1x19 - Deux Ex Machina

LemonLimeLilach

New member
הם מיינו את הדברים שהיו במזוודות

והיה המון מטען... והם גם לקחו דברים מהגופות

בהמשך למה שנאמר כבר

אז הראו את ג'ק מגיע עם קופסאת נעליים, אבל לא הראו אותו פותח אותה (ומכאן הבלבול)ואז מראים "פתאום" את ג'ק מחטט בקופסה ומוציא זוג משקפיים לסויר. הם פשוט חתכו בעריכה את הקטע שג'ק שולף את זוג המשקפיים מהקופסה

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif119

אף אחד לא התייחס לתעלומה מסביב מה ענה האיש שדיבר עם בון ברדיו של המטוס. בון אמר לו "We're the survivors of the Oceanic flight 815" והוויכוח בפורומים השונים הוא מה ענו לו. קשה לשמוע, בגלל השילוב של המטוס נופל, המוזיקה ולוק צועק עליו שיירד, אבל בקליפ שיש באתר של ABC אפשר לשמוע את זה יותר טוב (כנראה זה נלקח לפני שהסתיימה העריכה, כך שיש פחות הפרעות) יותר טוב, ואני ועוד רבים שומעים שעונים לו "Hello? *We're* the survivors of the Oceanic fligh 815!", ןלא כמו שחשבו בהתחלה "There were no survivors of the Oceanic flight 815". יש גם כאלה שטוענים שהקול שעונה לבון נשמע כמו בון עצמו. יש שלושה אופציות: או שאנשים באי (מתוך ה45 שאנחנו יודעים ששרדו) הצליחו לשמוע את השידור ולהגיב, דבר שיהיה די מאכזב, או שאנשים אחרים ששרדו (כמו בעלה של רוז, למשל, שהרוז בטוחה שעדיין חי) ועכשיו חיים באי אחר או בצד אחר של האי ענו לבון. והאופציה השלישית היא שמדובר בבון מדבר עם עצמו במציאות אלטרנטיבית או בזמן אחר (הספר שסוייר קרא הוא "wrinkle in Time", ששם מסופר על דבר דומה). עוד דבר: ניגריה נמצאת בחלק קוטבי למקום שבו האי יכול להיות, איפשהו ליד פיג'י. יכול להיות שהמטוס של ה"מיסיונרים" הניגרייים טס מניגריה ומתישהו בתחילת הטיסה נעלם ועבר לחלק הקוטבי בכדוה"א, שהוא האי שאנחנו מכירים. אחרת קשה להסביר איך הניגרים הגיעו לאי מניגריה, המטוס לא אמור להיות יכול לטוס למרחק כזה. קראתי גם על אדם שמצא שלפי חישובי Latitude וLongtitude המספרים של הארלי ושנמצאים בתיבה (4, 8, 15, 16, 23, 42) מצביעים על מקום ליד ניגריה, כך שגם לזה יכול להיות קשר. ולגבי כל התיאוריות על לוק, צריך לזכור שהוא ראה ב"Walkabout" את המפלצת, וכביכול "ראה את עיניי האי". כנראה מה שהוא ראה (שיכול להיות שקשור להוריו) עזר לו לרצות להיות הסוכן של האי. עוד לא ידוע מה בדיוק לוק עשה לטובת האי (הוא אומר בסוף הפרק "עשיתי את כל מה שביקשת ממני", כשהוא מתכוון גם לאביו וגם לאי), אבל נראה שהאי מתגמל אותו עכשיו כשהדליק את האור בתיבה. בידי לוק כעת נמצאות כמעט כל התעלומות של האי, עכשיו צריך לראות אם הוא ינצל את הידע שלו לטובת השורדים או לרעתם. אמנם הוא נתן את בוו לג'ק כדי שיטפל בו, אך הוא ישר ברח ושיקר לג'ק לגבי נסיבות הפציעה, ככה שעוד לא ברור מה הוא יחליט.

JohnLocke

New member
ואגב, אני חדש כאן

צופה נלהב של "לוסט" מאז הפרק הראשון בספטמבר, רואה כל פרק לפי לו"ז ארה"ב. עד עכשיו קראתי ועקבתי אחרי הפורום, מקווה שעכשיו אתחיל מסורת גם של כתיבה. כולם פה יודעים שיוצא בספטמבר ה-DVD של עונה 1 של הסדרה? אפשר לקנות כאן, תמורת 200 ש"ח כולל משלוח.

LemonLimeLilach

New member
גם אני חושבת שענו לו ../images/Emo58.gif

We're the survivors אני גם די בטוחה שזה בכוונה לא ברור, כי אחד הכותבים אמר משהו כמו "אני לא רוצה להגיד מה בדיוק הוא אמר". מה שכן, זה בטוח שזה יופיע בפרקים נוספים. עוד משהו - בקשר לתעלומת מי ענה לו... מישהו העביר את האודיו בתוכנה מסויימת שכאילו מפרשת מה אומרים, יצא משהו כמו voice one - כל מה שבון אמר (Hello hello בלה בלה בלה) voice two - "צא משם" שזה לוק ועוד פעם voice one עם "אנחנו הניצולים" או "אין ניצולים"... ככה נוצרה התיאוריה שזה בון זענה לעצמו. ואני חייבת לציין שהקשבתי טוב טוב וזה באמת נשמע כמו בון. וזה very freaky.

4 8 15 16 23 42

New member
הנה ה-transcripts של הפרק:

Locke Boone, Boone, get out! Boone [to the radio] Hello. Hello. Anybody out there? Mayday, mayday. Locke Boone, there's no time. Get out now. Radio Voice Is someone there? Boone Hello. Hello. Can you hear me? Radio Voice Repeat your transmission please. Boone Hello. We're survivors of the crash of Oceanic flight 815, please copy. Locke [overlapping] Boone, get out! Radio Voice Hello. We're the survivors of Oceanic flight 815(?). ה-transcripts המלא: http://www.lost-tv.com/transcripts/Deus_ex_Machina_Lost.htm וזה הקול של בון. אין ספק. זה ממש הוא לדעתי. ג'ון לוק, תודה רבה על המידע :)

Anat L

New member
לא הבנתי..../images/Emo70.gif ../images/Emo58.gifפרק 19..

בשורה האחרונה, מה הקול ברדיו חוזר על מה שבון אמר?

אחרי בדיקה מדוקדקת החלטתי

שקשה מאוד לדעת מה נאמר בדיוק בשיחה (there were no survivors או we're the survivors) לא יודע מה איתכם אבל אני בדילמה למרות כל זה אני עדיין מאמין שבון דבר ומישהו כן ענה לו בצד השני ובטח בעונה הבאה או משהו כזה(הם עדיין יהיה על האי)זה יתברר ואולי לא?

רינת4

New member
אפשר בבקשה את הקישור לקליפ

שבאתר של ABC? נכנסתי לשם אבל אני לא מוצא את הקליפ המדובר...

4 8 15 16 23 42

New member
../images/Emo58.gifתשובה:

אי אפשר לדעת בדיוק למה הוא שיקר, אבל יכול להיות בגלל שהוא לא רצה שיגלו על המטוס ועל ה"צוהר", הוא לא רצה שיכנסו לטראומה או שהוא פשוט רע.

I Love Paige

New member
../images/Emo58.gif119, לדעתי-

הוא פשוט לא רצה שיגלו על ה-hatch, בדיוק כמו שהוא לא רצה בהתחלה. אם הוא היה מספר להם על המטוס, הם היו שואלים איך הוא ידע ואיך הוא הגיע לשם וכו', והוא היה חייב לספר להם על ה-hatch. ארמ. זה לדעתי, כמובן.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif119

הוא היה יכול פשוט להגיד שהוא מצא את המטוס במקרה עם בון, כשהם יצאו לצוד. אף אחד לא היה חושד.

למעלה