../images/Emo58.gif חפירה חלק III(כן, על ג'ני)
אז טוב, באמת רשמתי ה מ ו ן הפעם... אז אני ככה רושם את הסיום , שלא היה לי כבר כוח אתמול. סליחה אם ככה הניסוחים לא משהו. מה היה לנו ? (שנייה לפני שמגיעים לטוויסט של הפרק)
טארין מביט למשך שנייה דרך המשקפת ותוך שנייה זיהה את ג'ק באור וגם ידע בדיוק מיהו . נו נניח . * * *
לפי עוצמת הפגיעה בג'ק (אני מודד את זה לפי התגובה של ג'ק - הוא בעצמו נאנק מכאב ולא יכל לזוז . ואם ג'ק זועק מכאב - זה אומר שהמצב רציני ) , הוא אמור להיות לפחות בהשגחה של כמה ימים (עזבו, לפחות כמה שעות) בבית החולים. קליע חדר אליו. מי מתערב שכבר בפרק הבא הוא חוזר לפעילות ? מעצבן מצד אחד. מצד שני, אנחנו סולחים על חוסר האמינויות הקטנות האלה -כי הם לטובתנו ולטובת האקשן. **
קלואי לדנה : "ייתכן שיש דרך להתחבר להפעיל חלק מהמערכות. דנה : באמת ? איך ? קלואי : עוד לא גיליתי ואני גם לא אגלה אם תמשיכי לדבר איתי "
אישית אגב, לא אהבתי את קלואי עם אקדח. עד הרגע הזה היה הייתה בסדר, אח"כ היא הייתה הססנית מדי, גם בדיבור היותר מדי מתנצל שבה... ("אני בטוחה שאתה אדם נחמד , כשאתה לא בעבודה") ועוד ועוד.. יותר מדי הססנות. שזה מתאים לדמות שלה, מצד שני היה לה רגע שהיא "הורידה את הרגל שלה" והזכירה להייסטינגס שהיא די צדקה ברוב היום ,ושמגיע לה שייתן לה קצת קרדיט פעם אחת. * * * *
טוב. לטוויסט של הפרק ארץ-עיר-חי-צומח , חיה ב ח' - חפרפרת : דנה וולש - אם יש דבר אחד שהרס לי את הפרק , זה זה . הייתי לגמרי מוותר על הטוויסט הזה. דנה במהלך הפרק : כשקלואי חיפשה את התמיכה של דנה , שתאשר להייסטינגס שהרעיון שלה הוא רעיון טוב, וכשדנה אמרה להייסטינגס שהיא נגד הרעיון של קלואי, היא נראתה לי כל כך מגעילה, אחרי שקלואי ממש תמכה בה כל הזמן (מסכנה קלואי, עד שקצת התחברה לדמות נשית אחרת ובכלל לדמות אנושית מסוימת חוץ מג'ק ) ,וברגע האמת היא לא תמכה בקלואי בחזרה. באותו רגע, בראש שלי הפכתי את כל הדעה שלי על דנה (למרות שלא ממש חשבתי שהיא "רעה" במובן שהראו בסוף הפרק) , אבל לא היה איכפת לי שביל פארדיי יכנס בה , וייכנס בה טוב. אפילו ממש קיוויתי ושמחתי שיכניסו לה. באותו רגע, אחרי 13 פרקים , ממש התהפכה לי הסימפטיה כלפי הדמות. לאורך כל הפרק , דנה צולמה בצילומים מבשרי רע, אני לא אומר את זה רק בדיעבד,אחרי שאני יודע , אלא ממש הרגשתי את זה תוך כדי הפרק. התאורה שהוארה עליה - בחשכת הסי טי יו , כשהיא הלכה עם פנס, כל הצילומים שצילמו אותה במסדרונות סי טי יו החשוכים, כשהצללים של הסורגים והצורות בסי טי יו על הגוף שלה (שימו לב -כל סצינה שלה בסי טי יו- התאורה הייתה עליה בצורה מפחידה באופן מיוחד) . זו צורת צילום שמאפיינת צילום של נבלים בסרטים ישנים, הצללה מפחידה- כאילו שבדיעבד נוכל לראות ש"זה היה שם". ההתייחסות שלה לקלואי , היה לה ממש משהו מנוול בפנים באותו הרגע , ולא יכלת לשים על זה את האצבע. הכל היה שם לאורך כל הפרק. רק מה , לא אהבתי את הטוויסט - הטוויסט הזה הופך את החיים קלים לכולם ,ומשטח את הסיפור הזה. כל עוד דנה הייתה דמות אמביוולנטית , שלא ידענו מה איתה, דמות שהייתה בעצם בצד של הטובים, אבל עשתה טעות, פאשלה בעברה, היה משהו מעניין - לא הצלחנו להעלות בדעתנו איך הסיפור הזה ייגמר. מצד אחד ידענו שהיא לא יכולה לצאת בלי עונש על פשעיה (סידרה אמריקאית בכל זאת) , מצד שני היא נראתה עובדת סי טי יו טובה, מנסה לשקם את חייה, אהבנו את הקשר עם קול ולא ידענו איך יחלצו מהתסבוכת הזאת. אחרי הגילוי- הכל הופך פשוט יותר. אין הרבה אפשרויות ,בפרק הבא, או אחריו, או עוד שש פרקים ,או בסוף העונה, יגלו שהיא הרעה.. בום בום בום .. זה עכשיו הולך למקום ברור של טובים מול רעים. לא בדיוק צפיתי את זה שדנה עובדת עם הטרוריסטים , אבל זה לא הימם אותי. יותר איכזב מהימם. בנוסף - כל העונה ציפיתי/ציפינו לדרך המתוחכמת שבה הסיפור המשני ההוא (של דנה והאקס שלה מהעבר) יתחבר או ישפיע על הסיפור הראשי. אז אומנם הוא התחבר . הבנו שבעצם יש לה עבר פלילי, ואנשים שמכירים אותה דרך העבר שלה, וכנראה בגלל העבר שלה - ככה הגיעו אליה הטרוריסטים . אבל האם כל מה שראינו 13 פרקים היה רק כדי להגיד שלדנה היה עבר רע עם פושעים והנה , באמת היא פושעת ? אגב, השוני כאן בניגוד לחפרפרות אחרות , הוא , שלכאורה, התסריטאים עשו פה משהו יפה , שאני מעריך. אם בעונות הקודמות, פתאום out of the blue, ראינו בסיום הפרק , שיחת טלפון שבה "החפרפרת" מרימה טלפון לטרוריסטים וכך אנו מגלים שהיא/הוא משת"פים. פה התסריטאים יכולים "להיתמם" ולהגיד - הראנו לכם במשך 13 פרקים שיש לה עבר מפוקפק , איך לא שמתם לב ?
השאלה אם כל זה היה מוצדק. (בלי קשר - על זה אנחנו כבר בכלל לא מדברים . היום בעידן הסי טי יו, כשקלואי יכולה להצליב טביעות אצבעות תוך שניות של מישהו שצולם בחושך , במצלמה בצד השני של העיר, עם מאגר הפושעים הסקנדינבי ולדעת הכל על אותו בן אדם . איך בחורה שישבה בכלא האמריקאי , לא עברה את מערכת טביעות האצבעות הנדרשת בוודאי כתנאי קבלה לסי טי יו ? אבל נו. שוין). מה מבחינתי הייתה יכולה להיות הפתעת העונה ? תארו לעצמכם , בסוף הפרק , היינו רואים טלפון מצלצל.... טארין מרים את הטלפון והוא שומע את... קול. ומסתבר שקול הוא השתול- זה לא היה יותר מפתיע ? או שדנה הייתה מתקשרת לקול ומסתבר ששניהם עובדים פנימיים בתוך הסי טי יו... זה היה יותר מפיל אותי. בכל מקרה, לדעתי - זה אחד הפרקים הטובים בעונה (בלי קשר לדקות האחרונות ). אם להודות על האמת אבל, הטוויסט כנראה יכניס קצת אקשן ומתיחות, עכשיו כל הזמן כדנה תעבור ליד קלואי , כולנו נעבור למצב מתיחות. מעניין מתי תהיה ההתנגשות בין ארלו , לבין דנה. זה די מתבקש שאחרי כל החיזורים שלו אחריה ושהיא מנפנפת אותו, הוא יהיה זה שיעלה עליה . אם ארלו הוא לא החפרפרת , לפחות שיתפרו לו תפקיד של גיבור

סגור חפירה