המשפט שלי

עוד ניצחון לכוחותינו!

שחצנות, החטא האהוב עלי מכולם. הבהרה קטנה - שום דבר אישי. בדרך כלל כמה שאנשים מסוגלים לעמוד נגד ההתקפות שלי יותר אני מעריך אותם יותר. גם לא השמצת אותי כמו שעושים הרבה או ירדת ברמה אלא פשוט יצאת ועל כך נתונה לך הערכתי. עוד הבהרונת - יש לי הרבה על החרדים, הוולגריות שלהם והכוחניות שלהם בכל מיני תחומים, אבל זה לא אומר שתמיד הצד השני צודק. כן ההודעה הזאת מיותרת אבל רציתי לשנות כבר את החתימה שלי.

ZVI Z

New member
גררר עיצבנת אותי הפעם

הבעיה היא שאנלא יודע מאיפה להתחיל מרוב מה שיש לי להגיד על זה. קודם כל-יום כיפור..לא מכריחים אותנו?זה לא מפריע לחינוך אתאיסטי? כן בטח..אז איך אתה מסביר את זה שהטלויזיה שחורה יותר מ-MJ ברגעיו הגדולים?? זה יום חשוב למדינה כמו יום השואה,ויום העצמאות, שנינו יודעים כמה פלגים מסוימים במדינה הזאת שמים זייייייין על הימים האלה.ושלא ינסו להסתיר את זה.אז גם לי מותר לשים זיייייין על היום 'המקודש' הזה,ולראות בו סרטים טובים,אבל לא,לא בישראל שנת 2003,כי פה יש יותר ויותר לגיטימיות לכפיה דתית, ודבר אחרון שבא לי להגיד(ואני יכול להמשיך עוד שעות אבל לא רוצה ארוך מדי)זה שהחרדים(לא מדבר בכלל על הדתיים)הם האחרונים שיכולים להגיד משהו על חופש ביטוי,זכויות הפרט וכאלה,כי אצלם הדבר הזה לא קיים!פשוט לא קיים! אז שלא ינצלו את החוקים של המדינה כשזה טוב להם. כי הם יהיו נגד מצעד הגאווה בין אם זה יהיה חוקי ובין אם זה יהיה לא חוקי,ההבדל הוא שכל עוד זה לא חוקי,הם ישתמשו בחוקים לטובתם ואם זה כן יהיה חוקי אז הם לא ישימו זיייין על החוקים. טוב,מצעד הגאווה זה חוקי לחלוטין אבל זה סתם דוגמא.ובעצם-הוכחה. זהו לעכשיו\!

כי לעצבן זו המומחיות שלנו...

גם ביום השואה יש סרטים על השואה. עדיין אין שום איסור על לקיחת סרטים מספריית וידאו יום לפני יום כיפור. אם הילדים שלך מתחנכים לפי התכניות בטלוויזיה והפסקתן זו כבר בעיה חמורה אבל היא לא קשורה לכפיה דתית. זהו יום "חשבון נפש" לאומי, אם תרצה. גם בלי להאמין באלוהים, זה יום שנתי שבו המדינה נותנת לך את השקט מסביב כדי שתוכל לעשות חשבון נפש אם תרצה. אבל לאו דווקא עם קשר הדוק לדת או לאלוהים. כמובן שהגורם הוא היהדות, אבל המדינה לא מכריחה אותך לכבד את היום הזה כיהודי. כמו שציינתי הדעות שלי על התנהגות החרדים ככלל הם שליליות. אבל כשאתה כחילוני שדוגל בכיבוד זכויות הזולת, בא לעשות מצעד, תתחשב באמות המוסר שקבעת לעצמך. אם אתה לא מתחשב בזכויות החרדים אתה מצדיק את חוסר ההתחשבות שלהם בזכויותיך.

ZVI Z

New member
אז בוא נלך מכות וזהו

והלואי ולא היה לזה שום קשר לכפיה דתית,אבל לא כולנו כאלה תמימים. וכבר כמה רבנים גדולים בציבור הדתי(הפעם דתי ולא חרדי) התלוננו שיום כיפור 'הוקדש' השנה יותר למלחמה מאשר לאלוהיי ישראל... ובקצב שבו אנחנו מתקדמים,לא רחוק היום שיהיה איסור על לקחת סרטים מספרית וידאו. להגיד לך למה?כי מה הקשר בין יום חשבון נפש לאומי לזה שמחשיכים לי ת'טלויזיה?זה כזה בולשיט.אפילו ערוצים זרים שכל קשר בינם ליהדות מקרי בהחלט. הקטע הוא כזה-לאנשים מסוימים נוח לתפוס טרמפ על זה שזה משהו של כל האומה ושיש הרמוניה(או אשליה של הרמוניה)כשבעצם הם פשוט רוצים(ולא מסתירים את זה)שכולם יקיימו את מצוות 'הבורא'.וזה עוד שלב בדרך לזה..מבחינתם כמובן. אין פה שום יום חשבון נפש לאומי!ממש ממש לא.

הבנתי את דעתך

וגם אם אתה צודק, זה עדיין לא כל כך קשור למצעד הגאווה, כמו שהסברתי קודם. זאת יכולה להיות בעיה אחרת. בקשר ליום כיפור, אני בכל מקרה לא מתימר להכיר את המציאות, אלא לנסות להציג אותה או להסביר אותה כפי שאני רואה אותה. לך כנראה יש יותר הבנה של מה שקורה באמת. אני רק אציין שוב את ההבדל לדעתי, כפיה דתית היא לומר לך שאסור לך להיות הומו כמצוות הדת, לעומת הופעה בפרהסיא בהתנהגות פרובוקטיבית שעלולה להפריע לדתי בחינוך ילדיו.במקרה הראשון אין שום פגיעה בזכות הדתי והוא סתם מתערב בחייך, במקרה השני הוא יכול לטעון שהפרעת לו כאשר אתה בא ומכניס לחייו את נטיותיך המיניות.

ZVI Z

New member
אז שיהגר למולדובה

או אם הוא מעדיף מדינה אקזוטית שרק בחורות יהלכו מולו ברחוב-ג'מייקה,אולי? אנלא אוהב ת'ציניות שלך הפעם-'לך כנראה יש יותר הבנה של מה שקורה באמת'. זה קצת לעגני כזה,אנלא אתייחס לזה. אבל אתה מבודד את זה פה ל-2 מקרים של הומוסקסואלים.אז קודם כל זה לא נכון לעשות את זה כי אתה צריך להסתכל על המכלול,ובמכלול אנחנו רואים שהם רק לא נותנים לי לנסוע בשבת,רק זורקים עליי אבנים אם אני חלילה וחס מעז לנסוע,רק רק רק כל מיני דברים שכמו שאתה מגדיר אותם נפלא-'והוא סתם מתערב בחייך'. וואלה,איזה יופי,הוא יצא לו לטיול ערב,בבוקר צח,וראה מולו איש והחליט סתם להתערב בחייו וקבע לו גם בדיוק מה מותר לו ומה אסור,וגם אם איש זה ניסה להמרות את פיו,מיד סתמו בתואנה שזה טוב לו ושהוא מנסה להציל אותו מללכת היישר לעזאזל.אז שיתנו לנו ללכת לעזאזל,נשמע יותר כיף מהאופציה השניה. ואני לא רוצה לפגוע לו בחינוך ילדיו ולכן צריך להגיע לכל מיני פשרות,הבעיה היא שהם לא רוצים להגיע לשום פשרה לכן אם אני אעשה איתם פשרות זה יהיה ממש ככניעה לטרור(מצטער על ההקבלה)כי הם רק ירצו עוד ועוד(ושוב,אנלא מנסה לדמות את זה לטרור,באמת שלא).אז רוצים פשרות?בכיף.. לא רוצים?לא צריך..

לא הייתי ציני, התכוונתי לזה

באמת לך יש כנראה הבנה טובה יותר של המציאות בנושא הזה של יום כיפור. לי לא זכור שקראתי חומר בנושא ולכן אני מדבר עם יותר תאוריה ופחות עובדות. ציינתי פעמיים ואני אכתוב שוב ובפעם האחרונה; אני גם סולד מההתנהלות הכוחנית של החרדים בכל תחום שהוא. אבל אם תתנהג איתם כמו שהם מתנהגים איתך אתה לא יותר טוב מהם. ולכן כאשר יש אמת בטענה שלהם, ונניח שהם באמת לא רוצים להגיע לפשרה, אז לך יש צידוק מוסרי לנסות להתחשב בהם ככל האפשר, אבל לא לקיים את כל תנאיהם, ואז אם משהו לא בסדר זו כבר אשמתם שהם לא היו מעוניינים לנסות לפתור את זה יפה. שאר הדברים שכתבת, על התנהגות החרדים במכלול וכו' , זה נכון וממרמר אבל לא נוגע לענין. חד וחלק. אנחנו לא נוקמים בהם על זריקת האבנים. לא בודדתי את זה לשני מקרים, הסברתי איפה ההבדל מבחינתי, למה אם הם אומרים לך לא להיות הומו תתעלם, אבל אם אתה עושה מצעד יש משהו בטענות שלהם.

ZVI Z

New member
לך זה לא מפריע,אבל בשבילי

זה סיבה למסיבה! לי כן מפריע שהם אומרים את זה כי אם אני אגיד לילד שלהם שאין אלוהים או שיש אבל הוא יצא לפנסיה מוקדמת,או שהוא לקח פסק זמן מהיצירה ולכן מומלץ לאכול חזיר ביום כיפור בשביל הבריאות, חיי יהיו בסכנה...וכמו שהשיר הנפלא אופיום להמונים אומר-בשם אלוהים... ונתחיל מההתחלה,זה לא קשור לתיאוריה. חייתי בכמה צדדים שונים ש המתרס. ואנלא מציע על לעשות להם 'דווקא' כי הם עושים לנו,לכן..אתה כנראה צודק בקטע הזה שצריך לנסות להתחשב בהם,אבל מצד שני לי מאוד קשה להתחשב באנשים שלא מתחשבים בי.אתה יודע מה?זה אחלה דבר כשזה רשום על נייר,להתחשב באנשים.גם כאלה שלא מתחשבים בך,אבל כשצריך לבצע את זה,זה לא קל. וכשלדעתי המצעד הזה זה דבר יפה,שיש לקיים אותו,ולדעתם הוא פוגע בילדיהם,אז אנלא רואה בעיה בזה שיום 1 הם יצטרכו להסתגר בבתים(אם זה מה שהם רוצים),אולי הם יבינו מה זה כל שבת בשבילי שאני רוצה לנסוע לת"א ואני צריך לשלם הרבה יותר(כי גם טרמפים יש פחות בשבת)כי הם החליטו שאסור בלה בלה. זה לא נקמה,זה גם לא מידה כנגד מידה.זה פשוט הבנה פשוטה שגם אם אני אתחשב בהם הם לא יתחשבו בי,אז צריך להתחשב בהם אבל לעשות את מה שלדעתנו נכון לעשות. ואני אשמח להמשיך ת'וויכוח,רק אני מעדיף שאני יהיה יותר מרוכז,אז לילה טוב לבינתיים!

Ez sLeeP

New member
אם 'דתי' כושל בחינוך ילדיו,

שלא ישליך את זה על הפרובוקציות של הפייגעלך האיומים הללו.. גוועלד! *סרקזם, לכל המתקשה להבין*

SimsY

New member
מוריס: רוזי יצא לך 6-5

וזזת 12 מהלכים ! תחזרי אחד או תחזרי לאמא שלך ! רוזי : איך קראת לאמא שלי ???? שקול מילים לפני שתשקול שיניים ! לפחות לאמא שלי אין זקן מוריס: שערה אחת לא נחשבת זקן ! רוזי: היא כן נחשבת אם היא באורך של 2 מטר ובצורת V ! מוריס: נו טוב לאמא שלי לפחות אין עין שדולפת כמו בית שימוש ! כל פעם בזמן הארוחה היא חייבת לדבר על זה - כאילו רק להסתכל על זה לא מספר את כל העניין רוזי: נו טוב לפחות אמא שלי אף פעם לא ניסתה לשבת על הטלוויזיה ולהדליק את הספה מוריס: לזכותה ייאמר שהיא מעשנת כל כך הרבה שפעם אחת היא באמת הדליקה את הספה ... רוזי: היא נרדמה עם הסיגרייה !!! מוריס: 13 פעמים ? רוזי: אה, אתה חושב שאתה כל כך חכם ? לפחות אמא שלי לא אכלה את הכלב שלה! מוריס: כבר דיברנו על זה - הוא נפל למיקרוגל ! רוזי: מעניין, אף פעם לא שמעתי על כלב שעוטף את עצמו בלחם שיפון ונופל בטעות למיקרוגל ! מוריס: אין לי מושג איך זה קרה, אני אומר לך ! רוזי: נו טוב, אולי הוא היה יכול לספר לנו - אם הפה שלו לא היה חסום בקיסמי שיניים !! מוריס: אוי זה לא יפה לרדת ככה על אשה שלא נמצאת כאן להגן על עצמה ! רוזי: נו טוב, לפחות הלילה אנחנו יודעים בבטחון איפה היא שוכבת. מוריס: את מדברת ??? אמא שלך רצתה מעיל פרווה ואבא שלך לא רצה לקנות לה אותו, אז אמא שלי אמרה לה שתשיג פשוט גבר עם 5000 שקלים והיא לא הצליחה אז היא השיגה 250 גברים עם 20 שקל כל אחד רוזי: כל המשחק הזה ממש מעצבן אותי - שש-בש לא בשבילנו - בוא ישר נלך מאכות !!

beenINSANE

New member
חחה. אל תתלהב

לא קיבלתי את דעתך במאה אחוז אבל אני כן חושבת שאתה אומר דברים שאני צריכה לחשוב עליהם לפני שאני עונה לך. ואחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה לדון ולהתווכח. זה מחכים.
ברור שגם מבחינתי שום דבר פה לא אישי ובוודאי שלא ארד עליך! אם אין לי מה להגיד אני פשוט שותקת (שזה נדיר).

אני ממשיך פה

אני לא מבין על מה אתה מדבר. התכוונת שאמרתי להתעלם אם אומרים לך לא להיות הומו? זה כל כך שולי לנושא שאני לא מבין למה נטפלת לזה. הכוונה שלי היא שאין שום צידוק מאחורי הטיעון הזה או כל פעולה שנעשית בשמו. אתה לא חייב להתעלם ומצידי תקלל אותם. לא אמרתי שזה לא מפריע לי, פשוט הסברתי את ההבדל בין כפיה דתית לבין משהו שיש בו אמת מצד פגיעה בזכותם. בטח שקשה להתחשב, אבל אתה לא עושה את זה כדי שהם יתחשבו בך בחזרה. אתה עושה את זה, כמו שכבר כתבתי ואני אחזור על זה, משתי סיבות: כי אתה (לא דווקא אתה) כחילוני דוגל בכיבוד זכויות הזולת, וכי אם לא תכבד את הזכויות שלהם תצדיק את היחס שלהם אליך ולא תהיה לך זכות להתלונן. זהו העמדתי דברים על דיוקם. אז איפה פה הויכוח? ובכלל לא כל כך הבנתי מה עצבן אותך מהתחלה. אולי לא הבנת למה התכוונתי.

ZVI Z

New member
כן הבנתי

מה שאתה בעצם אומר,ואני אחזור להקביל את זה לטרור הוא כזה: תנו להם להרוג אותנו,לעשות פיגועים,ומה שלנו נשאר לעשות זה לנסות לעשות שלום ובשום אופן לא לפגוע במחבלים שלהם כי בטעות יפגעו אזרחים שלהם(לא תמימים לרוב אבל אזרחים) כי לנו יש אמות מוסר שונות משלהם,ואנחנו נגד פגיעה במי שלא צריך להיפגע? זה שאנחנו כן מכבדים זכויות אדם זה לא אומר שזה צריך לדפוק אותנו!

ללא כותרת

הפגיעה במחבלים אינה פגיעה בזכויות אדם לטעמי. זוהי הגנה עצמית ויש פה באמת התנגשות זכויות בין הזכות לביטחון פיזי של האזרחים לבין הזכות לביטחון פיזי של היהודים שיהרגו. על הדרג המדיני לבדוק כמה גדולה מידת הסיכון של אותו מחבל, והאם היא מצדיקה הריגת האזרחים יחד איתו. כאשר זה נעשה הפעולה היא מוסרית וכל המתנגדים לא יודעים על מה הם מדברים. וגם פה שוב, יש לבדוק את הפגיעה בזכויות של כל אחד מהצדדים (גם של החרדים, האם באמת קיימת פגיעה) ולהחליט. לא תמיד הדבר הצודק לא "ידפוק" אותך. אתה צריך לדעת את זה בגילך. לא תמיד מה שאתה צריך לעשות הוא מה שאתה רוצה לעשות. החיים קשים.

ZVI Z

New member
אמרתי שהחיים לא קשים?

אבל נראה לי הבנת את מה שאני מנסה להגיד יש םה התנגשות בין זכויות שמגיעות להם בהיותם בני אדם,מצד שני גם לנו יש זכויות..ואני כן חושב שאם הם לא מסכימים להתפשר אין טעם שאנחנו נהיה אלה שנדפק,כן נידפק.זה לא קשור פה לצדק. זה בדיוק כמו הזה עם הטרור,שאפשר להיות הכי צדקני בעולם ולטעון שאסור לנו להרוג שום מחבל,כי זה לא צודק שלנו יהיה מותר ולהם אסור. במקרה הזה-אל תהיה צודק,תהיה חכם. גם כאן,אני לא אלחם על הצדק בשבילם כשהם לא אוהבים את הצדק הזה.

לירן מם

New member
אוי ואווי...תקשיב..

פאק בלבלת אותי לגמרי...בהתחלה עוד חשבתי שאני פחות או יותר מסכימה איתך..אבל תקשיב...לאף אחד אין בעיה להרוג את המחבלים, טוב לא לאף אחד אבל זו לא הבעיה המרכזית...הבעיה פחות או יותר היא להרוג אותם בלי להרוג גם אזרחים תמימים שלא עשו כלום... וכן ברור שזה דופק אותנו שהורגים אותנו ומתפוצצים בינינו והורסים לנו את החיים ואנחנו בעיקרון של הדבר לא עושים כלום(הכוונה ללא הורגים אותם בחזרה..), אבל באמת מחפשים פיתרון שלא יכלול ויתור על המוסריות שלנו..כלומר על עצם זה שלנו יש ערך בחיי אדם...אז כן, לא מצאו את הפתרון הזה עדיין, אבל אתה חושב שאנחנו צריכים לעזוב את כל הערכים שלנו כדי להחזיר להם??? משהו שאפילו לא יעצור את מה שהם עושים לנו אם לא יגביר אותו אפילו???? ולעניין ההתחלתי בכל הדבר הזה....אני חושבת שאין סיבה לעשות את מצעד הגאווה בירושליים כי באמת זה כמו לעשות "נה נה בננה" שכזה לאוכלוסייה החרדית שם, וזה לא שהיא מעטה, היא ממש גדולה וזה ידוע...ומצעד הגאווה זה לא סתם מצעד שבה כאילו לא יודעת איך להסביר את זה, להראות להומואים וללסביות שהם לא צריכים לחיות בשקר עזבו, לא לקחת אותי במילה אבל אני ]פשוט לא ממש יודעת אי להסביר את זה..קיצר הנק' שלי היא שזה מצעד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד פרובוטיבי, כאילו, ברמות, ובאמת אין סיבה לא לעשות אותו אם כבר בת"א...שם אוכלוסיית החרדים הרבה פחות גדולה...עזבו את כל העניין של הכפייה הדתית שהם עושים, אהרון באמת אומר שהוא נגד ההתנהגות הנוראית הזאת שלהם..(בעע שלהם, הכוונה לחרדים שצועקים לבנות בגופיות 'תועבה' בכל הרחוב הראשי...אני מתארת לעצמי שאתם מבינים למה אני מתכוונת) אבל אין סיבה לבוא אליהם ולעשות להם 'דוווקא' במשהו שהוא באמת לא כזה נורא להעביר אותו למקום אחר...

ZVI Z

New member
ממש לא הבנת אותי

אני נגד להרוג.ממש נגד.אנלא בעד לזרוק את כל הערכים אבל אנחנו צריכים להגן על עצמנו,מעבר לזה כבר לא בא לי להרחיב כי אין לי כוח לוויכוחים מהסוג הזה כבר.אבל לא הבנת אותי בקטע הזה,או שאני הייתי לא ברור או שסתם לא הבנת,לא משנה. ובקשר למצעד הגאווה,כבר כתבתי למעלה שלדעתי זה לא דווקא כלפי החרדים. עובדה ששוב אני אדגיש וראיתי שגם גל כתב(וגמאני כבר כתבתי על זה) שהמצעד הזה הוא בינלאומי ולכן אין אפשרות בכלל שהוא יהיה בת"א כי הוא מתקיים רק בערי בירה. וכבר היה מצעד גאווה ישראלי בי-ם,והוא עבר בשקט,אז למה שלא יהיה בינלאומי?למה שנהרוס לעצמנו סיכוי ל-350 אלף תיירים?!

למעלה