אולי...

בס"ד בוא נדייק ממלותיו של הרב שרלו: "(בעיקר אם מדובר בהריון שאינו בימיו הראשונים), משמע שאם מדובר בהריון בימיו הראשונים ההחלטה להפיל היא יותר קלה הוא אינו מתייחס לנושא ההפלה בחודשים הראשונים. צריך לשאול רב לגבי הנושא הזה...

beckham17

New member
מצאתי בתשובה אחרת שלו:

הוא כתב שהזמן שנאמר הוא 40 יום, והרב עובדיה פסק שלושה חודשים במקרים חריגים ביותר (למשל הריון כתוצאה מאונס). במקרה שלנו אין מקום להפלה ע"פ ההלכה. בטח שמדובר אחרי שלושה חודשים.

אנחנו-

עירבנו את הרב"צ בעניין והוא אמר לחברה שלי שעד 40 יום זה עדיין לא רצח- לא זוכרת בדיוק את כל הזמנים וההגדרות כרגע- והוא הציע שהיא תעבור הפלה במסגרת משרד הרווחה

FullTimeSpirit

New member
(ללא כותרת)

הודעה זו לא מכילה: מקום מדויק של נפילת טילים. סוג הטיל שנפל. שת"פ עם גורמים זרים. היערכות מבצעית של צה"ל, תכניות מבצעיות, גיוס מילואים. דיוני קבינט. לגוף העניין, קשה מאוד להביע דעה מבחוץ. אם בכל זאת שאלת, לעניות דעתי אין ברירה אלא לספר להורים. לא מדובר כאן באיזה משבר קטן בחיים אלא בדבר קריטי, שד"א יכול מאוד להשפיע על המשך חייה של הנערה ולהקשות עליה במציאת בעל, חשוב מאוד לזכור את זה. ההורים בטח יכעסו בהתחלה, וגם בסוף, אבל אפשר להניח שבטיפול בבעיה גופא, ההורים יתפקדו בצורה הכי תומכת והכי אוהבת והכי נחוצה. בשביל זה יש הורים. ד"א אני חושב שגם אם אפשר לפתור את זה בלי ההורים, זה יהיה מעשה לא חכם. צריך גם להתייעץ עם גורם הלכתי בקשר להפלה ובקשר להמשך הקשר ביניהם. קשר כזה לא בהכרח מומלץ. ולציבור הרחב-נא להפיק לקחים.

מוצארט

New member
משהו אחד לא הבנתי כאן..

למה (כמעט) כולם כאן, חייבים להטיף מוסר, ויותר מדויק, להגיד: אמרתי לך! הרי לא ביקשו ממכם דעות על כמה טוב או לא טוב לשמור נגיעה, או מהו חינוך. סטיתם מהנושא. מה שעשיתם בדיון של: כמה טוב לשמור נגיעה היה בעצם זריעת מלח על הפצעים. מה אתם רוצים, שהיא תכה על חטא? היא כבר עושה את זה! אל תגרמו לה להרגיש יותר רע! היא גם ככה מרגישה ככה! קחו למשל דוגמא, שאותה בחורה שעברה כתבה את זה כאן, כדי לראות מהן התגובות. אתם באמת חושבים שהיה לה נעים לראות את הביקורת החודרנית הזאת, ומה באמת שווים ההורים שלה? זה מאוד פוגע, מעליב, ובהחלט שלא לעניין. ובתגובה לסיפור, זהו באמת מצב מורכב וקשה. אישית, אנ'לא יודע מה הייתי עושה. כנראה שצריך להגיע למצב שכזה (חס-וחלילה) כדי לדעת באמת מה לעשות. זהו סיפור מורכב כ"כ, שצריך לדעת כל פרט קטן כדי להגיע למסקנה הכי נבונה שיכולה להיות.

אליגטור

New member
זוהי הנקודה

שאנחנו לא מדברים כאן אליה אלא עליה ועל תופעה כזו בכלליות. אם לא נדבר על הגורמים לתופעה לא נמנע אותה בעתיד. אפשר כמובן לברוח מהבעייה, אבל זה פשוט קל מידיי.

מוצארט

New member
פששששששששששש

אם לא נדבר על הגורמים לתופעה לא נמנע אותה בעתיד מי שישמע...

מוצארט

New member
בסה"כ

הבחורה ביקשה עצה, לא הוכחה... זוהי לא חוכמה לדבר אחרי מעשה...

אליגטור

New member
מה?

מי ביקש כאן עצה? הבחורה לא כאן ולא ביקשה כלום. נקמת המלפפונים בקשה שנביע את דעתנו האישית על כך ואף ציינה בסוף הודעתה שהסוף טוב כלומר יש סוף ולכן הדיון כאן הוא יותר כללי, על התופעה הזאת בכלל. ודאי שזו חוכמה לחשוב אחרי מעשה מה היתה הטעות ובכך ללמוד לעתיד ולמנוע הישנות מקרים שכאלו, או שאינך רוצה להסיק מסקנות? אף אחד כאן לא מוכיח אף אחד אחר, כי אנחנו בדיון עם עצמנו, בלי תקשורת עם הבחורה או עם הוריה, ולכן האפקטיביות של דיון צריכה להיות הסקת המסקנות המתבקשת ממנו.

אחים שלי-

בסוף, אחרי בדיקת היריון, וניסיונות התאבדות והשלמה עם העובדה שהיא נכנסה להיריון- היא לא :))) כמה שלי זה הוריד אבן מכליה אתם לא יודעים על אחת כמה וכמה אצלה. לא סיפרתי בגרוש את כל הפרטים- מסיבות מובנות לכם אני מניחה- אבל הם כן קריטיים. הייתי שמחה להראות לכם עד כמה זאת היסחפות גרידא- הם לא התכוונו לעשות שומדבר הם פשוט השתכרו עם חברים ואז נשארו לבד. הזוג ששמעתי עליו במחנה ישן ביחד- כך שזה לא רלוונטי, זה גרוע ואין מה לאמר- זה אשמתם הישירה. פה זה השתלשלות של ייחוד. ותחשבו כמה זה קורה. זה לא מקרה של אחד לאלף, זה דבר שכן קורה. וחבל. זה להרוס לה את החיים. אם זאת הייתה בחורה בגילי הייתי אומרת לה להתחתן איתו דחוף. אבל בחורה בגיל 14-15? למה לעזאזל?

איזה רשעות../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני לא מגיבה כשאין לי מה לכתוב או כשהשרשור נסוב על תספורת חדשה של מישהי או איזה מסע בנ"ע שאני כבר עברתי מזמן :) או פשוט כשאני לא פה מעבר לזה רפרפתי בשרשור- מאוד מענין עם הרבה לא הסכמתי אבל בהחלט מענין הנושאים שעלו פה תרשו לי להתייחס לכמה נושאים: 1. רובכם התייחסת לנושא כאל "נפילה"- לא יודעת אבל משום מה לא הייתי בוחרת להשתמש במונח הזה. מי הפיל אותם למיטה???? מן הסתם היה רצון משותף של שניהם. 2. חולקת על נושא נוסף- עלו כאן הודעות כאילו - בשביל זה נועד איסור נגיעה כאילו דה כזה!?!? לא קביל בעיני מהסיבה הפשוטה שאפשר ולראיה ציבור שלם (הציבור החילוני) שרבות מבנותיו ובניו מקיימים יחסים מחוץ לנישואים ולא תמיד זה נגמר בילד לכן שזה לא הנושא המרכזי. איסור נגיעה לדעתי לפחות לא בא לכסות מקרים של הריון מחוץ לנישואים. 3. אהבתי את הדיון לגבי גיל הילוד וכל הכבוד לאריאל שהביא את השו"ת. 4. גילת- לדעתי האישית גם בגיל 18- לא צריך להתחתן בגלל ילד ! לא משנה באיזה גיל צריך להתחתן כי נכון!!! לא בגלל גורם חיצוני!!!! יום נעים לכולם אני פה:))))))))))))))))))))

קודם כל מה שלומך? ועכשיו לתגובתי...

בס"ד 1.לא התכוונו שמשהו הפיל אותם למיטה את יודעת את זה טוב מאוד! התכוונו לזה שהם נפלו מדרך הישר שניהם נפלו באותה המידה! איך אני יודע שהם נפלו? ובכן גילת ציינה בהודעתה שהנערה שמרה נגיעה, סימן שהיא כן הייתה על דרך הישר ונפלה ממנה. 2.איסור שמירת נגיעה קיים מכל מיני סיבות, אך אחת מהן ומרכזית בהחלט היא למנוע מלהגיע למצב של יחסי מין (המצב הסופי שאליו מתאווה הגוף) לא משנה כרגע אם יש ילד או אין, והדוגמא שהבאת מהעלום החילוני לא נכונה כי הם לא דוגמא, הם מקיימים יחסים מחוץ לנישואים (לא כולם כמובן!!!-בלי הכללות) ואנחנו נגד יחסים מחוץ לנישואין. זה שנוצר ילד זה רק מסבך את הזוג שקיימו את היחסים אם הם בגיל לא מתאים ולא בשלים מספיק מבחינה נפשית. אשמח אם תגיבי,

תודה לשואל לשלומי../images/Emo6.gif

ולענין שהעלית: 1. ברור שהבנתי למה התכוונתם אבל בכל זאת למה בחרתם במונח "נפילה"? חושבת שזה מציין משהו וכבר אמרתי בעבר ש"רמה" דתית לא ניתן למדידה בסנטימטרים ולא לגובה. 2. זה אשר אמרתי- איסור נגיעה נועד להימנע מיחסי קירבה שיובילו ליחסי מין ולא מטעמים של ילודה. עניתי?

חָגָי

New member
שלום שלום! סופסוף..

תגובתי המרוסנת מאוד: 1. אם את כ"כ רוצה לקרוא ליצר-הרע רצון, תקראי לו ככה. אבל יה"ר זה דבר שונה! זה כוח שבא להסיט אנשים מהדרך שהם מאמינים בא ולהכנע לתאוות שלהם.עכ"ל. 2. ברגע שזה נפילה (וחרף כל מה שתאמרי זאת היתה נפילה חד פעמית ולא החלטה לסטות מהדרך) ולא מתוכנן מראש את לא יכולה לצפות שהם יחשבו על הקטע הפרקטי של מניעת הריון. ואיסור נגיעה בא כדי למנוע בכלל את ההגעה למצב החמור הזה של מה שאמרת, ולא למניעת הריון! 3. במקרים כאלה אומרים "שכוייעך!" ולא "כל הכבוד"... 4. עם כל הכבוד ילד הוא לא גורם חיצוני כ"כ. ואין לי מושג אם באמת צריך להתחתן בגלל זה או לא. אני גם פה!!

חגי- נחמד מצדך להתייחס אלי../images/Emo8.gif

תראה יש לי קצת בעיה להיכנס איתך לדיון על זה במיוחד לאור זה שאתה רק בן 16 (ובנינו חשבתי שאת יותר צעיר :)))) בכל מקרה , כשאני קוראת את ההודעה של ךתסלח לי אבל ברור לחלוטין שאתה מדקלם את מה שלימדו אותך אין לך מה להרגיש לא נוח - גם אני הייתי ככה רק שאנ עברתי סוג של שינוי ומוכנה היום יותר לשאול וגם לקבל את זה שאולי אין תשובות לכל דבר. אם בכל זאת אשתדל להתייחס לתוכן הענינים אז לגבי היצר יכול לקרוא בהרבה ספרים שהמון פרשים מתייחסים לייצר כאל רצון וזה לגיטימי לרצות (עיין בספרים של הרב גרוזמן), כך למשל את יצר האכילה- לא מתחשק לך הרבה פעמים לאכול- כלומר לרצות לאכול!? אבל אם תוכל כל היום ברור שהגיזרה שלך לא תהיה כפי שהיא היום לכן אתה משתדל לרסן את עצמך ולאכול רק כשבאמת צריך כשמטרה הראשית היא לספק אנרגיה לגוף ואח"כ בגלל הנאה ולפעמים סתם כי בא..... אבל קיים ריסון פנימי כך גם עם יצר המין.

טיפוסית

New member
הייצר תמיד בא בתור רצון

אבל זה עדיין יצר ולא רצון, למרות שזה בא בצורת רצון. יצר המין הוא מקרה מיוחד בפני עצמו ועדיף שלא להשוות אותו ליצרים אחרים כי יצר כמו אכילה לדג' בא בגיל קטן לילד בן שנה אין רצון למין ויש עוד סיבות למה הוא מיחד משאר היצרים.

למעלה