Vampire Diaries Episode 8

Bartal j

New member
../images/Emo58.gifVampire Diaries Episode 8../images/Emo44.gif

חברה להתעורר!
יצא כבר הפרק השמיני של יומני הערפד..! אני כרגע מורידה אות כרגע מהאתר. לאחר שאסיים להוריד ואצפה בו אני אכתוב את התרשמותי מהפרק.

../images/Emo216.gifאז ככה../images/Emo58.gif

ממה שראיתי היה מפתיע.. אבל קצת הפריעו לי...ברגע שאצפה שוב אחפור כהוגן

../images/Emo216.gifועכשיו אחרי שראיתי בלי הפרעות../images/Emo58.gif

כמות הפעמים שאמרתי "בן זונה" הפרק היו רק על דיימון. מאוד אהבתי את הדמות של לקסי וממש נסחפתי אחרי הקטעים שלה עם סטפן...חח..רק להין שסטפן הלך איתה להופעה של בון ג'ובי הצחיקה אותי
ואז דיימון בא והרס הכל
הוא עדיין שנון מצחיק ציני עד מוות וקטלני.
ובסוף כשהוא דיי נותן לסטפן לכסח לו את הצורה, רואים שלא היה לו מושג שסטפן ירצה להרוג אותו(ומבינים שהוא פשוט אוהב את אחיו הקטן..לא משנה מה..ויכול להיות שאני אגלה שאני טועה בהמשך הסדרה
), מאוד אהבתי שסטפן אמר שהם עכשיו שווים
אלנה כנראה עדיין לא יודעת מה היא רוצה מעצמה. וגם סטפן בערפל. הדמות של בוני ענקית! אני מחכה לפרק הבא שלפי הפרומואים אמור להיו עליה.. הפרקים רק הולכים ומשתפרים

Bartal j

New member
../images/Emo58.gif

סטפן הפך לדמות השנואה עלי, אין לך מושג כמה התרגזתי כשהוא תקף את דיימן וניסה להרוג אותו! לא רציתי שלקסי תמות כי היא הייתה נחמדה אבל מה לעשות הם פאקינג ערפדים הם מוצצי דם, רוצחים בשביל לספק את התשוקה שלהם לדם וזה הטבע שלהם!, דיימן לא הרג את לקסי כי הוא רצה אלא כי הוא היה מוכרח לבלבל את השריף, זו תוכנית גאונית שלו על מנת להגן עליו ועל אחיו הכפוי טובה שניסה להרוג אותו. אם דיימן היה רוצה אז הוא היה מחסל את סטפן בשניה כי הוא הרבה יותר חזק מסטפן. סטפן מתחסד מידי וחי בסרט משלו, הוא צריך להפנים שהוא ערפד ושיש לו 2 אופציות או לקבל את זה ולהבין שזה מה שהוא, או לצאת להישרף בשמש ולהקריב את עצמו, זה עדיף מאשר לשחק אותה המושיע של העיירה ולהציג את דיימן הבחור הרע כי ברור שהוא לא. באמת שנמאס לי מערפדים מתחסדים... הוא מזכיר לי יותר מידי את אדוארד קאלן. או את הערפד ההוא המעצבן מדם אמיתי שהייתי בשמחה משפדת בכיף עם כל אובססיית ההגנה הזו. אפילו לואיס שהיה מאוהב בקלודיה, היה נאמן ללאסטט וכאב לו עמוק בלב על מה שקרה לו בשל קלודיה.. נאמנות זה דבר שאסור לשבור. בטח שלא בין משפחה שזה הדם שלך. אלנה יודעת מה היא רוצה מעצמה לדעתי. היא אוהבת את סטפן אבל מודעת לעבודה שלהיות עם ערפד זה מסוכן מאוד, זה עלול לסכן אותה ואת יקירה, ומספיק אנשים נרצחו ונעלמו כמו ויקי והיא צריכה לשקר לאנשים שהיא אוהבת ולכסות על סטפן ודיימן, בעיקר בגלל שהיא אוהבת את סטפן. לא תמיד הלב מקשיב למוח. אבל לפי ההיגיון זה בהחלט לא קשר בריא.

קרניjack

New member
נקודת המבט שלך על הסידרה קצת משעשעת../images/Emo3.gif

נכון, גם אני לא אוהבתץ ערפדים מתחסדים (מדיי), אבל לא לאהוב את סטפן כי הוא ניסה להרוג (או יותר נכון לאיים ולחנך, כי הנה הוא לא הרג- יש לו אחוות אחים) זה קצת מגוחך בהתחשב בזה שדיימן הורג את כל מה שמסביבו. זה שאתה ערפד לא אומר שאתה צריך להרוג הרבה, ואם דיימן היה רוצה להסתיר את עצם הקיום שלהם (הצחיקה אותי ה"תוכנית הזדונית שלו") או שיפסיק להרוג בכאלה כמויות, או שיטשטש יותר טוב את מה שהוא עושה, או שפשוט ישחק עם הזיכרוונת של כל המועצה והשריף וכו'. שוב, זה שאת ערפד לא אומר שאתה צריך להתעלל, זה רק כי הוא דיי ממורמר , ציני ומחפשה אקשן. דיימן מייצג את נקודת הראות הערפדית מאוד, אבל בגלל שהוא גם דיי מרושע, או יותר נכון שלא אכפת לו משום דבר (וזה גם לא אמור להיות מובן מאליו כי זה שאתה ערפד לא אומר שאתה רע) אז בטח שסטפן יכעס עליו, ישנא אותו אחריי מה שהוא עשה וירצה להרוג אותו. סטפן של הסידרה וטאדוארד של הסרט לדעתי לא קרובים זה לזה בדבר (חוץ מזה שיש להם אולי תיספורת דומה והטענה הטיפשית ששניהם בני 17 למרות שהם ממש לא נראים ככה
).

Berethor

New member
מצידי שיבואו לשם 200 ציידי ערפדים

פשוט כי מגיע להם, גם ערפד צריך לפחד ממשהו, אחרת עוד עלול לחשוב שאפשר להרוג 20 אנשים בלילה, סתם בשביל הכיף או כי משעמם. אגב אם את ערפדה כן אומר שאת 'רעה', ערפדים לא מתחלקים בין 'טובים' ל'רעים', אלא בין 'רעים' ל'גרועים יותר'. אז כן גם לסטפן מותר, למה לא.

Bartal j

New member
ברור לסטפן מותר אבל הערפד יפה נפש../images/Emo58.gif

מסרב לשתות דם בתוקף אבפילו אם זה מיובא משקיות!

קרניjack

New member
אבל יש לו סיבה

כמו שהוא אמר אם הוא יתחיל לשתות דם אדם הוא לא יוכל לעצור את עצמו ובסוף הוא ינשך מישהו

קרניjack

New member
בוני היא פשוט מלכה

כ"כ אוהבת את הדמות שלה וכ"כ מצפה למה שיהיה בהמשך...

Bartal j

New member
אני לא חושבת שדיימן ../images/Emo58.gif

הוא הבחור הרע, הוא הורג כי זה מה שהוא ערפד. הוא בעל תשוקה לדם, נכון שקשה לא לשלוט ביצרים שלו ובהרבה מקרים הוא פשוט מתרגז והורג... הוא לא שולט ביצר שלו יותר מידי, הוא פשוט הורג, זה מה שהוא, ערפד שותה דם, הוא ציד. זה לא עניין של טוב או רע לדעתי, אלא פשוט מה שהוא. הוא ערפד, הם בני אדם והוא חי בקרבתם. הוא לא מושיע של אף אחד ובטח שלא אביר על סוס לבן. הוא לא מוכרח להראות רגשות אצילים וחמלה. הוא פשוט ערפד שלא אכפת לו ממי שהוא לא קשור אליו. יש בו צד רגיש אבל הוא לא מעוניין לחשוף אותו בפני שאר האנשים שהם המזון שלו.(כי אחרי הכל נקודות החולשה שלו באות אחר כך נגדנו) כל עוד הוא בחברת בני האדם הוא ירצח עוד, כי נקודת המבט שלו בסיסית יותר: "אני ערפד אני שותה דם אדם, וזה לא יהיה משקיות אלא ישירות מעורק בצוואר, זה מה שאני ואני הולך להנות מזה". הציד מפיג את השעמום של דיימן, אחרי הכל בני האדם זה האוכל שלו והוא נהנה מזה... העיירה משעממת אותו והוא נשאר שם רק בגלל הלנה. (ומידי פעם משחק בראש של קתרין למטרותיו) נכון לא רציתי שלקסי תמות, אבל זו הייתה התכנית של דיימן לטשטש עקבות, וזה די גאוני שחושבים על זה, איך שהוא התקרב לשריף (האדם הכי קרוב אליך שהגן על חייך מפני ערפד, אתה לא תחשוד בו או באחיו). הבעיה שרק לקסי הייתה הערפדית היחידה שם.(ויקי מתה פרק לפני) ודיימן היה צריך לתקוע יתד בערפד כלשהוא, וברור שזה לא יהיה בסטפן כי הוא אח שלו ולמרות הכל הוא אוהב אותו ומגן עליו, רואים את זה. דיימן יכל מזמן להרוג את סטפן ולא עשה זאת. לדעתי הוא בכלל לא רע. מי שהתנהג באימפולסיביות, וישר בא לדקור בלי לשאול זה סטפן. הוא תפס את דיימן לא מוכן ולא הקשיב להלנה בכלל . שורה תחתונה מבחינתי: סטפן פישל וברור שדיימן לא ימות. אבל סטפן פישל ביג טיים. (ודיימן כן ניסה לטשטש ראיות כשהוא שרף את הגופות בבית הקברות, ואפילו ריחם על ויקי והפך אותו לערפדית במקום להניח לה למות.. מה שלא הסתבר בסוף כרעיון מוצלח במיוחד).

קרניjack

New member
ממש לא מסכימה איתך

דיימן לא פועל מנקודת ראות ערפדית ומנקודת חיים ערפדית של "להינזן" על בני אדם נטו, אלא הוא נהנה להרוג בכמויות, להפחיד את הקורבנות, לחסל לחסל ולחסל והוא ציני ונהנה מכל רגע....וזה ממש לא רק אקט של "אני רעב אז בוא נהיהי שבעים". כאילו, בשביל מה למשל הוא שינה את ויקי? הוא ידע מי היא , הוא ידע מי החברים שלה- אז בשביל מה לעשות את זה?! הוא חייב להתעלל בקרוליין ולשגע אותה כמו שהוא עשה ועדיין ממשיך לעשות? הוא היה חייב להרוג את זאק, ואפילו לא שתה אותו? הרבה מההרג שלו סובב סביב מירמור, ציניות ובידור מאשר להיות שבע, -שהם ממש לא תכונות ערפדיות- אז כן, יש בו משהו "רע" בנוסף ל"ערפד" שבו. או כמו שלקסי אמרה שיש בו את החלקים של הערפד אבל רק את הרעים שמבניהם.

Bartal j

New member
בסדר אבל משעמם לו מסכן חחח

הוא רוצה להנות קצת, ממילא הוא הולך לחיות לנצח. תחשבי מה זה להיות בעיירה קטנה בתוך חברת בני אדם עבור ערפד.... נכון שהוא עושה ביכולות שלו שימוש לא לטובה. ושהרבה ממה שהוא עושה נובע משעמום, ורצון להשתעשע. הוא פשוט משתמש באנשים לצרכיו, והוא יכול להרשות לעצמו את זה, כי יש לו את היכולות לכך.. לא אכפת לו יותר מידי מבני האדם ולמה שיהיה לו אכפת מהם? הוא לא חלק מהם, הם לא הזן שלו. (אני חושבת שהוא הרג את לקסי רק כי הוא היה חייב "להקריב" ערפד כלשהוא, ולקסי הייתה הערפדית היחידה בסביבה חוץ ממנו ומסטפן) נכון שהוא משחק יותר מידי במוח של קרוליין, אבל אני חושבת שזה באמת קל לו מידי לשחק לה במוח, כי הדמות שלה באמת שטחית ורדודה קצת. ולגבי הפיכתה של ויקי, הוא אמר לפני שהוא הפך אותה לערפד שהוא כל כך הולך להצטער על זה... אבל אני חושבת שהוא עשה את בגלל הצד הרגיש שבו... היא גססה וסירבה למות( כשהוא אמר לה אז שהיא ממש לא רוצה למות) חוץ מזה ויקי הייתה חשובה לג'רמי וג'רמי הוא אח של אלנה, וכל מה שקשור באלנה.. גורם לדיימן להיות רגיש יותר. זה שסטפן משחק אותה "הבחור הטוב והמוסרי" שמושלם בהיסטוריה ובספורט, לא אומר שגם דיימן צריך להיות ככה, סוג של אידיאל. לדעתי יש לדיימן רגשות אבל הוא בוחר שלא לחשוף אותם כי זו החולשה שלו.

קרניjack

New member
ועדיין, דיימן עושה מעשים לא מוסריים בעליל

ומבחינתי זה סוג של "רוע", לא משנה מהם המניעים.

Bartal j

New member
"הרוע" הוא בעיני המתבונן../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

Bartal j

New member
חוץ מזה זוכרת את הסצנה שלאסטט נעל את

הבחורה ההיא בארון הקבורה לפני שרצח אותה כי לואי סירב לשתות מדמה, הוא הרג אותה למרות שהתחננה והכל ובכתה. זה גם סוג של אכזריות הייתי אומרת... ולאסטט הוא לא דמות רעה בכלל. דיימן מזכיר לי את לאסטט וזה טוב חח כל אחד נהנה לשחק עם האוכל שלו לפעמים

Bartal j

New member
והייתי חייבת לצטט אותו ../images/Emo99.gif

"It's your coffin, Love. Enjoy it. Most of us never get to know what it feels like." ראיתי את זה בגיל 9 לראשונה ועד היום הסצנה הזו חרוטה לי בראש.

קרניjack

New member
לא מסכימה. אכזריות זאת אכזריות

זה שאתה ערפד לא אומר שאתה צריך להיות אכזרי מעבר להרג...ואדבר ספציפית על דיימן: הוא משתמש באכזריות שלו למותרות.

Berethor

New member
אני מסכים אתך לגמרי

וחשוב לציין שלא כל הרג אכזרי, זה בדיוק כמו שאדם הורג חיה ומנסה לגרום לה כמה שפחות סבל לאומת אדם שמתעלל בחיה בשביל הכיף ורק בגלל שהוא יכול.

קרניjack

New member
תגיד, אתה כלל צופה בסידרה?../images/Emo6.gif

או שפשוט עוקב אחריי מה שאנחנו כותבות?! בכל אופן, נראה לי שלא, אז אתה חייב לצפות
חייב

Berethor

New member
לבני תמותה רבים לא אכפת ממוסר

אז למה את חושבת שלכל הערפדים היה אכפת? יש כוחות, יש הרגשה של חוסר ענישה, יש הרגשה של חוסר שייכות(ובצדק) ואפילו הרגשה של עליונות(יחסית בצדק למרות שאצל ערפד שנוהג ככה היא "רק" פיזית). ככה שהמניעים מאוד פשוטים, מניעים שאפשר להבין(לא דווקא לקבל), אז למה את מצפה.

למעלה