חדשה אצלכם ו Rakot Krumpli

yaelag

New member
../images/Emo6.gifחדשה אצלכם ו Rakot Krumpli

שלום. נחמד להכנס לפורום שלכם, כבר שייטתי מעט בין השמות וההודעות. אני פה פעם ראשונה מקוה לפעמים נוספות רבות. אני מבקרת מפורום שורשים שם הכרתי כמה מבאי הפורום שלכם. היום יש לכתה של בני מסיבת שורשים, לסיום הפרוייקט שהילדים הכינו. כל משפחה מכינה מאכל אופייני למוצא. אני הכנתי לבקשתו של בני Rakot rumpli שסבתא שלי תמיד הכינה. לצערי סבתא שלי נפטרה לפני שהייתי בוגרת לגמרי והיות ואז עדיין לא בשלתי, אין לי ממנה מתכונים מש אלא רק זכרונות אוכל. המתכונים הם שילוב של מה שאמא שלי זוכרת ומה שאבא שלי מציע. דרך אגב, ביתי בת ה 7 קוראת למאכל הזה "תפוחי אדמה רוקדים" בגלל הצליל הדומה של המילים רוקד ו Rakot. לדעתי זה נחמד וכל המשפחה אמצה את השם .

עב

New member
בהצלחה ובתיאבון

אני שמחה לראותך גם כאן. אכן ילדים יצירתיים יש לך. נחמד שאת יודעת לבשל משהו הונגרי, אני למשל לא יודעת כלום
או שאני סתם עצלנית. מצבי כה מזעזע עד שקרובי בהונגריה נתנו לי ספר בישול הונגרי. הבעיה שהוא מאוד מאוד מאוד לא כשר והכל מתחיל שם בשומן ובטיגון.

orlu

New member
עב יקירתי כל שומן יש לו תחליף פחות

שומני וכל לא כשר יש לו תחליף כשר טעים...... שימי לב לבקשה שלי אלייך למעלה=ערוץ 8=ולהמלצה יאללה ביי

ברוכה הבאה

הנה במהירות מתכון: מצרכים: תפוחי אדמה מבושלים עם קליפה ביצים מבושלות חמאה שמנת חמוצה מלח אפשר ללא כשרים להוסיף קולבס נקניק חתיכות לטעם פירורי לחם מבשלים את תפוחי האדמה והביצים לוקחים פירקס מלבני משמנים עם החמאה מקלפים את התפוחי האדמה וחותכים לפרוסות מניחים שכבה בפירקס , שכבה ביצים קשות חתוכות לפרוסות וכך לחילופין שכבות תפו"א וביצים וחתיכות חמאה וקבנוס מפזרים מדי פעם חתיכות חמאה את חתיכות הקבנוס ללא כשרים על השכבה האחרונה שמים את השמנת החמוצה ופירורי לחם שמים בתנור עד שמזהיב ואוכלים בתיאבון! לדעתי אפשר לגוון עם טופו וכל מיני שאריות מזון טעימים

זאת הגירסה של משפחתי

מתכון: רקוט קרומפלי רכיבים: 8 תפוחי אדמה בינוניים 4 ביצים קשות 1/2 חבילת חמאה מלח שמנת חמוצה (להגשה) אופן הכנה: 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקלפים ופורסים. 2. פורסים את הביצים הקשות. 3. מורחים תבנית פיירקס בגודל 30X30 בחמאה ומסדרים בה מחצית מכמות תפוחי האדמה הפרוסים. ממליחים. 4. מניחים את הביצים הפרוסות על תפוחי האדמה וממליחים. 5. מניחים את יתרת תפוחי האדמה על הביצים וממליחים. 6. מפזרים על תפוחי האדמה חתיכות חמאה. 7. אופים בחום בינוני עד שמתחיל להזהיב מלמעלה. 8. מגישים חם עם שמנת חמוצה , אותה מניחים על המנות המוגשות. הערות: אפשר למרוח שמנת חמוצה או מתוקה בין השכבות לפני האפיה. אני מעדיפה את הגירסה היותר קראנצ'ית. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

orlu

New member
VERA נראה לי שדרומית תהייה

ממונה על הערב ההונגרי.כלומר אוכל הונגרי עליו אנחנו מפנטזות........ דרומית מה את אומרת?

vera2

New member
מעביר את ה../images/Emo47.gifבכיף ובזכות לדרומית1

ב-19 ליוני אהיה באשקלון למשך שבוע.

ronnymp

New member
והמתכון "שלנו" ...... ../images/Emo78.gif

דומה מאוד מאוד לזה של "צפצוף המקורית" רק בהבדל מאוד קטן ..... במקום השמנת ( קלוריות )
שלי 4.5% ..... ובנוסף מערבבים את זה עם שליש מיונז + מעט שום זה כל ההבדל הפעוט ...... - גם אצלנו מתים על זה
רוני

sabajakov

New member
לצמצום קלוריות, ולגיוון הטעם,

הולך גם עם יוגורט, שקצת ייבשו אותו. אתם בטח זוכרים שאני חי בקיבוץ, שבחדר האוכל שהיה קיים בישלו בעיקר מאכלים בהשפעת המטבח ההונגרי. אחרי שנפרדנו מחדר האוכל, וכל אחד מבשל בביתו, נשארו שלושה מאכלים, שאין בית בו זה לא מופיע בתפריט. (האדוקים ביותר, הם חברי גרעני ההכשרה, הצברים, שאת האוכל ההונגרי, למדו פה) הראשון הוא ה Rakot krumpli שמשמש, גם כאמצעי פשוט ללימוד בישול, וכסותם חורים בתפריטים. השני הוא מאכל האטריות המתקות, עם גבינה לבנה וצימוקים, או פרג, או בוטנים טחונים. היה חלק בלתי נפרד מארוחת הצהריים של יום שישי במשך שנים רבות. והאחרון, מאכל קצת יותר מורכב, שדורש ההכנות מבעוד יום, מרק השעועית שהכיל תמיד חתיכות בשר בקר, ובצקיות, המרק הזה בליווי החלות הטריות מהמאפיה, היוו את החומר הטוב שליוה אותנו לשנת אחר הצהרים, לפני כניסת השבת.

ronymp

New member
אחלה ../images/Emo45.gif - סבא יעקב

אצלנו נהוג עוד מאכל להיות ל- "סתימת חורים" ..... או לארוחת שישי בצהריים - לקראת ארוחת הערב הגדולה או לבישול מהיר וקל - כשאין זמן להתמזמזויות במטבח או כשאיכשהו נתקעים ללא פרודוקטים פתאום .... זה מה שאני קורא "סתימת חורים" אז המאכל הנוסף אצלנו לצורך זה - שכל המשפחה אוהבת (וגם זה הישג ) זה - PAPRIKASH KRUMPLI - וזה מאוד פשוט להכנה - וטעים לאללה . כן - גם אצלנו האיטריות מככבות עבור מטרה זו ( מתוק או מלוח ) וה- RAKOT KRUMPLI , וה- LECHO , והמוקפץ ( ירק עם קוביות בשר ) ואיזה נפלא שיש לנו את המאכלים הקלילים האלה . רוני

evike

Well-known member
מנהל
המתכון שלי מבית אמא

לטגן בצל בשמן עד להזהבה להוסיף קוביות תפוחי אדמה להמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב להוסיף פפריקה ביד נדיבה, ולהמשיך לערבב להוסיף מים רותחים עד לכיסוי להוסיף מלח לפי הטעם לסגור כשהתפודים רכים (אבל לא מדי), וכשהנוזלים מצומצמים וסמיכים. אצלנו נהגו להוסיף לפעמים לקראת סוף הבישול קבנוס חתוכים לעגולים. נהגנו לאכול את זה בימי שישי בצהריים.

ronymp

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif - אני אישית מוסיף .....

חבור סיר 4 ליטר - חב' חצי ק"ג נקניקיות .... וזו אחלה מנה פשוטה וקלה להכנה - רק דוורשת איזה בישול של שעה + רוני

avrishacham

New member
Paprikás krumpli

אם כל הכבוד ל- evike, אחר הבצל המטוגן ולפני שמוסיפים את קוביות תפוחי-האדמה, יש להוסיף טבעות של פלפל ירוק (לפחות 2 פלפלים) ולאדות אותן עד שמתרככות, אחר עגבניות באותה כמות לערך, לערבב ולבשל על אש קטנה ורק כאשר הן מבושלות להוסיף את תפוחי-האדמה. גם אותם יש לבשל זמן-מה עם הירקות לפני שמוסיפים כמות מים לא גדולה. בתיאבון!

למעלה