4x05: The Road Less Travelled

redrider

New member
יש לך דמיון מפותח

ורצון עז למצוא דימויים תנ"כיים אם כי זה לא המקרה. כמעט כל מה שציינת היוו התרחשויות מעניינות אבל טוויסטים עלילתיים מהפכניים? ממש לא. זה ששרון דחפה כבל לוריד היה מאוד דרמטי ועשוי טוב אבל תו לא. קיצור ממי חבל על הזמן שלך. את לבד במערכה אם תשימי לב אף אחד לא תומך בדעה שלך. זה נקרא ברוסית לחפש מוח בתחת. פאזל גוספלי זה נשמע חזק אבל מבטיח לך שבסוף הפתרון של ה"פאזל" שלך יהיה פשוט ואפקטיבי או מסורבל וגרוע

tsou

New member
רדריידר, תודה על המחמאה,

רק להזכיר לך שזה שאתה מחליט שמשהו "עשוי טוב ותו לא" ממש, אבל ממש לא הופך את זה לנכון, וכך גם ההתעקשות שלך על תסריטי בידוד שלי במערכה דמיונית (בה אתה עצמך כמובן מבודד לגמרי
אז אנא ממך תעשה מאמץ למצוא מתדיינים (אחרים) ברוסית צחה, ותן לי לצפות בשקט בפרק 12 בבילון 5 .. תודה

redrider

New member
היי חמודה

את לא חייבת להגיב לי במיידי. תצפי לך בסבבה. ואני רק התייחסתי לזה שפעם אמרת שרק אני חושב על הפרקים הקודמים כחלשים. מוזר שכמה וכמה חברי פורום הביעו דעות דומות. זה לא עניין של מערכה פשוט כשאתה היחידי שמאמין במשהו בזמן ששאר הסובבים לא אולי כדאי לחשוב האם האמונה היא במצוי או ברצוי. לילה טוב יש כאלו שעובדים.

tsou

New member
כל תגובה שלך מקפיצה לי חלון באמצע הצפיה!

מה קשור שפעם אמרת? אתה אומר הרבה דברים, חזרת בך עוד יותר פעמים ואני מתיחסת למה שאתה אומר במסר שאני משיבה לו... אם אתה רואה בעצמך את דובר הפורום תהיה לי בריא
עבודה נעימה - יש כאלה שעובדים גם בהמשך

the YOOK

New member
הדימויים התנ"כיים הם בילט אין בסדרה.

12 שבטים של האנושות בדרכם לארץ המובטחת... מנהיגה גוססת שרואה כמעין "סימן" מהאלים (או האלוהים?) נחשים. 12 דגמים של סיילונים, "בני האנושות"? חלקם רציונליסטיים וחלקם מיסטקנים (בני יעקב כמובן, עם דגש על יהודה הבכור הרציונליסט ויוסף מפענח החלומות והמיסטיקן). 40 שנה בשממת החלל הסיילונים הסתובבו? וזה רק בפרק הראשון
"רצון עז למצוא דימויים תנכיים" קראת לזה?

tsou

New member
עד שעולה הפרק, עוד אייטמים לרשימת ההפתעות

הפתעות יותר קטנות ועדיין נפלאות : ההפתעה כשמספר שש מתממשת כשלי גודפרי על הסיפון (ברור שזה לא יכול להיות ועדיין- אדאמה קיבל נשיקה ומשקפיים?) ההפתעה כשאתינה "יודעת" מה אדאמה שאל את בומר המתה (מה? גופה של סיילון עוד יכולה לשדר א ח ר י שהתוכנה כבר ירדה לגוף חדש?) ההפתעה כששרון השניה מתממשקת ישירות למחשב של הגלקטיקה (ומזהים פה לא מדע בדיוני עתידני אלא ההיפך הגמור, כלומר ציטוט מהעבר הלא רחוק שלנו=ניסוי בסיברנטיקה של פרופ' וורוויק ב-2002)

SiC

New member
ההפתעה הכי גדולה

היתה בעצם בסיום העונה הראשונה - מי חשב שבומר הולכת לחורר את אדמה עם 4 כדורים בבטן? זו לא הפתעה? בקשר לקווי העלילה, אני לא מסכים איתך לגבי זה שמור זנח קווי עלילה. כל המאבק של רוזלין כמיצגת האלים הישנים ובתור האחת הנבחרת שתוביל את העם הוזכר כבר העונה (העימות שלה עם אדמה בחדר שלו) ויוזכר בעתיד כשהמגיפה המונותאיסטית תצבור עוד תאוצה. גם הכיוון של זניחת שש של באלטר לא מתקיימת כי ראינו אותה "דוחפת" אותו לכיוון הנכון מבחינת הכוונת הכבשים שלו, יצירת ברדק אמונתי ברחבי הצי זה ללא ספק אינטרס סיילוני מובהק כמו גם המרת הדת האנושית... וחוץ מזה, אנחנו גם לא יודעים אם האינטרס שלה הוא פרו סיילוני או רק השתלב ככה עד עתה אבל יש לה אג'נדה שונה לחלוטין. זה גם לא יתברר עד שלא נדע מה היא בעצם. לגבי הודעה אחרת שהיתה פה, על מה התוכנית הגדולה של הסיילונים, זה לדעתי התחיל ביצירת ילדים של בני אדם וסיילונים והצלחה של רבייה בין גבר לאישה, כיוון שקצת נזנח והוחלף בתוכנית גדולה אחרת - מציאת כדוה"א

tsou

New member
זו בהחלט היתה הפתעה ענקית, מה עוד שעד לרגע

האחרון היינו בכלל בטוחים שהפרק עוסק ביחסים בין אדאמה ולי בכלל. וכמובן גם שש בעצמה היתה הפתעה גדולה בזמנו, שלא לדבר על באלתר של שש ובהמשך על באלתר של באלתר ואלן של טיי, אבל אלו כבר הפתעות יותר קטנות שנבנות על הבסיס הראשוני של שש, שעד כמה שזה נשמע לא הגיוני עובדה שהשאלה לגביה נותרת פתוחה! לגבי התכנית הסיילונית של "החלפת" הגזע האנושי, כלומר לחסל את כולו תוך שמירת כמה דגימות להשבחת הגזע הסיילוני?

SiC

New member
יותר מסביר שזה הכיוון של הסדרה

ראינו רמזים לזה לאורך כל העונות

דאנטה123

New member
אבל הסיילונים מודעים לזה שהם מכונות

איך אתה מסביר את היכולת שלהם לקום לתחיה אם הם לא מכונות. הם גם יכולים לתכנת את הריידרים שעובדים על אותו עיקרות של שליטה ביולוגית על מכונה. חוץ מזה שאם זה נכון זה ממש הורס את הסדרה.

SiC

New member
השאיפה של הסיילונים

זה להתרבות באופן עצמוני, ולאלהיות מוגבלים ל12 מודלים. לכן הרה וניקי חשובים להם. מכאן רק יכול לבוא ההקשר לכל שכולנו חצי סיילונים וחצי בני אנוש :)

אני דווקא אהבתי אותו

לשם שינוי זה פרק שנעשה היטב, עם מתח בכל שניה, ולא מפוזר על עשרה נושאים.

SiC

New member
לאחר צפיה נוספת, ותהייה לגבי ההמשך

עכשיו ראיתי את הפרק עוד פעם, ואני חייב לציין שאהבתי אותו יותר מאשר הצפייה הראשונה... אומנם לא מתרחש בו שום דבר חדש אבל הדרמה נבנית טוב טוב והמשחק היה משובח :) משהו שלא מסתדר לי, ליובן אומר פרק שקארה בעיניו זוהרת כמו מלאך שהאל שלח כדי להביא ישועה לעם ולהוביל את כולם לארץ המובטחת, בעוד שהייבריד (מהפרומו ומרייזור) אומרים שהיא the harbringer of death ושהיא תוביל את כולם לאבדון. איך זה מסתדר עם זה שליובן יודע כל מה שההייבריד יודעת? הוא מתכנן את זה בכוונה? שקארה תביא את כולם לאבדון? או שהכיוון של הסדרה הוא לסיום אפוקליפטי ולא happy ending?

tsou

New member
טוב ליובן לא בהכרח רואה את הדברים מאותה הזוית

כמו ההיברידים ואולי הם מצויים בלופ טמפורלי שונה, אבל מה שבטוח זה שמלאך המוות ומלאך הישועה הם שני הצדדים של אותה המטבע הסיילונית-אנושית, כלומר מה שאפוקליפטי לצד אחד הוא כנראה לא כזה לצד השני? הכל תלוי "באיזה צד" נמצאת בעצם קארה, ואם זה בצד ה"שלישי" של ההיברידים (כלומר ילדי העתיד, הרה וניקי) אז שתי הפנים של קארה מתקיימות במקביל בעצם, הסתירה מתבטלת

למעלה