4 x 13 "The Oath"

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

Ambious

New member
כתבתי פה תשובה ארוכה ותאוריה מאד מעמיקה

לגבי דמויות הראש, ובעקבות תקלה טכנית זה לא נשלח ונמחק
מאוחר יותר כישעמם לי שוב אני אכתוב אותה שוב

tsou

New member
עכשיו החלטת להתעלל בי ? לשחזר ומהר! ../images/Emo6.gif

האם התיאוריה המעמיקה כוללת התיחסות לדמויות הראש בפארסקייפ?

Ambious

New member
לא, דווקא לא.

אבל מאוחר יותר, אני באמצע הפרק היומי.

Ambious

New member
כן כן, בכל מקרכה שכחתי מה רציתי לכתוב.

בגדול אבל... מה שכתבתי בנוגע לשש הראש זה שאכן היא אחת האניגמות המסקרנות ביותר בסדרה, ולכן הייתי בטוח שהיא הסיילון האחרון, מאין ישות על-גופית. כרגע כשאנחנו יודעים שזה לא נכון - יש לי תאוריה מאד מטרידה לגביה שאני אשמור לעצמי כרגע כי היא אפשרות מעצבנת מאד שאם היא נכונה זה יהיה רע מאד, וגם זה מבוסס על ספוילרים מאד 'מפוקפקים' של 'קפריקה', אז במילים אחרות - אני אשמור את זה לעצמי. חוץ מזה מדובר בתאוריה מאד לא סבירה. האפשרות היותר סבירה היא שהשש בראש של בלטאר ולהפך ובכלל דמויות הראש הן הרבה יותר מסתם דמויות, יותר מסתם הזיות אלא משהו קצת יותר Transcendent, משהו שהוא מעל לזמן ולחלל - יצוג כלשהו של ישות אלוהית, אם תרצו. יש לי תחושה שזה הכוון שאליו זה הולך.

tsou

New member
!

1. אני ממשיכה לחשוב (ולקוות) שייתכן והיא ה-13.כן כן. 2. נוווווווווווווווווו תגיד כבר!!! אי אפשר ככה להשאיר במתח! תוסיף חמישה אייקונים של ספוילר.. 3. בקיצור הן וורלונים. כן זה באמת נראה כמו הכוון..

Ambious

New member
חשבתי יותר בכוון של...

מלאך\שד\שטן וכו' ופחות בכוון של חייזר על-חומרי. אבל לגבי התאוריה הסופר-סודית שלי, בואי רק נגיד שאם היא נכונה זה יהיה מאד מאד מאכזב מהרבה מאד בחינות - אבל אם RDM יהיה מספיק 'זהיר' הוא יוכל לגרום לזה לעבוד, אבל לא בלי 'לגרור' את זה ל- 'קפריקה' ובלי שכל העולם ואחותו ישחט אותו (זה יהיה יותר גרוע מהסוף של הסופרנוס, סדרה שלא עקבתי אחריה אבל הבנתי איך הסוף שלה היה ביחס לסדרה). ואם כבר הזכרת וורלנים, אני חושב שפרק הסיום של באבילון 5 (זה שצולם בסוף עונה 4 אבל שודר בסוף עונה 5) היה אולי אחד ה- 'משלימים' וה- 'מושלמים' ביותר בהיסטוריה של הטלוויזיה. אני יודע שאני הייתי בדמעות. אבל בגלקטיקה זה הולך לכוון אחר לגמרי, ואם התאוריה שלי נכונה (ואני מקווה שהיא לא), המשרדים של סקיפי (SciFi) עומדים לעלות באש על ידי המון זועם.

tsou

New member
אבל אבל

הוורלונים נתפסו כישות מלאכית/אלוהית על ידי כל מי שצפה בקוש המעופו! כל אחד ראה משהו אחר לכן זה מתקשר לי מיידית לשש ולשאר דמויות הראש (ולתיאוריה הסודית-אך-לא-ממש-קשה-לניחוש-שלי). הסוף של הסופרנוס היה מושלם! צשאל את מור! ואת פרק הסיום של ביבלון 5 ממש, אבל ממש שנאתי. חיבור קלאסי של כל החוטים, ממש תמונה מעולם וולט דיסני.. הרס לי את כל העונה (בכלל הייתי מוותרת על עונה 5 אבל זה סיפור אחר)

tsou

New member
ובלי קשר,

רוץ לשזוף את עיניך בתמונות של האדסון המדהימה בלינק העדכונים השוטפים שניבה הביאה ..

Ambious

New member
שכחתי על הקטע עם הוורלנים, אבל התכוונתי למשהו

אחר. הוורלנים אינם ישויות אלוהיות, הם פשוט נתפשים ככאלה. הם ישויות על-חומריות מאד מאד מתקדמות. דמויות הראש בבס"ג - אם אני מבין נכון את הכוון שהסדרה לוקחת - הן ישויות אלוהיות לכל דבר, שקיימות מחוץ לזמן ולחלל, ובוחרות איפה ומתי להופיע ועל מי להשפיע ואיך. אני נוטה יותר לכוון של השטן \ אלוהים - כי נראה שאין להן שליטה ישירה על שום דבר, אלא רק דרך מניפולציה של אנשים - בדיוק כמו במיתולוגיה הנוצרית ששם אלוהים והשטן נלחמים על נשמות ואין להם יכולת להתערב ישירות באירועים אלא רק להשפיע על אנשים. וזה החלק הכי מעניין. אין לדמויות הראש בסדרה שום יכולת לאינטראקציה עם היקום מלבד דרך הדמויות שאותן הן 'רודפות'. (ולא, זאת לא התאוריה שלי עדיין - זה פשוט מה שאני חושב שהסדרה הולכת לעשות עם זה)

tsou

New member
אני מתרשמת ש

דמויות הראש אינן אלוהיות יותר מהוורלונים, שגם בחרו היכן וכיצד להופיע, וגם ביצעו לא מעט מניפולציות ומשחקי מוח, ההבדל הוא שהן (דמויות הראש, זתומרת) עברו מבעד לפילטר של דמויות הראש בפארסקייפ (ובאלתר דומה לדומניאר לפחות כמו שהוא דומה למולארי), ושהתבלין המיסטי של מור הוא יותר גוספלי מאשר טולקינאי ולא חשבתי לרגע שזו התיאוריה הסודית

tsou

New member
ואגב ישויות מדביות

בסופשבוע הקרינו את טרילוגיית המטריקס ביס ומצאתי את עצמי מרותקת למסך לאו דוקא מאהבת המטריקס אלא בגלל מה שמור עשה עם העקרון המטריקסי של הדאונלואדינג, או ההפרדה בין הגוף המשוכפל של ניאו לבין המציאות הוירטואלית שהוא חווה - הוא פירק והרכיב מחדש את כל המרכיבים באופן מרתק, והתוצאה רחוקה שנות אור מהמשיחיות הפלקאטית של הטרילוגיה

Ambious

New member
לצערי ההקבלות למטריקס לא נגמרות כאן

אבל אני לא יכול לפרט יותר בלי לחשוף את התאוריה הסודית שלי
בכל מקרה, הוורלונים לא היו אלוהיים באותה מידה כמו ה- 'מלאכים והשדים' של בס"ג, אם מניחים שזה מה שהם. הוורלונים היו רבי השפעה - גלויה לעיתים ופחות גלויה לעיתים אחרות. היו גם את 'העתיקים' ואת הצללים, אבל אף אחד מהם - אפילו לא 'הראשון' לא היו אלוהיים, לא במובן 'גוספלי' כמו שקראת לו. שש לעומת זאת היא דמות שטנית תנ"כית קלאסית - 'יצר הרע' כפי שכבר ציינתי - שאין לה יכולת 'להתממשק' עם העולם מסיבות שעדיין לא ידועות לנו (היא אשליה? היא מוגלית? היא כלואה במימד שונה של מציאות?) אז היא משתמשת בתחמונים ומילים בלבד (שלא לדבר על איזשהי מציאות\אשליה של אהבה - כולל כל ה- 'יתרונות' הפיזים שבכך) באמצעות גאיוס באלטר, שהוא לא יותר מכלי במשחק שלה, כמו שלאנדו מולארי היה כלי במשחק של הצללים (רק שבניגוד ללאנדו, באלטר הוא בסך הכל סורבייבליסט עם שאיפות קטנות ויצרים גדולים בעוד לאנדו היה אינטרסנט פוליטי עם שאיפות גדלוּת)

tsou

New member
ידעתי שאיזכור המטריקס יקרב את חשיפת התיאוריה

הסודית במילימטר
נו זה מה שאמרתי, בבילון 5 טולקינאית בעוד בס"ג גוספלית, יחד עם זאת שש אינה משתמשת במילים בלבד - שוב שכחת את שלי גודפרי המופלאה! לאנדו היה אכן נפוליוני הרבה יותר מבאלתר, ואפילו הדומינאר מפארסקייפ היה מלך אותנטי, זה נכון.מצד שני אף אחד מהם לא היה מטיף משיחי (מזויף אמנם, ועדיין)

Ambious

New member
שלי גודפרי לא היתה קשורה לשש של הראש

לא באופן ישיר לפחות. היא היתה סיילונית, ידעה את זה, באה בנסיון להפליל את באלטר בעוד השש בראש שלו ניסתה לעשות בדיוק ההפך. שימי לב שאני מבדיל בין קפריקה שש לשש בראש של באלטר - למרות שאנחנו מובלים לחשוב שמדובר באותה ישות, או לפחות שהמקור של הדמות הוא אותו מקור, נראה שאותו 'כח עליון' שמשתמש בבאלטר פשוט 'התלבש' בדמותה של קפריקה שש פשוט כי היא זאת שבאלטר התאהב בה לפני ההתקפה על קפריקה, ולהפך. זאת הסיבה שגם קפריקה שש רואה את באלטר בראש שלה, ושטיי רואה את אלן (למרות שאלן היא הסיילון החמישי, זאת לא הסיבה שהוא רואה אותה לדעתי - אלא דווקא בגלל שהיא האהבה שלו). באותה מידה, אני מניח, אם אותה ישות אלוהית היתה רוצה לדבר עם קארה היא היתה עושה את זה בדמותו של לי (או של אנדרס), וכו'.

tsou

New member
בטח שכן!

שלי גודפרי מתממשת על הדק רק בגלל שבאלתר הרגיז את שש "שבראש" , ומתמוססת רק לאחר שבאלתר נכנע לדרישותיה הגוספליות. הנשיקה לאדאמה והמשקפיים נועדו רק להותיר אותנו במצב של אי וודאות מסויים לגבי אפשרות היותה בכל זאת אולי עוד דגם קיים של שש.. רגע, האם זו היתה התיאוריה ? או שעוד לא?

Ambious

New member
רחוק מלהיות התאוריה

אבל אני חושב ששלי גודפרי היתה דגם 6 רגיל, פשוט 'מחוברת' לרשת הסיילונית העל-חושית (משהו שדובר עליו כמה פעמים כבר). לגבי הקשר בינה לבין השש בראש של באלטר, לדעתי מדובר בסוג של מניפולציה של שש הראש, שידעה ששלי גודפרי עומדת להעלם\לרדת ממנו (כי היא בכל זאת סוג של ישות אלוהית) גם בלי שהיתה לה שליטה ישירה על זה. אבל בכלל צריך לקחת את כל העונה הראשונה בערבון מוגבל קצת, כי אפילו RDM לא היה סגור על עצמו לגמרי אז.

tsou

New member
לא, לא, לא

אתה מסתכל על זה באופן קלאסי מדי ומתעלם מהאמיוולנטיות הקומית של כל המעמד, מה שיפה זה שמור שם על אותו מישור של מציאות את ההסבר המדבי הסיילוני ואת ההסבר הגוספלי שטני/אלוהי! אילו היתה ישות גוספלית עליונה ובני אדם+סיילונים כפופים לה זה היה מחזיר אותנו לימי הסדרה המקורית + מטריקס חס וחלילה.

למעלה