../images/Emo58.gif5x01
ובכן, הופתעתי לטובה. חשבתי שאולי, אחרי ארבע עונות, הסדרה תתעייף. אבל נראה כאילו התסריטאים עשו את הצעד הנכון, שהוא שינוי קל ברוח הסדרה. בדומה לעונה החמישית של באפי, אני חושב שגם העונה החמישית של בנות גילמור הולכת לחקור צדדים יותר עמוקים ורציניים. קודם כל, ההתמודדות עם מה שקרה בין רורי ודין הייתה מעולה. רורי, ילדה-טובה-סטארז-הולו, שוכבת עם גבר נשוי. התסריטאים פעולה בצורה חכמה שהם התייחסו אל הנושא ברצינות, במקום לטאטא את כל ה"אישיוז" מתחת לשטיח, כאילו שכלום לא קרה. רורי שכבה עם מישהו בפעם הראשונה וכוכבים לא נפלו עליה מהשמים. בכלל, כל העניין של קיום יחסי מין בפעם הראשונה טופל בעדינות. השיחה בין רורי לבין ליין, למשל, הייתה שונה(ממה שאפשר למצוא בסדרות אחרות) ומציאותית. הרגשתי לא בנוח, כאילו שאני מצטט לשיחה שאני לא אמור להקשיב לה
משחק וכתיבה טובים. גם התגובה של רורי הייתה אמינה ומעניינת. דבר שבהתחלה נראה לה כל כך נכון ונטול בעיות, פתאום הופך לבעייתי במיוחד. ואולי זה קצת סדיסטי, אבל נחמד לראות אותה, לשם שינוי, מסתבכת. היא הייתה כל כך מושלמת עד עכשיו. זה כמעט היה מעצבן. ובאשר לדין? גם אצלו לא הכל נוצץ. הריב שלו עם אישתו, למרות ובגלל שהוא היה נורא טיפשי, היא רגע חזק. באמת אפשר לראות את הסערה שמשתוללת בתוכו. ועוד נקודה אחת שרציתי להעלות: לורליי ולוק. אם נניח לרגע בצד את כל הסוף סוף-ים, אני שמח מאוד שלורליי לא שינתה את דעתה. כי אם היא הייתה עושה את זה, אז זה היה צפוי מדי, וחבל. אבל, מי יודע? אולי היא עוד תעשה את זה. זו תהיה טעות אדירה, מצד הכותבים. הם החזיקו את המתח המיני בינהם כבר יותר מדי זמן. אם הם יפרידו ביניהם, אז הם יפסידו מזה, רייטינגית, לדעתי. חוץ מזה, הם חמודים ביחד
. אה, כן. אף פעם לא כתבתי בפורום הזה. מה נשמע? דוד.