5X11

Jane Locke

New member
../images/Emo58.gif 5X11 ../images/Emo58.gif

רגשות מעורבים לגבי הפרק... אין ספק שהוא לא טוב כמו שני הקודמים, וגם ברור שהוא אמור לשמש כאיזה "גשר" לפרק הסיום, אבל עדיין. היו הרבה קטעים מעניינים, והמון דיאלוג עם הפיילוט, גם המשחק של לורן ומייקל היה טוב, אבל עדיין משהו היה חסר / עודף. קלייר השיכורה הייתה מצחיקה למדי, ודויוד עם ה-PTSD היה חזק אבל עדיין הקטעים האלה היו קצת יותר מדי. גם כל סיפור העלילה היה מבולבל וחסר עמוד שדרה. אבל הקטע הכי נורא, זה המימוש (בחלום אמנם) של "האהבה/משיכה" בין ברנדה ובילי. זה היה ממש נורא לראות את זה, מאוד קיוויתי שאלן בול לא ילך לשם אבל מה לעשות... נשארו המון שאלות פתוחות לפרק האחרון... לאן קלייר נוסעת, מה יהיה עם התינוק של ברנדה, מה יהיה עם העסק, מה היה עם מאיה וכו'. נקווה שיהיה סיום מוצלח...

ronre

New member
../images/Emo58.gif אממ...

הזוי. מאוד הזוי. אחד הפרקים היותר כבדים של הסדרה. יותר מדי גלישות לכל מיני כיוונים שונים... קלייר ודייויד היו, ללא ספק, שני הכוכבים של הפרק. לא יודע מה אני חושב על הפרק. לא רע ולא טוב. מוזר מדי. רווי מדי. לא קוהרנטי מדי. בילי וברנדה ? ממש מיותר. אני הייתי מוותר על זה לחלוטין. דוחה. מה זה, "פרחים בעליית הגג"? לא אהבתי. הסצינה האחרונה הייתה מעולה, לדעתי. הצילום, המשחק, הבחירה של של המוסיקה לרקע. אני מקווה שהסדרה תיגמר מספיק טוב ובאופן ממצה. לא הייתי רוצה להתאכזב מהפרק האחרון בהחלט של אחת הסדרות היותר טובות שהיו לטלוויזיה האמריקאית להציע.

רינת4

New member
../images/Emo58.gif511

אני לא מאמינה שנשאר רק עוד פרק אחד
לפחות הוא יהיה 75 דק'. אני דווקא אהבתי את הפרק. יותר מאוחר אני אכתוב למה. חייבת לזוז...

רינת4

New member
לא שמעת?! אני יודעת הכל...../images/Emo3.gif

אני פשוט חברה בכמה קבוצות ביהו, וכשביררתי שם כמה פרקים יש לעונה, נאמר לי שיש רק עוד אחד אבל שהוא יהיה 75 דק'. אני בטוחה שזה מידע מהימן, זה בד"כ ככה.

sssivan

New member
../images/Emo58.gif 511 ../images/Emo3.gif

הפרק הוגש בצורה יפה, אבל אני לא אהבתי את ההתפתחות... לא אהבתי בכלל את הקטעים עם קלייר... יופי אז היא מתחילה להשתגע... אבל יש לנו מישהו שמשחק את התפקיד של המשתגע בסדרה והוא המנצח בסיבוב של "מי יותר השתגע מהמוות של נייט". הרגשתי שלא היה מה לכתוב לה, אז הכי קל ללכת בכיוון הקיצוני של התחרפנת... יופי! חודש וחצי קלייר על סמים ולא מתפקדת ואף אחד לא עושה משהו בנידון... ?! איפה רות ? ולפני כן ראינו אותן מתקרבות... הקטע עם ברנדה ובילי, אני פשוט לא יכולתי להסתכל... בקטע במעלית, הייתי בשוק, אבל זה עוד מילא... מה נסגר עם החלום הזה ?!?! יש לו מספיק קצוות לסגור גם כך, מספיק בעיות לטפל בהן – קלייר על סמים, דיוד עם בעיות נפשיות, ברנדה עם הבעיות הפסיכולוגיות והביטחון העצמי שלה... ועוד... אז למה גם ללכת לכיוון של משיכה מינית במשפחה ?! (איך זה תורם להתפתחות שהייתה עד כה...?) למה להוסיף בעיה כזו כבדה לאוסף הבעיות שכבר קיים ?! אם כבר הוא נכנס לזה, אז שיסיים את זה כמו שצריך... אי אפשר לכתוב על תופעה של משיכה מינית במשפחה, ולא לתת לה את כל כובד המשקל... מה זה יעזור שברנדה תגיד לו ללכת...?! זה לא יפתור את הבעיה, ובעיה שלא מטפלים בה סופה להתפרץ בחוזקה בהמשך (ראו דיוד)... הם חייבים להתמודד עם זה איך שהוא... ועכשיו לגבי דיוד, אכן אני צפיתי שמצבו הדרדר... גם כאן, אני מקווה שאלן בול יצא בכבוד. יש כאן בעיה נפשית קשה... אני מאוד מקווה שהוא מחובר לספרות מקצועית בנושא ושהוא יודע שלא ניתן להתגבר על הבעיה הזו ללא טיפול ממשך... ללא טיפול, הוא יגיע לבית חולים לחולי נפש... גם טיפול לא ישר יעזור כאן... זו בעיה מאוד רצינית ואני מקווה שהוא ידע לסיים את זה בצורה הגיונית ומציאותית... ומאוד לא אהבתי שקית אמר לו ללכת מכאן (?!) מאיפה זה הגיע ? ממתי הוא כזה אטום אליו ? הוא מכיר אותו כבר במשך שנים... הוא לא מסוגל לראות שהוא כעת עומד על סף תהום ? הוא צריך לתמוך בו ולנסות לעזור לו... שוב אני שואלת, היכן המסגרת המשפחתית שתומכת ? הם עברו כל כך הרבה ביחד, כל כך הרבה קשיים ביחד, אז מה פתאום הוא אומר לו ככה סתם ללכת ?! זה היה הזוי, ולא מתאים לאופי של מערכת היחסים, שבנו להם במשך כל הסדרה... איפה ההתפתחות המדהימה שהם עברו עד כה... הרגישות שנבנתה בניהם כל העונות... ?! שוב פעם הקו הקיצוני שולט... למה לא להציע טיפול ?! אני מקווה שהם לא ימשכו בקו הזה... עוד משהו הזוי לחלוטין... מאיפה הגיע פתאום הקטע הביצי של מגי ?! היא הצטיירה כל הזמן כדמות עדינה אכפתית, רוחנית, שתמיד חושבת על האחר... היא נשארה כל הזמן הזה בשביל אבא שלה וראינו איך היא תומכת בו לאורך כל הדרך, באמת בצורה יפה... ואז אנחנו מגלים את מגי האחרת, שלא עונה לו לטלפונים ויתרה מזאת, היא שונאת אותו ! הזוי לגמרי... ! לא היינו אמורים להרגיש במהלך העונה סימן לרגש החזק הזה שהיה חבוי בה ?! בשביל מה בכלל צריך לכתוב כזה דבר ?! אני מאוד מקווה לא להתאכזב מהפרק הבא... יש כעת יותר מידי דברים לא סגורים, שמצריכים טיפול ראוי... נראה מה יהיה...

sssivan

New member
../images/Emo58.gif ועוד משהו...

שימו לב שלקראת הסוף הוא מכניס את דעתו הפוליטית... וזה לא קשור לכלום... ראינו את זה בויכוח בין טד וקלייר, בארוחת הערב במסעדה, לפני שהיא קיבלה את ההודעה על נייט... ועכשיו באופן ממש קיצוני... יש הרגשה שקלייר פשוט הפכה לדוברת שלו... על המזרח התיכון, המלחמה בעיראק... נתנו לה את כל הבמה, במשך כמה דקות, להגיד כמה טיעונים על המצב באופן מאוד ברור וחד... בזמן שהדמויות האחרות "ניסו לרסן אותה".

ההודעה מתחת../images/Emo58.gif

הודע שהכותרת שלה פרק 11 היא ספיילר - זה רשום אבל אין אייקון וכבר מחקו אותי בעבר אז שימו לב - נ.ב. רינת! HAVE MORCY - רחמים...

פרק 11 - רבותיי יש פה רמז לבאות|ספו

אני דווקא חבבתי את הפרק למרות שלקראת סופו כבר חיכיתי שיסתיים! אבל דווקא לא הרבה אחרי, ברגע ההעימות של ברנדה עם רות והלידה ראיתי עד כמה הסדרה מעולה, איך רות הייתה לידה והחזיקה את ידה ולא מרגרט , דווקא החמה הנוראית שלא סבלה אותה מהרגע הראשון ו2 דק' לפני היא גם איימה עליה בתביעה, מה שכן גם בלידה רות הייתה מאופקת מתמיד , וממש הייתה אבלה כי בלידה התינוקת של ברנדה ונייט למעשה בנה נולד מחדש וכאב לה שלא הוא נמצא בחדר לידה... שמחה שמהולה בהרבה עצב. חוץ מזה כמו כולם הקטע של ברנדה ובילי דחה גם אותי וכ"כ שמחתי שזה היה חלום, נראה לי פשוט שאחרי כל חיזיון שהיה לה עם נייט היא מנסה לראות האם לצדקן הזה יש באמת צדק בדבריו ואז היא לוקחת את זה הלאה אבל כאשר קמה היא קלטה את הבעייתיות שבחלומה ואף ביקשה מבילי לעזוב והלכה להביא בחזרה את מאיה כי קלטה שזה הדבר שצריך לעשות. החיזיון של רות על כך שהיא צריכה לגדל את מאיה בא מתוך משאלת ליבה כדי לקבל צידוק על תפקודה הזוועתיח כאם שאחד חולה נפש, השניה מסוממת ולשלישי היא בכלל הייתה עסוקה בלהתרוצץ עם היירם מאשר לסעוד את מיטת בנה, לא ראיתי שמהלך הסדרה איזשהוא שיר הלל לאימהותה של רות ואין ספק שכבר ברנדה תהיה אמא יותר טובה. הקטע של קלייר עם האוטו היה למעשה מעין קלאוזר על הפרק של בית הקברות בחייה כי עכשיו האוטו מתים המתולוגיח גם הלך וזהו, אין עכשיו עוד תזכורת לגבי פרק זה בחייה. נראה לי שבפרק האחרון יסגרו את פישר ובניו כי פישר מת, הבן הבכור גם מת את האישה זה לא מעניין הבת אף פעם לא גילתה עניין ריקו עוז וונסה גילתה עד כמה העבודה יכולה להיות נעימה ומועילה בניחום המתים וריקו גם וצה לפרוש, דייויד לא יהיה מסוגל להמשיך לבד בהתיחס למצבו הנפשי וזהו, למעשה כל הסדרה נעה מבית קברות מצליח לאט לאט עד הפרק האחרון הוא גווע עד שנסגר. לגבי קית שביקש מדיוויד לעזוב, הוא לא עשה את זה מרוע או רצון להפרד מדייויד אלא פשוט ההשפעה של דייויד לא בריאה לילדים וזה לא הזמן להיות לידם, הוא אוהב אותו אבל הוא יודע שכרגע הבנאדם לא בריא והוא צריך טיפול ודווקא משום הבטחון שלו ביחסהם הוא מרשה לעצמו לבקש זאת כי הוא יודע שזה אולי מה שינער את דייויד שעד עכשיו עוד חש שהוא מוגן בסביבה אוהבת עם בעל ושני ילדים אך בעצם כל זה תרמית והתמונה האידאלית החיצונית למעשה מסתירה סיוט וטראומה אחת גדולה. אז מה יהיה בפרק האחרון: ברנדה תלד מין הסתם, הבת תהיה בריאה והיא תגדל את מאיה איתה או למעשה התינוקת תמות והיא תבין שבסוף אפילו לא זכתה צאצא מנייט אין לה ותעזוב הכול עם בילי לאיזה ארץ שכוחת אל ושמה יקראו לעצמם נתנאל ואיזבלה? רות וג'ורג' יחזרו או רות תמצא מאהב חדש או בכלל תשקע בבדידות? קלייר תסע לאירופה ותגדל כאמנית או תתחתן עם איזה פוץ מעונב או אמן מיוסר או בכלל תחבור למינה סוברי למפגש חדש ומסעיר? דייויד יבריא ויגדל באהבה את ילדיו או יתאשפז באיזה מוסד וקית ימסור את הבנים ויפגש עם הכוכבת רוק אותה זיין במסע הופעות ויביא עימה בן משלו או לחלופין ישמש אדון של המיליונר לו הוא שימש באדי גארד או יכיר איזה לשוואנדשה יתאהב בה וירצה את אביו ויביא ילד שחור ויפה ולא פחות חשוב, שלו ממנה? וריקו וונסה, יקנו את בית הלוויות ונסה תעזוב את עבודה כאחות וככה יעבדו בצצותא בהרמוניה ובאהבה או שכמו שריקו חשש בית הלוויות הנו כושל ונסה תעזוב את עבודה תכנס שוב לדיכאו מכל העצב והיגון הפרנסה לא תהיה מצויה ואפילו המשכורת הבטוחה של נוסה מעבודה כאחות נמחקה וככה עד לעזיבתה של ונסה את העבודה והתמכורתה לאופרות סבון ותשיאר את ריקו בודד בעסק ויעבוד כמו חמור ואז כפלא אנג'לה תבקש עבודה וריקו יעסיק אותה בשמחה???? לאל ולאלן בול הפתרונות.... נ.ב. מה עוד פרק אחד וזהו נגמר הפורום? ככה להפרד מסייון ורינת (כן למרות שמחקת לי הודעה אין לי כעס... בית ספר עשית לי....)

sssivan

New member
../images/Emo58.gifמעליי ו../images/Emo58.gifבהודעה זו../images/Emo8.gif

היי מור, הכנסת קצת אור לשירשור הרדום הזה
וכמו תמיד, לי יש מה להגיב לך, ובכלל... זה מעניין, כי אנחנו רואים את הדברים בצורה שונה לגמרי... אני שמחה לראות את אותן נקודות מהעיניים שלך, שהן הרבה פחות ביקורתיות... חחח ואני רוצה להגיד לך כמה דברים... דבר ראשון, לדעתי, הדיאלוג בין ברן לנייט הוא צורת ביטוי למחשבותיה הכמוסות... והנה זה בא לידי מימוש בחלום... ואם היא לא הייתה אומרת לו ללכת, אז היינו יכולים להבין שהיא לא רואה בזה באמת בעיה, והחלום מייצג דברים אחרים ולא משיכה... אבל ברגע שהיא אמרה לו ללכת, אז היא אישרה לנו שבאמת יש כאן עניין של משיכה והיא מפחדת שאכן יתרחש משהו בכיוון זה... היא רואה בזה בעיה שתפתר ע"י כך שהוא ילך, מה שברור שלא יכול להפתר בצורה כזו... לגבי קית – הוא לא יכול לנער אותו כאשר מדובר בבעיה נפשית, וזה לא שלדיוד יש שליטה על התנהגותו. שים לב שהוא לא הציע לו טיפול ותמיכה במקביל, אלא הצעתו הייתה שילך לכמה זמן שיתרחק ממנו ומהילדים... ואיך שראית את רות וברן ביחד, זה אכן באמת מאוד מרגש וחזק. לגבי קלייר, אשמח אם תסביר לי שוב את רעיונך, לא הבנתי אותו. ואהבתי ביותר
את מה שכתבת שאתה חושב שאולי אלן בול יראה לנו בפרק הבא... זה היה שווה, ומה שהעלה לי רעיון למשהו חדש... מעניין אותי איך אתה בתור מור בן חורין תסיים את הסדרה... אם היה בידך המושכות לסיים את הסדרה באיזו צורה שתבחר... איך היית מסיים אותה ? ובלי קשר לתכנון של אלן בול... מה יהיה עם כל דמות ודמות ? לקראת הפרק האחרון בואו נהייה יצירתיים, אחרי הכול עוד פרק אחד והכול יגמר... בוא נראה איך כל אחד היה רוצה לראות את הסיום... מור, אני ממתינה לקרוא את הסיום שלך... גם לי יש כמה רעיונות שאכתוב בהמשך...

ronre

New member
ברנדה ורות' (לא ממש ספויילר)

לאורך כל הסדרה, אני תמיד אהבתי וחיכיתי לסצינות משותפות שלהן, למרות שהן כה מעטות במספר...וחבל שכך. אני אוהב לראות אותן ביחד כי הן כאלה שונות. ממש שתי קצוות עולם, וזה תמיד מעניין לראות איך שתי השקפות העולם שלהן נפגשות ומבטלות זו את זו.

רינת4

New member
../images/Emo58.gif511

למה אהבתי את הפרק? הפרק העלה הרבה רגשות החוצה . כולם מתמודדים עם המצב החדש, וזה כמה שבועות אחרי שניית נפטר. אהבתי שאף אחד לא חזר לעצמו לגמרי כי לסדרות אמריקאיות יש מן הרגל כזה לגרום לדמויות להתמודד עם דברים ועם מוות במיוחד, מהר מדי. איכשהו, הדמויות כבר בסדר אחרי שני פרקים, ואם כי יש התייחסות לאובדן, זה איכשהו נמצא רק ברקע, הסיבה ללמה הן מתנהגות איך שהן מתנהגות, ולא הנושא העיקרי ואת כי היוצרים תמיד רוצים לעבור הלאה, לסיפור הבא, כדי לא לשעמם את הצופה. אבל כאן, במיוחד בשל העובדה שזהו, נשאר לנו רק עוד פרק אחד, היוצרים מאפשרים לנו להישאר באותו המצב הנפשי בו הושארנו בפרק האחרון לפני כשבוע ולא מפחדים שיימאס לנו. אבל בגלל זה אנחנו מרגישים כאילו הפרק הזה פחות טוב מפרקים שעברו כי אנחנו, כצופים, מורגלים למעבר המהיר הזה אל "החיים ממשיכים". אבל לא קיבלנו את זה הפעם ואני מבחינתי - לא מתלוננת. הדבר היחיד שאני כן מתלוננת זה ברנדה ובילי. יש גבול למה שאני מסוגלת לראות. פחדתי לרגע שזה באמת קורה. מצד אחד אז וואלה, קיבלנו מחשבה נוראית, מסוג הדברים האלה שכשבן אדם חושב עליהם הוא לעולם לא יודה שעברו במוחו כי זה כל כך דוחה. וקיבלנו את זה לפרצוף. אבל עדיין - לא הצלחתי להסתכל על המסך כמעט במשך כל הסצנה. באמת שסבלתי. ושאלה קטנה: ניית בסוף הפרק: האם אתם חושבים שמבחינת ברנדה הוא עודד אותה בלידה, או שלמעשה היא נלחמה בו ובגלל זה כל הזמן שאלה אם התינוק בסדר? כי הרי ניית היה נגד התינוק הזה. מה אתם חושבים? אה, ורון - הפורום לא מסתיים. הוא עדיין כאן והוא לא נסגר. מה גם שיש שעונה 4 משודרת בערוץ 2 בימים אלו...

ronre

New member
זה רק אומר שאת אוהבת אותי ../images/Emo3.gif

וחושבת עלי ללא הרף. חחחח

sssivan

New member
../images/Emo58.gif היי רינת.

קראתי כרגע את כל ההודעות שכתבת... ואני אגיב לכולן כאן. אני לא מתלוננת שאלן בול מראה לנו שאחרי משבר כמו מוות לא ניתן כל כך מהר להמשיך בחיים... יש לי בעיה עם שני דברים, דבר אחד הנטייה שלו לקיצוניות, ודבר שני חוסר התמיכה הקיצונית מהדמויות הסובבות, בנוגע לבעיה של הדמות הנידונה. ואני אסביר... שימי לב שאחרי המוות של ליסה, נייט השתגע... ואחרי המוות של נייט, דיוד וקלייר השתגעו מי יותר ומי פחות... למה ללכת לקיצוניות ?! דבר שני גם אני שמתי לב לעניין שקית מאדם שנהג להוציא את עצביו על דיוד, הפך להיות למלאך ואין אזכור להתקפי זעם שלו יותר שהיו על דיוד – שוב הקיצוניות... אני שמחה שאני לא היחידה שראיתי את הנקודה הזו. דבר שלישי דיוד וקית עבדו בצורה מדהימה על הבעיות הקשות שהיו להם בעונה ה3 ומראים לנו שהנה הכול נפתר ועכשיו הם זוג יונים... איך זה יכול להיות ? איפה כל ההתנגשויות שהיו בניהם שנבעו מכך ששניהם היו מאוד שונים ?! שוב כאן הנטייה לקיצוניות... ויש עוד כמה דברים שלא עולים לי כעת... ולגבי זה שאלן בול כתב את התסריט מראש זה נכון, גם אני שמתי לב לזה ואין לי דוגמאות ספציפיות כרגע, אבל אני ראיתי קודם את העונה השלישית ואז עברתי לראשונה והשנייה ואני יכולה להגיד בברור שיש אמת בדברייך... ועכשיו לשאלתך... הקטע האחרון של הפרק היה הכי מרגש, הדמעות זלגו לי. ואני בטוחה שנייט תמך בה, דרך הנוכחות שלו, דרך המבט שלו המודאג, האם הילד יהיה בריא, האם תעברי את זה בשלום. (זו הלידה הראשונה שלו
) הוא לא היה לידה והחזיק לה את היד, כי זה היה יוצר ניגוד רציני למדי למה שראינו בפרקים הקודמים, אבל עצם הנוכחות שלו והמבט העדין והממוקד שלו בה, גרמו לי לחוש שהוא היה שם בכל התהליך וגם ברן ידעה שהוא נמצא שם ותומך בה.

רינת4

New member
קראתי מה שרשמת... ../images/Emo58.gif511

ואני נאלצת להסכים איתך שיש פה הרבה פעמים מעבר מקיצוניות אחת לאחרת. אבל תחשבי על משהו: אם ניית משתגע. וקלייר משתגעת. ודיויד משתגע. ורות בכלל משוגעת תמידית, חחח. אז כנראה שיש כאן משהו משפחתי וזה די הגיוני כשחושבים על זה. על מי זה משפיע יותר ועל מי פחות? זו באמת כאילו תחרות ביניהם. אבל אולי אלן בול חשב על הכל מההתחלה והחליט שכן, כל המשפחה הזו היא למעשה בעלת מחלה תורשתית של שיגעון, שפשוט פוגע בכל אחד מהם בצורה אחרת. והקיצוניות שבמעבר ממצב אחד למצב שני - היא הגיונית. כי הם אנשים קיצוניים ונן הראוי שכך יהיה השינוי בהתנהגות שלהם. כשטוב להם העולם נפלא אבל כשרע...אז הכל על הפנים ואין שום נקודת אור... תחשבי על זה. אולי אלן בול רוצה להגיד לנו שזה עולם משוגע ושכולנו משוגעים והוא רוצה להראות את זה ע"י המעבר החד והקיצוני הזה דרך הדמויות, כדי שנראה מה קורה למי שרואה או שחור או לבן. כדי שנלמד להעריך את החיים ונפסיק להתעסק בשטויות כי זה לא מוביל לשום מקום, רק לצער. אולי יש כאן אמירה אחרת. אין לי מושג. מה את חושבת? הגיוני בכלל משהן ממה שכתבתי בעיניך? העניין עם קית הוא זה שמפריע לי מאוד. זו באמת הייתה קפיצה מקצה אחד אל קצה שני. נורא מטריד אותי העניין. כנראה שכל כך רצו להשאיר את קית בתמונה שהחליטו "לסלוח" לו על הכל... זה עיצבן אותי מאוד ולכן אני לא אוהבת את הדמות הזו בכלל. אני אישית לט סולחת ולא שוכחת ובכלל - זו הדמות היחידה שהאמינות שלה נהרסה בעיני. וגם אני שמחה שאני לא היחידה ששמה לב לעניין הזה או לפחות לא היחידה שזה מטריד אותה. באשר לניית בסוף הפרק - גם אני ראיתי כאן תמיכה שלו. אולי סוף סוף ניית ה"אמיתי" הופיע בפניה ולא הניית של המחשבות שלה. אני לא יודעת. אני עדיין בהתלבטות. עכשיו אני באמת הולכת לישון כי אני כבר מתחילה לשכוח איך קוראים לי...

sssivan

New member
../images/Emo58.gif מעניין...

לגבי זה שיש למשפחה מחלה תורשתית של שיגעון, כלומר הם אנשים קיצוניים... אולי יש בזה משהו, זה הגיוני וההסבר שלך מתקבל בעיני. לגבי זה שאלן בול מנסה להראות לנו שזהו עולם משוגע זה פחות נראה לי... זו השלכה מוגזמת. יש לי רעיון, שימי לב, מאנשים מאופקים וסגורים, שלא אומרים את מה שהם חושבים בקול רם (הם הרבה פעמים בולעים את רגשותיהם האמיתיים (נייט התנהג כך, דיוד עם קית בהתחלה, קלייר עם האנשים בעבודה וכו') הם פתאום הופכים למעין מטורפים כאלו שבכלל לא שולטים במעשיהם (ראי קלייר שהיא עזבה את העבודה ונייט, כאשר ליסה מתה, איך הוא התפרץ על הלקוחות) אולי המסר הוא שבאנשים הללו שנוהגים כל הזמן לפי הנורמות ודואגים כל הזמן להיות בסדר עם כולם, בסוף משתגעים, כי כמה אדם יכול לבלוע את רגשותיו ולא לשתף ? המסר הוא, תהיו עצמכם ואל תתנהגו לפי מה שהחברה רוצה שתתנהגו, כי זה לא יחזיק לאורך זמן... ושימי לב, איך שהוא סוגד לדמויות העצמאיות והמשוחררת שהוא כותב, כמו מרגרט שלא דופקת חשבון וחושבת רק על עצמה, זה לא בהכרח חיובי, אבל היא מוציאה הכל החוצה... שרה האחות של רות, בניטה החברה של רות, ויש גם את החברה הלסבית של קלייר וגם אניטה חברתה... אלו אנשים משוחררים שעושים ואומרים מה שבא להם, אין מצב שהם אוגרים בתוך עצמם ולכן במצבים של משבר או דברים דומים הם לא ישתגעו ויאבדו את זה... בניגוד לנייט קלייר ודיוד... (אגב, רות היא אכן משוגעת בדרך כלל, אבל היא כן מראה את רגשותיה לסביבה, בצורה זו או אחרת, ולכן זה נראה לנו לפעמים כחוסר טאקט וגם כאנוכיות, אבל כתוצאה מכך היא לא לגמרי משתגעת ומאבדת את זה, כמו הילדים שלה. הרעיון מובן ? ועוד משהו... לגבי נייט, עודד את ברן בילדה או לא עודד... מה כל היתר חושבים ?! מור מה אתה חושב ? גל, רון.... ? נ.ב, רינת, מה את אומרת, אולי אלן בול פשוט בעצמו אדם קיצוני ומשוגע שרואה שחור ולבן והוא משליך את זה על הדמויות המרכזיות שלו חחח. יש מצב ?!

רינת4

New member
יכול להיות, סיון, שעלינו על משהו.

מה שרשמתי על מה אני חושבת שאלן בול מנסה להגיד בזה- יכול להיות שהגזמתי, פשוט שהיה איזה 4 בבוקר וזה מה שעלה לי בראש באותו רגע. יכול להיות שאת צודקת במה שאת אומרת, אין לי מושג... אבל זה נשמע לי די הגיוני. יום אחד אנחנו עוד נשאל אותו

למעלה