../images/Emo60.gif הפיינל צחוק - ביקורת

ובכן, צפוי לנו גמר רדוד, צפוי, נדוש וסתמי. ובכל זאת - לקט עצות: *** 1. צחי אירני. המועמד שצפוי לנצח (אבל לא לטעמי לחלוטין). נראה כי מיצינו אותו ואת ההומור שלו. כמה עוד אפשר לצפות בניענועי הגוף המתישים, בעילגות המשוועת (לא מָבין - ?!) ובהומור העני-המרוד-מיפו-ד'. דווקא בקטע שעשה עם נוסבאום בשישי האחרון הוא היה הכי מצחיק, יותר מההופעות שלו עצמן. אירני זוכה לאהדה כללית בשל מסכנותו ועממיותו. מעניין איך יסתדר עכשיו, כשנוסבאום כבר לא כותב לו. ובפרק הריאליטי - שידלל את מינוני ה"פרסי המצוי" ו"האישה וכוס התה". מביך. 2. יוסי וטירן. הטירני והגבני חייבים להשתפר. המערכון האחרון שלהם על יום העצמאות היה צריך להביא אותם למקום האחרון, לא לראשון. היה כל כך משעמם ורדוד, וגם כתוב זוועה, עד כי ניצלתי את ההזדמנות והחזרתי את צלחת העוגה שלי לכיור. לא החמצתי כלום. בסך הכל מדובר בצמד עממי להדרין, שעדיף שיתאחד עם האירני ליצירת "שלישיית דופה מזרחית". הם לא מוכשרים, הם לא זורמים. הם מנסים - אבל נוחלים כישלון חרוץ. טירן חייב להפסיק עם עיוות הפנים התמידי והפ'רחי שלו. עד מתי? 3. הדר לוי. הבחורה הסתמית מבית שאן מביאה הומור עממי כמו קודמיה. הייתי מציע לה להתעמק בחיקויי חווה אלברשטיין במקום לנסות ולהצחיק. הדר פסולה אצלי משום שפסלה את עצמה - בכך ששמה את מרכיב הריאליטי מעל הכל, והלכה לפי חברות במקום כישרון. ההומור שלה לא אקטואלי לחלוטין, ובייחוד חסר את מרכיב השנינות והביקורת. לא נסתפק בעוד בדיחת "עזי"ת" גם הפעם. 4. דופה. התאומים הפלגמאטים האלה כבר יצאו לי מכל החורים, מהרגע הראשון. מעולם לא סבלתי את הומור המערכונים המעצבן שלהם, עם חשיפת החזה השעיר והסרת הבגדים מאחורי הפרגוד - החולייה הרביעית והנצחית שלהם. אידיואולוגיית נח"ל מזויפת היתה אמורה לסייע בידינו להיפטר מהם כבר בהתחלה, אבל הם התעקשו להישאר. אף פעם אני לא מצליח למצוא עניין בהופעתויהם האמורפיות. גם פורמן לא מציאה גדולה. בדיחה אחת לא שמעתי ממנו. שייקחו כבר את מחזות הטימטום שהם מביאים לנו ויניחו לנו בשקט. *** ולסיום - הגמר הולך להיות משעמם יותר מכל מה שראינו עד עכשיו. ממוחזר ומשוחזר, עם המון טבלול-שבלול וכו'. חבל-חבל.

Sweet Misery

New member
חבל שאתה כל כך אובייקטיבי.

כי אני לא מסכימה עם מילה ממה שכתבת.

Sweet Misery

New member
אתה סובייקטיבי.

אתה כל כך בעד נוסבאום וכל כך בכאסח שהוא עזב שאתה פשוט אנטי כל השאר. ועם כל זה שנוסבאום באמת מוכשר, המתחרים האחרים (או לפחות רובם) מוכשרים לא פחות ממנו. מנוסבאום לא נמאס? מהמופעים התבניתיים שלו? מהחומר שמוחזר גם מעצמו וגם מסטנדאפיסטים אחרים? די עם הביקורת השלילית על כל אחד שאין לו קרחת והשם שלו הוא לא אבי.

לממורמרת

צר לי. בפרמטרים אובייקטיבים לחלוטין (גם אני לא הכרתי את אבי טרם התוכנית) יש להודות באמת: אבי מקצוען. הוא מקבל 100. האחרים סובבים שם סביב ה 60-70 במקרה הטוב.

Sweet Misery

New member
אני חושבת שטעית.

אני אמנם ממורמרת, אבל לא בגלל זה. אני לא משבחת את המתמודד הנבחר שלי וזורקת ביצים על כל השאר. אבי טוב, אבי מקצוען ,אין ספק, אבל הוא תבניתי מדי. הוא סטנדאפיסט נטו, ויש שיגידו שזה טוב, אבל כמה שזה מצחיק, זה גם מתחיל לשעמם, ובגלל זה ההופעות שלו הלכו והדרדרו בשבועות האחרונים. הוא לא צחי, שאמנם הוא קצת מאוס, אבל הוא מביא מעבר לסטנדאפ. הוא לא דופה, שאמנם בריאליטי הם נטמעים ברקע אבל הם עושים מערכונים שהם נונסנס במיטבו, והם מצליחים להעביר יותר מרק הומור. יוסי וטירן והדר פחות מצחיקים אותי, אבל גם הם לא נוזלים לאותה תבנית כל שבוע, והם לא סתם סטנד אפ (כמו שאמרו הפקאצות, "אתם מכירים את הקטע הזה שאתה סטנדאפיסט ואתה כל הזמן שואל אם אתם מכירים את הקטע הזה?"). נוסבאום הוא טוב, הוא מקצוען, הוא מצחיק - אבל הקטע שלו כבר היה וכבר נעשה. יצליח הוא יצליח גם בלי, אבל הוא לא היחיד המוכשר שם, ובטח לא הכי טוב שם.

wendigo

New member
תרשי לחלוק על דברייך.

אם יש מישהו שבגללו הבדיחות של המתמודדים האחרים היו מצחיקות, הוא אבי נוסבאום. כלומר, הוא עשה עבור רובם את מירב העבודה. לחלקם הוא כתב את הבדיחות לחלקם הוא שידרג את הבדיחות, וזאת בגלל שהוא הכי מקצועי משאר המתמודדים. אחרת הם לא היו נותנים לידיו את האפשרות לכתוב להם את הבדיחות. אני לא אומר שהוא היה 100% מצחיק בכל תקופת שהותו בלופט, אבל כן, הוא היה הבן אדם שהצחיק הכי הרבה לאורך זמן. אומנם דעתי תשמע אובייקטיבית בגלל שאני תמכתי בנוסבאום אבל זאת לא הסיבה לדבריי. צחי לא מאוס בגלל שהבדיחות שלו לא מצחיקות. אלא בגלל שהבדיחות שלו מנוסחות באותו הנוסח, בגלל שהוא חושב שאם הוא לא מצליח להצחיק עם הבדיחות שלו, אז יש צורך שהוא יגיד איזשהו דבר כלשהו בקשר לכך שהוא מגיע משכונת עוני, או להשתמש בתנועות הידיים שלא מצחיקות אפילו לחלקיק שנייה. הדר לא מצחיקה מכיוון שהיא מספרת את הבדיחות בצורה המינימלית ביותר שהיא יכולה לספר אותן, והיא חושבת שהעובדה שהיא מבית-שאן תעזור לה. יוסי וטירן מצחיקים רק בזכות טבלול ושבלול (אותי הם כבר לא מצחיקים. הדמויות נהיו מאוסות בעיניי.). לא זכור לי שהייתה להם הופעה שהצחיקה 100% (לעומת זאת נוסבאום הצחיק במירב ההופעות שלו מתחילתן ועד סופן). שלישיית דופה מצחיקים למדי, רק הבעיה שהתאומים מרגישים שמותר להם לעשות דברים בניגוד לחוקי האקדמיה וזה כבר לא מצחיק, ואפילו מעצבן. אולי לדעתך נוסבאום לא המוכשר היחיד שם (יכול מאוד להיות שאת צודקת, למרות שלא נתקלתי באף אחד/ת חוץ ממנו בעל/ת כישורים כאלה וכאלו. אבל צר לי לנפץ לך את האשליה, נוסבאום היה הכי מצחיק באקדמיה מתחילתה ועד סופה, ואף אחד/ת לא יכול/ה להגיד אחרת. עובדה זאת עובדה, ועובדות אי אפשר לשנות.

Sweet Misery

New member
אף פעם לא טענתי שהוא לא הצחיק.

טענתי שהוא תבניתי מדי וכל מופע שלו היה בנוי אותו דבר, וזו אחת מהסיבות שהוא הועף לדעתי.

wendigo

New member
אני לא יודע אם שמת לב לכך, אבל...

נוסבאום הוא היחידי ששינה את הבדיחות שלו מדי שבוע, לעומת שאר המתמודדים שהבדיחות שלהם שוחזרו. הסיבה שנוסבאום עף לדעתי היא, שהקהל באולפן היה כזה שתמך ביוסי וטירן או בצחי או בהדר, והוא חשש שאם נוסבאום יעלה לגמר יש לו סיכוי לנצח בגמר, ולכן הם הצביעו לטובת הדר או לטובת יוסי וטירן על מנת לגרום לכך שנוסבאום יעוף.

Sweet Misery

New member
ממש ממש לא.

הבדיחות עצמן אולי השתנו, אבל המבנה נשאר אותו דבר, וזה התחיל לשעמם קצת. יש מתחרים שהיה להם טייפקאסט מסויים ולכן זה נדמה שהם לא שינו בדיחות (נחמן, צחי, הדר) למרות שלפחות חלקם יצאו מהמסגרת שלהם. התירוץ הזה לכך שהקהל הזניח את נוסבאום כי חששו שהוא יזכה זה התירוץ הכי מופרך ששמעתי מימי. נהפוכו - אם הקהל היה חושב שלנוסבאום יש סיכוי לנצח בגמר, לא הייתה שום סיבה שנוסבאום לא היה מנצח בגמר.

wendigo

New member
אמרתי שזאת הסיבה לדעתי

ולא שזאת הסיבה באופן רשמי. אם הבדיחות של נוסבאום היו כ"כ משעממות כפי שאת טוענת, זאת אומרת שגם הבדיחות של צחי, הדר, יוסי וטירן וטלי היה משמעממות,לא? הרי נוסבאום עזר להם/ן לכתוב את הבדיחות, או שהוא כתב עבורם/ן את כל הבדיחות. לפי הבנתי מדברייך, נוסבאום היה צריך לעוף עוד בשבוע הראשון. וזכותך המלאה לראות את דעתי שהסיבה לכך שהוא עף כמופרכת, כמו שאני חושב שהעובדה שצחי והדר הגיעו לגמר היא מופרכת.

Sweet Misery

New member
סבבה.

ודייי לעוות את מה שאני אומרת. לא אמרתי שהבדיחות משעממות. נוסבאום הצחיק אותי. פשוט הקטע שהוא כל שבוע (כמעט) עלה על הבמה ונתן מופע זהה מכמה בחינות למופע שהוא נתן לפניכן. בשבוע הראשון לא הגיע לו לעוף, אבל אחרי שהוא חוזר על עצמו כמה פעמים, זה כבר נמאס. ואמנם נוסבאום סייע בכתיבה (וכולם שם עוזרים לכולם, דרך אגב. גם דופה כותבים ליוסי וטירן), אבל כל אחד שם מביא לקטע מעצמו. הרבה אישיות, הרבה חן והרבה הומור עצמי. ואישית, אני חושבת שנוסבאום היה שונה מהשאר במה שהוא הציג, כמו שקרפל אמר אתמול. וזהו.

בוביץ

New member
חולנוי הגזמת!

נוסבאום משמ לא מצחיק.ץ האמת הרוב לה מצחיק, רק שני אנשים הצחיקו אותי פעם אחת הופעה שלטלי וההופעה האחרונה של הדר. השאר פשוט לא מצחיקים ובמיוחד לא נוסבאום. לדעתי יש לו יותר כשרון להיות כותב בדיחוץ, עדיף שיעבוד בתור תסריטאי,

hadas 5

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

גם אני שמה לב כל פעם לביקורות שלך, אתה אנטי על כל האחרים, אתה פשוט מעוצבן קצת שאבי הלך אז אתה מלכלך על כולם... דעה ממש לא אוביקטיבית

איך דעה יכולה להיות אובייקטיבית?

ולמה אתם חושבים שניסיתי אי פעם להיות אובייקטיבי?!

hadas 5

New member
...

אתה כבר קתלת ממזמן את המתמודדים האחרים... זה לא משנה ממש איזה הופעה יש להם.. ואם לנוסבאום תהיה הופעה לא משהו אתה לא תגיד את זה.. אתה משוכנע שהוא הכי טוב..

למעלה