכנס פתיחת שנה הבאה כשייבחרו האנשים לועדות הם לא יהיו 10 אחוז מתוך כל השכב"ג אלא לפחות פי חמש מזה! כי בשורה התחתונה הדרכה זה חשוב ואני לא מזלזל בהדרכה אבל מה שבאמת מבדיל את התנועה שלנו משאר תנועות הנוער הוא המעורבות החברתית , עידוד המנהיגות וכמובן הפן היהודי. עוד דבר זה נוןכ התקשורת הבינאישית והקהילתיות בתנועה שלנו מה שהופך את התנועה שלנו לכל כך חמה ומיוחדת. כל אדם רגיל בתנועה (ואני חושב שאין מקום לשנות את זה) שפונים אליו אישית , במכתב באימייל או בטלפון. השיטה שהונהגה שנה שעברה הייתה מאוד מאוד טובה! היא כיוונה למקום עוד יותר אישי ותרמה להכרה של חברי התנועה מקרוב יותר. ולכן אני חושב וחוזר שוב פעם כי זה כל כך חשוב : אסור לנו להפסיק את הפרסום ואת הישירות ואת הפנייה האישית של התנועה כלפי כל אחד מחבריה! \אני אסיים במשפט שפעם אמר לי חניך אחרי אחת הפעולות כששאלתי אותו למה הוא בתלם ולא בצופים... "אני גם בתל"ם כי בתל"ם זה יותר אישי זה ממש כמו משפחה"... יובל

יובל

אני מסכימה עם הרבה ממה שאתה אומר. אבל.... אני חשושבת שצריך כרגע להתייחס למועצה החינוכית. אני לא מאמינה שהיא לא יצאה לפועל אך ורק בגלל הפירסום. אני אישית עשיתי טלפונים לחצי מהשכב"ג הירושלמי, ואביגל לחצי השני. כלומר, כל חבר שכב"ג קיבל טלפון אישי, יותר אישי ממכתב. משיהו שיענה על שאלות ויסביר הכל... ונועם וליאור עשו טלפונים לחברי שכב"ג לא ירושלמים. אז הנה, היה פרסום. ובכל זאת אנשים לא נרשמו. מי שהתעניין ורצה לדעת, הסבירו לו בטלפון, אני בטוחה. אנשים בכל זאת החליטו לא להירשם. יש בעיה בתנועה. יש אי וודאות לגבי מה המקום שלנו, כיצד עלינו לפעול, מהו מקומו של כל חבר שכב"ג או כל חבר אחר בתנועה שלנו? זה נכון שקשה להישאר קשור אם אתה לא מדריך, אבל יש לזה סיבה. הסיבה היא שההתייחסות לוועדות וכל מה שהוא לא הדרכה היא שגויה. חושבים שוועדה זה בסך הכל הפגישה, וזהו, שם זה נגמר. הולכים פעם בשבועיים, או מה שזה לא יהיה, וזהו. זה התפקיד שלי. אז בוודאי שזה קשה! כמו שהדרכה היא לא רק השעתיים של ההדרכה עצמה, ככה גם הוודעות הן לא השעתיים של הפגישה זהו. הדרכה אצלי זה חלק מאוד קטן ממה שאני עושה בתל"ם. יש כל כך הרבה מה לעשות. השאלה היא האם רוצים, והאם מוכנים להשקיע את הזמן. כי אם עושים את זה כמו שצריך, אז כן, זה דורש זמן, ואולי אפילו מעט מאמץ (לא להיבהל, זה לא דורש יותר מדי). אז האם הבעיה היא בחברי השכב"ג? כן, גם. האם הבעיה היא של התנועה? כן, בדיוק כמו של חברי השכב"ג. אין סיבה אחת למה זה לא קרה, זה מורכב. התנועה שלנו היא משהו מיוחד, וכל אחד מוצא בה משהו שמיוחד בשבילו. צריך רק לראות איך עוזרים לכל אחד למצוא את זה. ואין פתרון אחד. נ.ב. רינת, כיף לשמוע ממך! והשם שלי זה עם ו'...

יובל אהובי, ולמעשה - שכב"ג אהובים

קשה לי במיוחד עם משפט אחד שלך, ואצטט למען הבירור: "ולכ מי שאומר שהבעיה היא בחברי השכב"ג טועה! הבעיה היא בתנועה!" יקירי, אולי נעשתה פאשלה במשרד עם כל עניין הדואר, אבל אל תשכח ולעולם אל תחשוב אחרת - התנועה היא השכב"ג! התנועה היא שלנו, ולא של אף אחד אחר (גם לא של רינת צפניה, ישתבח שמה). ואם יש בעיה בתנועה, יש בעיה בשכב"ג. כי להגיד "יש בעיה בניהול, יש בעיה במוסד" זה קל כשיש מישהו מעליך. נשממי, אין אף אחד מעליך בתנועה! אתה זה שיכול להשפיע, ואתה זה שיכול לשנות. נכון. זה קשה, קשה מאוד לשרוד שנה בלי ההדרכה. אני כמעט סבלתי שנה שעברה בלי ההדרכה. בהדרכה רואים פירות, בהדרכה יש מחויבות רציפה, יש הגדרה ברורה למה שצריך או לא צריך להיעשות. אבל בסופו של דבר, בלי מה שיחזק את ההדרכה מאחור, בלי מי שיתמוך, גם ההדרכה תיפול. כי אז לקראת מה אנחנו מחנכים? תיווצר מחזוריות כזאת, בנאלית,שגרתית וחסרת טעם, של חינוך לערכים בלי אפשרות להגשמה. בלי לרענן ולחדש את הרעיונות, הדעות, וההשקפות שלנו כתנועה, גם הערכים יהפכו חסרי טעם. וכשכבר לא נדע למה אנחנו פה, תיפסק התנועה. ואף אחד, מלבדנו, לא יכול להביא את התנועה כקהילה למצב בו היא תמשוך אנשים להשקיע בה, מרצון ותשוקה אמיתית,מהצורך לשנות. האנשים שלא רוצים, או יכולים או מרגישים שהם צריכים להדריך. האנשים שיוסיפו גוון נוסף לתנועה. יש כל כך הרבה כאלה, והם נוזלים, כי זה קשה. אבל בסופו של דבר, זה לא צריך להיות קשה, זה צריך להיות כיף, ואמיתי, ומעשיר, וזה יכול להיות ככה רק אם נשקיע בעצמנו, כקהילת שכב"ג. כחברה שרוצה ויכולה אחרת. אולי זה אומר להתחיל מהתחלה, ואולי זה אומר לעצור ולעשות חושבים, אבל אין לנו כבר את מי או מה להאשים. פשוט נכנסנו למערבולת שיצרה תחושה של מאמץ לשווא, שהעכירה את האווירה התנועתית בחוסר מוטיבציה ובתחושת אי שייכות. צריך לזכור שלפני הכל מי שמחזיק את התנועה זה אנחנו,והרצונות (הכנים!) שלנו צריכים להיות בראש, כי רק מתוכם נוכל לצמוח למקומות כמו מועצה חינוכית. אני רוצה לסיים בלומר שאני לא איבדתי את התקווה, ולא את האמונה בנוער תל"ם, למרות שאני יכולה לספור כמה וכמה רגעים שהייתי על הסף. לא איבדתי תקווה כי עצם הדיון בנושא כאוב כמו זה רק מעלה למודעות את הרצון שכן קיים בשכב"ג הזה. לפני שנציע פתרונות פרקטיים, אני מבקשת שוב: חברי שכב"ג -אם משהו מציק, כואב, מרגיש חסר ולא אמיתי יותר בשבילכם, תכתבו אותו. בואו ניישר קו שוב, בואו ננסה להבין מחדש למה אנחנו פה ולאן אנחנו הולכים. אל תשאירו את הדיון הזה דומם. הוא אולי אחד החשובים שנערוך אי פעם, הוא המועצה החינוכית עלינו. זו לא שיחה לרכזים ולא לשרון או יאיר. זו שיחה לחברי שכב"ג, ובמיוחד הטריים שבהם, שעוד לא "קולקלו", שיש להם המון מה לומר ולא תמיד אומרים, שמביטים מנקודת מבט חדשה יחסית. לסיום (ועכשיו באמת), אצטט אישיות חשובה בהיסטוריה של נוער תל"ם: "אני אוהב את נוער תל"ם!" ואתם? נעה. ממעלה אדומים. המגניבה. והפופולרית. שמאמינה בסטלה תנועתית.

halleliesh

New member
../images/Emo201.gifרק רציתי לומר

אני רוצה להשתתף בדיון אבל אני כבר לא יודעת איפה להתחיל. בבקשה תמשיכו בינתיים,אני מקשיבה.

המחברות

New member
../images/Emo45.gif ועוד משו להגיד...

אני מכימה איתה.. ישר כוח נעה המגניבה הפופולרית ושמאמינה בסטלה תנועתית!! ת'אמת איך שאני מרגישה בקשר לחברי שכב"ג, אני עכשיו שנה ב' בשכב"ג, מאז שהידרכתי שנה שעברה, היה מאוד מיוחד והשכב"ג הייתה מאוד מגובשת ואווירה הייתה נהדרת. מצד שני עכשיו, דווקא השתנה כי לדעתי אנו כחברי שכב"ג לא מספיק יוזמים ואין לנו מספיק מוטיביציה לעשות דברים שתיכננו, לפעמים מוותרים וקצת קשה, כי רוב מהשכב"ג עסוקים בדברים אחרים ושאין זמן לעזור ולפתוח את הרעיונות של האחרים מהשכב"ג.. אבל עדין איכפת לנו מהתנועת תל"ם! כולנו מנסים עוד ואיך להשקיע בתנועה וליזום יוזמות אבל הבעיה היא שאין מספיק עזרה, אין מספיק תומכים, אין מספיק השראה לאחרים, אין מספיק איכפתיות (דומה מה שיובל אומר), גם כן לפעמים מרגישה שאולי באמת לא צריכים אותי ואת האחרים, כאילו אף אחד לא נותן לי ולאחרים ליזום ולהשפיע על התנועה במיוחד על חברי השכב"ג. והצורה שמזמינים את חברי שכב"ג לבוא למועצה חינוכית, דווקא הייתה מאוד השקעה אבל די חוסר איכפתיות, כי הרגשתי שכל מי שאחראים לזה, מגייסים את המדריכים לבוא רק בישביל הקולות ובישביל הכסף משלנו על המקום על האוכל ועל הכל מה שתיכנן.. ולא אומרים למדריכים שהם מאוד זקוקים לנו באופן אישי כי הם מאמינים שאנחנו כשכב"ג יכולים להשפיע על התנועה ושאנחנו נרגיש שאנחנו ממש חלק מזה, ולגרום לחברי שכב"ג לבוא מתוך התרגשות ואיכפיתיות שאנו צריכים לקבל. זהו, זה מה שרציתי להגיד וככה הירגשתי... אבל מה שאתם יודעים ש: אני אוהבת את תל"ם!!!! תמר

נטע אסף

New member
הממם...

מי שמכיר אותי, ודיבר איתי על הנושא, יודע שיש לי הרבה מה להגיד עליו- מחויבות לתנועה, הן חברי התנועה לתנועה, והתנועה כלפי חברי התנועה. אני ממש מסכימה עם מה שתמר אמרה בעניין של ההרגשה ממה שהתנועה מצפה ממנו. לא פעם במהלך השתתפותי בתנועה (בתור שכב"צ ובתור שכב"ג) הרגשתי שנוער תל"ם היא כמו אמא פולנייה, שלא רוצה שנעזוב אותה פן תהייה לבד בחשכה ללא עזרה. ובאמת, זה ממש לא לעניין. אני לא אוהבת שאנשים מתקשרים אלי הביתה ועושים לי רגשי בטלפון שזה לא בסדר שאני מפקירה את התנועה ולא באה למפעלים ארציים. זה בכלל לא משנה מה הסיבות שלי לא לבוא, אבל כשעושים לי רגשי בטלפון- זה דוחה אותי עוד יותר. אני לא מעוניינת לבוא למפעל ארצי רק כדי לא להרגיש אשמה. זאת לא מהותה של תנועת נוער. אין לי תשובות, ואני לא מתיימרת שיש לי אותם, אבל באמת- אני לא מרגישה שרוצים שאבוא למפעלים כדי שאני- נטע, אהיה שם, אלא בגלל שרוצים נוכחות של חברי שכב"ג, יהיה מי שיהיה. זה מתקשר לנושא אחר, שקשור בקשר בלתי נפרד לנושא המחוייבות- המקום שלי בתנועה. שנה שעברה הייתה לי שנה מקסימה ומדהימה בנוער תל"ם, הייתי פעילה בסניף וברמה הארצית, באתי לכל מפעל ארצי והדרכתי. אבל השנה, החלטתי לא להדריך אבל להישאר פעילה. כן, אני פעילה בסניף מאחורי הקלעים, אבל אני פשוט לא מרגישה שיש לי כבר מקום ברור ונחוץ כל כך. למה אני מרגישה שרק אם מדריכים, אז אנחנו "באמת" פעילים? עברה בראשי מחשבה שאולי זה בגלל שלפעמים, יש בתנועה מן תחושה שכזאת שלהיות מדריך זה למעשה ה-דבר, בגלל שאתה עובד עם דור ההמשך של התנועה, וחייבים לשמור עליהם שמא התנועה תתפרק. אני לא יודעת אם זה ככה בכל תנועת נוער, אבל אני לא פשוט לא מעוניינת בכאלה תחושות. באמת שאני אוהבת את התנועה הזאת, אבל אהבה לא אומרת שאסור שתיהייה לי ולנו ביקורת על איך שהתנועה עובדת ומתנהלת. וכשאני אומרת מתנהלת, אני לאו דווקא מתכוונת ל"מנהלים" שיושבים במשרדים בירושלים, אני מתכוונת אלינו- לנוער. וכן, גם אלי. השאלה שעכשיו נשאלת, היא מה עושים. לי אין תשובה. שיהיה לכולנו חג חנוכה שמח ומקסים, ובאמת שאני אוהבת למרות שאני טיפה'לה התרחקתי חיבוקים נטע

המחברות

New member
בידיוק נטוש../images/Emo127.gif

כל מה שנטע אמרה, אני בידיוק הרגשתי ככה וזה מה שהתכוונתי אני בהחלט מסכימה עם נטע! חג שמח כולם! אני חייבת לזוז יש לי עוד דברים להגיד אבל בעצם הירגשתי שאמרתי מספיק. אני אוהבת את כולכם

halleliesh

New member
../images/Emo42.gifנטע (וכולם) נקודה למחשבה

אני מצטערת אם זה מה שאת חשה כלפי מדיניות הגיוסים והגישה הכללית כלפי השכב"ג,אבל כשקראתי את ההודעה שלך משהו הציק לי בפינה של הזיכרון, והנה הוא לפנייך: "יש משהו מסריח בכל הנשמה, וזה לא המטבח... היום, אורגנה לצוות ההדרכה פעולה ומרתון כתיבת פעולות ומכלל צוות ההדרכה אשר מונה 35 חברי שכב"ג (כולל רש"צים) הגיעו רק 11. איך זה קורה, שלפעולות שכב"ג, פעולות לצוות ההדרכה וכיוצ"ב מגיעים 5% ממי שאמור להגיע?!?!? למקרה ששכחתם, להדריך זה יותר מלבוא פעם בשבוע לשעה וחצי ולהעביר פעולה. כחברי שכב"ג יש לכם מחויבויות רבות! ואם ברצונכם להיות רק מדריכים, אז אולי כדאי שתמצאו מקום אחר להדריך בו. לא נעים להגיד דברים כאלה, אבל אנשים באמת מתאמצים עבורכם בכתיבת פעולות, השקעה מעל ומעבר בכל דבר קטן עבורכם. ואפילו בשיבוצי ההדרכה השנה הייתה הקרבה עצומה, ואתם לא מבינים את זה! אין פה כבוד לרכזים, לתנועה ולאנשים שכן מגיעים לפעולות- לחברים שלכם!!! אתם מצפים שיעשו עבורכם שמיניות באוויר, ואתם תהנו מהשלל, אבל האמת היא שזה לא עובד ככה, ויום יבוא והתוצאות יכו אתכם בפנים. אתם צריכים להיות יותר מחוייבים, תל"ם זה לא מתנ"ס- אתם התחייבתם למשהו! ועד שזה יקרה אנחנו באמת בבעיה גדולה, כי למקרה ששכחתם אנשים תלויים בכם, ואתם תלויים באחרים. אם אתם לא יכולים להגיע לפעולה או למשהו אחר שאורגן- תודיעו! זה יקל על כולנו.. ובאמת תעשו חושבין עם עצמכם מה רמת המחוייבות שלכם לתנועה ולמה שהיא מציעה ומחייבת. אי אפשר לתת לפורענות הזאת להמשיך לרבוץ במחוזותינו! שיהיה שבוע טוב נטע דרך אב, ההודעה הזאת כתובה לכל השכב"ג ככלל, ולירושלים בפרט- מה שכתוב פה הוא רלוונטי לכל אחד ואחת מחברי וחברות השכב"ג..."
עכשיו,אני לא באה לתקוף אותך, הביקורת היא במקום אבל רציתי להזכיר לך שדברים שרואים מכאן לא רואים משם. מהצד השני , הצד המנהל והמארגן של השכב"ג (והלוואי ולא היו צדדים, אבל יש) המצב שאת מתארת מובן מאוד אל מול חוסר שיתוף הפעולה והנכונות לקחת חלק....
בקיצור,בואו נודה באמת שכל אחד פה, בדרכו ובתפקידו השונה נמצא באותו מקום של קושי, חלקינו מול השכב"ג הארצי, חלקנו מול השכב"ג הקהילתי, חלקנו מול חברי וועדות ומזכירות וחלקנו מול חניכים, אבל כולנו חווינו את התיסכול העמוק אל מול חוסר ההיענות ושיתוף הפעולה ואולי אם נחשוב על זה מכל הכיוונים נצליח למצוא פיתרון. שבת שלום
הלל

אני לא מאמין שזו אשמת אלו שלא הגיעו

אלו שלא הגיעו לא הגיעו מסיבה מסוימת, וכנראה הסיבה הזאת היתה טובה מאוד, כמו במקרה של יערה, נטע, או דנה. אתם חייבים להבין שלאדם יש סדר עדיפויות, ולא כולם שמים את תל"ם בראש, החוכמה היא בלגרום לאנשים לרצות לבוא לא מתוך הרגשת מחוייבות אלא מתוך רצון בלב שלם. עד שלא תשכילו להבין את זה לא נגיע לכלום. במקום להגיד לאנשים "בואו למועצה החינוכית" ולנסות לשכנע אותם לבוא היינו צריכים מלכתחילה להציג כמה המועצה זה דבר כיפי, מגניב, חשוב ומעשיר. אנשים לא יבואו רק כי נותנים שם, אני חושב שגם אני וגם כל הפעילים באים בגלל שאנחנו מקבלים מהתנועה בדיוק, אם לא יותר, כמו שאנחנו נותנים. אנחנו לא יכולים רק לךצפות לתת. אני מכיר את המבנה של המועצה הנוכחית והיא עסקה בהרבה העשרה וקבלה, אך לא הבהרנו את זה מספיק טוב.

Tiki Torch

New member
שוב

כרגיל,בכל פעם שמשהו נכשל בתנועה יש הטחת האשמות,נזרקים לאוויר כל מיני ציטוטים מדהימים,אמרות חכמות ופשוט אמירת הברור מאליו.הדיון הזה ממש לא שונה לצערי.בכל פעם שמתנהל דיון כזה זהו דיון סרק שלא באות בסוף הדיון שום מסקנות פרקטיות.אני כ"כ אשמח אם מתישהו מישהו יבוא בדיונים המעמיקים האלה ויגיד "אוקיי הפנמתי את מה שאתם אומרים לי ועכשיו יש לי רעיון שאני רוצה לעשות". אז נמאס לי לחכות לאותו מישהו ואני החלטתי לקחת את העניינים בידיים אני עכשיו בתהליכי כתיבה של 2 כנסים(כנס מרכז וכנס וועדות גמ"ח ועיתון)שאני מאמין שיתרמו להווי השכב"גי ולעשייה הממשית שבתנועה,עכשיו הכנסים לא יתממשו בגלל בעיות טכניות כאלה ואחרות אבל אני מתכוון להמשיך עם זה עד הסוף ואני מקווה מאוד שמישהו אחר ייקח את מה שאמרו פה ויאמרו פה ואמרו בעבר ויזום משהו. יוני

יוני...

זה מאוד יפה שאתה לוקח יוזמה ופועל! ישר כוח. אבל אני לא חושבת שכל דיון שלנו הוא לשווא, ושלא מפיקים מדיונים שלנו כלום. זה לא נכון. גם אם לא תמיד רואים את התוצאות מיידית זה לא אומר שאין תוצאות. הדיון הזה נמצא בפורום בסך הכל יומיים, וצריך עוד לחכות לתגובות של אנשים לפני שאפשר לבוא ולומר שזהו דיון חר תועלת נוסף.

Tiki Torch

New member
הממ

אולי ואולי לא. אני לא יכול לומר שאני פוסל את הדיון הזה או כל דיון אחר,ממש לא אבל מניסיון של שנה ומשהו כבר יש בנוער תל"ם דיונים פורים וחשובים מאוד שנאמרים בהם הרבה מאוד דברים גדולים וחשובים אבל התוצאות שיוצאות מהדיון הזה לא רבות.אני יכול לספור על יד אחת מכמה דיונים פה או בכלל בכל פורמט אחר של התדיינות בתנועה הגיעו תוצאות ממשיות שיכולתי להרגיש ולראות.למרות שלא כל דבר צריך לראות ולהרגיש,כתנועה שאומרת שהיא מאוד פעילה ורוצה לשנות משהו ולא משנה! אני ממש קיוויתי שעם חלוף הזמן שכבת י' ו-יא' משנה שעברה השתנו ואולי קיבלו קצת רצון לשנות או שלפחות ששכבת י' הנוכחית תראה שהם שווים משהו ואממ לצערי מעטים מאוד עשו,במיוחד מהאלה שדיברו רבות בפורום ובשאר המקומות. אני מצטער שאני מדבר בצורה פסימית כ"כ אני פשוט לא רוצה שהמצב ישאר כמו שהוא ושנכנס לשגרה של חוסר עשיה אז אני אומר את כל מה שאני אומר. יוני.

yuvalberger

New member
יוני היקר...

שמע גבר בחיי שהתאפקתי אבל אני לא יכול החזיק את זה יותר... מה אתה חושב לעצמך שזה פה ..? מפעל ? חושבים על רעיון ושנייה אחיר זה יוצרים אותו?! זו תנועת נוער אנחנו נוער ומה לעשות שחוץ מלהיות בתנועת נוער אנחנו עושים גם עוד כמה דברים (לפחות רובנו). אז אי אפשר לצפות שכל דבר שאנחנו מדברים עליו יקרה! ודבר שני... לפי דעתי אתה איבדת כמעט לגמרי את הרעיון של תנועת נוער!!! !!! מה זה "אני ממש קיוויתי שעם חלוף הזמן שכבת י' ו-יא' משנה שעברה השתנו ואולי קיבלו קצת רצון לשנות או שלפחות ששכבת י' הנוכחית תראה שהם שווים " אתה נשמע כאילו אתה מדבר על מישו אחר מהחלל החיצון שינהל לך ת'תנועה .! תסלח לי יוני יקירי אבל אני בתור מישו שמתיימר להיות פעיל (על פי דברייך) ויודע מה קורה בתנועה לא שמעתי ולו פעם אחת!!! ממך שאתה עושה משהו! שמעתי אותך אומר לא פעם שאתה הולך לעשות שאתה עומד לעשות אבל עשה לי טובה על פי מה שאתה אומר אתה שופט אנשים על פי תוצאות אז תחשוב טוב טוב על מה שכתבת כי אתה צריך להסתכל קודם במראה ולהבין שאין מישו אחר שיעשה אין שכבת מישהו אין איזה חבורה של סופר פעילים שמנהלים ת'תנועה זה אני אתה וכל חבר שכב"ג אחר ואם לא צפנים את זה התנועה תמשיך להיראות ככה .! ואני ממליץ לך פעם אחת לשם שינוי להרים טלפון לנועם או להלל שמעתי שיש להם איזה תפקיד מרכזי בתנועה. שהם איכשהו בטעות במקריות בלתי מובנת הגיעו לעמדה שהם לכאורה מנהלים או מובילים אם תרשה לי להיות גם את התנועה הזאת ואחרי שתתקשר אליהם ותשאל אותם היי יש מה לעשות אפשר אולי לעזור ואחרי שתשמע את תשובתם רק אז ואני מדגיש שרק אז תוכל אולי להגיד משו על הנעשה בתנועה! אני מקווה שלא הייתי בוטה מדי
יובל!

Tiki Torch

New member
יובל

שמחתי שהגבת לי כמו שהגבת אני אולי אוכל להרחיב קצת את דבריי.
כמובן שאנחנו לא מפעל ויש לנו המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן מה לעשות חוץ מלהיות בתנועה(מי כמוני יודע לצערי)ולעשות דברים אך אם אנחנו בתנועה שמגדירה את עצמה בצורה מסויימת זה די הגיוני שאנחנו נפעל לפי ההגדרה.אני לא אומר שצריך לומר משהו ואז באותו היום לעשות אותו אבל אני אומר:אם אומרים אז עושים זה מאוד פשוט ואני מניח שכל אחד יכול למצוא כמה דקות בלוח זמנים העסוק שלו כמה פעמים בשנה בשביל התנועה,חלקית בשביל לתכנן וחלקית בשביל לעשות.זה לא *כ"כ* קשה. עכשיו לגבי ההאשמות שלך לגביי אני רואה שזאת נהפכה למשהו פופלארי בתנועה לתקוף אותי לפני בירור עובדות^^ אני מחזיק על עצמי סניף אני עושה מעל ומעבר בשבילו ומקריב הרבה מאוד מהזמן שלי בשבילו,בנוסף אני גם כן אומר שאני אעשה דברים ברמה הארצית ותמיד משהו מעכב אותי השנה שזה נסיבות טכניות גם היום אחרי שניסיתי לעשות משהו עיקבו אותי נסיבות טכניות מעצבנות( אם אתה רוצה לדעת יותר ואולי גם לעזור אז תדבר עם נועם או שתחכה לפגישת מזכירות הבאה)וכאן אני אסיים להגן על עצמי משהו שאני ממש לא אוהב לעשות אבל נאלץ בלית ברירה. עכשיו לדבר הכי חשוב:כשאמרתי שאני מצפה שיעשו משהו זה לא אומר שזה לא מופנה גם אליי,אך לצערי אני פיסית לא יכול לתת יותר. גם ככה אני נותן הרבה לתנועה במיוחד בסניף שלי אבל זאת לא הנקודה שלי,הנקודה שלי היא שאני ואתה והלל ונועם ועוד כמה אנשים שלצערי הם אותם האנשים כל הזמן לא יכולים לעשות את הכל תמיד ועדיף דווקא שהם לא יעשו אלא להפך כמה שיותר יעשו ככה יותר טוב וזה מה שמתסכל אותי שברגע שעושים(אחרי הרבה מאוד דיבורים)זה תמיד אותם אנשים שזה חבל וזה ממש לא תורם לאווירה הפתוחה והפלורליסטית של התנועה שאמורה להכיל בתוכה מגוון שלם של רעיונות דעות וכו' אך בפועל נוצר מצב שבו זה תמיד הכל אותו דבר ולאף אחד לא מפריע כ"כ. אוי אני קצת התבלבלתי במה שאמרתי אז אני אסיים כאן(מקווה שהצלחתי להעביר משהו שהוא לא גיבוב שטויות
) יוני

יובל, פרסום זו הסיבה שנרשם מספר

מוגבל, השאלה היא למה כל כך הרבה אנשים ביטלו ברגע האחרון. זה עניין של אחריות אישית, יש משהו רקוב בעובדה ש17 איש מבטלים ביום המועצה עצמה.

חצי מסכים

אני מסכים לעובדה שזה בעיה שביטלו 17 איש ביום המועצה, אבל חושב שהעובדה שמלכתחילה נרשמו רק 20% מהשכב"ג למפעל המכונן הכי חשוב של התנועה זה בעייתי...

למעלה