התיעצות

gerber

New member
../images/Emo61.gif../images/Emo61.gif התיעצות

שוב שלום. אני חושב בזמן האחרון על קניית קסדה נפתחת, הדגם שחשבתי עליו הוא NOLAN N102 אבל ראיתי ביקורת שמראה שהיא אחת הקסדות הרועשות וכמו כן היום פגשתי רוכב שיש לו אותה וגם הוא אומר שכבר יש בעיות עם מנגנון הנעילה שלה. האם יש קסדות נפתחות נוספות שאתם ממליצים עליהן (לא כולל זאוס,איירו,לייזר וכדומה) במחירים של עד 250$ ? תודה

מיצו

New member
אין קסדות נפתחות שאני ממליץ עליהן, נקודה.

יש כאלה נחמדות, יש כאלה יפות, ויש גם כאלה בנויות בצורה איכותית. אבל אין אף קסדה נפתחת שתגן עליך כמו קסדה במחיר זהה אבל סגורה.

kangal

New member
../images/Emo45.gif מסכים ../images/Emo88.gif אגב,איך הרכישה../images/Emo35.gif...

tomergg

New member
מצטרף לשאלה.

איך השואי המשובחת לעומת האראי המגוחכת?

ב ו Z י

New member
באמת תהיתי אם מיצו החליף קסדה

כשראיתי אותו משייט בנחת באיילון על $@#

מיצו

New member
כן, הוחלפה לשואי. קצת רשמים והשוואה לאראי

ממנה: הקסדה, SHOEI X-Spirit Vermeulen TC-1, נמצאת עלי כבר כחודש. הקסדה מרגישה קלה וקטנה הרבה יותר מה- Arai RX-7 Corsair Nakano Shuriken שאיתה רכבתי בשנים האחרונות. למעשה מאז שנת 93 לא היתה ברשותי קסדת שואי, ואמרתי שהגיע הזמן לנסות. שתי הקסדות נחשבות כקסדות הדגל של היצרנים ועולות (לצרכן) למעלה מ- 4000 ש"ח. משקל - אחת הקלות שרכבתי איתן, כמובן מבלי להשוות לקסדות הקרבון האמיתיות. בכל מקרה קלה יותר בכ- 100 גרם פלוס מינוס מה- Arai שאיתה רכבתי. גודל - מרגישה קטנה יותר מאשר ה- Arai שאיתה רכבתי. אווירודינמיות - הכנפון מאחור וה"סנפירים" הקצוצקים למעלה נותנים תחושת יציבות, יותר מאשר ב- Arai שאיתה רכבתי. רעש - יחסית ל- Arai שאיתה רכבתי יש שיפור. אבל אני לא חושב שהיא הכי שקטה שאפשר. בכל מקרה, רעש הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין וגם קשור לסוג האופנוע עליו רוכבים, שלא לדבר על המהירויות בהן רוכבים. איכות - אני באמת לא ארחיב פה, מדובר בקסדת הדגל של שואי. אין מה להשוות לאראי כי גם האראי פשוט מדהימה מבחינת איכות. יש לציין שפירוק והרכבת המשקף קלה למדי, ויש מצב שזה יחזיק טיפה יותר טוב מהמנגנון של אראי שאני מכיר רק בנאדם אחד בארץ שיודע לכוון אותו אם הוא יוצא מאיזון... בנוסף, אין את ה"אוזניים" בצידי המשקף, מה ש"אמור" להפחית את רמת הרעש. לא יודע מה יקרה אם רכיב יתפרק לי פתאום או יישבר, אבל מניסיוני באופנועית מקבלים שירות טוב (למרות שלא הכי זול) לקסדות שנרכשו אצלם. מקווה שגם לשואי יהיה שירות טוב לפחות באותה מידה. איוורור - לא רע בכלל. גם ה- Arai מעולה, אבל שם יש את עניין הריפוד "המיוחד" שעליו משלמים עוד כמה שקלים. לא שמתי לב מעולם להבדל, לא בימי הקיץ המהבילים שלנו. בכל מקרה איוורור בימי הקיץ פה זה חארטה ממילא, וטרם מצאתי קסדה שתהיה ממש ממש נעימה בקיף, פרט אולי לקסדת שטח או קסדה פתוחה. חשוב לציין שמנגנון נעילת המשקף בשואי עובד הרבה יותר טוב מה"אין" מנגנון באראי. לא יודע איך יהיה בחורף, אבל יש אפשרות להרכיב בשואי את משקף האנטי-פוג שלהם שמגיע יחד עם הקסדה. בטיחות - שלא נדע. יופי - עניין של טעם. מחיר - עניין של, נו, תלוי איפה קונים. השואי לא זולה, גם האראי. לדעתי האיכות שווה את זה.

NeeD 4 SpeeD

New member
אם כבר אתה משווה ביניהן

הייתי רוצה לדעת עם איזו יותר נוח לנסוע במהירות גבוהה + יכולת לסובב את הראש ,בלי להרגיש שהראש נתלש...

tomergg

New member
אומנם מיצו נוסע במהירות הרבה יותר גבוהה ממני

אבל לי אין פיירינג. השואי מרגישה מאוד יציבה ביחס לקסדות ללא "הספויילר" מאחור. הבליטה הקטנה והכאילו מיותר הזאת מורידה הרבה משקל מהצוואר. כאשר אתה עובר מקסדה רגילה לשואי עם הספויילר, אתה ממש מרגיש כאילו מישהו עוזר לך לדחוף את הראש קדימה. לאחר שנה של שימוש מיוזע ומלא זיפים, הריפודים עדיין נראים טוב ומחזיקים את הראש בצורה פנומנלית (אפילו במהירויות שדודי כהן טס בהן).

NeeD 4 SpeeD

New member
את האמת יותר מטריד אותי הארודינאמיות

בזמן סיבוב הראש להסתכל לאחור או החוצה מהסיבוב , בלי להרגיש עומס על הצוואר . בקו ישר רגיל אני מתחבא מתחת למשקף.

מיצו

New member
אני לא יודע באיזה מהירות אתה מזיז את הראש ככה

כי לדעתי בכל מהירות מעל-לחוקית אתה בכל מקרה תג'עג'ע. זה כמובן גם תלוי בסוג מיגון הרוח, אבל ברגע שהראש נמצא חשוף ברוח, לא בטוח שסוג הקסדה כל כך ישנה. יחד עם זאת אני חושב (אך לא בדקתי מדעית) שהשואי קצת יותר יציבה, ולכן הזזת ראש רצינית דווקא תתקל ביותר קשיים. אני בד"כ לא מזיז את הראש יותר מאשר צריך בפניה, אני לא נוטה להסתכל אחורה מאחורי הכתף למשל. ולגבי המהירות שלכאורה אני אמור לרכב בה - 97% הרכיבה שלי היא במהירות שיוט ולאו דווקא בסופי הסקאלה, לכן אני לא בטוח שיש הבדל בין האופנוע שלי הנוכחי, הקודם, אחד שלפני, או סתם הורנט/בנדיט או כל אופנוע אחר. לדעתי למיגון הרוח יש חשיבות הרבה יותר גבוהה מאשר המהירות.

tomergg

New member
אני חושב שברכיבה על אופנוע ללא מיגון רוח

ההבדלים בין קסדה לקסדה מתעצמים. יצא לך לרכב עם השואי על הנבלה הקודמת שלך?

NeeD 4 SpeeD

New member
פשוט קסדות עם ספוילרים מפחידות אותי

לפי ההגיון שלי , הקסדה תהיה יציבה כשהראש ישר , אבל אם מסובבים טיפה את הראש להסתכל במראה או אחורה וכאלה ,היא תגרום רק לבעיות .

tomergg

New member
לא הרגשתי בעיות מיוחדת בתחום הזה

אין הבדל משמעותי מקסדה רגילה.

תומRיקו

New member
אתה יכול לראות את דעתי משוחדת או איך שבא לך..

אבל אחרי שתרכוב עם הX SPIRIT... תגיע לאזורים בסקאלה עם קידומת של 2... ותזיז את הראש זוויות של 30^ נגיד...תרגיש את ההבדל הקסדה מחליקה את הרוח בצורה מושלמת...ההתנגדות היא מינורית (לעומת הSHOEI הקודמת שלי ששם אין ספוילרים) זה הדבר הבולט ביותר שאני הרגשתי ברכיבה הראשונה ואחרי יום של זיעה...הקסדת מאוד עוזרת בנידוף של הזעה ע"י הריפודים המחוררים (שלא כ"כ נוחים ביחס לריפודים של הRAID וה XR1000) ו9 פתחי אוורור. שקטה היא לא (9 פתחי אוורור איך תהיה) אבל שמים MP3 או אטמים והסיפור מסתדר יופי

tomergg

New member
מעלה ומוסיף

אני למדתי מפאנגס והרכבתי לה את האפון של ה- RF1000, בהחלט משפר את ההרגשה.

avi elbaz

New member
שאלת תם. מה זה אפון ומה זה משקף אנטיפוג ?

יש לי קסדת שואי RAID II שקניתי בפלורידה. לא קיבלתי את התוספות האלו ולא ברור לי למה צריך אפון ואיפה משיגים משקף אנטיפוג. תודה, אבי

ehazoum

New member
אפון ואנטיפוג

לגבי האנטיפוג תוכל לקרוא על כך באתר הזה אפון מורכב על הקשת התחתונה של הקסדה קרוב לאף (אולי בגלל זה קוראים לו אפון...) והוא אמור למנוע זרימת אויר חם מהאף למשקף (לא את כולה - אבל זה מקל) למה לא קיבלת - לזה אין לי תשובה...

תומRיקו

New member
חיכיתי חצי שנה לקסדה הזו../images/Emo99.gif

אני אהיה משוחד אם אפרט עליה לכן אסתום

למעלה