• פותח הנושא nirz
  • פורסם בתאריך

nirz

New member
../images/Emo61.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

בעניני קסדות בואו נזעזע את אמות הסיפים ,ירעדו קצת בעלי השואי האראי ושאר המותגיסטים שמשכיבים סטפות רבות על השם בעיקר, וקצת על הלוגו בחזית ה
. אני אומר שאין טעם להשקיע בקסדה יוקרתית בכלל.אלא לקנות אחת נורמלית מחברה מוכרת בסכום שווה לכל נפש,שתכונה להלן - הסבירה. הנחת העבודה -הסבירה תתן לך את אותו שירות בהיבטי נוחות ובטיחות. בואו נשתעשע במקרים ותגובות: 1.נפלת חזק...לא משנה איזה קסדה על ראשך..מן הסתם ישאירו לזכרך כמה הודעות בפורום ותצטרף/פי לסטטסטיקה. 2.נפלת בינוני/חלש,הקסדה עשתה את העבודה,אבל אז חובה להחליפה.אז מה תזרוק לפח כמה אלפי שקלים?????לא כואב הלב??? רובכם תמשיכו לסוע עם האראי/שואי מחק את המיותר, כי אמא תמיד אמרה שלא זורקים אוכל לפח..ושכסף לא גדל על העצים!!!!(לא ממש קשור אבל נשמע טוב). בפועל אתם מסכנים את חייכם לא פחות מזה שרוכב עם קסדה חדשה ב 200 שקל שהמדבקות עפות במהירות של 30 קמש כבר ביציאה מהחנות. 3.נפלת בינוני/חלש עם קסדה סבירה? זרוק אותה לפח בחדווה ובדיצה!! יש לך תרוץ מצוין לקנות חדשה סבירה בלי נקיפות מצפון וכיס עד הנפילה הבאה (לא עלינו)
!| סעיף הערות: 1.אם אתה מאלו שמשאביהם בלתי מוגבלים,חבל שבזבזת את זמנך היקר וקראת עד כאן.קנה כל יום את האראי בצביעה החדשה. 2.איזה כיף שיש לך קסדה (סבירה) שנופלת/נשמטת/נחבטת/נשרטת ולבך לא שותת דם כמו שקורה כשהשואי החדשה שרק עכשיו קנית נפלה מהשולחן של הפאב והחתול המקומי נפח לתוכה ונמלט ביללות נצחון כשיללותיך הנוגות מהדהדות אחריו... ולסיכום,מי כמונו יודע שמקומה של הפוזה חשוב בחברת השפע.אבל דחילקום יא גמעת אל חיר! לא חבל על הכסף?

tomcat

New member
חקוק בסלע

צודק בהחלט! בתור קורא פאסיבי זה זמן רב בפורום,אני נדהם כל פעם מחדש מכמות הפלצנות של החברים(לא כולם) הטורחים לספר לכל שומע בפעם המיליון על האראי\שואי שלהם.... הם אוהבים לכתוב את זה ככה באותיות לועזיות גדולות ומציינים זאת בכל הודעה המתייחסת במישרין או בעקיפין לקסדות... חברה! יש גבול לפלצנות!(או לא?) לתשומת לבכם....

tooli

New member
צודקים ילדים

אבל לא רק לגבי קסדות, ואין מה לעשות חלק מהרכיבה היא הפוזה וכולנו יודעים את זה אחרת כולם היו מסתפקים בGS או GPZ או משהו בינוני אחר (נא לא להםגע אני רוכב על דיוורז´ן זקן וטוב ומאד גאה בו למרות השמצותיכם)

nirz

New member
קשה היה לא להפגע כשקראת לנו ילדים

במיוחד לאחר שראיתי את גילך המופלג בכרטיס הזיהוי שלך ונזכרתי כמה שיער היה לי אז...הנקודה הייתה המינון.וזה חשוב.התמורה שאתה מקבל מGS לא דומה לבנדיט וכך הלאה לכל אופנוא יש את הערך המוסף שלו.בקסדות המותג קם על היוצר,אף אחד לא מפקפק באיכות של שואי ושאר ירקות ,אבל רבק גם בשגעון צריך להיות הגיון.

tomcat

New member
ילדים הא?? ../images/Emo13.gif

חוצפן..... בגיל שלך הייתי לפני שנה שלמה.....

tooli

New member
וואו אז אתם ילדים גדולים ../images/Emo66.gif

לא ידעתם, כולנו ילדים של אלוהים ואלוהים מאד אוהב רוכבים, בגלל זה הוא לוקח אותם אל המסלול הגדול שבשמיים (להתחרות מולו) וצודק לגבי תמורה אבל הלוק לא פחות חשוב וזו עובדה. ואיזה שיער? אין לי שיער

טוב, אז..

לא בטוחה שיש לי מספיק ידע וניסיון על מנת להגיב תגובה נכונה אבל אני מאלו שילכו לא רק עם "ליוויס" ונייקי אלא גם עם מכנסיים ונעליים אחרות שניראות ומרגישות לא פחות טוב בגדי עור, אגב, הם עדיין בגדי עור... כאן אני לא מבינה בפירמות אבל בגדול ניראה לי שאני מסכימה איתך מה גם שאני לא מתכוונת להתפרע ואם כן אזרק מהאופנוע אז יתכן שקסדה סבירה בהחלט תעשה את העבודה

tooli

New member
כל הכבוד לירוקה (+:

ותזכרי! הכי חשוב שתשב טוב שתהיי מחברה ידועה בציבור
ושתלך טוב עם המעיל כי....רוכבים מוגנים או לא רוכבים בכלל

ראסטה

New member
תגובה למה-זה-ירוקה

יקירתי בכל הנוגע לתחילת התגובה שלך אני מצטרף בחום רב. זין על התוויות .... אבל מה שהביא אותי להגיב לך היא העובדה שאת "שכחת" מכל שאר הגוף שלך.. אחלה דבר לשמור על הראשוהוא בטח מאוד יועיל לך כשחלילה תפגעי פגיעה פנימית בריאות\כליות\לב\וכו´....ואני מדבר מניסיון של 9 שנים של רכיבה ספורטיבית בעיקר בחו"ל אבל גם בארץ. חברס.....מעיל טוב!! לא פחות חשוב מקסדה! ועזבו אותכם תירוצים כמו חם לי\רק קפיצה לים\לא נוח\וכו´. JAH BLESS

tygger

New member
לא כל כך בטוח . . .

תראה אולי ז הנכון שזה כואב פחות. אני ממש לא מסכים לשלם סתם יותר כסף בעבור מותג. אראי מזמן איבדו אצלי נקודות בגלל הרעש. אני עדיין מאמין שקסדה צריכה להיות קסדת טובה. פה אין למחיר כל קשר רק לעיתים לנדירות. אני רוכב עם AGV X-VENT שקנתה אותי בגלל שהיא התאימה לי בול על האבטיח. בכל אופן, יש לשים לב למיספר חברות שהם (עדיין) אינם "מותג" אבל מוציאים קסדות טובות מאוד, כמו : HJC מציעים קסדות מאוד טובות במחיר טוב (1200 ש"ח) בערך גם KIWI מציעים קסדות לא רעות בכלל. תנסו לזכור שקסדות פשוטות ביותר ישבו קצת פחות טוב על הראש (מידה רחבה ופחות ריפוד קדימה). ישנם המון דרכים לקנות קסדה אבל ההצעה הטובה ביותר היא לשים אותה על הראש ולראות איך זה מרגיש. הקסדה חייבת ללחוץ על הלחיים כי היא תתאים את עצמה (במידה סבירה). תנסו לנער את הראש ימינה ושמאלה ותראו אם היא זזה לכם. שוב, גישה הכי נכונה לפי דעתי היא פשוטה מאוד: כמה שווה הראש שבתוך הקסדה. לא לשכוח מעיל וכפפות!!! נפילה ב- 50 קמ"ש מקטנוע ונפילה ב- 50 קמ"ש מאופנוע כבד תכאב לכם אותו דבר (אולי לא בכיס אבל . . .) אחד התרוצים הכי יפים ששמעתי היו: אני לא מתכננן ליפול. או אבל בקייץ חם מדי למעיל. חברה, אם חם אז יש מעילים של ברוש ב- 250 ש"ח שאפשר אפילו להוסיף להם מיגונים קשיחים באיזה 100 ש"ח (פלוס מינוס) יש לי את ה ספידי אייר שהוא נחמד וגם את הברוש. אז הספידי יותר סטייל, אז מה! הברוש הוא מעיל מצוין ואני נוסע איתו הרבה מאוד. ובקשר לכל אילו שלא מתכננים ליפול אני אפילו לא ארחיב . . . סעו בזהירות (זהיר לא אומר לאט!)

fungas

New member
שמת פעם אראי על הראש ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

ראשית דבר לא מדובר רק במקרים של ריסוק הראש בכל הקשור לבחירת קסדה. הקונים את המותגים המדוברים אמנם חושבים גם על סטייל (ובאמת, אבל באמת שאין שום פסול בכך), אך יש עוד שיקולים כגון משקל, רעשי רוח, איוורור, איכות ועמידות הריפודים ותחושתם על עור הפנים הזך...מספיק עד כאן? לגבי מחיר הגיוני או לא, כמה עולה לך ביטוח? כמה עולים טיפולים? כמה עולה סט צמיגים? ממתי היגיון הוא עמוד האש לפני מחנה האופנוענים
חוצמזה, שמתם פעם אראי על הראש? בתור בעל אראי שניסה ונישבה, נשבעתי לשלם כמה שצריך כדי שככה תרגיש עליי קסדה מעתה ועד עולם.(וניסיתי המון אחרות).פשוט כיף ונעים ושמים לב לזה בכל פעם ופעם שהקסדה עולה על הראש. עשיתי הרבה דברים דבילים בחיים שלי, אבל לפחות קניית הקסדה הייתה חכמה. מדובר בראש שלנו, בפנים שלנו, בעור הכי רגיש. איך אפשר למנוע ממנו את הדבר הנעים ביותר לשהות בו במשך שעות של רכיבה? אמנם הנושא סובייקטיבי ויש שלא יבינו על מה אני מדבר, אבל כל ההודעה הזאת היא המלצה חמה פשוט ללכת ולנסות. פעם נכתב במוטו: "ראש של חמש שקל, קונה קסדה של חמש שקל" ותחשבו על זה....

tooli

New member
בסופו של דבר

הכי חשוב לקנות קסדה טובה במעל ל500 ש"ח שתשב טוב על הראש ותהיי שקטה ויש כאלה שאוהבים אראי או שואי והן באמת קסדות טובות אבל...מותג ויש גם אחרות טובות לא פחות של נולן של HJC של קיוי פשוט חשוב שיהיו טובות שיהיו להן חלפים ושניסע בזהירות!!!! ולא פחות חשוב מעיל טוב (ואגב לי היה נסיון רע עם ברוש) אבל שוב כל אחד ונוחותו ולמי שלא רוצה שיעשה את ניסוי הפומפיה ואז ידבר

nirz

New member
דוקא רכבתי עם שואי אי אלו שנים ש..

החזירה את התמורה יפה (עלתה לי ב 90´ משהו כמו 200 $),למי שלא ירד בירידה התלולה לסוף דעתי הרעיון היה המינון רבותי.אשמח לרכוש אראי/שואי וכד ואפילו להוסיף עוד מצלצלים לעומת האחרות השאלה איפה הגבול וכמה ידים גוזרות קופונים בדרך? (על חשבונכם/נו) נכון גם אני נהנה לקורא במוטו לפעמים,ואני מניח שציטטת נכון את שנכתב שם פעם אבל: 1)ראיתי כמה ראשים שלא שוים שקל בתוך קסדות של אלפי שקלים. 2)האם מוטו הוא התנך לרגליך הענוות? 3)אם ההגיון אינו עמוד האש לפני המחנה אז למה מטיפים בשער לנסיעה ממוגנים במעיל בקיץ,נעלים גבוהות ושאר מרעין בישין?

tooli

New member
היגיון היגיון

צודק, עדיף להשקיע קצת פחות ולקנות קסדה טובה (מבית טוב) ולא אראי וכך נשאר כסף ליותר מיגון טוב כמו מעיל טוב ונעליים חזקות

Big Max

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

אני מעדיף להשקיע את סכומי הכסף הזעומים שיש לי על קסדת "קו שני" טובה הנותנת, לצורך הדיון בלבד 90% הגנה (לדוגמה - AGV, שארק, KIWI ועוד), ולא להשקיע עוד 1000+ ש"ח בקסדה שנותנת 95% הגנה (ARAI, SHOEI). את ה- 1000 ש"ח שחסכתי אוכל להשקיע במיגון או אביזרים נוספים שיוכלו לעזור לי בשעת צרה (מכנסיים, מיגון גב וכד´). אבל, כמו שאמרו פה לפני, הרבה מהעיסוק באופנוענות הוא עיסוק במותגים. ואגב, לרוב, ככל שהמותג יקר יותר, גם איכותו טובה יותר. Big Max, שחושב שהדרך הבטוחה ביותר לנסוע באופנוע היא כשהוא יושב בבטחה בתא מטען של משאית

silicon

New member
אם אתה בוחר להיות על אופנוע:

אז אתה יודע שזה דבר יקר: אנחנו בוחרים באופנוע בגלל הפקקים, אבל גם בגלל התנוחה, הסטייל, הגז, הלוק, בקיצור: דרך החיים שבדבר. על זה צריך לשלם. אני נגד קסדות ה-200 ש"ח. יש 3 מותגים רציניים בארץ, ולא הייתי מתפשרת על משהו אחר. אני מאמינה שמבחן הקסדה לא נגמר במדידות על הראש. ראית פעם קסדה אחרי תאונה? אני כן. ידיד שלי נכנס עם הפרצוף (החלק הכי פחות ממוגן בכל קסדה שרק תרצו, כידוע) במוט חיזוק של רכב, מעל לדלת הנהג (שנסע משום מה באור אדום). הידיד שלי נכנס בו "דוך" במהירות 70 קמ"ש. הקסדה הצילה לו את החיים. זו היתה אראי. המשקף הותק מהקסדה, כך שלא התפוצץ לו בפנים (זה מיועד לכך), החלק שאליו נסגר המשקף נמכך טיפונת פנימה (חצי ס"מ, לכל המתעניין), והפנים שלו נשארו נקיות ושלמות). אחרי שאתה רואה דבר כזה- נראה אותך הולך לקנות משהו בפחות מאלפיים ש"ח!!! אם אתה בוחר באופנוע, אתה צריך להיות אחראי, וזה אומר לקנות מיגון שלא בשביל לצאת ידי חובה.

r2m

Member
למה לפחות 2000??

SHOEI RX-R ב 1200 שקל לא מגנה עליי מספיק טוב???

למעלה