לעומת הפרק הקודם |ספוילר 7.14|
הפרק הזה היה פרק מצויין. העונה הזאת, למרות הכל, הולכת ומשתפרת (מאז פרק 11 שקבע שיא נמוך חדש לעונה הזו). אשאנטיי נטולת כשרון משחק, אבל לחלוטין, בדיוק כמו שציפיתי. אני לא רואה למה בחרו דווקא בה. אין סיבה הגיונית, חוץ מאשר העובדה שהיא כוכבת ושהם רצו עוד כמה צופים. כל הסיפור עם זאנדר היה כל כך לעוס וממוחזר, שאילולא הנסיונות לסחוט כמה צחוקים א-לה "חי חי, זאנדר שוב יוצא עם בחורה, ושוב היא לא אנושית", זה היה ממש מרגיז. חלאס, הבנו, מיצינו. אני נורא מרחם על שפוטי זאנדר, כי העונה באמת שלא הייתה להם סיבה ממשית לצפות. לא רק שהדמות שלו עוברת התעללות מתמשכת וקשה לצפייה, אלא גם תמיד ממקמים אותה ברקע, כסיפור משני. מממ...מה עוד...אנדרו הולך ומתחבב עליי. חששתי שהוא שוב עבר לצד של הראשון, אבל אז הוא הפתיע אותי עם ההאזנת סתר. וגם לי נדמה שדון מתחילה לחבב אותו, ואף יותר מזה. וכמובן, היו לו כמה וכמה שורות מצחיקות מאוד. היחסים בין באפי לספייק נותרים בעלטה. לא ברור איך זה ייגמר, לא ברור איפה הם נמצאים עכשיו. לא ייתכן הרי שהיא כבר לא מרגישה כלום כלפיו. מישהו באמת מאמין שספייק יעזוב את סאנידייל? וודאי שלא. ג'יילס? ג'יילס חזר לעצמו קצת, אחרי הפרק הקודם עם השורה שכל כך לא מתאימה לאופי הבריטי השמרני שלו ("You think I'm evil if I bring a group of girls on a camping trip and DON'T touch them?"). וחוצמזה, סוף כל סוף זכינו לראות איך הוא התחמק מהגרזן. הסצינות עם הקוטלת הפוטנציאלית האסייתית היו משעשעות...למדי. השחזור של הכרטיסיות מ"הס" היה די חלש. מן הסתם, היה יותר מצחיק בפעם הראשונה. מלבד הסצינות עם אנדרו והראשון (שהיו, כרגיל, משעשעות ביותר), מה שמצא חן בעיניי בעיקר היו הסצינות עם DB Woodside (המנהל, רובין ווד), שגם הוכיח כשרון משחק יוצא מן הכלל, וגם הדמות שלו סקרנה אותי מאוד כבר מתחילת העונה, וחיכיתי בשקיקה לפרק שיתמקד בו. אז זהו, הגענו לסצינה האחרונה. בדיוק כמו שציפיתי, הראשון שלף את הקלף המנצח. "Would you like to know who killed me?". ווד, שכבר היה לו מושג מי זה, כמובן שענה בחיוב. "Now, what do you say? -Thank you".
ים לפרק הבא (7.15) | | | | | | | | | | | V אז, שבוע הבא (18.2) ישודר פרק בשם Get it Done שנכתב ובויים ע"י דאג פטרי: באפי חולמת על כך שאחת הפוטנציאליות, קלואי, טרודה, אבל היא (באפי) לא יכולה לעזור לה, והקוטלת הראשונה תוקפת אותה ואומרת לה שזה לא מספיק. ספייק ואניה יוצאים לפאב ואניה מותקפת ע"י שד ששלח ד'הופרין. ספייק מציל אותה, אבל אניה מסרבת להרוג את השד, מה שמטריד אותה מאוחר יותר. באפי עורכת עם ווּד סיור בביתה, ומתקיימת שיחה מתוחה בין ווּד וספייק. ווּד נותן לבאפי תיק שהיה שייך לאמו, ככל הנראה משהו שקוטלות יכלו להיעזר בו. דון ובאפי מוצאות את גופתה של קלואי, שהתאבדה. באפי קוברת את קלואי, ואח"כ אוספת את כולם וגוערת בהם על כך שהם חלשים וחסרי תועלת, ושהיא צריכה אנשים חזקים שמביאים תועלת. כשהם פותחים את התיק שווּד הביא, הם מוצאים חפצים שיוצרים שער, דרכו באפי עוברת, ופוגשת שלושה אנשי צל, אלו שיצרו את הקוטלת הראשונה. האנשים מנסים לתת לבאפי כח, אבל היא מסרבת. בינתיים, שד עבר דרך השער שנפתח בבית של באפי, וספייק לא מצליח להילחם בו. הוא מחליט שהוא חייב לעשות משהו, ולכן הוא הולך למרתף ביה"ס, שם הוא מוצא את מעיל העור המפורסם ולובש אותו. ווּד, שעוקב אחרי ספייק, מגלה שהוא השיג את המעיל בניו-יורק, מה שמוכיח שספייק הוא אכן זה שרצח את אמו. ספייק צד את השד, נלחם בו, ולאחר קרב מורט עצבים - מנצח אותו. הוא מחזיר את השד לשער ממנו בא, לאחר שווילו פותחת אותו שוב באמצעות קסם שחור, וכח שהיא שואבת מאניה וקנדי. באפי גוברת על אנשי הצל, אבל הם משאירים אותה עם חזון אפוקליפטי של העתיד.