לאדריכלית בן נון

גג אדום

New member
../images/Emo6.gifלאדריכלית בן נון

איך נדע שהאדריכל שנבחר, עם המלצות חמות.... מתאים לנו. הרי את עצמך כתבת, שרק האדם יכול לבנות את ביתו ולדעת מה טוב לו. והאדריכל אמור לבטא את רצונו ואת צרכיו של הלקוח. יתכנן שאדריכל יודע לתכנן טוב, אבל משתמע מהדברים שלך שהוא צריך לתקשר טוב איתנו ולהיות גם פסיכולוג של הלקוח. אז מה חשוב יותר בתכונות: הצד הפסיכולוגי של האדריכל? או הצד האדריכלי של הפסיכולוג? ואם האדריכל לא הבין טוב את הלקוח, האם אז אפשר להחזיר את הבית תוך 14 יום? אם יש מישהו שיכול לתת עקרונות מנחים חשובים, בסיסיים, לתכנון הבית נשמח לקבל עצה טובה או טיפ. ובשבילך בן נון האדריכלית שתי עצות : -מותר לכעוס רק על דברים גדולים ורציניים, -אין דברים גדולים.

מהתחלה: שלום גג אדום../images/Emo6.gif

היי גג לא מבינה למה אתה ואווה חשבתם שאני מתעצבנת. ממש לא! אולי בגלל שאני כותבת עם הרבה סימני קריאה ושאלה? אבל זה לא צעקות, זה תמיהות גדולות או שאלות חשובות או קביעות. אז מקווה שהבהרנו את הנושא. אני מאמינה, אבל כבר הבנתם אותי, שתכנון בית הוא בדיוק אותו החלק של הבית שלא מתקמצנים עליו. יש מקומות אחרים שאפשר לחסוך אך התכנון הוא לא אחד מהם. מה שהורס תכנון לקוי 1000 אלף גאונים לא יוכלו לתקן. נכון שזו דעתי ואולי אני לא אובייקטיבית, אבל אם תחשבו קצת ותקראו את מה שכתבתי שוב, מבלי לחשוב שאני כועסת, אז תראו שזה עושה היגיון. ובעינין אדריכל ובחירתו. אני מוצאת שזה בהחלט תהליך אחראי ומעמיק לבחור את האדריכל, כי אדריכלים יש מכל מיני סוגים ואופיים (כן, אנחנו בני אדם) והכי חשוב זו הכימיה והתקשורת. יכול להיות שתפגשו אדריכל מעולה אבל שלא יהיה לכם נעים עמו, אז תמשיכו הלאה. כאמור זו רק היתה עצה וזכותכם לא לקבלה. הרי בשביל זה אתם כאן, לא? בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. ובאמת תשקלו שוב אם זה המקום לחסוך כל כך...

וחוץ מזה....../images/Emo82.gif

כשעובדים עם מתכננן אז לא אומרים הן עש שהבית לא נראה לכם.(בתכניות, כמובן) לא לוקחים, אז לא צריך להחזיר... מעירים ומתקנים והאדריכל משנה עד שאתם מרוצים!!! זה גם שלב שאפשר לנטוש אדריכל ולעבור לאחר אם ממש לא מסתדרים ונראה לכם שלא ילך. כמובן שכל שינוי יועץ כזה יעלה כסף... וזה השיקול שלכם, אבל בגלל זה אמרתי שצריך לשקול בתבונה לפני שמחליטים על האדריכל. תזכרו שתמיד יותר קל וזול!!!!! לשנות כשהבית עוד על הנייר, אפילו אם הוא אחרי קבלת היתר!! כשהבית מתקדם בשלבי הבניה קשה לשנות, יקר ולפעמים אפילו כבר בלתי אפשרי...

למעלה