ברה"נ חדר מס' 206

../images/Emo59.gifברה"נ חדר מס' 206

ברה"נ חדר מס' 206 כתוב על דלת. בקצה מסדרון שנראה כמו קרון של תחנת הרכבת טרבלינקה כתוב על דלת. אני כאן כבר יותר מארבע שעות בעיקר מחכה ומכבה סיגריות נובלס בסבון הנוזלי של שירותי הצוות כי הרי אסור במסדרון. בריאות הנפש חדר מספר 206 ולפני שהוטל עלי לחכות כאן הוטלתי מחכה שעה לקצין גיוסים ליד המשרד בו מודפסים הצווים במקצב צבים. וכל עשר דקות נתקעת מדפסת על חשבון זמנו של מלש"ב כזה או אחרת. ומתרוצצים רוצצים כל הירוקים ואני כל כך רוצה לפרק אותם להוציא מהם את הזרעים. חיילות ברווזות מנדנדות עכוז אחר עכוז ואני מביטה בהנאה. עכוזי חיילות ברווזיות. מכיוון שאיני מתגייסת לא יהיו ברשותי לעולם עכוזי חיילת. פסיכיאטר יקר לו יכלתי הייתי קושרת אותך כשישבנך מעלה ומשסעת בך ארמדיל אימתני שידפוק בחומית שלך זרגו ולא יתן לך לגמור. ברה"נ חדר מס' 206 המלצה לפרופיל 21 וועדת שחרורים מאשרת אותי ומיד משתינה ורוחצת ידיה בסבון הנוזלי.

איל1לשם

New member
איכס.........

אם הייה כל דך דחוף להשתמט היית מצהירה על דת ומצפון. מוות למשתטתי סעיף נפשי. נובמבר הבא כבוד!

לאיל1לשם, המאחל לי מוות, זה בשבילך

אנשים ממהרים כל כך לשפוט למוות אנשים שהם לא מכירים. זה אפילו, אם חושבים על כך, מעט משעשע. "מוות למשתמטי סעיף נפשי". (איל1לשם) אתה יודע, מילים הן עניין שצריך להזהר בו. אמנים צריכים לאכול הרבה טוב והרבה חרא אחרת לא יהיו שירים, לא יהיו סיפורים. אנשים לא ירקדו ולא יימחו דמעה קטנה. אל תספרו לי על האנשים האלה והאלה שעשו ככה וככה. זה לא מעניין אותי. תעשו איזה סמים שבא לכם, אבל הסם המסוכן ביותר, דעו לכם, הוא לשון הרע והלבנת פנים. על פי היהדות מדובר בשפיכות דמים. מוזיקאים צריכים לזיין זמרות צעירות וזמרות צעירות צריכות לזיין מוזיקאים. אתם לומדים ומקבלים משהו גם מהזרע שנשאר בקונדום העלוב. גם ממנו, כן. בשביל להביא אמנות באמת טובה לעולם צריך לזכך מהבוץ שממנו עשויים החיים ברובם. לזכך זהב טהור. טהור על שום שאמנות שבלכלוך שלה אין זיו אלוהי וטהור, נקי וזכאי, היא לא אמנות טובה. אין הרבה אנשים בעולם שיודעים מהי אמנות טובה אבל יש הרבה שמרגישים וזה הרבה הרבה יותר חשוב. אתם צריכים לדעת מהי אמנות טובה, אתם צריכים לדעת איפה זיוף הוא אמת, ודיוק הוא שקר. איל1לשם, אינני יודעת מי אתה, אבל זה די משעשע אותי שאתה מייחל למותי. משעשע בבחינת מידת הבורות והדעות הקדומות. אני לא חייבת לך דין וחשבון על מעשיי, וכן, יצאתי מהצבא על סעיף נפשי, מהסיבה הפשוטה שאיני בריאה נפשית. יש הבדל בין טיפשות ובין בורות, ואותך, אני חושבת, אולי עוד אפשר להציל. למילים יש כח רב, אנא ממך, חשוב פעמיים לפני שאתה משחרר משפט כל כך בזוי כמו "מוות למשתמטי סעיף נפשי" וכו'.

כדורבנות. כמדקרות

וסתם ככה, אני אישית חושב שלהשתמט על בסיס הצהרה שקרית זה הרבה יותר גרוע. אם אין לי בעיה דתית או מצפונית ואני מצהיר שכן, אני בעצם מצהיר שהצהרותי כקליפת השום. עדיף להוציא 21 אצל קב"ן. מה גם שאצל רוב האנשים זה לא יתברר כשקר...אתם יודעים, רובם פשוט מסתירים היטב.

REMBRANT

New member
כן כן עדיף כך

אומנם זה לא כבוד גדול לא לעשות שירות (כל שהוא) שארי את מעבדת מחנה משותף עצום עם החברה הישראלית וגם עם מאיר אריאל ,לידיעתך. אך להישתכרר על "נפשי" זו האפשרות הראויה והמכובדת היחדה ומפחינתי הינך ככל האדם . אך לא כך יעשה עם משתמתי מצפון ומשתמתי "צבא ה'" לגבי משתמתי "מצפון"(שרבים מבינהם "אוכלים במעי") אני לא יגב כי חלקם מבצעים שירות אלטרנטיבי זה או אחר (ואולי תנהגי כך גם את) אך ההישתמתות על בסיס "והיגדתה בם יומם ולילה" אשר נובעת מהשכפת עולם חזירית ופרזיטית לא צריכה להיתקבל בסלחנות אלה בבניית מערך היתנדבותי מיוחד לכהילה הפאקינג חרידית.

נראה לי לא הבנת לעומק דעתי

אני חושב שגם זו וגם זו לגיטימיות כשלעצמן כאשר הן אמיתיות, אך כשמדובר בטענה שקרית ע"מ להשתמט, עדיף במחינתי לא להצהיר בשקר, אלא להוציא אצל קב"ן 21 בשקר..

איל1לשם

New member
פעם שניה שאני נאלץ להתנצל

עקב אמירה פזיזה. שיחה בפרטי הבהירה לי שלא מדובר פה בהשמטות.ואני שוב מתנצל. בכל אופן עדיין איני מחבב משטמטים בין אם הם חרדים ובין עם הם סרבני מצפון ובין אם הם סתם אנשים שצבא זה לא בשבילם ואיביזה נראה להם יותר נחמד . בכל אני נאלץ להתנצל פעם שניה כלפי אותה אחת בפורום זה על כך אני מתבייש .אך גם לקח בצד זה יש. כדאי לברר מכל ההבטים.לפני שבמפומבי בני אדם שופטים.

ב"ה בנובמבר 2008 תשתחרר...

ואז אולי תבין מה זה צבא. ואז תצטרך להתנצל שבעתיים. אתה עתיד להכנס לצה"ל בתקופה יחידאית בה היהדות והציונות מתנגשות. ואתה כמדומני, חובש כיפה. הייתי שמח לדעת אם בסופו של שירות עדיין תחשוב שצה"ל הוא האמצעי היעיל ביותר להוכיח את קוממיותו של העם היהודי בארץ הזאת בשנת 2005. ישנם אנשים שיש להם כלים יעילים ממנו. והוא, ככלי, קיומו הכרחי אך יעילותו מוטלת בספק. ושמיטה עדיין לא יודע לעשות, ורץ לקחת עוד ועוד אדמות, בספק מרמה בחשד גזל, בחסות חשיכה, בחסינות מושל. ואותך אינני שופט בפומבי, שהרי לא בררתי את כל ההיבטים. ואני אולי מבין קצת פחות כי שירתתי בצה"ל רק שנתיים וחצי. בהתנדבות.

REMBRANT

New member
מטיל ספק ביעילות הצבא

שארי צבא הינו זרוע מבצעה ללא שום דעה אישית והאצבע המבקרת והמאשימה צריכה להיות מופנה כלפי מחליטי ההחלטות שהם קברניטי המפעל הציוני (או מה שנישאר ממנו) כן ממשלת ישראל לדורותיה עליה אני מדבר. חטאי הציונות כלפי עצמה גדולים המה. וזו היא הביקורת שמאיר מעביר ב "מדרש יונתי" וגם כמוון ב "ירושלים של ברזל" מאיר היה היחיד שראה אז שכיבוש השתחים לא יעלה יפה לימים. ויביא עלינו ימי דמע ודמים אך אוזנים להם ולא ישמעו ועינים להם ולא יראו והינה הם הימים הניצפים ימי ההיתנתקות או ההיתפכחות (המאוחרת) אותו הדבר יעשה גם עם הגדה המערבית השאלה כמה זמן עוד ימשכו את זה. גורל תוצעות מלחמת "ששת הימים" כואב ומצער עד מאוד

איל1לשם

New member
אני לא מבין אותך

הצבא הוא לא גוף פולטי הצבא לא רץ לקחת עוד ועוד אדמות. הצבא רק שומר על האדמות שכבר נלקחו. גוש אמונים רץ לקחת עוד ועוד אדמות. אבל ברור שהצבא חיוני לקיומינו פה בלי קשר לשאלת המוסריות של הצבא. עסק ביש הו עסק ביש.

אבל אני כן מבין אותך...

והאמת, כרגיל, בתווך. לשאלת המוסריות של הצבא תמיד יש קשר.

ilovelior

New member
סיפור מהצבא

הסיפור שחוויתי בשירותי בצה"ל שהכי המחיש את מה שבואן פפינו שלנו פה אמר, זה כשהייתי "גנן" כמו שאומרים, מ"כ בקורס מ"כים. הגיע אלינו חייל שעלה טרי טרי מהונגריה רק כדי להתגייס לצבא למרות שהוא בן 26 ומאורס אי שם ללורה שבהונגריה שמחכה לו שנתיים וחצי עד שיסיים את הגחמה הזו שלו... הוא הגיע מורעל כמו חיילינו ממלחמת יומה"כ ,ואני זאטוט בן 19 ככה, עוד נתתי לו הוראות , תתארו לכם. איש גבוה קומה ומעלה הוא היה ועד היום אני מתחרט שלא שמרתי איתו על קשר... בקיצור, לאט לאט החייל החל להישבר, ממה שסובב סביבו ומחלומו על צבא ההגנה לישראל שהתנפץ לו, מכך שנגעל מהמחלקה, ומעוד הרבה דברים דוחים ולא מובנים שיש בצבא, מושגים שאתה עוד תכיר טוב טוב אייל... קוראים לזה ניצנוץ, וראש קטן, ומשחקי כוחות, מחלות הסגמ"ת למיניהם, כסת"ח ,ולהתערבב, ולערבב , לאט לאט תלך ותבין שמאבני יסוד אלו בנויה כל המערכת הצבאית... ועל זה הוא נפל, מסכן, על בסיס מטומטם וצבא מטומטם מידי לאנשים ברמתו. אני שעוד הייתי עיוור, כמו רובנו בהתחלה, מוכוון משימה ובטוח בעשייתי המבורכת בתפקידי, הייתי צריך אותו , את נמרוד, יותר ממה שהוא היה צריך אותי. בסוף הוא נכנס לכלא, על סירוב פקודה למפקד הבסיס (שתבין, ההוא עם האש בעיניים). הוא סירב פקודה כי נגמר לו הסוס כמו שאומרים, ואני הערכתי אותו על זה, ובאמת הפסקתי איתו את שיחות המוטיבציה שעזרו לו מאוד בהתחלה, עד שאני יזמתי את הפסקתם, כי כבר לא יכולתי ככה עם זנב הלטאה שפרפר לו שם מול עיני... עד היום אני מחשיב את זה כמאורע הכי חשוב שעברתי בימי בצבא. עד היום אני זוכר את שיחתנו האחרונה ששברה אותו ואותי, והוא גבר שבוכה אל מולי - ילד. אומר ובוכה - זה צבא ההגנה לישראל?!

רפי צבר

New member
הכונה מעולה, פשוט הברגים חלודים...

צ'צ'יל אמר שהטיעון הכי טוב כנגד הדמוקרטיה הוא שיחה בת 5 דקות עם מצביע ממוצע. אני נוטה לשייך את האמרה הנ"ל גם לצבא, על פניו צה"ל הוא פאר היצירה הציונית, כך הוא היה בתחילת דרכנו כמכלול שחזר להיות עם במדינתו, העל פניו הזה נשאר בעינו גם כיום, זה התוך שרקב... מגמת הניוון החולשת על תרבות המערב מקבלת משנה תוקף במסגרת מחייבת כמו הצבא...

ilovelior

New member
מסכים לגמרי , ממשיך....

אחת הבעיות של גופים גדולים ומסורבלים, כגון צבאות , זה שהם משקיעים יותר מידי לכיוון מטרה ספציפית, לדעתי. הייעול הוא אויבה של ההסתגלות. אל נא תאשים את השינויים שחלים בנו כי טבעיים הם,(מודרניזציה וכו') צומתי הדרכים המוסריות שאדם מתמודד איתם בימינו הם לא דבר חדש למין האנושי, החלטות מוסריות של התנהגות יומיומית כגון מחלת הסגמ"ת שיש לחלק מיוצאי בה"ד 1 בצה"ל, הם לא תוצר מערבי , זה בבחינת "כוחי ועוצם ידי" קלאסי בעיניי, מי שלא שמעו לו בבית יוודא טוב טוב שישמעו אותו כשהוא עונד דרגות... הצבא קורע אותי, קידומים במקום הדחות, עין צוחקת עין דופקת ,כסת"ח, קומבינה, אבל כל אלו תכונות אנושיות ישנות מאוד מאוד. הדבר היחיד שיש לי ממש נגד הצבא זה שהכל שם מוקצן, כלומר זה בית גידול לטמטום ריכוזי, מצע טסטוסטרוני טרי וטהור לטיפוח העוולות שיש באדם. אין לנו לאן לברוח מזה , הרי שלילי גורר שלילי בלבד, ועל זה אני מאמין שאין וויכוח, איך צבא יכול בכלל להיות דבר טוב? נפסיק להילחם ואז אולי נוכל בכלל לחשוב על דרכי חינוך כלל עולמיות, דרכים לטיפוח הטוב... הרי זה לא מה שהצנחן הלוחם אומר לנו בתת מודע זמני? לימדו למוד בכל הכוח לימדו למוד כהדרש , למדו למוד ואל תת שכוח אולי מחר עוד ניפגש?

רפי צבר

New member
הכונה מעולה, פשוט הברגים חלודים...

צ'צ'יל אמר שהטיעון הכי טוב כנגד הדמוקרטיה הוא שיחה בת 5 דקות עם מצביע ממוצע. אני נוטה לשייך את האמרה הנ"ל גם לצבא, על פניו צה"ל הוא פאר היצירה הציונית, כך הוא היה בתחילת דרכנו כמכלול שחזר להיות עם במדינתו, העל פניו הזה נשאר בעינו גם כיום, זה התוך שרקב... מגמת הניוון החולשת על תרבות המערב מקבלת משנה תוקף במסגרת מחייבת כמו הצבא...

למעלה