The Final Cylon Spoiler

The Human

New member
../images/Emo58.gifThe Final Cylon Spoiler../images/Emo58.gif

מרווח ביטחון...
טוב.. כפי שחלקכם אולי יודעים, לאחר שהסדרה תסתיים אמור לצאת סרט שנקרא "The Plan" שבו הוא אמור לפרט כביכול על התוכנית של הסיילונים לפני המתקפה על המושבות. בסרט הזה כפי שקראתי באתר ספוילרים מאוד מהימן ידוע שאמורים להופיע בו השחקנים הבאים: מייקל הוגן(סאל טיי), אהרון דאגלס(הצ'יף לשעבר, טירול), רקחה שארמה(טורי), מייקל טרוקו(אנדרס), קייטי סאקהוף(סטארבק), דין סטוקוול(קאויל) וגרייס פארק(שרון) כפי שכולכם רואים, כל ארבעת האחרונים שידועים לנו מופיעים בסרט.. ומכך אפשר להסיק בסבירות גבוהה מאוד שהחמישי\ת גם יופיע\תופיע בו.. עכשיו.. לפני כ-5 ימים נתקלתי במאמר בפורום, אחד מיני רבים שבהם שוטטתי, שלפיו מת'יו בנט(השחקן שמשחק את דוראל, מספר 5 ברשימת הסיילונים), החליט באומץ רב (ומכיוון שהם לא יכולים לפטר אותו עכשיו) בכנס מד"ב בשם "טריניטי" שבו הופיע לפני ימים ספורים לפרט 3 סצנות מרכזיות מתוך הסרט.. הוא גם הביע מרמור רב ואכזבה רבה מכך שצוות יוצרי וכותבי הסדרה החליטו שלא לפתח את הדמויות שלו ושל סיימון(מספר 4) ככל שהסדרה נמשכה. בכל מקרה התסריט שפרט הולך כדלקמן ואני מצטט:
He read off three scenes: Scene 1-a Simon (Cylon Number Four, the black doctor from "The Farm") is on Galactica in one of the earlier seasons. Remember how in season 2's fourth episode, "Resistance" (tied with Pegasus for my favorite ever) Galactica-Boomer said "there are 8 other Cylons in the Fleet?" but we never saw all of them? well, presumably the other ones just revealed themselves on New Caprica. But you wonder....if there was a Simon, wouldn't Starbuck give a description of what he looks like as soon as she returned to the Fleet in "Home, Part II" well anyway, this is following the as-yet-unseen Galactica-Cylon (implied to exist before) who is sharing his quarters with a woman named "Diana" who is a deckhand....*probably* Seelix, whose first name was later revealed to be Diana. He's a little drunk and asking her to dance with him; apparently its a lighthearted "haha the Cylons act human" thing....but the kicker is that it describes that Simon "accidentally wakes up their baby".....which would be crazy if Seelix had an off-screen baby with Cylon Simon. However, I stress the possibility that this is an orphan baby they're taking care of or something. Scene 2: this seems very logical: this is a prequel showing how Anders and the Caprica Buccaneers survived the initial attacks (because they were training high up in the mountains when the bombs hit) and then try to start an ad hoc resistance movement even though they're basically just basing tactics on old war movies they've seen. the Buccaneers gradually pick up other stray civilians and hikers that managed to survive the initial attacks, eventually saving Brother Cavil (Number One) who they assume is just another civilian. Cavil tries to subtley convince Anders that he should forgive the Cylons. scene 3 - this is the spoilerific one ------------------------------------------- Cavil meets a drunk Ellen Tigh in a strip club, shortly before the Cylon attacks. She hits on him, and he reciprocates. She complains about Saul, whom she's decided to divorce. At first she thinks Cavil is nothing like Saul, but then she decides Cavil is just like Saul after all. Cavil is just trying to get closer to Ellen, when the bombs start going off. Cavil says, "This was a bit premature." And apparently, that last line is a major spoiler, because Bennett acted uneasy about letting it out of the bag after the fact. (And there's a hint that Cavil had something to do with getting Ellen on a ship to safety.) רון מור אמנם אמר שזה לא מישהו שמת... אבל השאלה שנשאלת.. האם רעל אנושי יכול באמת להרדים סיילון?.. כשקוראים את זה, מבינים שכמעט אין סיכוי אחר.. אלן טיי היא ללא ספק (מבחינתי לפחות) הסיילונית האחרונה (למרות שזה לא אומר בודאות מוחלטת ומשום שיש אפשרות שזו סצנה צדדית שבה מסבירים איך למעשה אלן טיי ניצלה מההפצצות, אבל גם פה, צריך לשאול את השאלה, מה באמת מניע את קאויל להציל אותה אלא אם כן הוא יודע בתת מודע שהיא חשובה מאוד ויש להציל אותה מהכחדה?). דבר שמאוד מאכזב אותי אישית לפחות.. אהיה פחות מאוכזב אם רומו למפקין ייתגלה כאחרון. האמת היא, שלאחר שהפרקים האחרונים שודרו הייתי בטוח שזו שרון "בומר" ואלרי.. משום שנאמר כבר לא מעט בהרבה מקומות שהיא אמורה לחזור בגדול העונה.. והדמות שלה אמורה להופיע בסרט. הדבר נראה לי מאוד הגיוני משום שהיא שינתה את דעתה באופן עצמאי ובניגוד לזן שלה.. וגם משום שהיא דמות משנית לקאויל (אם מסתכלים על הסדרה, לכל דמות שהתגלתה כסיילון מהחמישיה האחרונה יש תפקיד משני - טורי עבור רוזלין, טיי עבור ביל, הצ'יף יחסית עבור לאירד ואנדרס לסטארבק) בתמונת הסעודה האחרונה, הרמז הגדול הוא הימצאות הדמות של נטלי שהתבררה כדמות בעלת משמעות קטנה יחסית לדמויות אחרות בסדרה.. ואם יש פה 2 שישיות.. אז אולי הכסא החסר שמור לשמונה החסרה שנמצא בהתאמה משמאל לכסא שעליו יושבת אתנה מימין. בכל מקרה, הייתי ב80% בטוח שזו היא.. ואם לא.. אז זו חייבת להיות רוזלין.. כי למעשה.. לא היתה לדיאנה שום סיבה לומר לה שהיא סיילונית בזמן פגישתם, אלא אם כן היא רצתה לדעת אם היא מודעת להיותה סיילונית ולפעול לאחר מכן בהתאם.. שכן המטרה הייתה להביא את כולם ואם לא, אז את רובם לסיפון ספינת האם שלהם. (רון מור פירט בראיון בעבר את משנתו עבור כל אחד מהסיילונים המשוכפלים ואמר שדיאנה היא מהסוג שתמיד מתעסק עם ההיררכיה ומנסה לשנות אותה לטובתו.. אז גם זה יכול להיות חלק מזה) ודבר נוסף לפני שאני מסיים.. אתר SyFyportal פרסם רשימה שמית של חמישה דמויות שלפיו אחת מהן היא הסיילון\סיילונית החמישית.. 1. לי אדאמה 2. לורה רוזלין 3. פליקס גיידה 4. אלן טיי 5. קאלי הנדרסון טירול אז אני עדיין מקווה (בסבירות מאוד נמוכה) שאני טועה ורוזלין היא האחרונה.. ואם לא.. אז זו באמת אכזבה גדולה משום שהדמות של אלן היא מאוד שיטחית ומאוד משנית יחסית לדמויות האחרות שהתגלו כסיילונים ואם לזה חיכינו עד עכשיו אז מדובר בביזיון. נ.ב. הסצינות שפורסמו הופיעו במספר פורומים באותו ציטוט מדויק. אז נראה שזה אכן אותנטי.​

Ambious

New member
לא קראתי (זה הספויילר היחידי שאני לא רוצה)

אבל שמעתי המון השערות שזאת אלן, אשתו של טיי. אם זה נכון לדעתי זה יהיה Cop-out רציני, לא יהיה בזה שום הגיון וזה סתם מיותר וחסר פואנטה אמיתית.

tsou

New member
ואני כן קראתי (כמובן) ../images/Emo58.gif

ואני חייבת לציין שלמרות שבאמת לא נשמע הגיוני משום בחינה עלילתית שזו תתגלה כאלן, הצירוף של עניין הרעל האנושי (שלא חשבתי עליו) ושל ההזיה הספציפית של טיי ביחס לשש "שלו" בתא, לפני שהפך לאבא, באמת דורש הסבר משכנע. מילא לשבץ את אלן בתפקיד סיילונית ואז לשנות כוון, אבל לחזור לאותו רעיון בהמשך זה כבר מחייב! מצד שלישי, יש ברשימת ההמתנה להסברים גם את שש עצמה כמובן (שלי גודפרי!), את הפגישה המסתורית ההיא מהמיני של סדרה, ועוד.. אהבתי את הרעיון של הכסא החסר הסימטרי לשמונה יותר. זה היה יכול להיות תיקון לתפקיד המיוסר תמידית של הדגם, אבל מן הסתם זה גם היה overdoing it אגב מה ההנמקה של הבחירה בחמישיה הספציפית הזו לגמר? אני ממש מקווה שזה לא יהיה לי. או פליקס. או טיי או חס וחלילה קאלי!

The Human

New member
../images/Emo58.gif

זה לא בדיוק גמר.. SyFyPortal פשוט החליטו לא לספיילר לגמרי ולתת שם אחד אז הם נתנו את הרשימה השמית הזו ואמרו שאחד\אחת מהם הוא\היא הסיילון החמישי אני מניח שהם גם קראו כמה בלוגים ותיאוריות למיניהם לפני שבחרו בדמויות האחרות.

tsou

New member
הצתה מאוחרת ../images/Emo58.gif

בעניין הרעל, המערכת החיסונית הסיילונית לא אמורה להיות דווקא חלשה יותר ביחס לוירוסים ורעלים תוצרת אנוש? ןבאותו עניין, החמישי/ת אמור להיות איפשהו בצי אם להאמין להייבריד המקורי, אלן לא קבורה איפשהו בקפריקה החדשה?

The Human

New member
הממ.. ../images/Emo58.gif

אם אלן שרדה.. הניחוש הטוב ביותר שלי שהיא התחבאה באחת הספינות האחרות בצי לפני שהן יצאו משם.. לגבי הרעל.. טוב, ידוע שהסיילונים מחוסנים מפני קרינה.. (ראי ערך הפרק שבו גלקטיקה עברה דרך צביר כוכבים וקאט, סליחה, סשה.. נפטרה מסרטן.. אתנה היתה הראשונה שעברה את הצביר לבדה כשהלוח הלבן שלה השחיר לגמרי במהלך הנסיעה).. מכך שיש סיכוי טוב שהם אינם פגיעים עבור רעלים אנושיים..

SiC

New member
לא בדיוק נכון

קודם כל, שלום לכולם.. שמח שהפורום חזר. אז ככה, בפרק שדיברת, היא היתה עמידה יותר לקרינה, אבל לא חסינה אליה - אפילו הראו אותה מקיאה ונראית חולה אם אני זוכר נכון. כמו שהסילונים היו פגיעים למחלה אנושית שהם לא הכירו, יכול להיות שהם לא חסינים לרעלים שהם לא מכירים. אנו לא יודעים אם הרעל היה אנושי במקור או הומצא ע"י משהו שהתגלה בניו קאפריקה. אם האחרון הוא נכון, אזי ככל הנראה הסיילונים לא הכירו את הרעל זה והם לא חסינים אליו.

The Human

New member
ברוך השב.. ../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif

בכל מקרה.. זה שהרעל לא מוכר להם.. לא אומר שהם לא חסינים אליו.. ונכון.. תודה על התיקון.. היא היתה עמידה יותר לקרינה וזה אומר משהו על האופן שבו התאים הביולוגים של הסיילונים שונים משל בני האדם.. טיי הרעיל את אשתו בזמן שחשב אותה לאנושית(וכולי תקוה שהיא תישאר אנושית אחרי הפרק הקרוב)והרעיל אותה עם משהו שידע שיכול להמית בן אדם.. עכשיו, אין שום ודאות שהרעל הזה יכול להמית סיילונים ולכן זה משאיר פתח לחזרה שלה.

tsou

New member
../images/Emo58.gif היי לך! ../images/Emo140.gif

הכל נכון.. ולמרבה הצער מה הסיכויים שהמחתרת הספיקה להמציא רעל חדשני בתנאים של קפריקה החדשה? רעל ישן מוכר=התיאוריה עמידה?

tsou

New member
כלומר אתה חושב ש../images/Emo58.gif

הם ש ו ב ישתמשו בקו השחוק של אלן-שלא-זוכרת-איך-הגיעה-לצי? ארררררררררר

The Human

New member
../images/Emo58.gifלא

כלומר.. יכול להיות שהיא התחבאה ביודעין בצי במשך כל הזמן הזה ואף אחד לא ידע על קיומה.. כולל דיאנה. התאוריה שלי היא שאם החלק האנושי שלה מת אז החלק הסילוני שבה הפך להיות פעיל (מה שמסביר את אי הימצאותה במקום הפגישה של ארבעת האחרים). ושוב, לא יהיה שמח ממני אם יתגלה שזו פארסה אחת גדולה וההדלפה הזו היתה שקר מכוון של מור ששלח את בנט להדליף תסריטים שקריים ושרוזלין או בומר היא הסיילונית האחרונה.

tsou

New member
ככל שאני חושבת על זה יותר אני משתכנעת../images/Emo58.gif

שזה באמת ספוילר מטעה נוסף (בקנה מידה גדול יותר מהקודמים). השאלה אם גם מה שאמר לגבי צילום הסעודה האחרונה הוא חלק מזה, או שזו כן היתה אמירה נכונה (=אקזיט רוזלין) באיזה פרק אמור החמישי להיחשף? כבר ידוע?

The Human

New member
../images/Emo58.gif

אהרון דאגלס אמר בראיון שהחמישי אמור להתגלות בסביבות אמצע העונה וקייטי סאקהוף אמרה שאם הם לא היו חוזרים אז פרק 11 היה הפרק האחרון.. כלומר.. כן.. הסיילון החמישי חייב להתגלות בפרק הקרוב.

tsou

New member
וואו. זה אומר ש../images/Emo58.gif

שראינו אותו/אותה בנחיתה בפרק האחרון

tsou

New member
חיבור פשוט של שני נתונים שנחרתו לי בזיכרון

1. דברי ההיבריד על החמישי שנמצא בצי, ו"הצי" לכל דבר ועניין נחת וראינו את פניו בסוף הפרק האחרון 2. מה ששש (המקורית אגב? גם את זה די מעניין לדעת) מלחששת לגאיוס באחד הפרומואים לעונה 4.5

The Human

New member
../images/Emo58.gif

1. גם אם הסיילון בצי אין זה אומר שראינו אותו בין הדמויות שהתהלכו על כדוה"א לאחר הנחיתה.. 2. על איזה פרומו את מדברת ועל איזה תוכן ליחשושים?

tsou

New member
../images/Emo58.gif

1. נכון, אבל מצד שני זה מתכון לאפקט הרבה יותר דרמטי בהמשך אם כ ן ראינו ..ובכל זאת ראינו את הדמויות העיקריות 2. אני צריכה לחפש איזה זה היה.. שש בשמלה כחולה (?) לוחשת באוזנו של גאיוס שהוא יכול להיות "הרבה יותר מאדם" או משהו בדומה לזה, לא זוכר דבר כזה?

The Human

New member
../images/Emo58.gifנראה לי שזה מופיע ברמזים באתר הסדרה..

וגם פה, אני לא מבין איך זה קשור למה שאנחנו רואים בנחיתה.. חוץ מזה.. ראית את הרמזים האחרונים.. זה עם אדאמה שמחליט לקחת אקדח טעון לפגישה עם סיילון מסויים בחדר נעול.. והאחרון עם פליקס ובולטאר? אני חושב שהאחרון מלמד על משהו שגיידה צפוי להיות מוצא להורג בעקבותיו..

למעלה