Vampire Diaries Episode 8

קרניjack

New member
נכון, אבל גם "שקר לבן" או "שחור"

זה מעשה לא מוסרי, השאלה עד כמה לא מוסרי...בתחילת הסקאלה יש את השקרים הקטנים ובסופה יש רצח, אז שוב, תלוי עד כמה חמור המעשה, ומה שדיימן עושה הוא פשוט התעללות. ברהבה סצנות אני מבינה שכן, יש הזנה והוא סתם אוהב "לצוד" את הקורבנות והפחיד אותם, אבל ההתנהגות הכללית שלו היא פשוט לא מוסרית. האל-מוות, הכוחות העליונים וכו', הם מה שנותנים כביכול את הלגיטימציה לערפדים להיות לא מוסרים, או לא אכפתיים ליתר דיוק לגבי מה שהם עושים וזה הסיפור...

AlexOnFire

New member
זה אותו הדבר שתגידי שלבני אדם מותר להתעלל ולרצוח את כל בעלי החיים כי אנחנו הגזע השולט. ../images/Emo5.gif לכל דבר צריך להיות גבול, מה שלדיימן אין. ובתור הדמות האהובה עלי ממש לא אהבתי את ההתנהגות שלו בפרק, גם אם הוא אמר שזה למטרה טובה.

Bartal j

New member
נו ברור שלא אבל דיימן זה דיימן

כאילו לא אכפת לו מאף אחד מלבד עצמו בעיקר. (ואלנה\קתרין\וסטפן) זה לא אומר שהוא רע אלא פשוט ערפד לא אכפתי. ולכן הוא לא מציב לעצמו גבולות... כי כשאכפת לך ממשהו אתה מתחיל להגביל את עצמך. ובני האדם לא ירצחו חיות כי הם "גזע שולט" (למרות שיש כאלה שעושים את זה לצערי) כי אנחנו ברובנו נוהגים באנושיות, וזו היכולת לחשוב מה טוב לנו ומה רע לנן ולהרגיש מבדילה אותנו מן החיות שהם בעיקר מונעים בעיקר ע"י יצרים ואינסטינקטים בטבע. זה מה שאלף פעם דיימן מנסה להסביר לסטפן.. שבניגוד לבני האדם לערפדים אין אנושיות , כשהם מתו הם איבדו את האנושיות שלהם. אין להם אפילו לב שיפעם! ודם שיתחמם בתוך הגוף או מערכת עצבים. ערפד זה הטורף שלך ולא המאהב שלך (אלא אם את מזכירה לו מישהי מהעבר שלו כבן אנוש או שיש בך משהו שהוא מתעניין בו והוא לא ימהר לרצוח אותו ישר, כי לכל כלל יש יוצא מהכלל) ולמה זה כך ? כי הם לא בני אנוש. והם מחוסרי אנושיות בעיני. אני לא מצפה מערפד לבכות בגלל שמישהי מתה, או להרגיש צער על שהוא שופך דם (האם אדם שאוכל בשר עוף בוכה על הגורל האומלל של העוף שהוא אוכל?) זה לא עושה אותם מפלצות.. אלא ערפדים. שצריכים דם אדם. כמו שבן אדם שאוכל בשר הוא לא מפלצת בעיני כי הגוף שלו זקוק לזה. ויש לי עוד שאלה שקשורה לפרק בנוגע סלטפן, הקטע המתחסד של סטפן שלא לקחת דם מהשקיות שלקסי הביאה הרגיז גם אותכם נכון? כי אותי זה ממש הרגיז! כאילו הבנו שאתה ערפד טוב שלא נושך בלה בלה אבל פאק זה דם מיובא בשקית, מה הקטע שלא לשתות דם?

Berethor

New member
זה נקרא אגואיסט, וכן זה לא דווקא 'רע'

דרך אגב יש שני סיבות 'להציב גבולות', האחד זה שאכפת לך ממשהו והשני הוא העונש. אני לא חושב שזה קשור לאנושיות דווקא, ואני לא חושב שאנושיות היא תמיד דבר כזה 'טוב' או 'הכי טוב' במלא, אבל זאת לא הנקודה. דיימון לא באמת במעמד להטיף לסטפן, עם כל "הכבוד", הדברים שלו רקים מתוכן, הוא רק מצדיק תהתנהגות שלו בזה שהוא ערפד, בדיוק כמו שהוא מצדיק אותה באופי שלו, "ככה אני"(מעניין לי תתחת). כל מה שדיימון מנסה לעשות זה לגרום לאח שלו להיות אגואיסט, וללכת לאיבוד בחיים החדשים נקודה. ערפד הוא לא חיה, מעצם זה שיש לו אותה נשמה(ככה זה גם ביומני הערפד), ומעצם זה שיש לו שכל לא פחות מאדם(ואף יותר), נכון שלערפד יש ת'חיה שבפנים' אבל גם לאנשים יש 'חיה' משלהם. זאת אומרת ערפד לא חייב לפעול באנוכיות, ורק על פי היצרים ואינסטינקטים בדיוק כמו שבן תמותה לא חייב. במצב הפיזי של הגוף אגב, לא רלוונטי, זה לא באמת מה שחשוב, אם הלב שלו פועם או אם הוא נושם וכו, זה משהו גשמי במלא, ערפד צריך לשתות דם ולתחמק מהשמש רק זה רלוונטי. בכל אופן, הערפד הוא לא אדם, הוא אל מת וטורף, מצד שני התנהגות אגואיסטית וסדיסטית, היא בחירה או/ו אופי של הערפד עצמו ולא משהו שהוא חייב לעשות דווקא. העניין הוא כזה לא צריך לערבב בין מה שהערפד צריך, לבין זה שהוא עושה מה בא לו, כי זה בדיוק כמו בן תמותה שצריך משהו ומחכה או מוותר. בכל אופן כמובן שהיו ערפדים שיעשו מה בא להם, רק מעצם זה שהם קבלו כוחות, ואין עונש וכו, אבל אני לא הייתי ממהר להגדיר זאת כהתנהגות ערפדית, אלא זאת גם דוגמא להתנהגות 'אנושית', פשוט 'רעה'. 'התנהגות ערפדית' נטו, של 'החיה' לגמרי, היא דומה לזאת של זומבי, זאת אומרת ערפד צמה דם שתוקף מה שזז, ככה שאפילו ערפד 'רע' שמאוד נותן חופש ל'חיה שבפנים', עדיין באיזשהו מקום שומר על ה'אנושיות' או מוצא לה תחליף ראוי.

Berethor

New member
בדיוק, אז למה הוא הדמות האהובה עליך?

כל הקטע של דיימון וסטפן הוא שהם הפכים גמורים וקיצוניים באופי, האחד מתחסד יפה נפש והשני סאדיסט שעושה מה בא לו בשביל הכיף. כן בתכלס זה בדיוק כמו בני אדם מול חיות, בלי שום אבל, דיימון רק מתרץ תהתנהגות שלו בזה שהוא ערפד, עובדה שהוא לא חייב לפעול ככה, עובדה גם שיש המון בני תמותה כאלה.

קרניjack

New member
גם אחריי מה שאני כותבת פה דיימן הוא הדמות

האהובה עליי. הוא משעשע, ציני, ממורמר, מוסיף צבע (אדום?) לסידרה וגורם להרבה אקשן. ארוח היום (או הלילה?) שלו פשוט מעניין וחוסר המוסריות פשוט כייפי לצפייה.

Bartal j

New member
גם אני אהבתי אותו בספרים וגם בסדרה.

דיימן מביא עימו משב מרענן וציני כזה עם הומור שחור הדמות שלו היא רענון לדעתי בעיקר בז'אנר העכשווי שכל הערפדים בסגנון אדוארד קאלן\ביל וכו' אם הייתי רואה עוד ערפד אחד מתחסד ומאוהב הייתי צורחת..
חבול|

Berethor

New member
יש בזה משהו

אבל מצד שני ברור שדיימון וסטפן שניהם דוגמאות קיצוניות, לכן הנני מחבב לא את זה ולא את זה..

Berethor

New member
אבל ערפד לא מחפש רק תזונה כל החיים

הצמה לדם והצורך בדם, היצר האלים שמקבל בוסט עצום אפילו ביחס לבן תמותה אלים במיוחד הם דוגמא לתכונות ו'יצרים ערפדיים אמיתיים'. ערפד הוא טורף אל מת מטבעו, אבל אכן סדיסטיות, אגואיזם ועוד לא נובעים דווקא מהערפדות, אלא פשוט מאופי של אותו ערפד. דרך אגב ערפד מטבעו' בהחלט יהנה להרוג ולהרוג, גם בלי לשתות תדם, אבל כמובן שזה לא משהו שהוא חייב לעשות. כן דיימון הוא 'רע' גם באופי, ולכן הוא מתעלל ורוצח בשביל הכיף, ורק בשביל תזונה. זאת גם הסיבה שהוא לא מנסה לשלוט בעצמו אלא להפך, והוא גם מוצא לזה הצדקה אידיאולוגית וטבעית כמובן.

Berethor

New member
עריכה

*לא רק בשביל תזונה. כמובן שלא תיארתי עוד סיבות שערפד יהרוג שהם לא סתם בשביל הכיף או התזונה, אבל זה לא רלוונטי לנושא.

קרניjack

New member
ואיך זה סותר את מה שכתבתי?

נכון שהוא לא מחפש רק תזונה, ונכון שיש המון מעשים "רעים" או "לא מוסריים" שהוא עושה מעצם ההרג, אז אני אדבר ספציפית על דיימן: הוא מרשה לעצמו יותר מדיי, מרשה לעצמו להתעלל פיזית ונפשית, למחוק זיכרונות(קרוליין), לשנות לערפד(ויקי), שזה לא רק הרג כמו שאתה רואה, אלא ההרג כלול בתוך זה, וזה ידידי ה"הרג", ה"התעללות" שאפשר לחיות גם בלעדיה (אם כי הרבה פחות כייף
)

Bartal j

New member
לדעתי הדמות של בוני לא מספיק ריאלית

כאילו מה היא פרו ממכושפות עם הקטע של העפת נוצות? כאילו רציני. רק לפני כמה ימים גילתה שהיא מכשפה ועכשיו בום היא ברמה כבר של הצתת מכוניות והעפת נוצות באמצעות המחשבה בכל החדר? הכוחות שלה מתעצמים בצורה לא ממש הגיונית. אבל מצד אחד זו סדרת פנטזיה אז אין מה לצפות הרבה בנוגע לזה. מה יהיה השלב הבא? היא תתחיל לרחף? או להקפיא דברים?
היה עדיף שראיית העתיד שלה היה משתפרת יותר במקום העפת הנוצות הללו. אבל הדמות שלה בהחלט מעניינת. הכישוף מוסיף אקשן לעלילה, רק חבל שעשו את זה ממש בדיוני ולא ריאלי.

קרניjack

New member
כן, זה היה צריך להיות קצת יותר הדרגתי

ואם לא יותר הדרגתי אז יותר ריאלי כמו שכתבת כמו ה"תחושות בטן" שהם בעצם יותר ראיית הנולד וכו'...אבל מקווה שזה רק יוסיף לסידרה

Bartal j

New member
ובטעות שכחתי לתת תקציר לפרק 8 ../images/Emo58.gif

Now that the minx of Mystic Falls is gone, it's time to deal with the aftermath of Damon's little mess in the eighth episode of The Vampire Diaries entitled "162 Candles." Although Damon has erased Jeremy's memories and planted new ones so he won't remember that Vicki turned into a vampire, tried to attack him and Elena and then was killed by Stefan with a wooden stake, Vicki's brother Matt knows that something's seriously wrong with his sister so he's not going to just accept that she left town and won't be back. The main focus of tonight's episode, however, is Stefan's birthday. And because it's his special day, he gets a surprise visit from his old friend Lexi (guest star Arielle Kebble), whose arrival makes Elena all jealous. It also doesn't help that Lexi gets to spend a lot of time with Stefan now that Elena has decided to stay away from him because she's still upset by the events that happened at the Halloween haunted house in last week's episode. לקוח מפה: http://www.buddytv.com/articles/the-vampire-diaries/the-vampire-diaries-preview-of-32402.aspx מייד מתיישבת לראות את הפרק!

Bartal j

New member
התרשמותי מהפרק

סיימתי לצפות בפרק ואני חייבת לציין שאני ממש שונאת את סטפן אני עכשיו ממש שונאת את סטפן המתחסד הזה, הלוואי וימות, כל כך התעצבנתי כשהוא דקר את דיימן! הוא המפלצת לנסות להרוג ככה את אחיו! דיימן היה צריך לגרום לבחורה ההיא להצביע על סטפן ולא על לקסי! ככה סטפן היה מת במקומה
דיימן חזק יותר מסטפן, והוא לא תקף אותו או התגונן כי הוא לא האמין שאחיו יעשה מעשה שפל כזה וידקור אותו אחרי שהוא עשה את זה בשבילו! מי שצריך לשחרר את העבר לדעתי זה סטפן! אני יודעת שדיימן לא ימות אבל עדיין סטפן הזה עצבן אותי לחלוטין! הדמות של דיימן הפתיעה אותי, דיימן הפיקח והערמומי איך הוא עבד על השריף, ושיחק אותה בצד שלהם, כאילו הוא עוזר להם ומביא וורבנה "ומציל" את חייה של השריף כשהוא דקר את לקסי למוות, רק בשביל שיסירו ממנו ומאחיו כפוי הטובה את החשד.. נכון שלא רציתי שלקסי תמות.. היא הייתה דמות חמודה דווקא אבל המטרה מקדשת את האמצעים.. לפעמים בשביל להציל רבים צריך להקריב מישהו. קיבלתי את מנת הדם\ דיימון השבועית שלי
לגבי קרוליין , היא באמת מסכנה דיימן לא מפסיק לשחק בה במוח ולהפנט אותה, אבל אני חושבת שהיא מתאימה למאט הם חמודים ביחד. אהבתי את הדמות של אלנה, היא ריאלית כשהיא ניסתה להתרחק מסטפן בגלל שהוא ערפד, אבל קראו שהיא חשה קנאה כשראתה את לקסי במגבת אצל סטפן בבית, וכשהיא באה למסיבה כי זו הייתה יום ההולדת של סטפן רואים שהיא אוהבת את סטפן למרות שהיא יודעת שהכי הגיוני לה להתרחק ממנו כי הוא מסוכן מידי עבורה. לגבי בוני, הכוחות שלה מתעצמים בצורה קצת יותר מידי מוגזמת לטעמי עם כל הנוצות שהיא העיפה, כאילו מה היא עכשיו פרו ממכושפות?
קודם הבעירה אש ועכשיו טלקניזס. קרוליין הצחיקה אותי כשהיא אמרה לה שהתליון משמין אותה, כן בטח תליון ממש משמין! חח זה היה פתאטי
מעניין מה היה בסוף לא ממש הבנתי איפה היא רצה בחלום שלה ולמה בוני הגיעה לבית הקברות... מחכה לפרק 9!

larisa125

New member
../images/Emo58.gif

ראיתי שני פרקים ברצף: פרק שבע עם תרגום בפעם השנייה, ופרק שמונה בלי. ההתרשמות שלי וואו
מאוד אהבתי את הדמות של לקסי, היא חמודה ומרעננת. חבל שהיא מתה, כל כך עצוב
מיד כשדיימון הרג את הבחור במסיבה, ובא אל הבחורה והפנט אותה, אז ידעתי שהוא הולך להפליל את לקסי. לא אהבתי את כל עניין המכשפה של בוני, במיוחד בפרק הקודם, פרק 7. זה כל כך...אין לי אפילו מילה לזה. פשוט לא מתאים, וגם איך שסבתא שלה סיפרה את זה
עם זאת, אני כבר מחכה לראות מה קרוה עם הקריסטל הזה ,מאיפה הוא ומה הוא באמת עושה
ואיך שסטפן תקף את דיימון- וואו
ועל זה נאמר-סוף סוף! כמה הוא כבר סבל ממנו... נראה לכם שדיימון מת? אני חושבת שלא

Bartal j

New member
../images/Emo58.gif

דיימון לא מת, הוא לא יכול למות כי הוא חלק בלתי נפרד מהעלילה ואחד מהגיבורים הראשיים, כל הסיפור סובב סביבו וסביב אלנה וסטפן. אם יהרגו לי אותו אני מפסיקה לצפות בסדרה הזו, וכמובן שזה לא יקרה.

למעלה