4x05: The Road Less Travelled

The Human

New member
../images/Emo58.gifטוב...

כמה דברים חדשים שאנו למדים מהפרק.. מת'יאס מתה כתוצאה מפיצוץ בכור של הספינה של ליאובן וכתוצאה פורץ מרד כולל נגד סטארבק בדמיטריוס שרק מגיע לשיא בסוף הפרק כשהצוות מסרב למלא את פקודתה לצאת לכיוון ספינת האם הסיילונית שכזכור נפגעה קשות במארב של הקאוולים ושותפיהם במקום לחזור בזמן לצי הקולוניאלי גיילן מחפש גאולה ומטרה חדשה בחייו בנסיון לגלות מה קרה לקאלי ובנסיון להמשיך עם חיי ולהתמודד עם מותה ומקבל יד תומכת דווקא מבולטאר שמתאר לו את השינוי שעבר ממדען סקפטי למאמין אמיתי באלוהים ובסיבתיות. אממ.. קצת אכזב אותי משום שקיוויתי שהוא יספק קצת יותר פרטים מהפרומו אבל הוא כן נתן למה לצפות.. ואני חושב שהקרעים בצי הקולוניאלי רק יבואו יותר לידי ביטוי כתוצאה מאי חזרתה של הדמטריוס בזמן או לחלופין מעזיבתה של סטארבק לכיוון ספינת האם הסיילונית על מנת לקבל מידע נוסף מההייבריד של הספינה (מעניין אם הברית הזו בין 6, 8 ו-2 לצי הקולוניאלי אכן תצא לפועל). ודבר נוסף, לפי הקצב הנוכחי של העלילה אני לא חושב שנדע איזושהי ידיעה ענקית שתגרום ללסתות שלנו ליפול ממקומם עד Revelations - הפרק הנועל את החצי הראשון של העונה.

redrider

New member
עכשיו המנהלת מחפשת בנרות

ניסוח כמה שיותר טוב שיהפוך פרק בינוני מינוס ליצירת אומנות גוספלית סגנון קרניבלה (מישהו בכלל ראה את הסדרה הזאת?)

tsou

New member
"עכשיו המנהלת"? אנחנו בתיכון?

כרגיל אתה מיחס לי כוונות שאין לי - לא בנושא שיפוט ערכי של פרקים, ובטח שלא בדיון על סדרות מופת שלא ראית.. אבל אם כבר הזכרת את זה- הפרק הנוכחי אכן די גוספלי

tsou

New member
../images/Emo58.gif תלוי בסאם,

אם הוא יקח את תפקיד האקס-או נגד המתמרדים או לא? באמת החיבור להיבריד מתחזק (בעיקר בזכות ההקבלה בסוף הפרק בין קארה לבין קיין). אי עוברת לפרומו של הפרק הבא בתקווה לראות שם את מספר שלוש יוצאת מהקפאה עמוקה

tsou

New member
../images/Emo58.gif ועוד משהו קטן משמעותי

ליובן "מזהה" את סאם במישור זה או אחר, בניגוד לשאר הדגמים האנושיים

SiC

New member
פרק חלש

תכלס לא קרה כלום פרק הזה מעבר להתחלה על לפתיח של הסדרה. זה גם היה החלק היחיד שנהנתי ממנו בפרק... לדעתי אנחנו רק מתקדמים לגילוי שהסיילונים הם בעצם בני אדם שהם בעצם סיילונים.

tsou

New member
את זה כבר סיכמנו מזמן, השאלה היא רק איך..

redrider

New member
הכי פשוט ולכן גם הכי טוב

במקום לחפש מוח בתחת עם טוויסטים מטורפים הפתרון בעיני פשוט. הסיילונים האנושיים יתקרבו יותר ויותר להבנה שבעצם אין הרבה הבדל בינם לבין הבני אדם. בסה"כ כל הרגשות שלנו מושפעים מתגובות הורמונליות מכאן כעס, חרמנות, אהבה, שנאה וכו'. לסיילונים האנושיים אשר מדממים כמונו ואוכלים-שותים כמונו אין ברירה אלא להיות אנושיים. הם פשוט יבינו את זה לבד.

SiC

New member
מסכים פחות או יותר

גם הברית שהולכת להיות בין הדגמים המורדים לבני בני האדם תקרב בין הסיילון לבני האדם

tsou

New member
הבעיה הקטנה היחידה היא שהסיכויים שההבנה הזו

תחלחל בצד האנושי של המשוואה היא , איך לאמר, די מזערית. מה שמזכיר לי שב"האם בעלי חיים ומכונות יכולים להיות אנשים" טיעון הפתיחה- שיש 99% זהות בין המאגר הגנטי של השימפנזה לזה האנושי- נדחה ברוב מוחץ כלא רלוונטי.

redrider

New member
אני חושב שגם זה יפתר בקלות

ברגע שבני אדם ילחמו לצד הדגמים המורדים נגד קאוויל וחבורתו זה יצור איזשהו כיוון של מכנה משותף. הלאה זה רק עניין של זמן

tsou

New member
בקיצור הפתרון לכל הפאזל המדב"י-תיאולוגי בבס"ג

הוא אקשון ?
אגב, מה עם ה"תכנית" הגדולה של הסיילונים, אתם יודעים, זו שמוזכרת בפתיח של כל פרק? למישהו יש איזה קצה חוט?

The Human

New member
זה לא היה..

to end the human race? (מוטיב שחזר על עצמו הרבה פעמים בשיחות בין שש לבולטאר)

tsou

New member
בהתחלה, כן אבל לאיזו מטרה?

כלומר למה לסיילונים בכלל לחזור לרדוף את הגזע האנושי הנחות מלכתחילה ? (חוץ מהעובדה שהם היו צריכים את באלתר כדי לתרגם להם את דברי ההיבריד כמובן) את הריסט בתכנית החל מקפריקה החדשה מובן שמור מכוונן לקווסט אחר המושבה ה-13 וסיפור המקורות המשותפים של הסיילונים ובני האדם, מה שנותר אניגמטי הוא התכנית המקורית שהפעילה את הכל.

redrider

New member
אם כל הכבוד עדיף שכך

בסופו של דבר מה שהכי אהבתי בסדרה המציאותיות ברמה האנושית. שנאה, סקס, קללות, לחימה למען ההשרדות. אין מה לעשות אבל זה מה שעשה את הסדרה לאיכותית. כמובן גם לפן הרוחני הייתה חשיבות אבל בתכלס מה הייתה שווה הסדרה הזאת בלי המילה פראק ובלי כל המוטיבים שנתתי? שימי לב גם לתגובות של האנשים פה בפורום. את רואה את זה כאקשון אבל אני רואה את זה כאילוסטרציה איכותית של הפסיכולוגיה האנושית במצבים של סטרס וסכנה מוחשית. אני לא יודע מאיפה גירדת את הפאזל התאולוגי-מד"בי שלך. בסה"כ כל מה שקורה פה בפן התאולוגי דיי בנאלי וצפוי. אני לא הופתעתי משום קטע מכיוון שדיי היה ברור מתחילת הסדרה שיש חשיבות עצומה לכל נושא האלים ולהשפעתם על התנהלות האנושות וסיילונים.

tsou

New member
מבלי להמעיט בערכו של פראק המיתולוגי,

או בערך הפן הריאליסטי של הסדרה שהוא אכן איכותי, בס"ג רחוקה מלהיות סדרת ריאליטי הישרדותית בחלל, ומה שמחזיק אותה לכל האורך הוא עקרון ה"שקר האמיתי" או הנבואה האקראית, שהופך את רוזלין למסוממת משיחית, את קארה למלאך משחית ו ג ם מלאך בשורה, כמובן את באלתר לשקרן אופורטוניסט שבמקרה לגמרי כל מה שהוא אומר גם מתממש, את ליובן למניפולטור נבזי וגם נבואי, בקיצור את כולם לשחקנים בפאזל מדב"י-תיאולוגי מתהווה מורכב שאף אחד מהם אינו רואה בשלמותו, ומה שטוב עוד יותר כמובן, גם אנחנו לא. ולא מפני שהפאזל יסתבר כחדשני או מפתיע, כי כמו שאתה אומר, וגם ההיבריד וליובן! הכל כבר ידוע מראש, חוץ מההפתעות של מור

redrider

New member
ההפתעות

היחידות שיכולות להיות כאן זה מרוב שמשכו את העלילה וגרמו לחלק מהאנשים לשכוח מה שהיה בפרקים קודמים. בואי ננתח שלב שלב. 1)הייבריד - ידוע לנו מזמן כבר על סגולות ההייבריד המיוחדות והמנטאליות. כמו אוטיסטים גאונים. 2)ליובן המניפולטיבי - זה הוזכר שליובן מאוד מחובר לצד הרוחני בלהבדיל מהדגמים האחרים ולכן ככל הנראה הוא מתקשר באיזשהי רמה עם הישויות האלוהיות אולי אפילו נרדף בעצמו על ידי דמות שרק הוא רואה 3)בלטאר אלוף השימור העצמי שנדחף במשך כל הסדרה על ידי דמות מסתורית שטוענת לשליחות על ידי האל האחד וגם בללא ספק פרו סיילונית (היא הביעה מחאה נגד המושג טוסטר) אם כי הקו הזה יתכן ונזנח. 4)רוזלין ראתה דברים שהובילו את האנושות לכיוון מסוים בזכות חומר דמו LSD שנקרא camilla extract. ככל הנראה הושפעה על ידי האלים אם כי כרגע לא רואה כלום ולא מועילה באופן כללי כדמות. סביר להניח שמור פשוט זנח קו עלילתי מסוים. אני רואה פה התפתחות עלילתית איטית לעתים שלא כל כך מפתיעה אותי. מצטער אבל אני בינתיים לא מופתע משום דבר כי הכל היה יחסית צפוי. עוד בשתי העונות הראשונות ניסיתי להתחיל דיונים על חשיבות האלים אבל אז איש לא התייחס אפילו לנסיונות שלי מכיוון שלא שמו לב לזה. כרגע מור הפסיק את אלמנט האקשן אז כל מה שנשאר זה תאולוגיה. לא אמרתי גם שזאת סדרת ראליטי הסרדותית אבל אין מה לעשות בלהבדיל מסדרות מטופשות כמו מסע בין כוכבים הסדרה מציאותית ברמה האנושית. למה? כי התנהגות של כל דמות בסדרה הגיונית וטבעית ולא מאולצת או כבולה לחוקי מוסריים שאסור לשבור בטלוויזיה למעט פרק ממש טיפשי שבו הם ויתרו על אופציה להדביק את כל הסיילונים בשפעת... תראי לי אלמנט אחד מפתיע עד עכשיו. אחד בבקשה משהו שלא היה צפוי

tsou

New member
אז אחרי שחזרתי מישיבת ועד ... חזרה לשאלה שלך

בדבר הפתעות
ברור שכשאתה מתסתכל בדיעבד על קוים עלילתיים ידועים כבר אין הפתעות. ההפתעה מתקיימת בכל פעם שציפיה שטופחה מתהפכת ועימה גם זוית הראיה שלנו. יש כל כך הרבה דוגמאות שקשה להחליט מאיפה להתחיל. ועדיין, כמה תזכורות למי שכבר התרגל ושכח : ההפתעה כשקולטים שבמקום להזדהות עם האמריקאים המותקפים כמו בתחילת הסדרה, אנחנו מזדהים עם מתאבדים עירקיים (=בני האדם בניו קפריקה) ורואים את האמריקאים כסיילונים כובשים. ההפתעה כשההפללה האקראית של דורל מתגלה פתאום כנכונה ב מ ק ר ה. ההפתעה כשההצבעה המקרית של באלתר על המפה מתגלה כמדויקת לגמרי בזמן ההפצצה ("אצבע אלוהים" כמקרית). ההפתעה כשהנחשים שרוזלין רואה בגלל הקמללה מתגלים לא רק כהמחשה של כתבי פיתיה,מה שלא מזיז לנו כצופים כי זה מתקיים רק במישור העלילתי ולא נוגע לנו, עד שנזכרים שבעצם הנחשים שהם וייפרס ממחישים את ה"נס" שמשה ביצע מול פרעה עם הפיכת המוט לנחש, כלומר תפקיד "משה" השחוק של אדאמה המקורי, שעבר פה לרולזין, זורק אותנו לסיפור התנכ"י המוכר- שהצופה העכשווי הסקפטי ישר יתנגד לו ויעדיף לחשוב על הקבלות קרובות יותר אלינו כמו החזיונות של לינקולן, או עוד יותר קרוב המשיחיות של בוש- ואז ההפתעה היא שמדובר במשהו לחלוטין רלוונטי ואקטואלי. ההפתעה כשמה שחשבנו להומאז' נקודתי לסטר טרק בסצנת המוות של ליובן/ספוק מתגלה בהמשך כרלוונטי לגמרי לכל הסיפור של סטארבק.ועוד ועוד ועוד. שיטת ההפתעה התמידית הזו מטשטשת לגמרי את ההפרדה בין הממשי לוירטואלי, וממחישה בכל פעם מחדש באופן שונה (כמובן לא תמיד באותה אפקטיביות, סך הכל ארבע עונות זה זמן ארוך, ועדיין) את המרכיב ההזוי שביסוד תחושת המציאות של הצופה. המרכיבים העלילתיים שחוקים וצפויים- הדמויות משחקות על פי רוב באופן זורם וטבעי- ועדיין, וזה מה שיפה בעיני, מור מצליח לייצר איתם אפקט הפתעה בכל פעם.

למעלה