כן, הוחלפה לשואי. קצת רשמים והשוואה לאראי
ממנה: הקסדה, SHOEI X-Spirit Vermeulen TC-1, נמצאת עלי כבר כחודש. הקסדה מרגישה קלה וקטנה הרבה יותר מה- Arai RX-7 Corsair Nakano Shuriken שאיתה רכבתי בשנים האחרונות. למעשה מאז שנת 93 לא היתה ברשותי קסדת שואי, ואמרתי שהגיע הזמן לנסות. שתי הקסדות נחשבות כקסדות הדגל של היצרנים ועולות (לצרכן) למעלה מ- 4000 ש"ח. משקל - אחת הקלות שרכבתי איתן, כמובן מבלי להשוות לקסדות הקרבון האמיתיות. בכל מקרה קלה יותר בכ- 100 גרם פלוס מינוס מה- Arai שאיתה רכבתי. גודל - מרגישה קטנה יותר מאשר ה- Arai שאיתה רכבתי. אווירודינמיות - הכנפון מאחור וה"סנפירים" הקצוצקים למעלה נותנים תחושת יציבות, יותר מאשר ב- Arai שאיתה רכבתי. רעש - יחסית ל- Arai שאיתה רכבתי יש שיפור. אבל אני לא חושב שהיא הכי שקטה שאפשר. בכל מקרה, רעש הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין וגם קשור לסוג האופנוע עליו רוכבים, שלא לדבר על המהירויות בהן רוכבים. איכות - אני באמת לא ארחיב פה, מדובר בקסדת הדגל של שואי. אין מה להשוות לאראי כי גם האראי פשוט מדהימה מבחינת איכות. יש לציין שפירוק והרכבת המשקף קלה למדי, ויש מצב שזה יחזיק טיפה יותר טוב מהמנגנון של אראי שאני מכיר רק בנאדם אחד בארץ שיודע לכוון אותו אם הוא יוצא מאיזון... בנוסף, אין את ה"אוזניים" בצידי המשקף, מה ש"אמור" להפחית את רמת הרעש. לא יודע מה יקרה אם רכיב יתפרק לי פתאום או יישבר, אבל מניסיוני באופנועית מקבלים שירות טוב (למרות שלא הכי זול) לקסדות שנרכשו אצלם. מקווה שגם לשואי יהיה שירות טוב לפחות באותה מידה. איוורור - לא רע בכלל. גם ה- Arai מעולה, אבל שם יש את עניין הריפוד "המיוחד" שעליו משלמים עוד כמה שקלים. לא שמתי לב מעולם להבדל, לא בימי הקיץ המהבילים שלנו. בכל מקרה איוורור בימי הקיץ פה זה חארטה ממילא, וטרם מצאתי קסדה שתהיה ממש ממש נעימה בקיף, פרט אולי לקסדת שטח או קסדה פתוחה. חשוב לציין שמנגנון נעילת המשקף בשואי עובד הרבה יותר טוב מה"אין" מנגנון באראי. לא יודע איך יהיה בחורף, אבל יש אפשרות להרכיב בשואי את משקף האנטי-פוג שלהם שמגיע יחד עם הקסדה. בטיחות - שלא נדע. יופי - עניין של טעם. מחיר - עניין של, נו, תלוי איפה קונים. השואי לא זולה, גם האראי. לדעתי האיכות שווה את זה.