mbar30

New member
יודה? הכוח? ג'דיי?

לדוגמא נער צעיר שמלכותו נגנבת תחת רגליו קוסם מרושע ויצור קטן גם זקן שבאים לעזרה??? לזה אתה מתכון?

DarkMagic18

New member
אני בחורה../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

בחיי, איך אנשים רואים כינוי ששם אייקון של שפן ורוד בכל ההודעות וחושבים שזה יכול להיות בחור
בכל אופן, אני מתכוונת יותר ספציפית אם למישהו יש דוגמה שבה הקוסם הרשע מזוהה עם חפץ מסוים, שאם הדמויות הטובות באות במגע איתו זה משפיע עליהן לרעה..

MnsuR

New member
אולי חושבים שזה

הומו ... לא חשוב ... החפץ הרשע היינו הטבעת בשר הטבעות ... אני קורא ספרי פנטזיה ... תקראו טוב .,.. שר הטבעות לא שיעתק ... לפחות אם זה היה הדבר הוא הודה בזה .. לא כמוהה ... ודעי לך אין תבנית לספרי פנטזיה!

mbar30

New member
סליחה ../images/Emo6.gif דוקא הורוד זה קסם

והוא עובד בשני הכוונים

DarkMagic18

New member
תגובה לשלושתכם../images/Emo3.gif../images/Emo28.gif

א - שפן ורוד זה הומואי מדי אפילו בשביל הומואים
ב - קסם זה בגלל שזה השם שלי
ג - איזה ז, ה-ז הזה
ז

למשל למי שקרא את חרב האופל...

של אותן סופרות כמו רומח הדרקון. יש שם כמה חברים(סימקין, יוראם, מוסייה), יש אנשים מבוגרים שמדריכים אותם(הנסיך השני, לא זוכר איך קוראים לו, וגם סאריון), יש מרגל טוב ברמה מאוד גבוהה אצל הרעים(בלאכלוך), יש חפץ קסום(החרב) שנוצר ע"י קסם אפל ושמשפיע לרעה על הקסם של קוסם שמחזיק אותו, יש רע מרכזי(המכשף), ויש לו משרתים(הקצין והצא שלו),... אני בטוח שאנשים רואים פה הרבה הקבלה גם לשר הטבעות וגם להארי פוטר...

DarkMagic18

New member
האאאא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif../images/Emo28.gif

הנה, רואים
וזה גם ספר מאוד מוכר בארץ, ותחשבו שיש מליארדי ספרים ברחבי העולם שלא תורגמו לעברית אפפעם, ובטח יש בהם מוטיבים דומים...
רולינג לא הייתה צריכה לקרוא בהכרח את שר הטבעות. אין ספק שהיא קיבלה השראה מספרי פנטזיה, הרי אף אחד לא ממציא עולם כזה לגמרי לבד, אבל היא לא בהכרח "העתיקה" ולא בהכרח "משר הטבעות".

LiRs Lullaby

New member
את באמת היית זקוקה לזה כאישור? ../images/Emo9.gif

מה עם החרב הזו, אקסקאליבר או משו? או אלאדין ומנורת הקסמים? יש בטח איזה אלפי סיפורים כאלה על איזה חפץ עם השפעה מאגית קסומה שמי שמחזיק בה הופך לשליט היקום או מלך העולם או אנטיפת הזהב אנערף, שהגיבור שלה נזקק לעזרה מאנשים (חלק מהם זקנים), ויש את הרע שצריך להביס ועומד בדרכו וכו'...... אף אחד לא ממציא שום דבר מחדש, ואי אפשר להמציא מוטיבים של סיפור כל פעם מחדש, כי כולם כבר די נמצאים בכל מיני אגדות, מיתולוגיות וארכיטיפים שקיימים בכל מיני וריאציות ובכל מיני סגנונות בכל התרבויות בעולם. אבל ממש, בכל העולם. וגמני לא חושבת שהיא הייתה זקוקה לקרוא את "שר הטבעות", היא יכלה באותה המידה להיות מושפעת מספרים או אגדות אחרות על איזה חפץ בעל יכולות שמשפיע על המחזיק בו. תכלס, כשאומרים את זה ככה, זה לא בדיוק נשמע כמו משהו ממש גדול להמציא, לא ככה?

LiRs Lullaby

New member
אגב, בדקתי עכשיו באנציקלופדית המיתולוגיה שלי

ותנחשי מה יש שם? פרק על Rings of Power. יש טבעת שנקראת Draupnir ונתנה כוח ושפע למי שהחזיק בה. הייתה שייכת לאודין, האל הכי גדול במיתולוגיה הנורדית...... טבעת נוספת, מקוללת (!) The Ring Andvarinaut, שאחד המחזיקים בה נהפך לדרקון ורק שמר על הטבעת מכל משמר. מזכיר לך משהו? my precious..... אה, כן, אני בטוחה שרולינג ממש נזדקקה לקרוא את הספר של טולקין כדי להעתיק ממנו עוד קצת

mushig

New member
רולינג אמרה../images/Emo58.gif

(לפני שיצא הספר השביעי) שגרינדוולד מקביל להיטלר.

mushig

New member
סליחה, לא הייתי צריך לשים ספויילר

אבל אני רגיל...

רולינג לא עושה דברים סתם.

וגם אם היא רצתה להראות שכשיש בלאגן בעולם הקסמים גם המוגלגים סובלים היא הייתה יכולה לעשות שנה-שנתיים פחות (1944 למשל...) ולא בדיוק השנה בה נגמרה מלחמת העולם השנייה... יש פה בכדי להדגיש את הדימיון שבין גרינדלוולד להיטלר.

you know who16

New member
מעניין אותי לדעת

אם מישהו אי פעם שאל אותה על זה.. כי הרי ברור שזה דומה באופן מחריד לשואה אבל אולי היא לא בדיוק מודה בזה..

The Walrus

New member
רולינג אישרה בראיון

ש"שנת המוות של גרינדלוולד אינה מקרית".

למעלה